ה
האחרון

לשניכם דברים מעניינים מאוד לומר

אך אנא אל תגלשו לפסים אישיים. המנעו מניתוח סגנון הכתיבה אחד של השני - זה ממש לא העיקר. ואגב אלג'יר - אותם עדיין לא שמעתי - על מה כל הרעש?

brotos

New member
אני דווקא מזהה נקודות דמיון ברורות

למשל, הסולואים ה'גילמוריים' של בלחסן, השירים שמדברים על דיכאון ושיגעון, עם הקשר שלהם לסמים ועוד. "מנועים קדימה מראה את הפריחה ואת ההתבגרות של הרוק בארץ, שגם ככה נמצא על הקרשים.": אז הוא בפריחה, או על הקרשים?

One Echoe

New member
אתה מצחיק. זה א'...

ב', לפי מה שאתה אומר אני יכול לקשר בין כל אמן לכל אמן ולהגיד שהוא דומה. אין קשר בין פינק פלויד לאלג'יר. בכלל. זו הייתה תקופה אחרת...וזה היה שונה. דבר שני, הרוק נמצא על הקרשים, כמו שאמרתי. וכשכתבתי על ההתבגרות שבו, מהצד השני, המחתרתי, עדיין יש להקות שהתבגרו מאוד. לצערנו הן מעטות.

pink floydror

New member
לא אחת שמעתי

על השוואה בין אלג'יר לפינק פלויד, עניין שלכשעצמו מוזר לי מאוד.. כי אין הרבה קשר, בכולופן, אלג'יר לדעתי להקה שמבחינה מוזיקלית הם מעולים, אבל חבל שיש את הסולן שלהם, עם הקול המחריד הצורם הזה שהורס את חווית השמיעה. ושאלה לי לסיד בארט, ההופעה שלהם שראית בים המלח זאת ההופעה בפסטיבל התמר כשהם חיממו את ברי?!

syd barret

New member
...

כן, זאת ההופעה. כפי שכבר אמרתי, אני לא שלם בכלל עם ההשוואה הזו. מבחינתי, אם יש מקום להשוואה, הרי שהוא מצוי בחידוש. גם פינק פלויד וגם אלג'יר בראו יש מכמעט אין. אלג'יר יצרו אלבום שבנוי מחומרים שבמשך שנים נחשבו דוחים זה את זה. והנסיונות עד כה לחבר בינהם היו במקרה הטוב מעושים, במקרה הרע פאתטיים. כל הכבוד להם על יצירת אלבום, כ"כ הרמוני, כ"כ עמוק וכ"כ חשוב ל"כור ההיתוך המוזיקלי הישראלי". אגב, לגדג', יש אחלה קול, אבל זה באמת כבר עניין של טעם וריח.

One Echoe

New member
../images/Emo45.gif

אחד הדברים שאני הכי אוהב בלהקה, זה את הקול של אביב גדג'. וחוץ מזה, אני לא מבין ...איפה המקום להשוואה בין הלהקות?

pink floydror

New member
הייי !

הייתי גם בהופעה הזאת.. אם שמת לב שבניצוצות עשו מעין חיבוק מעגלי כזה באיזור ליד הבמה.. זה חברים שלי ואני. אחלה הופעה הייתה.

pink floydror

New member
היי../images/Emo70.gif

הייתי גם בהופעה הזאת.. אם שמת לב שבניצוצות עשו מעין חיבוק מעגלי כזה באיזור ליד הבמה.. זה חברים שלי ואני. אחלה הופעה הייתה.

pink floydror

New member
שרת מעצבןן..

הוא הראה לי שהוא לא שלח תהודעה אז עשיתי עוד אחת.. נו שיהיה :)

אגב ברי סחרוף וסיד בארט

האמור נצפה על הבמה של הסיטי הול בחיפה מנגן כמה אקורדים מterrapin (השיר הראשון מהאלבום הראשון של בארט) מלמל איזהו משהו על זה שוהא בכלל לא יודע את המילים ומפסיק. סתם, קוריוז נחמד.

