הPS4.5 כנראה בדרך אלינו, סוני מכינה מפתחים לקראתו.

הPS4.5 כנראה בדרך אלינו, סוני מכינה מפתחים לקראתו.

מקורות של קוטאקו שדיברו איתם מספרים שסוני עובדת על דגם הPS4.5, שיריץ את המשחקים שלנו ברזוולוציה 4K יכיל כרטיס מסך משופר, גרפיקה משופרת ויפה יותר עם אפקטים מרשימים יותר. אפילו למקורות עצמם לא ברור איך יתבצע השידרוג של הPS4.5 האם, יהיה מדובר בתוסף חומרה שמתחבר לPS4 הקיים, או בדגם משודר
סטייל ה3DS ?
כך או אחרת נראה שהמטרה העיקרית של השידרוג היא להציע רזוולוציה של 4K במשחקים, גרפיקה יפה יותר, וחשוב מכל לסוני, השידרוג יאפשתר למשחקי הVR לרוץ טוב יותר, ולהיות מורכבים יותר.

המקורות גם לא בטוחים אם נראה את השידרוג הזה עוד השנה.

מה דעתם חברים? איך אתם מגיבים לשמועות/חדשות האלו?

אני את שלי כבר אמרתי בשרשור הקודם. אני נרגש מהחדשות האלו כל עוד לא מדובר בשידרוג קבוע כל שנה. וכמו שאמרתי אז אני לא חושב שבזה מדובר.

אנשים עדיין יוכלו לשחק בPS4 הרגיל בכל המשחקים, רק שהפעם תהיה אופציה לשדרג, ולאלה שעוד לא קנו PS4 הם יוכלו לבחור בין אופציה במחיר זול יותר או
בגרפיקה טובה יותר :)

תחשבו כמה פעמים קנינו דגם סלים של כל מיני קונסולות שלא הציעו לנו כלום?
הפעם הדגם הזה יציע הרבה יותר מיופי קוסמטי, ככה שאני לא רואה סיבה שאנחנו צריכים להתנגד לזה שאנחנו מקבלים יותר תמורה לכספנו.

בגלל השמועות האלה, החלטתי לסחוב עם הPS4 הנוכחי שלי עד ליציאת דגם הPS4.5 אין טעם לקנות עכשיו עוד דגם שאחליף בעתיד.

http://kotaku.com/sources-sony-is-working-on-a-ps4-5-1765723053

מישהו 2

New member
אני חושב שאלה שמועות כוזבות

אבל אם זה נכון , אז זה יעלה לי את ההתלהבות לגבי ה- VR פי 1000

אני יודע שאתה מתבאס מזה בגלל זה אתה לא רוצה להאמין

רק אל תשכח שגם אם זה נכון, זה לא שהPS4 הרגיל שלנו הפך למגסון
(למרות שסוני עושה הכול כדי שנחשוב שיש לנו מגסון עם הפלוס)
הPS4 הרגיל עוד יפיל אותנו מהריצפה בגרפיקה שלו מאוחר יותר בדור, עם או בלי דגם משודרג, כל ההבדל זה שכנראה מי שלא רוצה לשחק במשחקים צולעים בסוף הדור יכול לעשות את זה.

וכן, גם לקבל ציצים אמיתים יותר בVR.

לא עשיר אבל יש כסף למחשב?

מחשב טוב יעלה לך בערך פי 3 מהפלייסטישן זה כמו לקנות ps4 שלוש פעמים.

אני מסכים איתך שאם יהיה שידרוג כל שנתיים אז זה נוראי. אם זה יהיה ככה אני עובר למחשב וקונה קונסולות שיוצא דרגוו קווסט חדש.

אני מאמין שתהיה "מלחמה" מייק תנסה לקבוע סטנדרט של שידרוגים כמעט שנתיים וסוני תלך על שידרוג של פעם בדור ונראה מי ינצח.(ספוילר : סוני)
.
כך או אחרת גם מי שישאר עם הדגם הרגיל יקבל משחקים שיגרמו לו לצרוח מהגרפיקה המטורפת .

הפס4 כרגע חזק בחצי כוח מהוואן, ועדיין רמדי הוציאה ממנו מטעמים כמו קוונטום ברייק. וסביר להניח שאפילו הפס4 הרגיל יעמוד בכבוד עם one משודרג.

