ואני שואל איפה הפיקוח ?!

  • פותח הנושא Godu
  • פורסם בתאריך

Godu

New member
ואני שואל איפה הפיקוח ?!

למה מוכרים לי בשר מופשר וקוראים לו טרי ? למה מוכרים לי בשר ישן וקוראים לו מיושן ? (ועוד מתווכחים איתי על זה. ושאני שואל למה הוא צריך ליישן בשר שהוא טוחן אז הוא מסתכל עלי כאילו אני האידיוט) למה הקצב (עלאק קצב, היה מת להיות קצב) בסופר לא יודע מאיזה נתח הבשר הטחון ? ("זה מספר אחד, הכל מספר אחד ....") למה אני לא יכול לדעת בדיוק מה אני קונה שאני קונה בשר אצל קצב ? אני רוצה לדעת איזה זן הבקר ומאיפה הוא למשל. למה הקצב בסופר לא יודע מה זה שפיץ שייטל או פיקניה ? למה יש מישהו שדואג שעל כל דבר בסופר יהיה רשום בדיוק לפרטי פרטים מה יש בפנים אבל הקצביה זה מערב פרוע ? (הנ"ל אינו מוכוון לאותם קצבים צדיקים שמתייחסים בכבוד הראוי למקצוע הזה אלא לרשעים שמקלקלים לשאר)
 
צר לי אבל אין פיקוח וכפי הנראה גם לא יהיה

אבל אני לא מבין למה אתה מצפה ממשהוא שמקבל שכר מנימום בסופר שידע משהוא ויותר מזה גם שיגיד לך אבל ידידי אתה מגזים בדרישות בשוק הקטן שלנו רוב הקצבים ואני בתוכם לא יודעים מאיין היגיע הבהמה אנחנו מקבלים בהמות שנישחטו בבתי מטבחיים כאלה או אחרים אבל אין לזה משמעות יש שחיטה של בהמות שגדלו בניר עוז ונשחטו בשפרעם או בדיר אל אסד או בהמות שגדלו ברמה ונשחטו בחולון או בעבר בקרית מלאכי אני יכול לדעת אם זה עגל הולנדי או עגל מעורב שאילה זני הבשר אבל לא יותר כך שאני לא מציע לך לקנות אגדות מכל מני כאלה שמספרים לך שהם מכירים את העגל אישית ואולי גם את אימא שלו זה אגדות שנחמד לקנות אבל אני לא מאמין לזה ובאופן אישי משתדל לא לשקר
 

Godu

New member
אני כן מצפה

גיתי איש יקר, גם איש תמיכה טכנית בבזק מקבל משכורת נמוכה ובכל זאת כשאתה מתקשר עם בעיית אינטרנט אתה מצפה שהוא ידע לפתור בעיות בסיסיות. אני לא מצפה שידע לתת לי מתכונים לכל חלק או שיתמצא בדקויות קטנטנות אבל ראבק, אני רוצה לדעת מאיזה חלק עשוי הבשר הטחון. זה בסיסי. אני רוצה שלא ישקרו לי ויקראו לבשר טחון מופשר "מיושן". זה שקר גס, נקודה. (אני בטוח שאתה יודע את זה יותר טוב ממני). לגבי סוג הפרה, דווקא כן הייתי רוצה שיגיע אליך (הקצב) מידע מפורט: מאיזה זן בדיוק הפרה, זכר\נקבה, גיל, איפה גדלה ועוד ושאתה תספק לי את המידע הזה. לכן אני מדבר על שרשרת פיקוח שתתחיל מהמגדלים ותיגמר בקצביות. אני משלם במיטב כספי על המוצרים האלה ואני לא חושב שזה מוגזם. ואגב, אני מודע לזה שלפיקוח יש מחיר ושהמחיר יתגלגל בסופו של דבר על הלקוח. אני אישית אשלם בשמחה עוד 5 אחוז על הבשר על מנת לקבל את האינפורציה הזו.
 

צלשף

New member
ערב טוב GOdU

בו נעשה סדר בדברים אתה צודק גבי עובדי הקצביות בסופרים אם אינם מקצועים וזאות בכדי להוזיל עלויות אך קצב מקצועי יכול לומר לך האם הבהמה היא זכר או נקבה על פי גודל ומסת שריר בבשר ובטח מאיזה חלק בשר הטחון שלך לגבי בשר טרי לצערי בהמון מקומות מוכרים את הבשר הקפוא כבשר מיושן ובכך מוזילים את המוצר בכדי לקבל תמורה נאותה לכספך רצוי שאת קנית הבשר שלך תרכוש אצל קצב פרטי והגון כך גם אתה תענה וגם תעזור לעסקים קטנים ומצוינים להתפרנס ולהמשיך למקור תוצרת טובה ואגב גם מתכונים מצוינים וחיוך כלולים במחיר הבשר
 

BiggPoppa

New member
אם אתה רוצה להתלונן

תמשיך לקנות אצל הקצב בסופר. אם אתה רוצה להנות מהבשר שלך - מצא לך קצב אמיתי. בתיאבון.
 

