אין לי בעיה להמשיך, בצורה מכובדת.
כאשר אזרחי ישראל מצדדים ב"הפרדה פיזית", הם בעצם מצדדים בטרנספר. TO TRANSFFER באנגלית זה שפוט לנייד/להעביר. מי שרוצה לטעון כי ניתן לממש הפרדה פיזית ללא ביצוע הליך של ניוד אוכלוסיות, לדעתי הוא פשוט איננו יודע על מה הוא שח. לדוגמה: אהוד ברק קיבל את אמון הציבור כאשר אמר: "הפרדה פיזית! אנחנו פה, הם שם". בפעם השניה, כאשר הבין העם כי הוא מבקש אמון מחוד לדרכו החדשה, דרך על-פיה נפרדים פיזית מהאדמות, לא מהפלשתינים, אז העם העיף את ברק בדרך שכולנו מכירים. השמאל סייע ב"בישול" העם שאפשרי לנייד אוכלוסיות למען השלום והיום העם שואל את עצמו: "אם לגיטימי, אפשרי ומוסרי לנייד אוכלוסיה של ישראלים למען השלום, מדוע לא ניתן לנייד אוכלוסיה פלשתינית למען השלום"? וכך הולך ותופס לו רעיון הטרנספר תנופה ואילו קראת סקרים שנערכו לאחרונה, מעל ל 40% מאזרחי ישראל תומכים בטרנספר ומעל ל 70% אינם שוללים טרנספר. לדעתי העם בישראל עדיין לא בשל למהלך של הכרעה, אך אם לא יימצא פתרון לבעיית הטרור בקדנציה שתבוא עלינו בעוד כ 40 יום, לדעתי העם יילך לקיצוניות!! או לטרנספר, או לנסיגה. העולם בהחלט מקבל את ההתנחלויות וזה הוכח בהבנות טאנט. אני מדבר על מעשית!!! החרם של סחורות ישראליות שמיצורות ביש"ע הוא מינורי וקל מאוד לעקיפה. החרם הזה נובע מאינטרסים כלכליים של המחרימים (עסקים טובים יותר עם מדינות ערב) וצפוי הוא להסתיים בקרוב. תתפלא, אבל בישראל ישנו חרם מקביל!!! אמנם לא עושים זאת בקולי קולות, אבל רבים מאזרחי ישראל (בינהם אני)נמנעים היום מלקנות סחורה צרפתית ומעדיפים אפילו סחורה גרמנית!!! אפילו צה"ל הפסיק את ההתקשרות עם רנו הצרפתית עבור הסא"לים ורוכש היום מכוניות מסוג אופל הגרמנית... תגיד שאנחנו קטנים אבל עד מהרה אוכיח לך שלא! נכון שהערבים הם רבים, אבל הם לא חיים ברמת חיים גבוהה המאפשרת להם לצרוך כפי שאנו צורכים. אני מעריך שרנו ופז´ו מוכרות בישראל לא פחות רכביפ מאשר בכל מדינות ערב יחד!!! אז אנחנו לא קטנים... בקרוב זה יתחיל לכאוב גם להם. אולי לא שמת לב, אבל לא מופעלים זה זמן רב שום לחצים מדיניים על ישראל!! גם לחצים במישור הצבאי הם מינוריים... הגיע הזמן שתשלים עם העובדה ש"הפור נפל", קודם כל נדרשים הפלשתינים להפסקה מוחלטת של הטרור בכפוף לשינויים מבניים משמעותיים בשיטת הממשל שלהם, כולל סילוק עראפת. עד שהתהליך הזה לא יתקיים (והוא לא יתקיים), לא מופעלים ולא יופעלו גם לחצים על ישראל. אין זה אומר כי לישראל יש "יד חופשית", אבל כאשר תחל המלחמה, ישראל תרגיש יותר ויותר חופשית לבצע תהליכים "מחסלי טרור". אולי לא שמעת את הצהרתו הדרמטית של פאוול לפני 10 ימים, הצהרה שמציגה שינוי משמעותי בהתנהלות האמריקאית כלפי המדינות המוסלמיות!!! האמריקאים הצהירו כי לא יסתפקו בהליכים של "בחירות דמה", אלא ידרשו שלאחר המלחמה, תיכון דמוקרטיה בכל אחת ואחת ממדינות ערב. מדינה שלא תראה משטר דמוקרטי, תהיה שייכת למחנה ה"נגדנו" של ארה"ב. הכל זורם לכיוון ההפוך!!! ישראל מקובלת בעולם, הלחצים מופעלים על הפלשתינים, ארה"ב הולכת להלחם ברצינות במקורות הטרור המוסלמי ותפעל כך שמדינות ערב תהפכנה לדמוקרטיות. נראה לי שהשמאל צריך להתאים את עצמו למציאות החדשה וגם למציאות הצפויה בעתיד. לעניין שאלתך על הטרנספר, תשובתי היא כן!!!!!! לא הייתי מתנגד לפנות את דירתי באשדוד לטובת קבלת דירה גדולה יותר בקיסריה... ועוד להרוויח מזה שהעמים יחיו בשלום? בטח שאסכים!!! כך בדיוק יסכימו הפלשתינים להתפנות מישוביהם בתמורה לפיצוי הולם שיאפשר להם לקיים חיי רווחה במרחק של מקסימום 40 ק"מ מביתם הישן. נכון שתמיד יהיה מכאובים וגעגועים, אך מהם מכאובי השלום מול ייסורי המלחמה??? כעת אשנה במעט את שכתבת: "האם העובדה שבני משפחה וחברים שלך נעצרו ע"י המשטרה ויושבים הם בכלא, תקטין את המוטיבציה שלך או תדחוק אותה לפעול בצורה קיצונית עוד יותר? ייצר האלימות מצוי בלבבות של האנשים... לעולם לא נצליח לדכא אותו כליל, אבל עם נפגע בתשתית ובלוגיסטיקה שלו, נמזער אותו עד מאוד!!! עדיין לא נמצא פתרון יעיל יותר מפני הטרור, לא תמיד ניתן לבחור באופציה שמביאה לתוצאות מוחלטות, לא תמיד יש כזאת.