ואולי

mar blue sky

New member
זה יכול להיות...

וזאת בהחלט מחשבה לא בדיוק רציונאלית וכמו שאמרתי זה לא מתאים לכל המקרים אבל לרובם... בכל מקרה אני מניחה שמאחורי כל אנס יש סטיה כל שהיא והיא לא אותה סטיה אצל כל אחד אבל אצל כולם היא מתבטאת בצורך לשליטה לכוח ולמין אכזרי במיוחד... וזאת רק תאוריה יכל להיות שהיא לא נכונה אבל בהרבה ממקרי האונס זה מרצון לשליטה ולכוח (לדעתי)

../images/Emo45.gif

אפילו ראינו בזמנו(בריחת בני סלע) קרימינולוג שעובד עם אנשים כאלה והוא אמר בפירוש שחלק נכבד מהם *חייבים* את המרכיב של האונס כדי ליהנות מיחסי מין.

אני מצטער, אבל לרוב מקרי האונס, במיוחד

הסדרתיים, התיאוריה הזו לא ממש "מחזיקה מים".לאדם שמרגיש תשוקה מינית חזקה במיוחד יש דרכים לפרוק אותה שלא קשורות בתקיפת אדם אחר ועבירה על החוק(אוננות, ללכת לפיק-אפ ברים אם הוא בגיל המתאים וכו').הפלח היחיד שיכול להיות שזה מניע משמעותי אצלו הם בני העשרה, במיוחד באזורים ושכבות שבהם "חינוך מיני" הוא מונח מגונה, למרות שמטבע הדברים גם שם שליטה משחקת תפקיד- במיוחד בהתחשב בכך שהרבה מהאזורים האלה הם אזורים שממילא שולטת בהם דת פטריארכלית במפגיע(נניח, אפגניסטן), ואונס הוא דרך קלה "להראות" שאתה גבר, או "להראות" לבחורה שדחתה אותך, כי מה היא תעשה?תלך להתלונן?סוקלים את מי שמתלוננת(לפעמים מילולית).

RichardSmith

New member
אפשר להביא דוגמאות מפה ועד הודעה חדשה...

למשל לפני כחצי שנה הבעל אנס את ילדתו בהסכמת אישתו ההרה או משהו בסגנון (היא החזיקה את הבת...) אני מסכים שיש מקרים שבהם המרכיב הפסיכולוגי של השליטה מהותי, אבל בלי מחקר סטטיסטי נרחב... אלא אם אתה יכול למצוא?

darthziv

New member
אתה באמת חושב

שלא הייתה לו אופציה אחרת? אפילו אצל זונות? יש אנשים שהם מעוותים מספיק לרצות את זה בצורה כזו... אצלהם להפוך זנות לחוקית לא תשנה דבר מה גם כשמישהו אונס הוא דבר ראשון עובר על החוק בצורה הרבה יותר גדולה ממה שללכת לזונה עלול להתפס ההסתבכות של האנס עם המשטרה היא קרוב לוודאי גם גדולה הרבה יותר מהסיכוי להתפס עם זונה אף אחד לא אונס במקום ללכת לזונות דווקא בגלל שזה לא חוקי הפתרון שאתה מציע אולי יעזור לשים קץ לבעיות הסחר בנשים, אבל לא לאונס

RichardSmith

New member
כן ולא,

אני מאמין שאם זה היה "מקובל" ללכת לזונות, אופי החברה היה משתנה כך שמספר מקרי האונס היו יורדים בכמות מסויימת. השינוי עמוק יותר מרק להפוך את הזנות לחוקית. "דמות הזונה בראי החברה" - זה הרעיון. הכרתי לפני כמה ימים בחורה אחת. היא העלתה קטעי וידיאו שלה ל flix. קטעים על גבול הכחול. היא התעצבנה כאשר קראו לה "זונה רוסיה"... הסטיגמה של זונות היא שלילית, למה? יש קטע חביב ב"חתולו של שרדינגר" מאת רוברט אנתון וילסון, שם מסופר על נשיא ארה"ב שמקבל טיפול מהבחורה וכך לא לוחץ על הכפתור האדום. גם המנהיגים של רוסיה וסין מקבלים טיפול דומה. זה בסך הכל הרעיון שלי.

darthziv

New member
בכל העולם זה נתפס ככה...

אתה לא תצליח להפוך אותן למלוות כמו בפיירפליי, משהו יוקרתי שמעיד על רמה גבוהה של הלקוח

RichardSmith

New member
למה לא?...

אולי זאת התפתחות טבעית? כמו בסינימה סיטי שיש את בתי הקולנוע הרגילים ויש אולם VIP. יש אנשים המוכנים לשלם יותר תמורת מוצר יותר טוב... ביפן יש איזו אופנה לצאת לדייט עם בחורות בלי אף משהו מיני. ארוחת ערב בתשלום עבור אנשי עסקים בודדים... (היתה בזמנו תוכנית בערוץ 8 על זה. בחורות ישראליות נאות טסות לכמה זמן ליפן לעסוק בדייטים חד פעמיים.)

darthziv

New member
כי זה לא...