Godu

New member
ברור, אבל לצערי לא תמיד יש לי את הפריווליגיה

הזו. א. אני לא סומך על כל הקצבים. (ושוב, יסלחו לי כל אותם קצבים ישרים ומקצועיים, אין דבר שאני שונא יותר מזה שאנשים לא ישרים גורמים להכפשת ענף שלם). בדיוק בגלל זה צריך פיקוח. אני לא צריך לסמוך על אף אחד כשאני קונה שקית פסטה של אוסם. יש אבא ואמא ורשימת רכיבים על השקית. ב. מה לעשות, יש לנו עוד כמה דברים קטנים לעשות בחיים חוץ מלקנות בשר. כשאני עושה על האש רציני אני אף פעם לא אוותר על קפיצה לקצב האהוב עלי ועל הדרך אקנה אספקת בשר לחודש הקרוב אבל מה לעשות ובדרך כלל אין לי זמן לזה. כל כך קשה לארגן לי קצב בסופר שיודע לפרק עוף ? או לפחות לא לשקר לי בפרצוף לגבי הנתח ? ושוב אני חוזר לדבר שפשוט מקפיץ לי את הפיוז, לקרוא לבשר מופשר, "מיושן".
 

BiggPoppa

New member
לזה הגענו

בשביל בשר טוב צריך ללכת לקצב בשביל ירקות ראויים למאכל צריך ללכת לירקן בסופר אני קונה רק דברים ארוזים
 

danbaratz

New member
הנה רעיון

היות וכל כך חשוב לך לדעת את גזע החייה (זן זה של צמחים) את מינה ועוד שאר נתונים יבשים שלא ניתן להסיק מהם שום דבר. והיות ואתה אוהב לקנות מחברות גדולות אז הנה, בשביל זה יש את אדום אדום שהוא מפעל "כולל" שמבקר את הייצור, מהבהמה החייה (שהם מייבאים מאוסטרליה), דרך המגדלים בארץ (שהם נותנים להם זיכיון גידול) ועד לתהליך השחיטה והפירוק (במפעל בבית שאן). זה הדבר הקרוב ביותר שיכול לעמוד בדרישות שלך. ברמת העיקרון, כול הבשר שמשווק תחת המותג אדום אדום מקורו מעגלים זכרים מקו דם סימנטל שיובאו לארץ וגודלו במפטמות מספר חודשים. עכשיו שאתה יודע את זה ואני מתאר לעצמי שאתה מכיר את טיב ומחיר הבשר של אדום אדום, האם באמת שווה לשלם עוד חמישה אחוזים (או יותר) בשביל המידע?
 

Godu

New member
אדום אדום

באדום אדום אכן אני יודע מה אני מקבל ויש לזה ערך אדיר מבחינתי. מבחינתך אלו נתונים יבשים ? זכותך. מה עם הזכות לדעת מאיזה נתח הבשר הטחון ? לגבי המחיר, כמו שכבר ענו, לא מדובר בחמישה אחוז אלא בהרבה יותר. אני לא יודע, אבל תרשה לי לשער שחלק גדול מזה זה ערך המותג. מה לעשות, תנובה כנראה הבינו שיש לא מעט אנשים שחושבים כמוני על הקצביות והחליטו ללכת על התחום. לגבי זה שאני אוהב לקנות מחברות גדולות. סבבה. אני בטוח שאתה קונה בשר אצל הקצב, חלה אצל האופה, דגים בקיבוץ הקרוב עם הבריכה, ירקות אצל הירקן ונוסע כל פעם ליפו בשביל חומוס. לי אין את הפריוולגיה הזאת, הלוואי והיתה. תקרא את שאר התגובות שלי בשרשור, כתבתי בפירוש שכשאני יכול אני הולך לקצב, מה לעשות זה לא תמיד אפשרי. בכל מקרה, כמו שכתבת, the chinaman is not the issue. לא מפריע לך שמשתינים לנו על השטיח ?
 
