ואמא שלי תמיד אמרה לי....

shelycat

New member
ואמא שלי תמיד אמרה לי....

תמיד תבדקי איך הוא אצל אמא שלו בבית, איך הוא מתייחס אליה, האם הוא היה עוזר בבית (מנקה, מבשל, מוציא את הזבל, שוטף כלים אחרי האוכל וכו") כי ככה הוא בסוף יתייחס אלייך וההסבר שלה הוא פשוט: אחרי תקופה שגרים ביחד בסוף הוא תמיד ינסה להתנהג איך שהוא היה רגיל בבית אם אצל אמא שלו אם הוא לא הרים אצבע גם אצלך בבית הוא יצפה שתנקי/תבשלי בשבילו ואם הוא דווקא כן עוזר אז גם בבית שלך הוא יעזור. מה דעתכן על התיאוריה? האם זה תופס על הגברים שלנו? האם הם עברו איזה שהוא "חינוך מחדש" אצלנו?

יש בזה משהו../images/Emo26.gif

אבל יותר באופן כללי: כי נראה לי שבתור ילד (או ילדה) שגרים עם ההורים גם הגברים וגם הנשים עושים פחות מבבית שלהם עצמם. אבל זה נכון באופן עקרוני: מי שלא נוקף אצבע בבית הוריו, סביר להניח שלא ירצה גם לעשות כלום בביתו שלו. אבל אז השאלה אם בן הזוג השני מסכים לזה. מי שהיה עוזר ונוטל חלק מהתפקידים בבית הוריו, הוא יותר פעיל גם בביתו שלו. ושוב - זה לא תמיד קשור לגברים ונשים, אם כי נראה לי שהנשים בסופו של דבר יותר דואגות לבית, ואולי הגברים חושבים שזה יותר התפקיד שלהן, גם בימינו

כן. זה ממש נכון. ככל שעובר הזמן

אני ממש יכולה לראות דמיון ביחס שלו אליי לבין היחס שלו לאמא שלו, וכשהודענו להורים שלו שאנחנו מתחתנים, אמא שלו אמרה לי "שתדעי לך שהוא יהיה בעל נהדר. מי שהוא בן נהדר יהיה גם בעל נהדר" (ואני הוספתי שאני יודעת שהוא יהיה בעל נהדר ואחר כך הבחור הסתובב עם חיוך מאוזן לאוזן כל השבוע בעקבות כל המחמאות שהוא קיבל
)

kisses

New member
אצלי בעלי רגיל מהבית שלו שעוזרים

לשים כלים במטבח לאחר שמסיימים לאכול ואחר לשים את הכלים במדיח. ואני קלקלתי אותו אני דווקא נורא אוהבת לעשות הכל לבד בקצב שלי ובדרך שלי ככה שאני לא אוהבת שהוא מפריע לי בדרך אז הוא התרגל לדרך שלי ועכשיו שאנחנו הולכים להורים שלו לאכול הוא לא נוקף אצבע ואמא שלו דווקא כועסת על זה שקלקלתי אותו אבל ברגע שאני מבקשת יפה הוא תמיד עוזר לה

הילית*

New member
כשהכרתי אותו הוא גר לבד בדירה

שכורה ותמיד היו כלים בכיור
בבית של ההורים שלו ראיתי שהוא עוזר מעט אבל אולי זה בגלל שיש אח שגר בבית שלהם והוא יותר עוזר אני מודה שחלק ניכר מסידורי הבית וכד´ נופל עלי אבל הוא עושה דברים אחרים שתורמים לבית (כמו שדיברנו על זה בעבר כאן- לא עושים חשבונות מי עושה כמה ולמה). מדי פעם אני רומזת לו שיעשה ארוחת ערב או שיש כלים בכיור והוא נותן יד (או שלי אין סבלנות יותר ואני עושה בעצמי
). אני חושבת שבמידה מסוימת הצלחתי לשנות אותו לטובה...

