ואני חושבת, שכנראה יש

משרדית

New member
ואני חושבת, שכנראה יש

איזהשהו אלוהים אולי כח עליון אולי משהו חזק מאיתנו שנמצא בנפש של כל אחד הבעיה היא כשאנשים לא מכבדים אחד את השני מזלזלים בכל חוק שהומצא על ידי מדינה או חברה והכי גרוע אין מכבדים ומתחשבים איש ברעהו חשוב ואהבת לרעך כמוך מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך או בכלל לאנשים אחרים היו מתחשבים, אוהבים, מקשיבים תתנדבו, תלכו ברגל תשבו מול השקיעה תהנו מהחיים אפילו 5 דקות ביום והכי חשוב, תהיו בני אדם טובים מירי

אפשר להוסיף משהו?

פעם ביום! דברו אם אבא שבשמים הוא שומע מקשיב לבניו !! 5 דקות תגידו מה אתם מרגישים מה אתם רוצים ! 5 דקות תלמדו קצת קצת תנ"ך! ביי

faridi

New member
זה הניסיון שאתה מתנסה ממנו

עליך להפנים שבלי השגחה שלו, שום הנשמה לא תעזור. הוא לא כמו מכונה שאם תכניס מטבע יצא בקבוק, הוא יענה לך כשיחליט שצריך או אם בכלל אתה ראוי.

Lunar4D

New member
בקיצור.. השמעת את דעתך..

סך הכל מדובר בדעה אישית וזה יפה. אם החלטת בשבילו שהוא עונה כשהוא מחליט שצריך ואם אני ראוי, אז נחמד לו שיש מי שמקבל ת'החלטות בשבילו. חושב שהאלוהים הגדול והכל יכול הזה, כל מה שיש לו להתעסק זה אם אמרתי איזה שטות או לא עשיתי משהו בשבילו בשבת? (כל מה שצריך להקריא בעבורו בתפילה).

אל תאמין, השאלה האם אתה מכבד אותה?

ולא אוכל לידה בכיפור - או שאתה עושה דווקא?
שים לב למשפט שלה: "הבעיה היא כשאנשים לא מכבדים אחד את השני..." מצידי אל תחשוב שיש אלוהים, אבל תחשוב שיש לנו רגשות.
תהיה אנושי כלפינו, אל תרצה להכחיד דתיים, על כל גווניהם, רק כי... הם מאמינים במשהו שונה משלך.

The Absolute

New member
ומה עם לכבד את זה שאני לא מאמין?

מה עם לכבד את זה שזכותי לנסוע בשבת כי אין חוק האוסר על זה מה עם לכבד את זה שזכותי לאכול ביום כיפור ולא לסקול אותי באבנים על זה שאכלתי חזיר? גם לנו יש רגשות!

במשך כל הדיונים פה...

היה נדמה שאני 'נלחם' לבד נגד חמישה או שישה אתאיסטים, שכולם נגדים. אבל עשיתי את זה באומץ, והחשיבה נכונה! יש לי כבוד אליכם, יותר ממה שאתה מתאר לעצמך. אני אוהב אותך, ואותה, ואותו... כ"כ לא אכפת לי שאתם לא מאמינים בה'. אני מסורתי, ויש לי חברים כ"כ קרובים שהם גם אוכלים בכיפור, מחללים שבת על ימין ועל שמאל, אבל בכ"ז... כשאני נמצא איתם: הם מכבדים אותי. כל אדם צריך לעבוד על הרגשות שלו. ות'אמת... גמאני במצב שלך, גמאני זכיתי ליחס מגעיל מהדתיים, בקשר לכל מה שהיה במצעד הגאווה האחרון. נגעלתי מהם, אבל עמדתי בעוז, ונחלמתי והצגתי את הדעה שלי והראיתי לכולם שצריך לכבד אנשים גם אם הם שונים ממך, וגם אם הם אוהבים בנים. אין שום הבדל ביני, בינך, בינה ובינו. ת'כלס, אתה צודק. יש דתיים שאין להם טיפת כבוד כלפי אחרים, ויש אתאיסטים שמכבדים דתיים, למרות ההבדל המדהים בדעות השונות. כל אדם צריך לעמוד על הכבוד העצמי שלו - לכבד את עצמו, ולכבד אחרים.
ש... [לא יודע אם לאחל שבת 'שבת שלום', אבל אעשה זאת בכ"ז.
^^] שתהיה לך שבת שלום, ו...
אני אוהב אותך. בלי קשר למה שאתה, או למה שאתה מייצג בעיניי.
^^

msch

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifכבוד מול כפיה ../images/Emo35.gif../images/Emo41.gif

אחי ברוך השם , לא סוקלים פה אף אחד .חיים ביחד דתיים ושאינם ,שמחים ועצובים לבנים ושחורים ולצערי אין מספיק כבוד .אבל לא סוקלים . אבל תרשה לי לשאול אותך על כפיה .חשבת פעם שיש בעולם שלנו כפיה לא דתית קשה .למשל למה מבזים נשים ומוכרים אותן על גבי כול מוצר צריכה ,מכוניות מילקי,ועוד ועוד... זה בעני ביזוי נשים וכפיה חילונית .נמשיך לכפיה בטלוויזיה ,ברדיו בשילטי החוצות פעם היה כבוד לאדם,לאשה,לילד היום הכול נמכר בזול ... בטח אתה שואל אבל זה לא כפיה דתית זה העולם ? אז אחי לדעתי זה לקחת אותי ואת ילדי ולחייב אותנו לראות מה שאנחנו לא רוצים ,ולצערי אין לי דרך להתחמק מזה כי זה נמצא בכול מקום בכול זמן ובכול רגע. עכשיו נעבור לכפיה דתית ,כמעט בכול מקום בארץ אפשר לנסוע בשבת ,לאכול מה שרוצים,להתלבש איך שרוצים ,לשיר ולרקוד כמה שרוצים ,ועוד ועוד אז תגיד לי כאדם דתי איך אני צריך להרגיש??? שבת שלום

נכון. ../images/Emo127.gif אחרי הכל...

