ה NUC שלי, לפעמים לא מתעורר משינה

blzvi

Active member
ה NUC יושב מאחורי הטלויזיה

ואתה סוחב כבל USB של מספר מארים בכדי לשלוט על המחשב.
זאת לא כוונת המשורר ,צריך להיות מנותק מכבלים .
עליך לרכוש מקלדת ועכבר BT
ואם מפצל פסיבי לא טוב אז משתמשים במפצל אקטיבי ,כזה שמקבל ספק כח

עדכון זמני.... למי שמתעניין

לאחר שציינתי את כל הפרטים בפורום אינטל, טכנאי אינטל בפורום הציע לי לעדכן את הביוס בשיטת BIOS RECOVERY, ולא בשיטת העדכון הרגילה לעדכון ביוס.
BIOS RECOVERY, זו שיטה שנועדה להסיר ביוס בלתי תואם / פגום ולהתקין את הביוס התואם.

אז לראשונה, הערב ביצעתי עדכון בשיטת BIOS RECOVERY, ואני עדיין לא יודע אם זה מחק לחלוטין כל שארית מהביוס הקודם או לא.
הואיל והתקלה מתרחשת באופן אקראי, זה מוקדם מדי לאמר אם התקלה קיימת או לא.

נ"ב- הסיפור כולו מעלה אצלי את השאלה אם בכל פעם שארצה לעדכן את הביוס, איאלץ לעדכן אותו בשיטה זו, שמא שאריות מהביוס הקודם איכשהו עדיין שוררות.
אבל האמת שזה לא מטרד של ממש...

HelpSupport

Active member
נמתין לעידכונים נוספים ...

דרך-אגב האם הטכנאי המליץ לשנמך את גירסת הביוס ?

לא עזר כלום...

לא הוצע לי שנמוך ביוס.
&nbsp
הציעו לי רק עדכון ביוס בשיטת BIOS RECOVERY, מה שלא עזר. מפני שהתקלה שציינתי בכותרת שוב הופיעה היום לפני כמה דקות, כלומר ה NUC, לא התעורר משינה.
שוב נאצלתי להוציא את השטקר מהתקע ולאתחל.
זה כבר מטרד ממש.
&nbsp
בלית ברירה, אמתין לעדכון נוסף של הביוס שבו אולי הבעיה תיפתר ( ואולי לא ).
&nbsp
אני בכלל לא הבנתי את הרעיון של להתקין ביוס בשיטת BIOS RECOVERY, מפני ש ( כמו שאני מבין את זה ) עדכון ביוס, זה עדכון ביוס... וזה לא משנה איך הוא נעשה, בטח לא כשתוכנת הביוס עצמה פגומה / תקולה / מבוגבגת.

הייתי....

זה כבר כמעט חודשיים מאז שקניתי את ה NUC, והבעיה שלי זה שאף אחד באינטל לא מוכן / לא רוצה להודות שהביוס שלהם תקולים.

אני גם דילגתי על פרטים בסיפור שקדמו להחלפת המחשב בידי שירות הלקוחות של אינטל, הכל רק כדי לא להעמיס בפרטים מתישים.

כבר סימנתי את ה S5, ועשיתי עוד המון המון שינויים בביוס, וגם התקנתי את חלונות 10 יותר מפעם אחת, ועדיין לא ציינתי את מלוא הפרטים. ( דרך אגב, S5, קשור ל HIBERNATION וזה בכלל לא מאופשר אצלי ).
גם דילגתי על כך שלעתים אני עושה אתחול, ואין שום תצוגה ע"ג המסך בכלל בכלל.

במקום שיאמרו לי במפורש שהם מאשרים את הבעיה ושהם יעבדו על פיתרון הולם, הם כל הזמן רק שואלים אותי עוד ועוד שאלות בירור וגם שלחו אותי לקנות כרטיס זיכרון מרשימת כרטיסי הזיכרון המאושרים של אינטל ( זה היה לפני שהחליפו לי את המחשב ).

יש רק דבר אחד שאני כנראה לא אקבל לעולם, וידוי על כך שתוכנת הביוס פגומה.

זה חבל.... מפני שהם מטריחים אותי לחינם, ובדיעבד, גם החליפו לי את המחשב ללא שום הצדקה מעשית, ומבלי שהם פתרו לי את הבעיה.
נותרתי בדיוק באותו המקום כמו ביום הראשון לתפעול המחשב.

הדרייברים והביוס מעודכנים.