אף אחד לא יתייחס אליהן כמו סלבריטיז... זו לא התפתחות טבעית ואל תשכח שכאן מדובר במשהו מאוד מיני, זו כל המטרה

RichardSmith

New member
לא מוצא קשר

הכוונה היא לשכור בחורה שלא רק תשכב עימה, גם תדבר עימה... כלומר שירות יותר מושקע.

darthziv

New member
אתה באמת חושב

שזה מה שיפתור את כל הבעיות האלו? זה שתשלם למישהי לבלות איתך?

RichardSmith

New member
לא

אם הבעיות הללו זה רמת האונס, אני מאמין שזה יעזור. אני מאמין שהחברה תהיה יותר שפויה עם סקס נגיש. זה לא יפתור לגמרי את האונס כי יש מקרים בהם אנשים נאנסים מסיבות אחרות. (שחלקן צויינו בדיון)

שתי בעיות

א)איך זה מחזק את התיאוריה שלך?אתה טוען שהמקרה הזה נובע מתשוקה מינית בלתי נשלטת או משהו?כי לי זה נשמע מקרה קלאסי של הפגנת שליטה- יכול להיות אפילו כולל שליטה באישה, בעיקר אם זה בעל מתעלל. ב)אפילו ונניח שאתה צודק לגבי א), מקרה אחד הוא לא סטטיסטיקה.ראה את מה שכתבתי קודם לגבי הקרימינולוג שראיינו בטלוויזיה. המרכיב של שליטה הוא מרכיב מהותי ברוב מקרי האונס, כולל מה שנקרא באנגלית date rape(את לא רוצה "לתת" לי בדייט הראשון אז אני "לוקח"). ההצעות שלך לגבי הפיכת הזנות לחוקית כנראה יעזרו להסדרת הזנות ומניעת חלק מהגיהנום שעובר היום על זונות(סחר בבני אדם וכו') אבל למניעת אונס הן יעזרו הרבה פחות, כמו שמראה עיון קצר במספר מקרי האונס בnetherlands שבהן הזנות חוקית ונפוצה- כ15000 לשנה, או מקרה אונס אחד על כל 1104 תושבים לשנה, מעיון קצר ברשת עולה שמספר מקרי האונס בישראל בפירוש לא עולה על 6000 לשנה(לא הצלחתי למצוא מספר מדוייק, המספרים שמצאתי ל2005 נעו סביב ה1000), כלומר שמספר מעשי האונס לשנה בישראל לא גדול במידה משמעותית מזה בnetherlands למרות היותה של הזנות חוקית שם ולא חוקית פה.

RichardSmith

New member
המממ, כן, זה הרעיון.

אני מגדיר זאת כפריצת המחסום החברתי מבחינה פסיכולוגית ופגיעה בבן אדם אחר. יכול להיות שבמקרים מסויימים פשוט אין את המחסום הזה אצל האנס. הוא לא מוטרד מעניינים כאלו. נניח במקרים בהם האנס כולא אישה (או ילדה) לתקופה, אז זה יותר מובהק עניין של שליטה. כאשר האנס אוסף טרמפיסטית, זה יותר עניין של תשוקה מינית חסרת רסן חברתי. לפי דעתי במקרי האונס צריך להוסיף גם מקרי אלימות במשפחה. המעונים לנשים מוכות די מוצפים... (או שאני מרחיק לכת יותר מדי עם ההכללה הזו?)

mar blue sky

New member
זאת הנחה נכונה

כי כמו שאמרתי יש הרבה סוגים של סטיה והרבה דרכים לבטא אותה ולכן אדם שיש לו צורך להראות שהוא חזק וכ"ו לפעמים יכל לבטא את זה גם בלהכות את אישתו... לדעתי גם במקרה של אונס טרמפיסטית יש עיניין של רצון לשלוט כי היא חסרת יכולת להגן על עצמה ברור שיש כאן גם תשוקה מינית אבל היא מהולה ברצון לשלוט אחרת למה שהוא לא ילך לזונה, למה הוא צריך להכאיב למישהי בצורה שכזאת?

RichardSmith

New member
כי זה דבר רגעי

מקרה מזדמן. כי הוא יכול לעשות זאת ולצאת ללא פגע כי כאשר הוא יגמור בצד הדרך, היא לא תזהה אותו ולא לוחית זיהוי או משהו בסגנון (בחלק מהמקרים). חלק מהאנשים לא עושים מעשים כי הם חושבים שאחרים מסתכלים. רוברט אנתון וילסון קרא לזה:
Afraid to be called: "no good shit".​
זה צריך להיות ספר חובה.

sagima

New member
נכון

כשאני אונס זה אף פעם לא בגלל המין, אל תבינו אותי לא נכון, זה לא שאני לא נהנה מהמין אבל זה פשוט לא העיקר.

RichardSmith

New member
את מחביאה כאן...

... הנחה הגורסת שנשים לא רוצות לשכב תמורת תשלום... (או בני אדם באופן כללי). המציאות יותר מורכבת. ישנם אנשים המוכנים לשכב גם בלי תשלום. יש כאלו הלא מוכנים אפילו להתנשק בלי אף רגש. בהחלט מסכים שעדיף לקיים יחסי אהבה עם בן זוג הרוצה.

למעלה