ואם השמאל יפסיד בבחירות??

resh0

New member
ואם השמאל יפסיד בבחירות??

האם שוב יגידו עסקני העבודה כי: "האיש הפסיד, לא האידיאולוגיה הפסידה"? הסתכלו טוב טוב על המועמד מיצנע כאשר הור מכריז על כוונתו להקים קואליציה לא ציונית!!! כדאי שעסקני השמאל יהיו כנים ויענו באופן חד לשאלה: "האם מועמד העבודה הוא איש ראוי"??? כי זיכרו היטב! אם השמאל יפסיד בבחירות (וכך לדעתי צפוי), לא יוכלו (שוב) העסקנים לטעון כי ההפסד נובע מ"אישיותו הגרועה" של המועמד...

אנחנו בטוחים שהשמאל ינצח

אם לא היום, מחר, מחרתיים, אחרי מחרתיים. למה, בזמן שמכהן ראש ממשלתנו האהוב והמקובל על הרוב כאן, השתנה כאן משהו, למה נהיה באמת שקט, למה, אתה חושב שאפשר לכבות שלושה מליון פלשתינאים איך שהוא. גלה לנו מה הפתרון אבל לא פתרון קסם כמו שקיבלנו כאן בשנתיים האחרונות. עזוב אידיאולוגיה ועסקונה, צריך שהפלשתינאים יהיו שם, ואנחנו כאן. שיתפלו בעניינים שלהם לבדם ואנחנו בשלנו. צריך שההשקעות שם ילכו למצפה רמון, אופקים, נתיבות, בית שאן ומקומות אחרים.

resh0

New member
בהחלט צריך שהפלשתינים יהיו "שם".

רובו המכריע של הציבור מעוניין שתהיה הפרדה פיזית טוטאלית מהפלשתינים. אבל... המחלוקות נסובות סביב 2 נקודות עיקריות: 1. "מיהו פלשתיני": ישנם רבים בישראל (בינהם אני) הרואים חלק גדול מהערבים בישראל כפלשתינים לכל דבר. גם הם רואים עצמם בראש ובראשונה כפלשתינים. לדעת רבים "מחר, מחרתיים, אחרי מחרתיים", יצטרכו גם הפלשתינים האלו להיות "שם". לתהליך הזה קוראים טרנספר והוא הולך וצובר תאוצה ותמיכה בציבור הישראלי. 2. "מהו התוואי המפריד בין "פה" לבין "שם". - חלק טוען כי המבדיל הוא קו הפסקת האש ב 67 - חלק טוען כי המבדיל הוא קו הפסקת האש ב 67, + גושי התישבויות - חלק טוען כי המבדיל הוא גבולות קאנטונים (גושי התישבויות פלשתיניות) - חלק טוען כי המבדיל הוא הגבולות עם ירדן. כל עוד לא תהיה בישראל הכרעה דמוקרטית ברורה שתתן מענה בלתי משתמע ל 2 המחלוקות העיקריות האלו, לצערי לא נוכל להפרד מהפלשתינים. אני בהחלט סבור שניתן "לכבות" 3 מיליון ואפילו יותר פלשתינים! 2 דרכים: 1. ללמוד מהשיטות היעילות שפיתחו הירדנים, המצרים, התורכים, הרוסים, שיטות שפחות הומניות מהשיטות הנהוגות אצלנו, אבל הצלחתן אינה מוטלת בספק. המדינות שציינתי הצליחו לדכא כמעט לחלוטין את ייצר האלימות הטבוע באויביהם וגם לצמצם משמעותית את אופציית התשתית למימוש ייצר האלימות הזה. התוצאה היא שבאמצעים פחות הומניים, משיגים תוצאות טובות יותר!!! פחות בני אדם נפגעים ואין הומני יותר מזה. 2. גידור הפלשתינים בגושי התישבויות בריכוזי האוכלוסין שלהם. מדובר בגידור זמני שיביא ליציבות בטחונית שתאפשר פתיחתו של מו"ם מדיני בדרך להסכם הקבע. אם יושג הסדר, תמיד ניתן להעתיק את תוואי הגידור. פלשתינים מגודרים, לא מפגעים! היות ואני לא אוהב ססמאות, אשמח אם תסביר למה כוונתך "השקעות" מצד המדינה. אשמח גם להבין מהי המטרה. דרך אגב: לשאלתי העיקרית לא ענית, אשמח אם תתייחס. יום נעים.