כשהמחשב דולק, הוא פועל יפה מאוד.
אבל שתי הבעיות שציינתי, זה מטרד של ממש.

עניין נוסף שלא ציינתי

מצטער על אורך השרשור ועל עודף המילים.
יש עוד עניין שלא ציינתי במסגרת הניסיונות שלא לדחוף עודף פרטים.
מה גם שאני לא בטוח שזה קשור לבעיית הביוס שציינתי קודם.

העניין זה שלעתים אחרי שהתקלה שבכותרת מתרחשת, אני מאתחל את המחשב ואין לי סמן של העכבר.
מדובר בחלונות 10 הום, שהורדתי מהאינטרנט לפני כחודש וחצי. גרסה 1903.

יש לי מחשב נייד מצ'וקמק ואטי עם XP שאני עובד אתו כבר שנים ארוכות, ואין לו בעיה מוזרה כזאת או כל בעיה אחרת דומה למה שציינתי כאן לעיל.
אני מאתחל את הנייד הישן אחת ל 3 שבועות בערך וגם זה בקושי.

HelpSupport

Active member
שני דברים ...

S5 יש צורך לבטל ולא לסמן.
&nbsp
לא נראה לי שזו בעיית ביוס - אני יותר בכיוון של מ"ה + דרייברים של אינטל.
&nbsp
למה שלא תנסה להתקין מחדש את מערכת ההפעלה עם בילד קודם 1809
&nbsp
לא יודע באיזו שפה וכמה ביט המערכת אז להלן קישורים
עברית 32
https://tinyurl.com/y4u4xnq2
עברית 64
https://tinyurl.com/y4du2uzo
אנגלית 32
https://tinyurl.com/y2ytgzda
אנגלית 64
https://tinyurl.com/yxfm79s8

זה קרה גם עם KDE_NEON

זמן קצר לאחר הקנייה ניסיתי כל מיני לינוקסים על ה ה NUC, וזה קרה גם עם KDE NEON.
לכן אני חושד שמדובר בבעיה של הביוס ולא של מ"ה או דרייברים.

אולי קצת מיהרתי לענות לך....

תודה על תשובתך.
שואל האם לדעתך מדובר במן באג של חלונות 10 גרסה 1903?
&nbsp
אני שואל מפני שבחנות KSP הם סיפרו לי שהם בדקו את המחשב המקורי שלי שקניתי לפני כחודש וחצי, בדקו אותו עם חלונות 10 גרסה 1809, ולא מצאו שום בעיה.
&nbsp
האם יתכן שמקור הבעיה בגרסה 1903?
&nbsp
העניין עם KDE_NEON, היה ניסיון כדי לבדוק אם התקלה מופיעה גם עם לינוקס, והתקלה אכן קרתה גם עם לינוקס, אבל האמת היא שלא התקנתי את הלינוקס על הדיסק הקשיח, אלא הרצתי אותה מדיסק און קי. ובשלב כלשהו התקלה אכן קרתה, והמחשב שלי לא התעורר משינה.
זה היה לפני כחודש בערך.

אני מעודכן בעדכונים

תודה על הקישור, אני מיד אעיין בו.
עד לאתמול בערב, חסמתי את העדכונים כליל בעזרת טוויק.

העדכונים שעדכנתי זה רק החל מאתמול בערב. אז אני מקווה שמשהו בעדכונים יתקן את הליקוי למרות שציינת שאין באג כזה.

נקווה לטוב....

התקלה קרתה שוב

רק מעדכן...
לאחר כל שלל העדכונים במערכת, ולאחר יום שלם של אתחולים, התקלה קרתה שוב.

ליתר דיוק, כפתור ה POWER של המחשב נדלק קבוע כאילו שהמחשב התעורר, אבל התצוגה ע"ג המסך וגם תאורת הלד במקלדת שלי, שני אלו לא פעלו בכלל.

מכאן אני מסיק שהבעיה איננה במ"ה.

כמו שציינתי כבר, התקלה קרתה גם במ"ה KDE NEON שהרצתי מדיסק און קי.
זאת גם הסיבה שאני חושד בביוס.
אבל נציגי אינטל בפורום אינטל לא מכירים בשום בעיה עם הביוס שלהם בגרסה המעודכנת למחשב שלי ( NUC ).
אז אני בבעיה ללא פיתרון.