מישהו 2

New member
אני לא יכול להשאר מאחור עם מכשיר צולע

ככה אני. אם יצא PS4.5 , אז אני כבר לא אוכל לגעת ב- PS4 שיש לי כרגע. פשוט ירגיש מאוכזב, זה כבר לא השיוויון שחיפשתי ואהבתי.. עובדתית יהיו אנשים שאותם המשחקים ירוצו ויראו טוב יותר אצלם על המכשיר החדש. זה לא משהו שיכול לעבור אצלי בלב שקט.
&nbsp
ואני גם לא עשיר, אז אני גם לא יכול להחליף קונסולות כל שנתיים.... בטח לא כאלה שצריך לשלם עוד מאות שקלים על המשחקים שלהם.
אז במידה וזה באמת הכיוון של קונסולות המשחק, אני ללא ספק אפרוש למחשב, הרבה יותר חסכוני לפחות...

התגובה שלי נעלמה בכל מקרה מחשב יותר יקר מPS4 משודרג.

וגם להשאיר אותו מעודכן יותר יקר מPS4 משודרג. ברור שאם מדובר ל שידרוג כל שנתיים כמו החזון של מייק אז גם אני אעבור למחשב, אבל תהיה לנו "מלחמת סטנדרטים" סוני תנסה להשליט את הקו שלה, ומייק תנסה לדחוף לנו (אולי) שידרוגים שנתיים ומי שינצח במלחמה הזו יקבע מה קורה, יש לי תחושה שסוני תנצח ויהיה שידרוג חד פעמי.

תחשוב על זה ככה.

בדור המגה דרייב בן אדם שהמגה דרייב שלו הפסיק לקרוא קלטות קנה דגם סלים
בלי שזה נתן לו שום ערך מוסף, בדור הPS1 העינית הפסיקה לקרוא דיסקים אז שידרגת, כנ'ל בפס2 וכל הדורות האחרים, היית קונה דגם סלים וחוץ מזה שיש קונסולה קצת פחות מכוערת בסלון שלך, לא הרווחת כלום מהשידרוג.

עכשיו שנשדרג תהיה לנו התלהבות של ממש.

מישהו 2

New member
לא מקבל... יהרוס את הקונספט של קונסולה מבחינתי

ואני גם לא מסכים עם העניין שמחשב יותר יקר. ומחשב כבר נותן את כל השימושים שצריך. לא מפחיד אותי כמה דרייברים להתקין אם צריך.
&nbsp
ואם יש שדרוגים אז אני רוצה כבר להחליט מתי ומה בידיוק אני רוצה לשדרג.

בקיצור מפריע לך שאנשים יוכלו להנות יותר ממך

רק כי אתה לא חושב שהPS4.5 מצדיק קניה.אתה רוצה שכולם ישחקו ב25FPS רק כי לך זה נוח?

עכשיו ברגע זה, אנשים משחקים במכשף 3 בגרפיקה מטורפת בבאטמן בגרפיקה מטורפת על המחשב בנארוטו בגרפיקה מטורפת, ולך אני לא רואה שזה באמת מפריע אחרת היית קונה מחשב.

למה שזה יפריע לך אם סוני שומרת על נוחות השימוש כ"קודש הקודשים"?

תאר לך מצב (לא עלינו, חס וחלילה טפו טפו) שהPS4 שלך מתחיל מחר לפלוט דיסקים כמו אצלי ושום דבר לא מתקן לך את הבעיה, ושהוא מתחיל להרעיש לך כמו מטוס, כמו שהוא מרעיש לי ולעמית, או שהוא מתחיל להתכבות לך פתאומית.

אתה באמת אומר לי, שאתה תרגיש נוח לזרוק עוד 1500-2000 שקלים על PS4 זהה לזה שה שהיה לך,אבל יפריע לך לקבל PS4 חזק יותר? הרי יגיע השלב שאתה תרצה לשדרג דגם, אז מה הקטע.

ואנחנו (אני ואתה) נצטרך להשקיע הרבה כסף כדי לשמור על FPS שמספק אותנו
הרבה יותר מPS4, אבל אתה בטוח תחסוך כסף על קנייה בסליים ובסטים זה כן.