אחרי הכל.. זו לא מדינת דת. הכפיה החילונית גוברת פי כמה מאות אחוזים על הכפיה הדתית.

משרדית

New member
אני חוזרת ומזכירה לכם...

תתחשבו בזולת: אל תעשנו בפרצוף של אנשים שלא סובלים עשן סיגריות אל תעקפו בתור - בכל תור שהו אל תתחצפו, דברו בנימוס תעשו מה שאתם אוהבים כל עוד זה לא מפריע לזולת אל תקללו תחייכו תחשבו חיובי תתנדבו - התנדבות עוזרת לנפש / אפשר למצוא אין ספור תחומים בהם אפשר להתנדב אל תאשימו בכל דבר את ה - ממשלה, השכנים, ההורים, האחרים .... תחשבו איך אתם יכולים לתרום לסובב אתכם תרימו נייר או זבל שנפל במקום ציבורי שבת שלום והרבה אהבה לכולכם מירי

קל מאוד להוכיח את ההבדל

ההשוואה בין כפייה דתית לכפייה חילונית היא מגוחכת. "כפייה" חילונית היא מניעת ה"זכות" לכפייה דתית. שמתם לב שגם כפייה דתית וגם כפייה חילונית קשורות תמיד למעשים שהחילונים מבצעים ולשאלה האם מותר להם או לא. האם מותר להם לסוע בשבת? לאכול לא כשר? להתלבש לא צנוע? זה נראה לך הגיוני? מה זה עניינך מה אני עושה? כיצד אתה יכול להגדיר את זה שאני מתלבש בצורה כלשהי, ככפייה עליך? יש דבר כזה כפייה חילונית, אבל זה דבר אחר לגמרי. כפייה חילונית תהיה איסור על חבישת כיפות או לבישת שטריימלים. כפייה חילונית תהיה איסור על ברית מילה, אכילה כשרה או קיום מצווה כזו או אחרת. כשזה יהיה חלילה המצב, אני אעמוד לצידם של כל הדתיים ואמחה (למשל, כפייה חילונית מזעזעת היא האיסור ללבוש רעלות במוסדות חינוכיים בצרפת). אבל זה לא המצב. המצב הוא שהדתיים והחרדים, בין אם באלימות ובין אם רק במילים ותלונות, דוחפים את האף שלהם לעניינים לא להם, ואפילו לא מסוגלים להבין מה לא בסדר כאן.

כפיה חילונית? ביזוי האישה?

אותה אישה רצתה להגיע למעמד הזה. אף אחד לא הכריח אותה, או הצמיד אקדח לרקתה ואמר לה לחייך בעודה לבושה בבגדים מינימליים. בשבילה זה נחשב הגון, בשבילה זה נחשב ביגוד שנשים רבות הולכות איתו, בשבילה הגוף שלה יפה כמו שהוא ואין לה שום סיבה להסתיר אותו. הוא לא מקור לבושה. אם תמנע ממנה לעשות את זה ותאסור עליה לחשוף את גופה במינון ובאופן שהיא רוצה, זו תהיה כפיה. אתה לוקח לעצמך את תפקיד הצנזור, שאליו לא הוסמכת ע"י אף אחד. איך אתה כאדם דתי אמור להרגיש? ככל אדם אחר, שסביבו יש דברים ראויים יותר ופחות, ומתוכם הוא בוחר לו את הראויים בעיניו ואותם הוא מקיים, אליהם הוא מחנך ויודע שלמרות שאפשר אחרת הוא עושה את הטוב והנכון ביותר בעיניו, והולך ללא מורא, היסוס או חרטה בדרך שלו. גם אני, כחילונית, לא בעד הרס הגוף ע"י חומרים כמו אלכוהול או סיגריות, לא בעד משחקי רולטת כביש ולא בעד חיתולים חד פעמיים. אבל במקום לחוקק חוק נגד זה אפשר פשוט לפתוח את זה לדיון. אם האדם שמולי משתכנע בצדקתי - נפלא. אם לא - זו הדרך שלו, שאותה הוא בחר לאחר מחשבה. והמחשבה שלו לא טובה פחות משלי, או שלך. על אף חוסר ההסכמה אני פשוט אמשיך בדרך שלי ואדע שלפחות בעיני אני בסדר.

אנילה1

New member
The Absolute זכותך לעשות את כל מה

שתחפוץ ברשות הפרטית, כלומר בבית שלך. לגבי נסיעה בשבת? מי מגביל אותך?

אוכל לידה? לא

אבל מה אם ביום כיפור אני במקרה חיל, ובמקרה בשמירה ובמקרה רעב מאוד, ואם כבר במקרה, אז גם מדובר בישוב דתי שהאזרחים עליהם אני שומר מן הסתם צמים וכשהם עוברים לידי ורואים אותי אוכל הם מתחילים לצעוק (ולא כי אכלתי בשמירה, זה דווקא היה מותר)?

למעלה