ה"צורך" בזוגיות

ה"צורך" בזוגיות

מי מבכינכם עצר פעם לשאול את עצמו, מעבר לסיבה העיוולת שהוא פשוט גדל לתוך זה.. מה הסיבה בעצם שהוא רוצה בן זוג, דייט, וכו'? הלא הסיבה זה בעצם, כדי להרגיש טוב? כדי שהבן אדם השני יעשה לך משהו? ילחץ על איזה כפתור? האם מישהו מביניכם נכנס איי פעם לקשר בעודו מתכנן לסבול שם? אני מניח שלא. ככה פועלים מרבית האנשים, ובמיוחד החלק באוכלוסיה שהפך את הנושא לממש צורך ואובססיה שבלעדיה איכות החיים ברצפה. העניין הוא, שבהכללה, כולם רוצים להרגיש טוב, וכולם רוצים שמישהו אחר יעשה להם את זה. העניין הוא, שאתה לא יכול לגרום למישהו, או מישהי להרגיש טוב, אלא אם אתה בעצמך כבר מרגיש טוב! אלא אם אתם שני מסכנים שמתפשרים אחד על השני כדי שתוכלו להגיד לעצמכם את המשפט "מישהו בחר בי" ובזה לקבל איזה אישור עלוב. כלומר, רוב הסיכויים שלך לעזור לאנשים להימשך אליך, היא שאתה כבר לא צריך אותם. כי אתה כבר מרגיש טוב. מתוך זה שאתה מרגיש טוב, אתה "מדביק" אחרים בזה.. אתה לא יכול להקרין מסכנות והיזדקקות ולצפות שמתוך זה מישהו ימשך אליך, או מישהו יהיה איתך מרחמים. זה גם מסביר למה אנחנו לא יכולים לקבל דווקא מי שאנחנו הכי רוצים ומשתוקקים לו. עצם ההשתוקקות דוחה אותו. היקום מעודד אותנו לצמיחה ועמידות, בכל עת שנחשוב שאנחנו לא יכולים בלעדי משהו, היקום עלול לבוא ולהמחיש לנו שאכן כן נוכל, ולא לתת לנו את הדבר, רק כדי שנלמד את השיעור. הצרה שהיא שבן האדם.. מסרב ללמוד שיעורים שכאלה, ומעדיף להתלונן ולהאשים במקום. אז לכל מי שמביניכם שהגיע להחלטה שהוא חי מספיק זמן בסבל ורוצה שסוף סוף הבדידות והסבל יבואו לסיומם. דעו לכם שהנה הבדידות והסבל נגמרה, רק בגלל שהחלטתם ככה, החלטתם להרגיש טוב לא משנה מה, בן או זוג או לא, מערכת יחסים או לא, כי להרגיש טוב תלוי בכם ולא באף אחד אחר. צר לי לנפץ מה שאבא ואמא אמרו לכם שנכון, אבל אין חיה כזאת "צורך בזוגיות".. אף אחד לא צריך זוגיות. זוגיות היא רק עוד אמצעי ביטוי לעצמי. במילים אחרות.. עשו חיים.

spectacular

New member
זוגיות- מי אמר אני ולא קיבל? ../images/Emo23.gif

אין צורך בזוגיות, יש צורך באהבה, זוגיות שלא מספקת את הצורך באהבה, מאכזבת, זוגיות שמספקת אהבה,נהדרת, מספקת אהבה-לכל הכיוונים, אפשר למצוא אהבה בכל מני דרכים, בדידות וסבל קיימים גם כשנמצאים בזוגיות, איך היקום מעודד לצמיחה ועמידות? איך היקום ממחיש לנו שאכן נוכל,ע"י כך שלא ניתן לנו הדבר? האם ללמוד שיעור חייב להיות מתוך כך שלא קיבלנו מה שרצינו? מהו השיעור? מה מטרתו?איך יודעים שהשיעור נלמד? מה זה היקום? האם זה אלוהים? למה אנחנו לא יכולים לקבל את מי שאנחנו רוצים? מה רע בהבעת היזרקקות? למה אתה כועס?

תשובות !

ליקום יש הרבה לתת,ואנו צריכים לדעת לעשביל "לקחת",לקחת נכון.... "השיעור הטוב ביותר הוא הכישלון" מהו השיעור ? "הדרך לגן עדן-חייבת לעבור דרך הגיהנום"-המוטו שלי. אנשים פיקחים היו "בגיהנום",לא כל החכמים היו שם, אולי...בלי הכללות... "היקום"-הוא כל מה שאנו קולטים בחושים שלנו..... אלוהים יכול להיות היקום,והיקום יכול להיות אלוהים,כל דבר יכול להיות "אלוהים"-תלוי מי זה אלוהים,ומי זה "כל אחד"....... אלוהים לא יכול להיות רק "היקום",עבור הרבה אנשים שאני מכיר.... יום נעים לכולנו.

spectacular

New member
לעוזי, לא ברור לי ../images/Emo39.gif

לא הבנתי את הסברך בקשר לאלוהים, לא הבנתי איך להשכיל ולדעת מה לקחת מהיקום. ובמיוחד לא הבנתי מה זה היקום, כי אם היקום הוא רק מה שאנחנו קולטים בחושינו המוגבלים אז זה לא ממש דבר גדול כמו שחשבתי, למה אתה חושב ששיעור חייב לבוא בסבל? אולי אתה צודק,זה פשוט מעניין אותי לדעת למה אתה חושב כך.