מינימל קומפקט

הקליטו גרסת כיסוי לאחד משיריו של בארט, כמדומני Late Night. מישהם זוכרים משהו?

melancholy man

New member
אכן

זה היה עבור הסרט: Fuck Your Dreams This Is Heaven, שמכיל כמה קאברים לשירים של סיד ופינק פלויד, בין השאר, ביצוע של מינימל ל Late Night (הם גם מבצעים שם Still I'm Sad הקלאסי של היארדבירדס, אבל לא יצא לי לשמוע את זה(

ישלי את הפסקול הזה

בעיקרון אני מאוד אהבתי, אבל אם יש לכם בעיה עם האייטיז, זה בהחלט לא המקום להתחיל.

flowerboy69

New member
לפני כמה זמן כתבתי על זה פה בהרחבה.

האלבום יצא בתקליט(נדיר) ובדיסק לדעתי late night הוא ביצוע מרגש מאוד שמאוד אהבתי.את שאר השירים קצת פחות

../images/Emo3.gif../images/Emo6.gif

אגב, השגתי את גליון Q ( שכאן יוצא תחת הכותר של Mojo) המיוחד על הפלויד, ואתן דיווח מלא כשאגמור לקרוא אותו. כמו כן, קניתי את גליון Word הכולל את המאמר הגדול על הפלויד, עם ראיונות עם מייסון ו-ווטרס. אני באמצע הקריאה עכשיו. מעניין ביותר. גם על כך אדווח בהרחבה, ברגע שיהיה לי זמן. וגם קניתי את הספר של ג'ון קוואנאה על הקלטת Piper, ואתן עליו סקירה כשאגמור וכו'. בחנויות המוסיקה כאן ראיתי, בנוסף לספר של פריסטון והודג'ס, גם את הספר של פובי ומה-שמו השני, הסוקרים את כל הופעות הפלויד, וכן את ספרו של וורנון פיץ' המאגד קטעי עיתונות שהופיעו על הפלויד )באנגלית( עד סוף שנות השבעים. אין כל כך הרבה מקורות, כמו שניתן לחשוב. כן יש בכל החנויות עותקים של Crazy Diamond, הביוגרפיה הראשונה שיצאה על סיד, בתחילת שנות התשעים. כנראה שיצאה מהדורה חדשה לאחרונה. בחנות אחת ראיתי את Random Precision ואני בהחלט מתכוונת לקנות אותו. יש פה ושם גם עותקים של הביוגרפיה שכתב ניקולס שאפנר - עדיין הביוגרפיה הטובה ביותר על הפלויד. אין עותקים של ספרו של מייסון, אפילו לא בייבוא. ראיתי עוד ספרים מעניינים רבים, וקניתי כבר כמה. סקירה מלאה, תובא בנפרד. בכל החנויות ניתן להשיג את כל אלבומי הלהקה הרשמיים, וכן את כל אלבומי הסולו של סיד ושל רוג'ר. לא בדקתי את אלו של גילמור ורייט. מהדורת חשדות תועלה הערב (לפי שעון ניו יורק).

מחירים

כל המגזינים הבריטיים הם ביבוא, ולכן עולים הרבה. לגבי Mojo זה קצת מוזר, כי הירחון יוצא גם בגרסה אמריקאית (שזה אומר, בד”כ, שער שונה). יש לי גליון אחד של המגזין, שעלה 9 דולר. גם Q עולה כמעט 9 דולר, ביבוא. Word עולה 11.50 דולר. הגליון המיוחד של Q על הפלויד עולה 12.50 דולר. לגבי הספרים, כל הספרים מסדרת 33 1/3 עולים 10 דולר. זה כולל את שני הספרים, על פייפר ועל Village Green של הקינקס, שקניתי. באופן כללי, ספרים עולים בסביבות ה-15-20 דולר. המחיר תלוי בגודל הספר, בעיקרון. ישנם ספרים בפורמט גדול העולים בין 20 ל-25 דולר.

למעלה