תודה על השאלות
אענה להן אחת אחת.
"איך היקום מעודד לצמיחה ועמידות?" היקום מעודד לצמיחה ועמידות ע"י זה שהוא מראה לך כמה את חזקה וגדולה. אם תחשבי שאת חלשה ונזקקת, את עתידה לבוא על טעותך, וככל שתחכימי לראות זאת ולפעול מהמקום הזה כך תקבלי בקלות רבה יותר את אשר את רוצה בחיים.
"איך היקום ממחיש לנו שאכן נוכל,ע"י כך שלא ניתן לנו הדבר?" אם את חושבת שלא תוכלי בלעדי משהו, ואז את לא מקבלת אותו, והינך עדיין בחיים, האם אפשר להסיק מזה שאת אכן כן יכולה בלעדי הדבר? השיעורים עוסקים ב
אהבה, וכמובן שאין אהבה אחרת מאשר אהבה עצמית.
"האם ללמוד שיעור חייב להיות מתוך כך שלא קיבלנו מה שרצינו?" לא. לפעמים את כל כך תתעקשי לקבל משהו ולא ללמוד כלום, ואז תקבלי אותו בסופו של דבר רק כדי שתראי שאת לא באמת רוצה את זה ושזה לא מביא לך מה שחשבת. בנושא הספציפי, לעיתים תקבלי את הזוגיות המיוחלת, ואז תגלי שהחיים שלך הם לא בדיוק הגן עדן שדמיינת שהם יהיו, ואפילו להיפך.
"איך יודעים שהשיעור נלמד?" כשהצורך וההיזדקקות נעלמים, ואת יותר לא צריכה, אלא עומדת על רגלייך שלך בכוחות עצמך בלי הדבר. שמת לב שהרבה פעמים זוגיות מופיעה כשלא מחכים לה או צריכים אותה?
"מה זה היקום?" הייתי אומר, שזה בעצם
כל מה שיש.
"האם זה אלוהים?" אלוהים, זאת מילה, וזה תלוי בך לגבי המשמעות שלה. עבורי אין הבדל בין היקום לאלוהים לעצמי ולהכל.
"למה אנחנו לא יכולים לקבל את מי שאנחנו רוצים?" חשבת פעם מה המשמעות של המילה
"רצון"? אני חשבתי על זה הרבה, והגעתי למסקנה ש"רצון", זה הצהרה על חסר של משהו. הרי את לא עסוקה בלרצות שום דבר שיש לך, נכון? אני הגעתי למסקנה שאת מקבלת בחיים הנפשה של
המחשבות שלך, כך שאם את רוצה דבר, בעצם חושבת על כמה שאין לך אותו, ואז זה בדיוק מה שאת מקבלת, את זה שאין לך אותו.
"מה רע בהבעת היזרקקות?" אין רע.
"למה אתה כועס?" אני כלל לא כועס
מאיפה המסקנה?