תמרה*

New member
אמא של ירון בקושי מאמינה

איך הוא היום. הבן שלה שבקושי נוקף אצבע בבית, הפך לבעל שאוהב לעזור לאשתו, ויש דברים מוגדרים בבית שהם התפקיד שלו (למשל קניות, זבל וכו´) הכי היא מתלהבת כשהוא עוזר לי לבשל והאמת, אני, שפעם לא סבלתי שמסתובבים לי בין הרגליים במטבח, כל כך נהנית לבשל איתו...

dili

New member
נכון מאוד!!

חבל שלא הכרתי את התיאוריה הזו לפני כן
... כי אז או שלא הייתי מתחתנת איתו
או שהייתי מתחתנת בהכרה המלאה שחבל לי לצפות ממנו למשהו... אולי בבעל הבא אני איישם את התיאוריה

זה ממש נכון

לירון אצל אמא שלו, תמיד עזר, בקניות, ובבית, תמיד היה שוטף את החדר שלו, עושה כלים ועוד... וגם בבית עכשיו זה ככה. הוא עוזר לי המון, גם בגלל שביום שישי הוא חופשי ואני עובדת. אז הוא מנקה, ומבשל, וקניות, יש לי פשוט בעל לתפארת, טפו, טפו, טפו

אופה3

New member
ואני עוד חשבתי שבעלי יוצא דופן

אז אני לא היחידה, בעלי עוזר לי ומנקה את הבית, שוטף, תולה כביסות, כל יום שישי אני עובדת, הוא שוטף את הבית ומכין ארוחת ערב, תולה כביסות, עושה קניות, זורק את הזבל, בקיצור כל מה שאני עושה הוא עושה איתי, ואפילו יותר אז יש לי בעל לתפארת טפו,טפו,טפו כמו שאמרה רויטל, אבל טוב שהוא ככה כי אחרת הייתי משתגעת ממני האופה

maz

New member
אני משתדלת לשנות גם את הגישה שלי

כמו שאני רואה את זה - הוא לא עוזר לי בנלקות או לסדר. הוא מנקה או מסדר את הבית שלנו. זה לא תפקיד שלי או שלו - זו מטלה שאנחנו צריכים לעשות. אצל ההורים שלו בכל מה שקשור לעזרה הוא עוזר כשמבקשים. קשה לי לומר שהוא או אחותו הקטנה יוזמים עזרה בעבודות הבית. הוא פשוט לא רואה את האבק, ולא מפריע לו שהכיור מלא ולא מטריד אותו הבלאגן. אבל כיוון שלי זה כן מפריע אני מנקה או מסדרת ואז הוא מתעצבן עלי שאני לא אומרת לו מה לעשות ועושה את הדברים בעצמי. אז הגישה החדשה היא לעשות בעצמי חלוקה ולתת לו הוראות - ככה הוא רצה אז כך זה יהיה
המזל שלי הוא שהוא מעדיף לשטוף את הרצפה, שזו העבודה שאני הכי לא סובלת, אז אנחנו מסודרים...

dorlim

New member
גם אני צריכה לשנות את הגישה שלי....

מסכימה איתך בייחוד בעניין הגישה של מנקים את הבית שלנו כמטלה שאנחנו צריכים לעשות ובעניין ה"לא רואה"..... הבעיה היא ששנינו שונאים את זה (שוקלים ברצינות לקחת עוזרת) מה שמצחיק אותי זה שלי לוקח 1/4 הזמן שלוקח לו