מה אתה אומר לי בעצם? שאף פעם לא קנית קונסולה שוב, כי היא נהרסה לך?

amithas190

New member
אני אתקן אותך

סוני שומרת על נוחות השימוש כקודש הקודשים - אך ורק למכשיר העדכני ביותר.
את אף אחד לא מעניין מה מצב המשחקים ב PS3 .
כל ביקורת למשחק מתבססת בראש ובראשונה על הקונסולה העדכנית ביותר.
&nbsp
אני פוחד שיעצבו את המשחקים קודם כל לPS4.5 ואנחנו נקבל גרסאות מקוצצות ומבוגבגות ל PS4.
&nbsp
&nbsp

אבל הPS3 הוא דור קודם, ברור שינטשו אותו ברגע שיש PS4.

הPS4.5 לא תהיה דור חדש :) הNew 3ds לא פגע בבעלי ה3DS המקורית, להפך ה3ds חזר למכור כמו להיט אחרי ירידה קלה, ונינטנדו הכריזה על שלל משחקים חדשים שעובדים על כל הדגמים, אחרי תקופת יובש.

כמה משחקים בלעדיים הnew 3ds קיבל עד היום למרות שהוא חזק פי כמה מה3DS? משחק אחד שגם הוא רימאסטר.

הPS4 היא המנצחת של הדור, אף אחד לא יכול להתעלם מזה וסוני היא האחרונה
שיכולה להתעלם מזה. בראש ובראשונה יהיה חשוב למפתחים איך המשחקים רצים
על הPS4 המקורית, רק אחר כך הם יחשבו איך אפשר להוסיף כל מיני שיפורים גרפים.
י
אם אנחנו יכולים לחיות עם זה שגיימרים של pc משחקים בגרפיקה מטורפת בלי ש8ה יגרום לנו להשקיע 8 אלף שקל במחשב אז אין סיבה שכולם ירגישו שהם חייבים לשדרג לPS4.5

חוץ מזה, הPS4 הנוכחי הוא כבר כרגע חזק ב50% מהאקסבוקס וואן, אני חושב שהוא יעמוד בכבוד מול one משודרג.

גיימרים של xbox one, ששומעים את זה לא רצים לקנות PS4 בבהלה.

שמע, אם סוני ומייק יוציאו לנו שידרוג שנתי לקונסולות האלו כל שנה, אז נהיה בבעיה,
אבל זה כל כך לא הגיוני שסוני תעשה את זה.

היא ניצחה את הדור מה היא תרוויח מהקטע הזה? למייק אין מה להפסיד לא איכפת לה.
ואם מייקרוסופט תעז להוציא שדרוג כל שנה, היא סתם תקבור את האקסבוקס, שיעשו מה שבא להם בזמן שסוני מוציאה דגם אחד משופר ונורמלי.

amithas190

New member
השינוי יבוא ממייק לא מסוני

המכירות של מייק נמוכות מסוני בעיקר בגלל ההבדלים הגרפיים וכל סרטוני ההשוואה בין משחקים.
אז אם מחר בבןקר מייק יוציאו דגם משופר שיתעלה על הפס4 בכל הסרטונים - סוני תהיה חייבת להגיב .
ואז מירב המאמצים יושקעו בדגם המשופר , ואנחנו נקבל גרסאות מצומצמות.
&nbsp
בכלל זה יכול לפתוח מרוץ חימוש שייתר את הקונסולות.

אבל אם סוני באמת בקטע של המירוץ חימוש הזה כמו שאתה טוען.

למה לה בכלל להישאר יצרנית קונסולות? סביר להניח שסוני הלכה מראש על חומרה
חלשה בPS4 (וגם מייק) כן הן ידעו שהן יוכלו לשדרג אותה בהמשך הדור.

סוני עושה את הכסף הגדול לא מהמכירות של הPS4 עצמו אלא מזה שהיא גורפת לכיס שלה 20% מההכנסות של כל משחק שיוצא לPS4.

אם היא תתחיל לזלזל במי שקנה PS4 בכל המליונים האלה תהיה לה ירידה דרסטית בהכנסות מה יצא לה מזה?

