ה פ י ת ר ו ן

עיניים

New member
ה פ י ת ר ו ן ../images/Emo62.gif ../images/Emo62.gif ../images/Emo62.gif

סבתא אסתר. 2001-1898 אהבתי אותה. היתה יושבת שעות בכורסא ליד החלון, בביתה של אמא, וכרית אחרי גבה. הרדיו לידה היה פתוח שעות. נהגה להקשיב לחדשות בכל השפות: ברומנית, בלדינו, באידיש, בצרפתית ובעיברית (למרות שלא הבינה ממש את השפה). בשעות אחר הצהריים, לא שכחה מעולם להדליק את הטלויזיה כדי לצפות ב"ערב חדש", ומאוחר יותר העדיפה את "חמש עם רפי רשף". בערב, עת ישבו הורי בסלון ביתם לצפות בחדשות, והיא על כורסתה מנמנמת, היתה פוקחת עין תורנית מדי פעם, ומציצה בתמונות המרצדות, שמא חלילה תפסיד משהו. בסופו של יום, לפני שעלתה על יצועה, היתה פונה אל אבי ז"ל, ואומרת: "ספר לי, מה התחדש היום בעולם?",,,,,,, כזו היא היתה. אישה אצילה, אינטליגנטית עם חוש הומור מפותח. משיכמה ומעלה. כשהיינו באים לביקור, היתה בוחנת אותנו ממרומי כורסתה בעין בוחנת, עד שהיינו ניגשים לנשקה ולחבקה. או אז זרחו פניה. אישה עצמאית היתה, יורדת בגפה במדרגות הבנין, מהקומה השלישית, ויוצאת אל הרחוב לטייל, לערוך קניות ולפגוש אנשים. עד אשר לפני 8 שנים, באחת מטיוליה היומיים, מעדה רגלה על המדרכה השבורה, והיא נפלה ושברה את אגנה. אז התחילה ההידרדרות, והיא בת 95.... לפני כ-3 שנים חגגנו לה את יום הולדת ה-100 בבית האבות. כמה היתה מאושרת. כל ילדיה, נכדיה וניניה היו סביבה, וכל שיכלה להוציא מגרונה היו קריאות של שימחה. זו היתה למעשה מסיבת פרידה. מאותו יום, חדלה לזהות מי הוא מי. הזכרון הלך והתעמעם, הלך ונמחק, יום אחר יום. זה היה קשה. בעיקר לאמא שלא עזבה אותה. מתייצבת היתה 4 פעמים בשבוע לרחוץ אותה, לסרק את שיערה, לזלף בה טיפות של בושם, להאכילה... בכל פעם שהסעתי את אמא לביקוריה אצל סבתא, חזר והתנגן בראשי השיר: "אל תשכחיני לעת זיקנה, ככלות כוחי אל תעזביני"..... מדהים איך בתת המודע התחשבה באמא למרות מצבה. היא נתנה לאמא להתאבל על אבא, (שנפטר ב-ד´ אייר תשס"א) - 6 חודשים ב ד י ו ק. ואז כאילו אמרה: "די ! עכשיו אני". בסוף השבוע האחרון, ב-ד´ בחשוון תשס"ב - עזבה אותנו, ועברה בשיבה טובה לעולם שכולו טוב. אתמול ניקברה, והיא בת 103 . זאת האישה שחייה התפרסו על פני שלוש מאות (המאה ה-19, המאה ה-20, והמאה ה-21), ועל פני שני אלפים (שנות ה-1000 ושנות ה-2000). אני - היכרתי אותה. היא גידלה אותי. היא היתה שק מלא נוסטלגיה עבורי. היא היתה הסבתא שלי.
לזיכרה.

שקדי

New member
אני דופק ת´ראש בקיר................ ../images/Emo11.gif

איך לא ניחשתי מראש?????? אבל לרגע בלי ציניות........קשה לי אהבתי.חייתי את חיי סבתך איתך.הזדהיתי.....הצטערתי. יהי זיכרה ברוך...........

