ואמא שלי תמיד אמרה לי....

אני גם גרתי עם שותפים אבל...

נראה לי שבן זוג זה לא כמו שותף, וצריך להרגיש איתו טוב מספיק כדי להגיד לו מה שאני חושבת. אני לא מתכוונת לנקות בעצמי כל הזמן בגלל זה. הוא צריך לקחת חלק בזה.

הילית*

New member
יקירתי, ברור ! ../images/Emo13.gif

מה שאני מתכוונת לומר זה שבזוגיות אין שיוויוניות מוחלטת בחלוקת התפקידים וכל אחד צריך לתרום לכלל ולפעמים יש דברים שיותר חשובים לצד אחד ויש דברים שיותר חשובים לצד אחר. אז עושים אותם ולא מחכים בסבלנות הרבה זמן עד שהשני יעשה מה שאת מצפה ממנו גם אני מוצאת את עצמי מנדנדת על דברים מסוימים אבל יש דברים שאין לי סבלנות לחכות ואני אעשה בעצמי ואני חיה טוב עם זה

אתי@

New member
אצל אמא שלו הוא התפנק, כי אמא שלו

לא עובדת ולכן היא מיד עושה הכל. חוץ מזה, היא רואה בכל עבודות הבית מטלה שלה ואם מישהו עושה משהו אז זו עזרה. אבל בבית שלנו הוא מבין שזה לא ככה, כיון ששנינו עובדים הרבה שעות ביום לא ייתכן שרק אחד מאיתנו יעשה את עבודות הבית. בד"כ הוא עובד יותר ממני והוא גם יותר איטי ופחות יעיל ממני, אז אני עושה יותר. אבל אם היה לו יותר זמן אני מניחה ומקווה שהוא היה תורם לפחות כמוני. אז יש לנו חלוקת תפקידים די ברורה (למשל הוא מטאטא ואני שוטפת), אבל הוא לא יעשה כמעט כלום מיוזמתו - אני חייבת להזכיר לו
או להחליט שהיום מנקים את הבית...

הילית*

New member
לגבי יוזמה- באמת חלק בעייתי אצל

גברים בעניינים שקשורים לבית ולנקיון שלו

שמופית

New member
את ממש צודקת בקטע של

גברים - יוזמה - נקיון
למזלי אני לא סופר-פדנטית ותמיר לא מהמתחמקים, כך שמי שמרגיש שהגיעו מים עד נפש, תופס יוזמה ומנקה את מה שמפריע לו. הכלים ישכבו בכיור עד שלמישהו מאיתנו זה ימאס וכן הלאה... מה שכן, אני לא מרשה לו לקפל כביסה
הוא לא יודע לקפל יפה את החולצות ואם הוא גם מנסה להכניס אותן לארון, צריך לקפל אחר כך את כל הארון....

אתי@

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

רונן דווקא מקפל מאוד יפה, אבל לוקח לו 1/2 שעה כל חולצה וכואב לי הלב לראות אותו יום שלם יושב מול הגיגית...
אז לפעמים אנחנו משתפים פעולה - אני מקפלת את הבגדים ה"קשים" (חולצות) והוא מגלגל את הגרביים שלו (קשה לי לעשות את זה בגלל הציפורניים
).

הילית*

New member
אני בד"כ זו שמאבדת סבלנות

ואז כשהוא רואה שאני שוטפת כלים הוא אומר "תעזבי אני אעשה את זה...." וזה לא שהם חסרי יוזמה הם פשוט לא רואים שצריך לעשות כל מיני דברים
וזה בסדר כי גם אני לא רואה שצריך לעשות גיבוי למחשב או לחבר מחדש את הרמקולים...

תוכי

New member
אצלנו ../images/Emo36.gif../images/Emo36.gif

עד שהתחלתי ללמוד לא הייתה לי כל בעיה עם זה שאני עושה דברים לבד בבית אבל מאז שאני לומדת הודעתי לחיים שהוא צריך לעזור וזה בעצם כמו "טרום הריון" ושהוא אמור לעזור לי אז הוא עושה כלים כמה פעמים בשבוע - ואין ל בעיה שהכיור מתמלא זורק זבל - התפקיד שלו ומפעיל מכונת כביסה לפני שאני חוזרת מהלימודים כך שאני חוזרת ורק תולה העיקר הוא לומר להם שהם גם חלק מהבית והמטלות הם גם שלהם עם הקניות אין בעיות אנחנו הולכים לרוב ביחד וגם אם אני צריכה שיקנה ירקות ופירות לבד אין בעיה לימדתי אותו לבחור את הירקות כמו שצריך בהצלחה לכולן

נופר30

New member
ואצלנו

שלומי חיי המון שנים לבד והוא מקפיד על נקיון (חוץ מאבק שהוא לא רואה ) ולכן יש ביננו חלוקה לא רישמית אני מבשלת הוא ואני שוטפים כלים ( לרוב אני כי אנילא אוהבת לצאת בבוקר עם כיור מלא ) אבל אם פתאום קרה משהו ונערם הכיור בכלים אז הוא שוטף כביסה אני מכינה ומקפלים יחד ( יש מייבש ) הארון זה שלו כשאני מסתכלת על זה ככה הוא ממש ממש עוזר

למעלה