ערב טוב לך טל ! מה שלומך ?

אין "אלוהים" אחד ! לכל אדם יש את האלוהים שלו,את האמת שלו,האלוהים הוא "האמת" של כל מי שמאמין בו...... כנ'ל לגבי היקום-מה זה היקום ? כשאני עומד ומתגלח לי בבוקר,ואני חושב על מה אני עושה היום,ועל המשפחה ועל החברים,ועל החוויות של אתמול,אני רואה עולם מסויים,בצבע "מאד ספציפי",לזווית הראיה שלי....העולם,או היקום,נראה לי כמו שהוא, כי ככה אני רואה אותו.....ולא בגלל שהוא ככה באמת...... כל אדם הוא מרכז העולם-"ומהמרכז הזה",הוא צופה על היקום שלו... ואם אני מקבל חלילה "התקף לב",ומת באמצע הגילוח שלי? מה קורה טל ? את יודעת ? העולם ממשיך להתקיים ממש כרגיל,ו 99.999999999999999% מאלה שימשיכו לחיות לא מכירים אותי בכלל....מה נראה לך ? שהעולם ימשיך להיות אותו עולם ? לא,ממש לא,כי אני כבר לא קיים בעולם הזה יותר-אני כבר "מת" ! ימשיכו להיות להם עוד הרבה עולמות- 99.999999999999999% ממקודם פחות 1. אין ליקום מראה אחד,ואין אמת,ואין שקר-הכל בעיני המתבונן....... זו הסיבה שמפליא אותי,שאנשים חושבים שעתיים לפני שהם מוציאים מילה מהפה ולעיתים-הם שומרים את המילה הזו בלב......דבר,בנאדם,זה העולם שלך,וזו הזכות שלך לאמר כל מה שאתה רוצה,רק שמור על כבודם של אחרים...... ולא כולם מנצלים את הזכות הגדולה ,להיות אמיתי בעולם הזה...... והיקום הוא דבר גדול-דווקא בגלל שהוא מאפשר לכל אדם לקחת ממנו מה שהוא בוחר לקחת. היקום גדול,ענק,עד לאי יכולת אנושית לקלוט את גודלו,ויכולת הקליטה, של כל אחד ואחד מאיתנו,היא אישית,וגם מאד מוגבלת. כי כולנו מוגבלים מעט-עובדה ! את יכולה "להצדיק" 6000,000,000 דעות? מישהו חייב הרי להיות צודק-ויום אחד תבינו שזה אני....כן,אל תצחקי... אם לא הבנת אותי,אז תשאלי,ואסביר לך............ "הדרך לגן עדן רצופה בגהנום"-משפט ענק,שאני מקשר לחיים כמה פעמים ביום, בכל מיני סיטואציות......בטוח שיש לך דוגמאות מעצמך...... טל ! עכשיו חישבי רגע עם עצמך..! מי יכול להעריך יותר חיים שלווים ? האדם שנולד לתוכם ? או האדם שהגיע אליהם באמצע החיים ? מי יכול להעריך יותר את החופש ? אני ? שעובד 20 שעות בחודש ? ורוב הזמן עושה מה שאני הכי אוהב לעשות ? או אסיר,שהשתחרר ממאסר של 15 שנה ? את מצליחה לדמיין את החוויה שלו ? אם לא ,כבי את האור,והעמידי עצמך במקומו,ע'י "דמיון מודרך"-ולאחר כמה דקות,צאי "לחופש"....נו ? איך את חשה עכשיו ? מצליחה להרגיש איזה פרומיל ממה שהוא חש ? ההנאה בחיים יחסית לסבל שקדם לה ! מה לעשות ? זה ככה ! אלה החיים ! זהו ! האם את מסכימה עם חלק מהדברים שכתבתי ? עם כולם ? אני מהמר שתסכימי עם חלקם...... לילה טוב לך טל ! החיים יפים ........היקום יפה.....ואת חמודה...

spectacular

New member
אתה חמוד בעצמך!...

לפעמים אני מבקשת הבהרה בגלל שאני רוצה להבין מה אתה אומר, ולאו דוקא בגלל שאני לא מסכימה. הבנתי את האמונות שלך כמו שהבעת אותם. אצלי אין שחור ולבן,הרבה אפור ומעורבב, לא הכל ברור וודאי, ומשתנה כל הזמן, קשה, קשה לי עם עצמי... לילה טוב לך.