נו באמת

באמצעים פחות הומניים מקבלים תוצאות פחות הומניות - לא הספיק לכם "תנו לצה"ל לנצח"? א. טרנספר . איך בדיוק תעשו את חלום העיווים הזה? תעלו 3 מיליון איש על משאיות? מה אם הם יתנגדו - תירו בהם? ב. למי שהשיב בחיוב על השאלה הקודמת כדאי לחשוב קצת. ישראל היום היא גרורה של ארה"ב. בלי ארה"ב אין חלקי חילוף למטוסים. אין חלקי חילוף למטוסים אין חיל אוויר - מה שקצת מוציא את האוויר מצה"ל ההומני והבלתי מנוצח. ג. אי אפשר לכבות את הטרור על ידי עוד כוח ועוד כוח. מה ימנע בדיוק את האפשרות הבאה- עוד 10 שנים לדוגמא (לאחר הטרנספר) נכנס מחבל אחד , עם מזוודה לא גדולה. הוא שם אותה בפינת דיזינגוף - בוגרשוב מאחורי פח. והולך. כעבור יומיים, מתפוצצת פצצת אטום\ כימית באמצע תל אביב. אופס - אז כל המלל על "תשתית הטרור" ועל זה שעל ידי עוד דיכוי שלהם הם "ישברו" אולי לא משמ יעבוד? אולי גם הם לא יסכימו לזה שימשיכו לרמוס את הזכויות שלהם? ד. הימין בישראל הולך מדכי אל דכי, וכל כשלון כל השאר הם האשמים, ולא מפריע להמשיך ולטעון טענות מופרכוחת. הימין אמר ש"כיבוש נאור" ישכנע את הפליסטינים לחיות איתנו בשקט - ופרצה האינטיפדה. הימין אמר שכל העולם לא ישים לב להתנחלויות - והעולם לא שתק. הימין אמר שרק עוד כוח ישתיק את הפלסטינים - ועוד כוח השתיק מאות ישראלים ופלסטינים לעד. בסופו של דבר אין פתרון אחר - שתי מדינות לשתי עמים , על בסיס גבולות 67 או משהו קרוב, והשאלה היא רק כמה אנשים ימותו בדרך לשם.

resh0

New member
באמת, באמת.