עיניים

New member
היית דופק אותו יותר חזק

אילו היית מתפתה להציג את השאלה לחבריך ממוסיקה ישראלית
ועוד מילה אחת : תודה.

שקדי

New member
האמת?????בינינו?????

הייתי בטוח שהתשובה כ´´כ פשוטה שהתבישתי לשאול

שקדי

New member
אין לי ראש לחידות מתוחכמות........ ../images/Emo2.gif

וחששתי שערוותי תיחשף לעיני כל בפורום הגאונים אבל כל זה בינינו כן?????? אפילו חבירה מנהלת לא יודעת

עיניים

New member
ואללה, הפיגיון עזר ../images/Emo13.gif

מנע ממך לחשוף ערוותך לעיני כל,,,,, תראה מה עושה אסוציאציה,,, פיגיון = בוביט

אטיוד5

Active member
איך אומרים ?

לא טוב להיות זקן, אבל אף אחד לא רוצה למות צעיר. אז מה עושים? נו, עיניים, מה עושים? מה סבתא אמרה על העסק הזה? משתתפים בצערך. וגם על האבא מלפני ששה חדשים. ומכיון שאימך לפי התיאור הנ"ל עדיין בינינו ותיבדל לחיים ארוכים לא אגיד לך מה שאני אומר בדרך כלל בחיוך מצמרר למתיתמים: join the club ועוד משהו בעניינה תתחילי לחקור את אמא על המקורות על המאורעות על מה שהיה על מה שלא היה על מה היא זוכרת מעצמה, מהוריה, מדורות קודמים, מכולם איך, למה, מתי ותרשמי אני מצטער בדיעבד שלא שאלתי והחמצתי חזקי ואמצי

עיניים

New member
נו??? מה עושים???

מ ע ס י ם !
והאמינו לי - לא רוצה להגיע לגיל כזה. היא הספיקה "לקבור" את כל אחיה אחיותיה, את כל חבריה וחברותיה, את בעלה, את חתנה ואפילו את אחד מנכדיה..... לא נותר איש פרט לילדיה, נכדיה, נכדתה וניניה שבאו בהרכב מלא לחלוק לה כבוד אחרון. ואפרופו לשאוב סיפורים מההורים: אבי, ימים ספורים לפני מותו, קרא לבתי אליו, הושיבה לידו, והתעקש לספר לה על סיפור אהבתו לאמי. הם היו זוג לתפארת
וכן, גם אמא נהנית להיזכר ולספר. ואני - מקשיבה ורושמת על מסך זכרוני. תודה גם לך.

magy

New member
חיכיתי לסיפור..........מספר ימים

יצא מיידית.............להודעה נבחרת............ משתתפת בצערך..........ומקווה שאימך בסדר.......... את ......תמיד בסדר.........

magy

New member
תודה ממוש....לא יזיק לי.

אני רותחת מעצבים......בגלל האיטיות ומפנה מכתבים אל הרוח..... מישהו דופק לי את הפורום........אולי האנטראקס....... בודקת גם במקומות אחרים..........נורא נורא מרגיז אותי...... כבר חם לי......ולא חם בחוץ.........ולא בגלל הגיל....
))))))) למרות הגיל....
)))))))))

עיניים

New member
תגידי, לא שמעת

שלהתעצבן - זה לשלם על טיפשותם של אחרים??? (מרגישה פה זיוף במילה, רק לא יודעת איזו...) והאנטראקס? שידפוק את הפורום רק לא אותנו

../images/Emo39.gif ../images/Emo16.gif ../images/Emo39.gif לזיכרה

אח איזו סבתא ! גמלי היתה סבתא מדהימה, סבתא רבקה ז"ל. אך עליה אספר בפעם אחרת.. היום - נכבד את סבתא אסתר שלך.

עיניים

New member
פתאום התאהבתי

בסיפורי סבתא
אחכה לקרוא על סבתך. זה נכון שתמיד יש סבתא אחת שהיא הפייבוריטית???

למעלה