היא ניצחה בעבר את סגה, שסגה הוציאה את את הדרימקאסט שבאמת היה פער של דור מהפלייסטישן 1. הדרימקאסט היה קרוב לפלייסטישן 2 ועדיין סוני מחצה אותו.

אחר כך היא מעכה גם את האקסבוקס והקיוב של נינטנדו שהיו חזקות מהפלייסטישן 2.

למה שמייק תצליח להבהיל אותה?

גבר עם יד על הדופק לא תשמח לתירוץ להחליף את הפאקינג מטוס סילון שיש לנו בחדר? הכול בא איתך כל המשחקים וסייברפאנק יראה יותר טוב, מה רע?

אם באמת יהיה פאקינג מירוץ חימוש כמו שאתה מפחד שיהיה אז אני פאקינג פורש למחשב, אבל למה שסוני תגרר לזה,שהכסף הגדול נמצא בPS4 המקורי.

amithas190

New member
אני אשמח להחליף את המטוס בדגם משופר ,רק שלא יתחילו להמציא

דגמים כל שנתיים

מישהו 2

New member
אני אבהיר קצת את עמדתי בעניין

לדעתי יש משהו בקונספט הזה של קונסולות - העובדה שאתה קונה מכשיר למשך כמה שנים טובות, מינימום 5-6 שנים ובמשך כל הזמן הזה, אתה יודע שהמשחקים שיצאו יעבדו בצורה הכי טובה האפשרית על אותו המכשיר. זה מה שמשך אותי אישית לכל העסק. וזה כשלעצמו, חלק מאוד נכבד ממה שאתה מחשיב "נוחות השימוש". צעד כזה לא שומר על נוחות השימוש, אלא פוגע בו קצת. לא חסר אנשים שלא יאהבו את זה.

נתת לי דוגמא על קונסולה שעושה צרות. בסיטואציה ותנאים נורמליים גם אם קורה כזה דבר, זה בדר"כ קורה בתקופת האחריות של הקונסולה ואתה אמור לקבל שירות טוב, וגם אם לא , אז היה לך חוסר מזל ונפלת על קונסולה פגומה. הייתי מוכן לקנות את אותה הקונסולה שוב במצב כזה. כמובן, אולי היא עשויה מחומרים איכותיים יותר, והיא יותר אמינה אבל לא טוב שהיא תהיה חומרתית יותר חזקה אם מדובר באותו הדור. לדעתי זה יכול לפגוע בכל מיני דברים, זה יכול ליצור מצב שסוני לא תוכל לשלוט בו, שמשחקים פשוט יעבדו פי 1000 יותר טוב על הדגם החדש. ושלשחקנים עם הדגם החדש יהיה יתרון על השחקנים בדגם הישן במשחקי אונליין וכו'. זה לא פשוט לשמור על הדברים האלה בכלל. ואז יווצר לך מצב שהוא לא שונה ממה שקורה אצל שחקני מחשב.

אמרת בעצמך שאם היה מדובר בשדרוג של כל שנתיים - גם אתה היית מחליף למחשב
ועל זה בערך אני מדבר.. לכל אחד יש את הגבול שלו. איפה אתה שם את הגבול שלך?
האם פעם ב- 4 שנים זה כן בסדר? עד כמה השינוי יכול להיות גדול? 4K זאת קפיצת מדרגה ענקית. למה לא בעצם לקרא לזה PS5 ולהגיד שיש בה תאימות משחקים לאחור? זה יהיה צעד הרבה יותר בטוח מאשר "PS4.5."

איך לדעתך אמור להרגיש לקוח שקנה PS4 חודשיים לפני שהוכרז ה- PS4.5 שחזק פי 2 ויעלה אותו הדבר? אם זה היה נקרא PS5 זה היה קצת יותר מנחם.

אם סוני רוצה לקצר את משך הדור, הדרך הנכונה היחידה שלה לעשות את זה לדעתי זה פשוט להוציא את הקונסולה הבאה שלה PS5 (בעוד שנתיים), להסביר מפורשות שהיא תומכת באופן מלא בכל משחקי ה- PS4, אבל במקביל על משחקים חדשים יהיה כתוב PS5. "אותה הגברת בשינוי אדרת" זה ילך יותר חלק. או לחילופין לתת אפשרות לבעלי ה- PS4 הקיימים לשדרג את המכשיר שלהם במחיר מוזל במקום לקנות PS4 חדש לגמרי.