יש בפנינו דוגמאות עכשויות רלוונטיות של דיכוי ייצר אלימות: ציינתי את רוסיה, את ירדן, את מצרים, את תורכיה. בכלל אני מעדיף ללמוד מאלו שהצליחו!!! ואתה? גם הימין נכשל וגם השמאל נכשל, יחסית להצלחותיהם של אלו שציינתי, משמע שצריך לשקול שינוי הגישה ובהחלט יש לייבא שיטות מכאלו שהצליחו. א. טרנספר: הטרנספר של הפלשתינים יתבצע בדיוק עפ"י אותן הדרכים שהשמאל מעוניין לבצע את הטרנספר (ניוד אוכלוסין) של האזרחים הישראלים ביש"ע. ישראל תקציב זמן מוגדר לעזיבה מרצון אל תחומים שיוגדרו (רצוי בהסכמה, או בהחלטה חד-צדדית) כאשר ישראל תפצה באופן ראוי כל משפחה שעוזבת. שיעור הפיצויים יילך ויפחת ככל שנתקרב אל תאריך היעד, כך שבתאריך היעד יישארו מספר קטן של גרעין קשה. אותם נעלה על האוטובוסים הממוזגים ומי מהם שיתנגד, במקסימום נקשור אותו באזיקים אל המושב. לא יורים באף אחד, בלי אלימות. ב. ארה"ב לוחמת היום בייצא האלימות המוסלמי "בלי חשבון"! היא אפילו מפציצה ריכוזי אוכלוסין באפגניסטן מהאוויר ואין פוצה פה. ארה"ב כבר הבינה והשלימה שאמנת ג´נבה כבר לא רלוונטית מכיוון שאין היא מאפשרת כלים יעילים להלחם מול טרנד הלחימה החדש שהביאו עלינו המוסלמים האלימים. ישראל וארה"ב די תמימות דעים לגבי כך שאין מנהלים מו"ם מדיני עם ארגוני טרור תחת אש ואתה תראה כי לאחר תחילתה של המערכה כנגד הטרור המוסלמי העולמי, ארה"ב תאפשר לישראל הרבה יותר... דוגמה: בבקשה! פעם לא מזמן, כאשר נכנסה ישראל לשטחי A , היה זה נחשב לקטסטרופה!!! והיום...השתנתה הגישה, תודה. ג. לאחר הטרנספר יהיו כזה גידור שאף מחבל לא יוכל להכנס. נכון שאין אטימה הרמטית, אבל אם מחבל כזה יצליח במזימתו, לא יהיה לזה קשר להתנהלותה המדינית של ישראל. טרור עם "פיגועים איכותיים" יש אך ורק כאשר ישנה תשתית טרור שיכולה להתחמש, לתכנן ולהכשיר טרוריסטים. פגעת בתשתית, גמרת את הטרור!!! זה בדיוק מה שארה"ב מתכוונת לעשות: חיסול התשתית ואח"כ כינונה של דמוקרטיה שתמנע הקמתה של תשתית חדשה. ד. העולם השלים כבר עם ההתנחלויות והיום אפילו יש אישור להמשיך בפעולת ההתנחלות!!! שים לב להבנות טאנט שמקובלות על כל העולם: אלמנט "הקפאת ההתנחלויות" מופיע בתוך סעיף ג) "צעדים בוני אמון". המשמעות פשוטה: עד שנגיע אל מימוש השלב השלישי, פעילות ההתנחלות מותרת ומוכרת!!! השתנו הדברים עיוני, תשלים עם המציאות החדשה. ב 67 התנהלה מלחמה ונקבע בה קו הפסקת אש. אין שום קשר בין קו הפסקת האש שצוייר שרירותית באמצעות טוש ירוק, לבין זכות לריבונות ו/או תנאים למו"ם מדיני. מדובר כו-לה בקו הפסקת אש, אחד מיני רבים בעולם. היה גם קו הפסקת אש על תעלת סואץ, יש לו משמעות מדינית בעיניך? למה לא... עד שלא תושג הפרדה פיזית מלאה מהפלשתינים, לא יהיה שלום!!! עד שלא תושג הכרעה דמוקרטית בישראל בזה העניין, לא תהיה הפרדה. כולי תקווה שנצליח להכריע ואח"כ נתאחד כולנו סביב מימוש ההכרעה הדמוקרטית.