והריני שוב מזכיר שהגיע הזמן להשמיד את קרתגו

מישהו הציע לך להשתמש ב hub של USB שיש לו ספק כח .
ואז תפסיק לשגע את נציג intel .אתה לא יחיד שיש לו NUC

אז למה אתה שותק?

כרגע חיברתי את העכבר USB שלי ישירות ל NUC.
ו.... אני אעדכן.

חוץ מזה, אותה התקלה קרתה גם בחיבור ישיר למחשב, רק שאז הביוס היה בגרסה הקודמת ( ולא זו העדכנית ).

נ"ב- אני ער לזה שהשרשור ארוך מאוד, ואני מתנצל על כך.

התקלה קרתה שוב.....

התקלה קרתה שוב בחיבור USB ישיר של העכבר אל המחשב עצמו.
בלי מפצל ובלי כלום.

אני חושב שכבר ציינתי כאן שביצעתי את החיבור הישיר הזה אל המחשב, מה שלא פתר את הבעיה.
שום דבר לא פותר את הבעיה.

טוב, אני רוצה לסכם את העניין

דבר ראשון, תודה לכל מי שניסה לעזור וקרא את כל השרשור, במיוחד תודה ל HELPSUPPORT.

אני נותרתי עם הבעיה, שבערך פעם-פעמיים ביום, ה NUC שלי לא מתעורר משינה בכלל, וזאת גם בחיבור ישיר של עכבר ה USB.
זאת גם לאחר עדכון ביוס בשיטת BIOS RECOVERY.
גם לאחר עדכון כל הדרייברים של המחשב לרבות צ'יפסט ודרייבר גראפי העדכני ביותר.
זאת גם במחשב NUC המקורי שקניתי לפני כחודש וחצי, וגם בזה החלופי שנשלח אליי בידי שירות הלקוחות של אינטל.
וגם בלינוקס שהרצתי מדיסק און קי ב שם KDE NEON

גם דילגתי על החלק שבו נציגי השירות של אינטל בתחילה ציינו שעליי לקנות כרטיס זיכרון מתוך רשימת כרטיסי הזיכרון המאושרים של אינטל ( עוד 200 שקל ).
יש עוד פרטים שדילגתי עליהם, כנראה לא מאוד רלוונטיים.

אני שוקל לקנות מחשב נייד זול וזהו... משהו עם AMD.
כעת ( כך זה יצא ) גם יש לי כרטיס זיכרון אקסטרא שאני מקווה שאוכל לעשות בו שימוש בנייד החדש.

תודה לכולם !!!

יתכן שהשמחה מוקדמת, אבל-

אתמול בערב התקנתי כרטיס זיכרון שני במחשב ה NUC שלי, ובינתיים הכל עובד ללא התקלה שציינתי בכותרת.

בהנחה שהבעיה אכן נפתרה, זה מצער שאף גורם מקצועי לא הציע לי להתקין 2 כרטיסי זיכרון ( ולא אחד ). במילים "גורם מקצועי", כוונתי למעבדה ב KSP, ו /או לטכנאים של אינטל שנותנים שירות תמיכה בפורום של אינטל ( אין לי ביקורת כלפי חברי הפורום ).

אני שוב מתנצל על אורך השרשור, אבל חשבתי שאולי אם אני אפרט לגבי הפיתרון ( שאני עדיין לא סגור לגביו ), אולי זה יחכים אחרים כך שיוכלו לעזור למי שיזדקק לכך.

יתכן מאוד שבעלי מחשב NUC לא נתקלו בתופעה הזאת מפני שהם כנראה לא משתמשים באפשרות שינה או שהם דואגים להתקין תמיד 2 כרטיסי זיכרון ( ולא כרטיס אחד ).
עד כמה שזכור לי לא הייתה לי בעיה דומה עם הנייד שלי בעת שהיה מותקן בו כרטיס זיכרון אחד בלבד. מוזר קצת...

אם התקלה תופיע שוב, אני אעדכן עדכון קצר לאקוני.
אני מקווה שהבעיה אכן נפתרה...

השמחה אכן הייתה מוקדמת מדי (!)

מפני שהתקלה הופיעה שוב, כאשר 2 כרטיסי הזיכרון מותקנים ביחידת ה NUC.
אני אובד עצות...
אני לא יכול לעשות כיבוי ואתחול בכל פעם שאני קם מהכסא.
באסה...
&nbsp
כנראה שאני אקנה מחשב נייד חדש במקום המחשב התקול הזה שאף אחד לא מכיר אפילו בקיומה של התקלה שלו.

למעלה