אחרת באמת שעדיף מחשב , במחשב לפחות אפשר לשדרג חלקים ספציפיים וזה יוצא יותר זול.

מישהו 2

New member
דיון בנושא שנתקלתי בו ודי מזדהה

וזה נכון גם מה שאומרים שהשמועות האלה פוגעים במכירות של ה- PS4 כי אנשים לא רוצים "להידפק" ומעדיפים לחכות לראות מה העניין של המודל המשופר.

איזו צביעות מצידם אין אנשים שקונים 2 קונסולות שונות?

אין אנשים שקונים אקסבוקס וואן ופס4 ביחד או, איזושהי קונסולה ניידת פלוס קונסולה נייחת? או אנשים שעוברים צד במהלך הדור?

אז במקום לקנות PS4 וONE או PS4 וNX שיקנו שני דגמים של PS4 בדור מה קרה?
לא מרגישים שהPS4.5 שווה את הכסף ? ומעדיפים לקנות One ליד הPS4 ? לכו על זה, מי עוצר אותם?

לא רוצים לקנות כלום עד הPS5 ? לכו על זה, הם יכולים לדמיין לעצמם בראש שמעולם לא יצא שידרוג אם זה עוזר להם.

שאני קניתי את הPS4 אני מרגיש שחתמתי בעצם הקנייה עם סוני על סוג של "חוזה"

והחוזה היה משהו כזה.

1. ברגע שאני קונה את הPS4 היא מחזיקה עד סוף הדור.
2. סוני הבטיחה לי מבול של JRPG בPS4.
3. סוני הבטיחה לי בלעדיים כמו הוריזון
4. סוני הבטיחה לי שתהיה לי את הקונסולה הכי חזקה בדור נכון לזמן שקניתי אותה.

סוני עד כה עומדת בכל מה שהיא הבטיחה לי שיקרה כלקוח שלה.

היא לא הבטיחה לי או התחייבה שהיא לא תוציא דגם PS4 משופר.

מישהו 2

New member
אני מסכים חלקית

זה נכון, לא חתמנו על שום חוזה שסוני לא תוציא דגם משופר של ממש של ה- PS4.
אבל בכל זאת, זה לא משהו שהיה נהוג עד עכשיו בתחום הקונסולות. למעשה, אם כל הרעיון הזה של שדרוגים כל כך מוצלח חייבת להיות סיבה למה לא ממש עשו את זה עד עכשיו. ממה חששו?

זה כמו ששחקני אקסבוקס מסוימים התעצבנו שהבינו שקוונטום בריק יגיע גם למחשב. יש בכך צדק - מיקרוסופט הייתה צריכה להבהיר את זה מלכתחילה. יש אנשים שרכשו את האקסבוקס רק בשביל המשחק הזה.

זה משחק מלוכלך. אני מוכן לקבל את הרעיון של שדרוג חד פעמי של הקונסולה. אבל לא בפתאומיות. אם זאת התוכנית אני מצפה מסוני להצהיר שזאת התוכנית שלה כבר עכשיו ושיהיה דגם משופר בעוד שנה/שנתיים, אחרת זה עדיין יגרום לשחקנים להרגיש נבגדים. קודם מכינים נפשית לשינוי ורק שלא יפילו אותו מהשמיים. דרך שמועות זה לא מספיק.

אבל סוני אמרה לנו מאז שנה שעברה שהיא שוקלת שידרוג לPS4.

סוני בעצמם, לא שמועות לא כלום. הם אמרו ואני אתה ועטלפוני הרמנו שרשור על זה.
http://www.gamespot.com/articles/high-power-ps4-model-something-sony-might-consider/1100-6431669/

כל מי שקנה PS4 בתחילת השנה הזו/בקריסמס לא יכול להגיד שסוני לא הכינה אותו או לכל הפחות אמרה שזו אפשרות סבירה.

היא לא היתה חייבת להגיד לנו בכלל שזה בתכנון, והם אמרו לפני שמייקרוסופט דיברו על זה.