תראה אנחנו יכולים להמשיך

ולהתווכח וזה לא יביא לכלום. אני לא אשכנע אותך ואתה לא תשכנע אותי. אני מצעטר אבל לפינ איך שאני רואה את זה אתה חי בסרט: רוב אזרחי ישראל לא בוחרים בטרנספר לאו דווקא בגלל שזה נראה להם לא מוסרי (אתה בעצמך מדגים היטב את הגישה הזאת, האם יש איזשו צעד שישראל תעשה שאותו לא תוכל להצדיק? תמהני), אלא בלתי ישים. העולם אינו מקבל את ההתחלויות , וההצקות האמירקניות - שהם הקרובים אלינו ביותר היא הוכחה מתמדת לכך. הטענה הימינית היתה שהעולם בכלל לא ישים לב להתנחלויות. באירופה יש חרם צרכנים על ההתנחלויות וככל שיעבור יותר זמן הצעדים נגד מדינת ישראל יחריפו - עד שיהיה חרם עלינו כפי שהיה בדרום אפריקה - מדינה עשירה בהרבה שנאלצה להתקפל בפני העולם. הימין גם כל הזמן מוסיף לנפנף בדוגמאות של מעשי סין, רוסיה וארה"ב. ברור שהם לא מוסריים, ואף אחד לא יכול להגיד להם כלום, המצב שונה במדינה קטנה שנמצאת בקצה המזרח התיכון. לא מעצמת על. אם שליט ערבי כשלהו היה כובש את ישראל, היית בטח תומך בטרנספר של היהודים מכאן ( והכל בדרכי נועם ובלי אלימות כמובן). שהרי - "עד שלא תהיה הפרדה לא יהיה שלום". הגישה כלפינו לא השתנתה לטובה - אנחנו חזרנו להיות "מול כל העולם", ושומרים על האשליה כאילו הכל מתנהל בסדר (לדוגמא ל נותנים לעיתונים זרים להכנס - אם אנחנו כל כך בסדר - מה יש לנו להסתיר?) תשתית הטרור לא ניתנת למיגור על ידי הפצצות- וארה"ב לא תצליח למגר אותה על ידי הפצצת אזרחים או על ידי כינון משטרי בובה שלה. שהרי חלק מהסיבה שארה"ב מותקפת היא שהיא תומכת במשטרים במצרים ובסעודיה - שהם לא בדיוק דמוקרטיות. אם ארה"ב באמת היתה בעד דמוקרטיות למה היא לא לחצה על סעודיה להפוך לכזאת? כדי להביו עד כמה הטענות שלך על "טרנספר שקט" או על "מיגור הטרור" הן נבובות, שים את עצמך במקומם. האם היית מסכים להטרנספר מדירתך בשקט אפילו תמורת תשלום? האם העובדה שבני משפחתה וחברים שלך נהרגו על ידי מישהו תקטין את המוטיבציה שלך או תדחוק אותך לפעול בצורה קיצונית עוד יותר ? תשתית הטרור נמצאת בלבבות של האנשים , ונשק לעולם לא כיבה את הטרור - רק ליבה אותו במקום אחר, בזמן אחר.

resh0

New member
אין לי בעיה להמשיך, בצורה מכובדת.