לילה טוב גם לך-הבנתי אותך ../images/Emo39.gif

קטונתי מלהבין את קצה קצהו של הקושי שאת מדברת עליו,וכמובן שאין לי זכות אפילו לשאול עליו,וזהו לא המקום לכך. בגדול,לי מאד מאד חשוב להבהיר לך מה אני חושב על מה שכתבת לי כאן... אני באמת עשוי לעיתים "לראות" דברים בשחור ולבן,ואולי זה מקל עלי במקצת. אני מבין את המהות,שעליו את מדברת,ובטח לא יודע ויכול להרגיש.... אני יכול להבין גם את "האפור" הזה.....למרות שזה נעשה במאמץ.... העצמה היא גם סקרנות,וגם קבלת האחר,קבלת השונה,שונה ככל שיהיה... אצלי העצמה,קשורה לדרך שבה אני מתבונן על "היקום"..העולם... העצמה אצלי,היא היכולת לבקש סליחה,כמו לעשות..א א פ פצ'יי..יי... העצמה אצלי,זה לזרום עם החיים-בלי לעשות אותם מאד קשים. ולמה נדמה לי שיש כאלה,שמסבכים אותם ,עוד יותר ? ...... לילה טוב לך,טל.

מקלחת, תגלחת ואלוהים אדירים!

אין יש,או איניש אלוהים, היקום או לא כלום, שלווה שיצאה לחופש סבל כנקודת זינוק בחיים חיים כחוויה דמיון מודרך,הוויה מציאות או דמיון במקלחת תגלחת "חיה" ומתקלחת חי ומת הולכים ביחד נהנים ממקלחת, תגלחת ... נקודות נפגשות כל הזמן לשניה, לרגע מרכז אומר "שלום אני..." או "שלום לי" אני אומר לעצמי או לי? אני צודק כי הבנתי? אני צודק כי קלטתי? או אולי כי אני אומר שהבנתי... מציאות או דמיון מציאות ודמיון איפה יש יותר ממה? מתי זה כך או למה ומה אתה? הנאה מלמדת על הסבל או שאולי הסבל לומד להנות? אם תרצה יש עוד ועוד... אין יש או אינ-יש... אלוהים, היקום, או לא כלום...

אביבה,בוקר אור ! תודה, שאלונת !

למה היית הכוונה באין יש או איניש ? הבנתי למה כתבת גם-איניש-בכדי, שזה יהיה יותר ברור ולא יתנגש במילה,והיפוכה-או קיי. אז רק רגע,אין כלום ? או שאין גם אינכלום ? אני צרפתי דוגמאות חיות למה שכתבתי,ודוגמא אחת טובה שווה לי 100,000 מילים כתובות-ממש כמו תמונה ! האם תוכלי לצרף לי תמונה ? אצלי תמונה-זו דוגמא מהחיים. אני מתכוון לאינחיים,בכדי להקדים תרופה לתגובה..... כשאני אומר "אני צודק"-אז אני אומר, כי אני סבור שאני צודק...... ועל זה אני דיברתי עם טל.....אין יקום,ואין עולם,הכל "יצירה" שלנו... למה נראה לי שאת "מסבכת" דברים פשוטים ? לא כי אני לא מקבל ! ממש לא זה ! אלא כי לדעתי הדוגמאות שהבאתי מה"אינחיים" אלו הם הדוגמאות הכי טובות של החיים. לכל אחד יש "חיים"-ויש 6000,000,000 "כל אחדים" כאלה.... אז יש 6000,000,000 ,סוגים של "חיים"-ושל הסתכלות והשקפה על החיים.. תודה לך אביבה ! בכדי להגיע למצב של דיון צריכים,אביבה,2 אנשים לפחות,נכון? אני מתכוון לדו-שיח,לא למונולוגים..... אז אם את כותבת משהו נניח,ואני שואל לדעתך,ואת מגיבה-ולאחר מכן אני שוב "דוחף" את דעתי,האם זה עדיין מיותר בעינייך ? כמו עם הצבעי..... אביבה ! בואי נחשוב רגע יחד,בסדר ? גם אם נניח אני מבקש:"אביבה, תסבירי לי בבקשה".....האם לדעתך התכוונתי לקבל את "ההסבר שלך" כסוף פסוק ? פעם הזמנתי הביתה "יועץ פנסיוני",בכדי לייעץ לי-ובסופו של דבר הוא אמר לי " אוקיי,תשמע,אני חושב בהחלט שהביטוח הזה לא מתאים לך" אם אני שואל-מקבל תשובה-ואחרי זה,שוב עונה,זה רק ע'מ להשמיע שוב את דעתי וקוראים לזה דו-שיח. אשמח אם "תחדדי" אותי אם אני "טועה"......כי אין טועה..... תודה לך יקירה !

Deerest

New member
האם זה נכון?

האם אני חש ביותר מ"טל" אחת שם? שונה מזו שהצטרפה כחדשה.

spectacular

New member
שיהיה ברור

אותה אחת-אבל שונה. משהו השתנה בהרגשה. זה התחיל בדגדוג,ועלה ועלה,ומכל מקום אפשרי רצה לצאת, אחר כך התחיל לרתוח ולבעבע, ופתאום פרץ החוצה, והשתחרר, אני יודעת למה התיאור דומה, לא לזה התכונתי , אבל באמת אותה ההרגשה, למישהו יש סיגריה?

למעלה