תגובה
1. אם כך, זה יכול להסביר את השינוי במראה הגיחון. 2. היכולת להשתהות באויר היא כבר מושגת מזמן. אף אני הייתי עד לכלי-טיס שכזה ביחד עם עוד 5 אנשים לפחות. בספטמבר-אוקטובר האחרונים שהיתי בבסיס ניצנים ("מחנה יהושע") אשר במישור החוף הדרומי במסגרת הטירונות הצבאית. באחד הלילות הפלוגה שלי נקראה למסדר ח' כדי לעבור בדיקץ כשירות לעבוד במטבח חדר-האוכל של הבסיס ביום שלמחרת. בעוד שאנו עומדים ומחכים שהחובש יעבור לבדוק כל אחד ואחד, אני ועוד אחד שלידי הבחנו לפתע בכלי-טיב שהופיע סמוך לבסיס בשמיים בגובה נמוך יחסית. הוא הפיק אור אדום ומה שמשך את תשומת ליבנו היה כמה דברים: א. הוא טס נמוך מאוד, אך לא נשמע ממנו כל רעש. ב. הןא "השתהה" באויר בנקודה מסויימת למשך זמן ממושך. ג. הוא הוםיע בנק' א' כשלפתע היה נעלם ומופיע כמה שניות לאחר מכן בנק' אחרת במרחק רב מהמקום בו הופיע קודם לכן (השמיים היו בהירים לחלוטין ונקיים מעננים). הנחנו שמן הסתם זה כלי-משוכלל מאוד בשירות הצבא, ייתכן חמקן כלשהו. אמרנו לעוד כמה טירונים להסתכל. גם הם חזו בעניין בפליאה, עד שאחרי כמה דקות זה לא היה עוד. אגב, בפירוש לא היה זה פצצת תאורה, כלי-טיס רגיל, הליקופטר או בלון ניסויים כלשהו. כל אחד מהעדים פסל זאת על הסף.