כאשר אזרחי ישראל מצדדים ב"הפרדה פיזית", הם בעצם מצדדים בטרנספר. TO TRANSFFER באנגלית זה שפוט לנייד/להעביר. מי שרוצה לטעון כי ניתן לממש הפרדה פיזית ללא ביצוע הליך של ניוד אוכלוסיות, לדעתי הוא פשוט איננו יודע על מה הוא שח. לדוגמה: אהוד ברק קיבל את אמון הציבור כאשר אמר: "הפרדה פיזית! אנחנו פה, הם שם". בפעם השניה, כאשר הבין העם כי הוא מבקש אמון מחוד לדרכו החדשה, דרך על-פיה נפרדים פיזית מהאדמות, לא מהפלשתינים, אז העם העיף את ברק בדרך שכולנו מכירים. השמאל סייע ב"בישול" העם שאפשרי לנייד אוכלוסיות למען השלום והיום העם שואל את עצמו: "אם לגיטימי, אפשרי ומוסרי לנייד אוכלוסיה של ישראלים למען השלום, מדוע לא ניתן לנייד אוכלוסיה פלשתינית למען השלום"? וכך הולך ותופס לו רעיון הטרנספר תנופה ואילו קראת סקרים שנערכו לאחרונה, מעל ל 40% מאזרחי ישראל תומכים בטרנספר ומעל ל 70% אינם שוללים טרנספר. לדעתי העם בישראל עדיין לא בשל למהלך של הכרעה, אך אם לא יימצא פתרון לבעיית הטרור בקדנציה שתבוא עלינו בעוד כ 40 יום, לדעתי העם יילך לקיצוניות!! או לטרנספר, או לנסיגה. העולם בהחלט מקבל את ההתנחלויות וזה הוכח בהבנות טאנט. אני מדבר על מעשית!!! החרם של סחורות ישראליות שמיצורות ביש"ע הוא מינורי וקל מאוד לעקיפה. החרם הזה נובע מאינטרסים כלכליים של המחרימים (עסקים טובים יותר עם מדינות ערב) וצפוי הוא להסתיים בקרוב. תתפלא, אבל בישראל ישנו חרם מקביל!!! אמנם לא עושים זאת בקולי קולות, אבל רבים מאזרחי ישראל (בינהם אני)נמנעים היום מלקנות סחורה צרפתית ומעדיפים אפילו סחורה גרמנית!!! אפילו צה"ל הפסיק את ההתקשרות עם רנו הצרפתית עבור הסא"לים ורוכש היום מכוניות מסוג אופל הגרמנית... תגיד שאנחנו קטנים אבל עד מהרה אוכיח לך שלא! נכון שהערבים הם רבים, אבל הם לא חיים ברמת חיים גבוהה המאפשרת להם לצרוך כפי שאנו צורכים. אני מעריך שרנו ופז´ו מוכרות בישראל לא פחות רכביפ מאשר בכל מדינות ערב יחד!!! אז אנחנו לא קטנים... בקרוב זה יתחיל לכאוב גם להם. אולי לא שמת לב, אבל לא מופעלים זה זמן רב שום לחצים מדיניים על ישראל!! גם לחצים במישור הצבאי הם מינוריים... הגיע הזמן שתשלים עם העובדה ש"הפור נפל", קודם כל נדרשים הפלשתינים להפסקה מוחלטת של הטרור בכפוף לשינויים מבניים משמעותיים בשיטת הממשל שלהם, כולל סילוק עראפת. עד שהתהליך הזה לא יתקיים (והוא לא יתקיים), לא מופעלים ולא יופעלו גם לחצים על ישראל. אין זה אומר כי לישראל יש "יד חופשית", אבל כאשר תחל המלחמה, ישראל תרגיש יותר ויותר חופשית לבצע תהליכים "מחסלי טרור". אולי לא שמעת את הצהרתו הדרמטית של פאוול לפני 10 ימים, הצהרה שמציגה שינוי משמעותי בהתנהלות האמריקאית כלפי המדינות המוסלמיות!!! האמריקאים הצהירו כי לא יסתפקו בהליכים של "בחירות דמה", אלא ידרשו שלאחר המלחמה, תיכון דמוקרטיה בכל אחת ואחת ממדינות ערב. מדינה שלא תראה משטר דמוקרטי, תהיה שייכת למחנה ה"נגדנו" של ארה"ב. הכל זורם לכיוון ההפוך!!! ישראל מקובלת בעולם, הלחצים מופעלים על הפלשתינים, ארה"ב הולכת להלחם ברצינות במקורות הטרור המוסלמי ותפעל כך שמדינות ערב תהפכנה לדמוקרטיות. נראה לי שהשמאל צריך להתאים את עצמו למציאות החדשה וגם למציאות הצפויה בעתיד. לעניין שאלתך על הטרנספר, תשובתי היא כן!!!!!! לא הייתי מתנגד לפנות את דירתי באשדוד לטובת קבלת דירה גדולה יותר בקיסריה... ועוד להרוויח מזה שהעמים יחיו בשלום? בטח שאסכים!!! כך בדיוק יסכימו הפלשתינים להתפנות מישוביהם בתמורה לפיצוי הולם שיאפשר להם לקיים חיי רווחה במרחק של מקסימום 40 ק"מ מביתם הישן. נכון שתמיד יהיה מכאובים וגעגועים, אך מהם מכאובי השלום מול ייסורי המלחמה??? כעת אשנה במעט את שכתבת: "האם העובדה שבני משפחה וחברים שלך נעצרו ע"י המשטרה ויושבים הם בכלא, תקטין את המוטיבציה שלך או תדחוק אותה לפעול בצורה קיצונית עוד יותר? ייצר האלימות מצוי בלבבות של האנשים... לעולם לא נצליח לדכא אותו כליל, אבל עם נפגע בתשתית ובלוגיסטיקה שלו, נמזער אותו עד מאוד!!! עדיין לא נמצא פתרון יעיל יותר מפני הטרור, לא תמיד ניתן לבחור באופציה שמביאה לתוצאות מוחלטות, לא תמיד יש כזאת.