לגבי בשר טחון

עד כמה שידוע לי, מה שנמכר בסופר כ"בשר טחון" הוא תערובת של כל מיני נתחים, שאריות וכו'. אם אתה רוצה לדעת מאיזה נתח הבשר - למה שלא תיקח נתח מסוים ותבקש לטחון אותו? עושים את זה בכל מקום.
 

danbaratz

New member
בטח שמפריע לי

שמשתינים לי על השטיח. אבל, אין טעם לכעוס על אנשים שרוצים להרוויח, בדיוק כמוך וכולנו, בדרכים כשרות יותר או פחות. אני הגעתי למסקנה שכדי לא להרגיש שדפקו אותי אני צריך להבין, אפילו קצת, במה שחשוב לי לא להידפק בו. סך הכול, לא מדובר בהתמקצעות אלא בהבנה בסיסית של החומר. בנוסף היות וכמו שאמרת אין לך זמן או רצון ללמוד את כול המקצועות האלה (בצדק) לא נותר לך אלא לקבל את הקביעות של בעלי המקצוע אצלם אתה מפקיד את כספך. בשורה התחתונה, הוספת פיקוח על השוק הגם ככה יותר מידי מפוקח הזה רק תוביל לעליית מחירים וירידה באיכות ובהיצע, ההמלצה שלי, עזוב אותך ממלחמות שיהיו לרעת כולנו. מה שאתה כבר יודע על בשר הוא מספיק בשביל לבחור חתיכה טובה לסטייק, גולש או מרק ותכל'ס זה מה שחשוב. לגזע הבקר אין משמעות מבחינת הצרכן הסופי וגם מין העגל\ה לא ממש מעיד על טיב הבשר. ודבר אחרון, אני באמת משתדל לקנות לחם אצל האופה, ירקות מהירקן, דגים מהדייג ובשר אצל הקצב. הם כולם מרוכזים בשוק ובאותו זמן שקונים בסופר אפשר לקנות גם שם, בד"כ יותר זול ותמיד יותר טוב.
 

Godu

New member
../images/Emo4.gif

"אין טעם לכעוס על אנשים שרוצים להרוויח, בדיוק כמוך וכולנו, בדרכים כשרות יותר או פחות" וואלה .... אז אני מבין שפעם אחרונה שגילית שמילאו לך מים במכונית במקום דלק פשוט חזרת אליהם והזמנת את בעל התחנה לכוס קפה, נכון ? בחייאת, הבנאדם בסך הכל רוצה להתפרנס. "השוק הגם ככה יותר מידי מפוקח הזה" צודק. ליום העצמאות אני ממליץ על עוף טרי מתובל מטיב טעם, אין צורך להוסיף לימון, הטעם החמצמץ כלול במחיר. אני לא אומר שחובה להתעצבן עד שמתפוצץ וריד, זה לא בריא. אבל אם עוד כמה קוראים בפורום יגידו לקצב בסופר שאם עוד פעם הוא משקר להם בפרצוף הם מגישים תלונה במשטרה או פשוט יעזבו את הסופר לטובת קצב אמין אולי משהו יזוז ? מצד שני אפשר גם להגיד Fuck it dude, lets go bowling, בסרט עושה רושם שזה דווקא עובד להם. (מצטער, לא מסוגל להפסיק עם הציטוטים מביג ליבובסקי, חולה על הסרט הזה)
 

danbaratz

New member
יאללה בוא נלך (לשחק באולינג)

כמו בכול דבר גם כאן חייבים פרופורציות, אי אפשר להשוות בעל תחנת דלק שמנפח במים ומוכר בשר שטוחן מה שיש לו. עדיין לא גיליתי אם שמים לי מים או לא, העיניין הוא שמה שאני יכול לעשות זה רק לעזוב את התחנה הזאת ולא לחזור אליה, זה מה שהיה לי אגב עם טיב טעם ומאז אני לא נכנס לשם. אין טעם להיתעצבן, אתה יכול לשכנע את כול מי שהיה איתך בצבאמילואיםאוניברסיטהוטיול שילכו ויגידו לקצב בסופר שהם ידאגו לפיטוריו באופן אישי וישיר פלאס תלונה במשטרה. אני יכול כבר להגיד לך מה תהיה התגובה שלו. חבל על האנרגיה תקנה איפה שטוב ונעים לך ואתה יוצא עם הרגשה טובה אם זה באמת טוב כבר כולם יתיישרו לפי הקו שלך. אין טעם לכעוס על עובד בסופר שהוא לא מקצועי כמו שאין טעם לכעוס על ערמונים שהם עצלנים, הם ערמונים.
 

מאקי

New member
ממש לא מובן מה אתה רוצה מהקצב. בסופר.