הילית*

New member
עוזרת זה דבר מאוד מומלץ

אבל שלא תחשבו שכשיש עוזרת אין מה לעשות יותר יש בלי סוף (מנסיון)

dorlim

New member
אין לי ספק

אבל לפחות היא מורידה ממך את הדברים הקשים ומפנה לך זמן לדברים אחרים

maz

New member
היתה לי עוזרת ../images/Emo10.gif

אבל היא היתה מאקוודור וחזרה הביתה. אני מתה למצוא מישהו אחר. אז לא רק לבחור שלי יש בעיה בלראות אבק? בחור אינטיליגנטי שלא מצליח להבין את הקונספט שאבק מצטבר על כל משטח, ושאם מנקים היום זה לא אומר שבעוד שבוע לא יהיה שוב...

maz

New member
היתה לי עוזרת ../images/Emo10.gif

אבל היא היתה מאקוודור וחזרה הביתה. אני מתה למצוא מישהו אחר. אז לא רק לבחור שלי יש בעיה בלראות אבק? בחור אינטיליגנטי שלא מצליח להבין את הקונספט שאבק מצטבר על כל משטח, ושאם מנקים היום זה לא אומר שבעוד שבוע לא יהיה שוב...

הילית*

New member
אני החלפתי בשנה האחרונה 3 עוזרות

אחת חזרה לאוקראינה אחת ברחה לי כי הבית שלי רחוק לה מדי והשלישית כבר חודשיים אצלי וטפו טפו טפו אני דואגת שתשאר אצלי כי היא ממש מעולה מנסיון- למצוא עוזרת זה רק מפה לאוזן. תשאלי שכנים,חברות וכד´. בסוף תמצאי

שמופית

New member
תגידי הילית, נתקלת בקטע הזה

אצל עוזרות, שהן אף פעם לא מחזירות לך את הריהוט למקום ? כאילו הן רוצות שתיראי - "הנה, ניקיתי פה... את לא רואה שהזזתי את הכסא ?" אמא שלי, כל פעם אחרי שיש לה עוזרת, צריכה להסתובב בכל הבית ולהחזיר את החפצים למקום שלהם

הילית*

New member
כמעט ולא

העוזרת הראשונה שלי היתה שמה את כל מה שנמצא בחדר השינה על השטיח על המיטה ואח"כ לקח לי המון זמן לסדר אותו. שתי העוזרות האחרות, ובמיוחד זו האחרונה והנוכחית מחזירות לי בית יותר מסודר מאשר קיבלו אותו
וזה ממש כייף מה שאת מתארת על העוזרת של אמא שלך באמת מעצבן

נכון מאוד לגבי ה"עזרה"

כלומר - זה לא שהוא עוזר לי, אלא- אלה הן המטלות של שנינו. בעניין של לתת הוראות - בגלל שהוא בקושי עושה בעצמו (חוץ מכלים לפעמים), אני נותנת הוראות, ואז הוא נורא מתעצבן. הוא אומר שהוא עושה גם בלי ההוראות / רוצה לעשות בזמן שמתאים לו, ואז יוצא שאני "הרעה" וכאילו אני חושבת שאני היחידה שמפריע לה שהבית מלוכלך. עכשיו אנחנו בתקופת לימודים אינטנסיבית מאוד ולכן כבר חודשיים לפחות (אני מתביישת לומר) הוא לא שאב את האבק. וכבר די מגעיל בבית, ואמרתי, וצעקתי וביקשתי, וכלום לא קורה. מה עושים?

הילית*

New member
נכון שבן זוג זה לא כמו שותף

אבל אני למדתי מתקופת רווקותי ומגורי עם שותפה שאם מפריע לך משהו ולשני פחות אז אל תעשי חשבונות ותנקי או תסדרי בעצמך. אני לא יודעת אם גרת פעם עם שותפ/ה אבל אני זוכרת שבלי לדבר כל הזמן עושים חשבונות ולפעמים חיים עם לכלוך ובלגן רק כי בפעם האחרונה אני הורדתי את הזבל או אני שטפתי כלים. ולכן אם משהו מפריע לך ולא נקי אז תעשי בעצמך. תאמיני לי שאחרי שתתחלי הוא עשוי להגיד לך "אבל אני התכוונתי לעשות..."

למעלה