tsveeka

New member
הצרה שלא מבינים עניין בארץ שלנו

ימותו הרבה אזרחים עד ההחלטה למדינה פלשתינאית. כל עוד יש מקום בבתי קברות, זה ימשיך ככה. אנשים לא קולטים. הערבים לא טיפשים, אלא אנחנו. המצב רק יחמיר אם לא יהיה שינוי רציני ומהר.

Ouri_s

New member
השמאל באמת יפסיד...

בבחירות האלה.. אבל הוא גם יחזור לשלטון... והוא יפסיד רק בגלל שיש לנו עם של טיפשים.

tsveeka

New member
השחיתות בליכוד אולי תשנה משהו

למרות שזה נראה כמעט משימה בלתי אפשרית לעמרם (מצנע). העם שלנו אולי טיפש אבל לפעמים הוא מפתיע. יש לי הרגשה שהסקרים יטעו. נקווה שיטעו בכיוון הנכון.

Ouri_s

New member
המממממממממ...

הסקרים כרגע מנבאים פער של משהו כמו 13 מנדטים לטובת הליכוד... גם כל השחיתויות לא יוכלו לצמצם את הפער הזה..וחבל.. הסקרים בד"כ מאוד קרובים לתוצאה האמיתית..כך שקשה לי להאמין שמשהו ישתנה..

tsveeka

New member
עד כמה שזה נראה....

....יש עוד חודש ימים לבחירות. הכל יכול לקרות. הצרה שזה לא כזה משנה מה יקרה, אנחנו נבחר ב-28/1 את מי שידפוק אותנו בשלוש שנים הבאות. בעוד שלוש שנים שוב בחירות, אפילו לפני.

resh0

New member
אני מצטרף להימור.

אבל... אם "שינוי" תהיה בקואליציה במקום החרדים, אז מפלגת העבודה יכולה לסגור את הסניפים...

EverMan

New member
אתה כנראה לא מבין מה זה אידיאולוגיה

אידיאולוגיה זה לא רק מלחמה בחרדים. זה גם כלכלה , זה גם מדיניות , זה גם חברה...

resh0

New member
מי "נילחם בחרדים"???