אפשר כמובן להגיד שאנחנו אני אתה והמליונים שקנו בשנים ההשקה נדפקנו, אבל אנחנו גם זכינו לטעום מהדור החדש לפני כולם.

וסוני לא שיחקה איתנו מלוכלך ב3 הדברים הכי חשובים בקונסולה.
1.הPS4 שלנו יחזיק עד היום האחרון של הדור.
2.תמיד נוכל פשוט להכניס דיסק ולשחק בלי מאמץ.
3. יש לנו גישה לכל האקסקלוסיבים שהובטחו לנו.

אנשים קונים קונסולות בעיקר בשביל 2 הראשונים שכתבתי, וזה יישמר.

למה אף פעם לא היה לנו שידרוגים? כי לא היה ליצרניות הקונסולות מה להרוויח מזה עד עכשיו.

עכשיו סוני ומייק הבינו שהרבה יותר נוח למפתחים לעבוד עם חומרה של PC, יותר להביא כל משחק לPS4/ONE והמפתחים הצליחו לגרום גם לסוני וגם למייק ללכת
על אותו סוג של חומרת PC.

פעם המפתחים האלה והרצונות שלהם ממש לא ענינו את נינטנדו, שלא עניין לה את הביצה אם קל למפתחים או קשה, בגלל זה אין לה חברים אצל מפתחות צד ג'.

במקרה נינטנדו היא זו שקבעה את הדורות המסורתיים וכמה זמן הם נמשכים.
ועד עכשיו סוני ומייק לא עירערו על זה מה שנינטנדו קבעה.

voguemaster

New member
ואם היא לא תחזיק עד סוף הדור?

הרי זה בדיוק החשש ועל זה מדובר פה. לדעתי יש סכנה גדולה שהיא לא ממש תחזיק עד סוף הדור אם הקפיצה הטכנולוגית ל-4.5 תהיה גדולה, והיא נראית כזו (תמיכה ברזולוציות 4K פתאום וכד'?? זה דורש חתיכת FILL RATE מכרטיס המסך)

ונגיד שהPS4.5 הוא 4K אמיתי? אז מה? בוא ניחסף רגע.

נגיד שהPS4.5 יוצא מספיק מאוחר בדור ככה שזה אפשרי שתהיה רזולוציה אמיתית של 4K.

אז? אז מה.

גיימרים יתחלקו לשתי קבוצות.

קבוצת המשדרגים יגידו: מתאים לי הPS4.5 הזה שיחזיק אותי עד שהPS5 מגיע, מתאים לי לטעום כבר עכשיו מה4K הזה,משעמם לי ואין לי על מה לבזבז כסף חוץ מזה, ואני חייב צעצוע חדש כל הזמן.

הקבוצה של האנשים שישארו עם הPS4: יחליטו שהשידרוג לא מספיק ביג דיל בשבילם והם לא רוצים להוציא סכום גדול על השידרוג, הם יהיו סבלנים יותר ויחכו לPS5 שם הם כבר יקבלו את הקפיצה האמיתית שהם חיכו לה.

המחשב קיים שנים, אז למה כולנו לא גיימרים של מחשב? למרות שהגרפיקה שלו לא סופרת את הPS4 ממטר?

למה בעלי הone לא משדרגים לפס4 כשהם רואים שהקונסולה שלהם לא יכולה לעשות אפילו 1080P רוב הזמן?

אנחנו רוצים נוחות שימוש בקונסולות בעיקר, על גרפיקה אנחנו יכולים להתפשר.

אתה בא מהתחום של התוכנה, אתה יודע יותר טוב ממני שסוני יכולה לשפר את ערכות הפיתוח של הPS4 המקורי ולשחרר עוד מהכוח של הGPU ועוד זיכרון ממערכת ההפעלה אם צריך.

אתה גם יודע שהיא יכולה להציב גבולות ומחסומים ולא לתת למפתחים ערכות פיתוח
שיתנו להם לנצל את הPS4.5 בצורה כזו שהם יגרמו לPS4 הרגיל להראות כמו בדיחה מהלכת גרפית :)

נכון, אתה צודק זה יסרבל קצת את הפיתוח, זה ידרוש המון QA אבל הפחד הזה שסוני תזרוק עשרות מליוני גיימרים? לא סביר שזה יקרה זה לא הגיוני לה.

למעלה