ואני חושבת, שכנראה יש

נועז שכמותך! ../images/Emo6.gif

קודם כל שלום לכולם אנשים! זהו הביקור הראשון שלי פה בפורום ובאתי בשביל לתמוך בכל המונותיאיסטים (לא סובל את המילה דתי כי יש מסביבה כל כך הרבה שנאה וזבל... חוץ מזה שאני לא מחשיב את עצמי לדתי אבל עדיין מאמין באלוהים) פה בפורום ולהקטין את אחוז האתיאיסטים בישראל! וכעת, לעניין: רק תחשוב על זה: אם אין אלוהים, אין ממש משמעות לחיים - אתה סתם נולד חיי את חייך ומת, והכל בשביל כלום! אין מי שמפקח על העולם שלנו מלמעלה, אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה וכך גם כולם אבל הצדק לא יעשה במלואו; אתה מתחיל בלידה ונגמר במוות... וזהו! ללא אלוהים לכל היקום שלנו אין משמעות (הרי זה בסך הכל צירוף מקרים אחד ענק שהוא קיים ואנחנו גם, אז מה זה משנה? באותה המידה יכולנו לא לחיות והיקום הזה היה יכול לא להתקיים...). אז אתה מעדיף את חוסר המשמעות הזה? את הריקנות הזאת? אם כן, אתה כנראה לא בן אדם... תסלח לי פגעתי בך אבל אף אדם לא רוצה לחיות חיים כ-א-ל-ה...

יש רק כשל אחד בדבריך

המציאות לא תלויה ברצונותינו. ברור שהייתי רוצה שיהיה משגיח עליון, ברור שהייתי רוצה שיהיו חיים לאחר המוות, ברור שהייתי רוצה שתהיה משמעות טרנסצדנטלית לקיום שלי, וברור שהייתי רוצה לתקוע שקע במזלג בלי שיקרה כלום. מה לעשות שהמציאות נוצרה לפני הרצונות שלנו, ולא תלויה בהם? אני גם מעדיף לחשוב שסבא שלי לא נפטר לפני כמה שנים. אני בטוח שגם לך קרתה איזו טרגדיה, או לפחות אירוע מצער כלשהו במהלך חייך. לא היית מעדיף להאמין שזה לא קרה? אבל משהו, המציאות שמו, קצת יותר חזק, לא? אחד הכשלים הלוגיים היותר מגוכחים שיצא לי להיתקל בהם (לדאבוני זה קורה לא מעט).

למדת פעם מדעים מדוייקים כלשהם?

אז אם כן אתה מוכרח להבין שיש משהו שעומד מאחורי השלמות שהם מציגים (השלמות של המציאות פשוט לא מסוגלת לצאת מתוך הלא כלום בסתם מיקריות כלשהי), כך שאתה מוכרח להבין שהמציאות היא לא סתם צירוף מקרים אחד ענק, אלא יש מישהו שמפקח על הכל מלמעלה (המדע מציג הכל כמקריות אחת גדולה. הריקנות השולטת...). זה שמישהו קרוב מת זה כי אנחנו לא יכולים לחיות לנצח (אלוהים יש רק אחד, להזכירך) והחיים שלנו בעולם החומרי הזה הם רק שלב קטן בגרם המדרגות העצום שהנפש שלנו מתפסת בו כל קיומה (הנצחי אני מוכרח לציין... וגם אם לא נצחי אז לפחות במושגים של בני אנוש זה יותר זמן ממה שנוכל לדמיין) כך שאין לך מה להצטער על מות קרוביך - אתה יכול להבין שהם נמצאים עכשיו בעולם שהחומר אינו שולט בו, ועולם כזה הוא כמובן יותר טוב משלנו (יש בו כמובן את הבעיות שלו אבל כל עוד אנחנו לא יודעים עליהן - עדיף אפילו לא לחשוב...). הכל די מסתדר לדעתי ואני בטוח שאני לא האדם היחיד שמסתמך על השקפה כזאת (בין בני גילי אולי אחד היחידים אבל בכלליות אני רחוק מלהיות היחיד...)

איגרא

New member
ואתה ?

אם היית לומד, היית מבין למשל שגם לאלוהיך אין שליטה על מיקום אלקטרון למשל.

רק נדמה לך...

העניין של "הכל יכול לקרות, הכל עניין של הסתברות" בעצם רק מוכיח שאלוהים עשה הכל בחוכמה: הוא הכניס בחוקים הבסיסיים את המקריות כך שהוא יוכל להתערב בכל דבר מבלי להפר את חוקיו של העולם שהוא יצר... להודעות הבאות אגיב ביום אחר... צריך ללכת לישון... מחר בי"ס
לילה טוב

איגרא

New member
נו, זה טיעון מסוג

"אלוהים עשה את העולם כך וכך". זה כשל לוגי.

אבל אתה עדיין לא יכול

להגיד לי איך העולם יכול להיווצר מתוך הלא כלום ללא כל סיבה... וכך גם המדע...

אנילה1

New member
מקס פלאנק לך אין משמעות לחיים בלי

אלוהים. יש הרבה חילוניים שאינם מאמינים וחייהם מלאי משמעות. אם אתה איש מאמין אזי אתה דתי.

masorti

New member
הערה קטנה...

אתה כותב: "ללא אלוהים לכל היקום שלנו אין משמעות.... אז אתה מעדיף את חוסר המשמעות הזה? את הריקנות הזאת?" הטענה שלך, בדיוק כמו הטענה הנגדית "אני לא רוצה להאמין באל שנתן לשואה להתרחש", אין שום משמעות. אתה לא מאמין באל מסוים משום שתכונותיו או מעשיו או דרך ניהולו את העולם נראים לך ומסדרים לך את הראש. ואתה לא פוסל את קיומו של אל משום שאינך מרוצה ממנו או מהוראותיו. אתה מאמין באל משום שלדעתך הוא "הדבר האמיתי" הקיים בפועל, בין אם התוצאה מתאימה לך ובין אם לאו. במקרה שלנו... ממש לא שייך לענין האם נוח לי לחיות עם משמעות יותר מאשר בלי משמעות. אם אני משוכנע שיש בעולם אל, אז יופי לי ואני יכול למצוא (לפי הגישה שלך) משמעות לחיי. ואם אני משוכנע שאין אל... אזי עלי ללמוד לחיות עם מה שיש. וזה כולל את חוסר המשמעות. אני רוצה להזכיר לך שהאל הוא זה שאמר "נעשה אדם כצלמנו וכדמותנו". לא בני האדם אמרו "נעשה אל כצלמנו וכדמותנו". (לפחות זה מה שהמאמינים חושבים)

אני מבין

את הנקודה שהעלית פה. אני מסכים איתך שזה האל שיצר אותנו ולא אנחנו... אבל מה שאני רוצה הוא לציין שללא האל אין לנו בסיס, אין לנו כלום... העולם הוא צביר ענק של זמן-חלל שקפץ פתאום ונוצר מעצמו, ללא יוצר, ללא סיבה... זה למה אני מאמין שהאל קיים כי ללא האל - לא היינו אנחנו. זה גם למה אני חושב שאין משמעות לכלום אם אין אלוהים כי רק הוא זה שיודע את המשמעות האמיתי לכך שהוא יצר אותנו... אנחנו יכולים רק לתהות ולנחש: "למה?"

למעלה