זאת הסתה! אף מפלגה בישראל לא "נלחמת בחרדים" וגם לא "שונאת חרדים". שס´ החלו את ההסתה הזאת כנגד שינוי מטעמים של נסיון לאחד שורות אצלם ואילו השמאל אימץ את השיטה מטעמים של פחדים במישור האלקטורלי... יש לי חדשות בישבילך: אני מכיר חרדים שיצביעו עברו שינוי!!!! שינוי נלחמת כנגד הכפיה הדתית והטפילות של אלו המנהיגים בשיטות הפחדה את החרדים. החרדים עצמם, לפחות הצעירים שבהם מאוד רוצים שייסיעו להם להתנתק מהכבלים האדירים שבאמצעותם מחזיקים אותם הרבנים שלהם בקהילות הסגורות שלהם. הם רוצים לשבור את המחסום, להיות חלק יוצר בחברה, לשמור על אורח חיים דתי, אך בהחלט להתפתח גם לכיוונים שונים ויצרניים. שינוי אוהבת את החרדים ורוצה לסייע להם!!! מלחמתה של שינוי היא כנגד ההנהגה החרדית, שהיא זאת שפועלת כדי להנציח את מצבם הכלכלי הקשה של האוכלוסיה החרדית, לסרס את מוחם, כדי לייצר עוד ועוד דורות של חרדים שייסיעו להוות כוח פוליטי שבאמצעותו יוכלו להמשיך ולהתעלק על קופת המדינה. לשינוי יש אידיאולוגיה קפיטליסטית בעניינים הכלכליים/חברתיים, שינוי מצדדת בהחזרת המדינה לידי מקיימיה. בקיצור: הגיע הזמן שאלו שמקיימים את המדינה ייקבלו יותר ולא ישקיעו את הכספים שהם שמים בקופה הציבורית לצורך תמיכה בכאלו שלא רוצים רוצים לתרום לקופה, אלא לנצל אותה בלבד. האידיאולוגיה של שינוי בנושא במדיני היא מאוד פשוטה: קבלת ההכרעה הדמוקרטית של העם והשלמה עם רצון העם בנושא. אז נסכם: שינוי לא שונאים, לשינוי יש אידיאולוגיה, לשינוי יש יעדים מוגדרים ועקרונות והוכח שלא תהיה מוכנה "למכור" את העקרונות האלו בתמורה למנעמי שלטון. - עבור הציבור החילוני שהחזית האזרחית היא החשובה ביותר מבחינתו, שינוי היא אופציה מצויינת. - עבור הציבור החילוני שהחזית המדינית היא החשובה ביותר מבחינתו והחזית האזרחית היא השניה בחשיבותה, אלו שערב הבחירות יתברר להם כי הם הולכים להפסיד בוודאות בחזית המדינית, שינוי היא אופציה מצויינת גם עבורם, כדי שחלילה לא יפסידו ב 2 החזיתות. - עבור אלו שנקיון כפיים במישור הפוליטי, היא החזית החשובה עבורו, שינוי היא אופציה מצויינת. אני חושב שהעניין מאוד ברור. באשר אלי: עבורי החזית המדינית היא החשובה ביותר ואחריה החזית האזרחית. סביר שאצביע עבור אחת ממפלגות הימין (עוד לא החלטתי), אבל אם ערב הבחירות יתברר לי עפ"י הסקרים כי אני הולך להפסיד בחזית המדינית, אז אצביע עבור שינוי!!! כדי שהשמאל יוכל להרכיב קואליציה עם שינוי ולא עם החרדים, כך אנצח לפחות בחזית אחת. אני מעריך שרבים סבורים כמוני מ 2 המחנות הפוליטיים!!! ולכן צפוי שכוחה של שינוי יילך ויגבר ככל שיהיה ברור שההכרעה בין הגושים היא ברורה וסופית.

Ouri_s

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

"שינוי אוהבת את החרדים ורוצה לסייע להם!!!" חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח!!!!!!!!!!!!!

EverMan

New member
דיי עם החזית אחת הזו כבר.

זה רעיון טיפשי - נקודה. בנוגע ל"מצע המדיני שלהם"... הפוליטקאים אמורים לייצג את רצון העם באופן תמידי ! שלום ! או לא ! הם לא ילכו לפי סקרים בנושאים מדיניים ! לא מקובל ! היום בא לי שלום ,הא ! הסקר השתנה - מבטלים הכל ! צריך אדם עם דרך או לא אדם בכלל.

tsveeka

New member
אני לא מהמר בעניין אבל

זה בהחלט אפשרי. זה לא יהיה כזה טוב למדינה. המדינה כבר בגירעון כלכלי ומצב חרבאנה.

Moledet972

New member
כמו שאמר ידידכם בן ה-96: "אם זו

הכרעת העם, אינני מקבל אותה" - אח´לה דמוקרטיה יש לכם. השמאל יפסיד רק בגלל ש-75% מהיהודים לא יצביעו לשמאל, בזכות חוכמת העם שלנו. דרך אגב, אם אתה אומר שהעם שלנו הוא טיפש, מדוע ישנה תמיכה של 11% מקרב האקדמאים ב"איחוד הלאומי"? אולי מכיוון שהאנשים החכמים מצביעים לימין, ואילו לשמאל מצביעים בעיקר גימלאים, שבעבר הלא רחוק עברו שטיפת מוח רצינית וחויבו להפקד למפלגות השמאל(אחרת לא קיבלו אותם למקומות עבודה).

למעלה