כשמישהו שכר אותו לעבודה בדקו? היו צריכים? למה? החוק מבקש? הנורמה הישראלית מבקשת... שבעל מקצוע יהיה אומן במלאכתו? מעטים המקצועות שעל פי חוק א על פי נורמה זו אומנותם של העוסקים בהם.. בצרפת למשל.. יש מסעדה שאותו מלצר משרת אותנו ב 30 שנה האחרונות.. הוא גם מבין ביינות.. מכיר את המנות.. ויודע מה יש לשף במטבח... בארץ? 3 חודשים זה הרבה שיהיה לנו אותו מלצר במסעדה.. אז הקצנתי... בארה"ב אותו קונסיירג ואותו שוער ומנהל משמרת במלון.. גם בחלק מאירופה זה ככה.. לפחות בחלק מהמקומות שאני פוקדת על בסיס קבוע.. בארץ? ממש לא. שנעבור לצבא? לממשלה? לפקידות? אז מהקצב בסופר... למה אתה למשל לא מכיר את חלקי הפרה ומבקש תנו לי כך וכך? זה מוגזם?
 

Godu

New member
צודקת מאה אחוז

מכיר את התרבות יותר מדי טוב. בתור עובד בחברת הייטק אני יכול להגיד לך שגם בסקטור הזה החברות הישראליות בחסרון רציני לעומת חברות מחו"ל שבהן התמקצעות היא לא מילה גסה. ובכל זאת, מדובר פה על אוכל. לא הגשת אוכל במסעדה (מלצר) ולא שירות במלון אלא ממש האוכל שאנחנו אוכלים על בסיס קבוע. לגבי ההצעה שאני אבין בחלקי הפרה, אכן, אין ברירה אחרת. בארץ אתה חייב להבין ברכבים כדי שהמוסכניק לא ידפוק אותך, להבין במכונות כביסה כדי שהטכנאי לא ידפוק אותך, להבין בפיננסים כדי שהבנק לא ידפוק אותך ועכשיו משהו חדש ... אני צריך גם ללמוד להיות קצב. אנשים תמימים קונים בשר מופשר שהערך התזונתי שלו נמוך משמעותית ושאסור להקפיא אותו שנים ואפילו לא אומרים להם את זה. אסור לי לרצות לשנות את זה רק כי יש לנו עוד בעיות אחרות ?
 

מאקי

New member
תבורך..

בורכת בכך שרק זה מרגיז אותך? והידע בחלקי הפרה ומה אתה קונה.. נכון.. בשבילך.. כדי לדעת מה תהיה התוצאה ולמה אתה רוצה לשאוף.. בעיני זה הזוי שאנשים קונים.. חתיכת בשר.. שלמשל מתאימה לבישול ארוך וחושבים לעשות איתה ביף סטרוגונוף.. או משהו שמתאים לחמין והם רוצים לעשות איתו רוסטביף.. למה זה דומה? בטח בעולמך תמצא הקבלות.. ואני יקירי.. את תיקון העולם השארתי לצעירים בעשור הנוכחי... אולי בעשור הבא שוב אפנה לזה זמן... בתאבון...
 
שוב אני כאן ...לעשות סדר

בגרמניה הכשרת קצב עורכת למעלה מארבע שנים. נכון שיש שם יותר בעלי חיים..(אבל גם כאן בארץ עבדנו עם גמלים .חמורים וסוסים ואפילו יענים) אני אישית הורשתי להחזיק סכין לעבודה רק לאחר שהוכחתי שאני יודע להשחיזה. קצבים היום בארץ .אפילו היכן לנעוץ את הקולב בפיסת הבשר .אינם יודעים. כלאמר אינם ערים לצורת הבשר עקב תליתו.ולהשחיז סכין...הס מלהזכיר. אני קובע שקצב 1.ברגע שראה את הבשר ........................2.וברגע שהסכין נגעה בעצם. יודע את גיל הבהמה..בטעות של חודש חודשיים...בעגל ..שנה שנתיים בפרה את מין הבהמה כבר ראה מרחוק. כמו שהבנתם וכבר כתבתי לא פעם יש היום בארץ מעט מאוד קצבים.... לאומתם יש המון מוכרי בשר גם היום יש קצבים שמגדלים עבורם כבשים במיוחד . הם קונים בקר רק ממספר מקומות מצומצם .... הם יוצאים לבקר רפתות מפעם לפעם קונים את הכבשים חיים ושולחים אותם לשחיטה. ביחס לטחינה ..מוזר !!!ככל שהבשר הטחון מורכב מיותר חלקי בשר כך מוטב טעמו משתפר.לאומת בשר שניטחן מחתיכה אחת.. כמובן שיש "משוגעים לדבר" שירצו לטחון ..רק צואר..או רק חזה.. אבל בדרך כלל .בשר שאיננו הומוגני טעים יותר אני אישית מעדיף בטחון שלי מעט שומן כבש וגם מעט בשר עוף. חוץ מבשר הבקר.. צ'י
 
למעלה