ובהמשך לבתי הדין הרבניים

Y e d i d

New member
לא תודה...

מכח זהותי הלאומית היהודית הובאתי ארצה ע"י הורי. באין לאום יהודי, אעדיף תמיד את ניו זילנד. אחלא מקום, בלי מלחמות ובלי בלאגנים.

שילה1

New member
לא טוב לו לאדם להיות קיצוני,וציניות

אינה מידה נעלה. סליחה,טון דבריך צרם לי קמעה,אם כי המסר היה ברור,מה עוד שעלה מכתיבתך כאן. ועוד משהו:בכלל לא רע לגור בניוזילנד,וגם יהודים כשרים חיים שם.אז?

Y e d i d

New member
זהו המקור הנורמטיבי לנוכחותנו כאן

מגילת העצמאות. היא הקימה בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל. מכאן שאם אין עם יהודי אלא עם ישראלי - צודקים הפלסטינאים שהארץ נגזלה מהם ע"י ניאו קולוניאליסטים ולכן עדיף לנו להגר לניו זילנד ולא להגיר את דמנו בארץ שאין לנו זיקה לאומית אליה.

מגילת העצמאות לו היתה שומרת

שומרת על הדברים עליה היא נחקקה ,כלומר:"מדינת ישראל...תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא מושתתה על יסודות החירות...תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות; תשמור על המקומות הקדושים של כל הדתות..."- דיינו, היות ולא כך פני הדברים,הגיע הזמן להתאים גם אותה לחיים במדינה המורכבת שלנו,ולתת לכל אזרח במדינתה את זכות הבחירה לבחור מי הוא ומה הוא.מה שבטוח זה שרבים מאיתנו גאים בעצם היותם ישראלים וישמחו להפגין זאת מעל תעודות הזהות שלהם.יהודים-הרי נולדנו כאלה (רובינו),אין צורך בתצהיר מיוחד על כך.לעומת זאת,העובדה שאנו חיים בישראל,מרגישים שאנו חלק ממנה ורוצים לשמור עליה,זה בהחלט משהו שראוי להדגשה.

אישון36

New member
הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל

היא מדינת ישראל. את זוכרת על מה הכריזו ? זה שנתנו זכויות למיעוטים, ע"פ הכרזת העצמאות היה רעיון נאצל - דרך אגב - רק בשנת 1964 בוטל השלטון הצבאי בישובים הערבים. אז זהו אכן שיעור בדמוקרטיה. אישון. לך לישון.

תחזור ותקרא שוב את אותה מגילה

ואם תסכים שאכן מדינת ישראל מקיימת את כל הבטחותיה,אוריד את הכובע...עד אז-תרשה לי לנפנף.

אישון36

New member
לא רשום מדינה ערבית.

רשום תוקם מדינה יהודית. "אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל". מה זאת אומרת מקיימת את כל הבטחותיה, את מכירה מדינה שכזאת ? מי המדינה שמקיימת את הבטחותיה ? כל האנשים שרק כל היום מתלוננים על ישראל גורמים לי בחילה קלה. ארצות הברית מקיימת את כל הבטחותיה ? אני מציע לך לא להיות שחורה בדרום - היום, לא לפני 20 שנה. אני מציע לך לא להיות שבוי טליבן ששמים אותך בקובה חסרת המשפט ללא משפט בכלוב. מי המדינה, צרפת ? המדינה שמגייסת שוטרים למשטרת ההפגנות ברמה של אסירים שאחרי מיליון רציחות באלגיר רצחו את כל מנהיגי דעת הקהל הערבית בשנות ה 50 בלילה אחד. מי אולי גרמניה שראשי בדר מינוף התאבדו כולם בלילה אחד ? פעם אחת תגידי מי המדינה האידאלית. מי המדינה שמקיימת את הבטחותיה, ועוד תחת איום ובזמן מלחמה. אישון.

וזאת שאמרתי..כל עוד המדינה

אינה מקיימת את הבטחותיה,מי אנחנו שניתפס דווקא לדבר אחד ולא לאחר???

אישון36

New member
לא, הכוונה היא...

שמדינת ישראל היא מדינה יהודית, אבל, כחלק מערכי היהדות מגלים סובלנות גם ללא יהודים. אין דבר כזה ישראלי, לפחות לא מה שיגרום לי לתרום מילואים וסיכון חיים כל שנה. אישון. יהודי גאה.

אלמרה

New member
אני עשיתי מילואים גם בהתנדבות....

אבל זה היה אחרי שעברתי את גיל שרות המילואים הפעיל המחייב אותי לשרת (בנאמנות) את המדינה על פי חוק של הפרלמנט הישראלי! אני ממש ישראלי ויש ועוד איך דבר כזה ישראלי. המוזר הוא שאני גם רואה את עצמי כיהודי לכל דבר אלא שהמוזרים ההם שמחשיבים רק את עצמם כדובריו של אלוהים - לא ממש רואים בי כיהודי בגלל שאני לא מתלבש כמוהם ולא אוכל את מה שהם אוכלים (מעדיף "טעמים" אחרים) ולא עושה את כל הדברים המוזרים שהם עושים.

אישון36

New member
אני לא דתי.

ולא רואה עצמו דובר של אלוהים. אבל.........אני מגדיר עצמי כיהודי....ההגדרה של ישראליות היא לדעתי הכחשת אופיה היהודי של המדינה. אישון. עדיין יהודי גאה.

אלמרה

New member
זכותך לטעות כפי יכולתך.

ואני ישראלי גאה וזה לא עומד אצלי בסתירה ליהדותי המאוד גאה.

יש דבר כזה אמריקאי?

צרפתי?רומני?פולני?עיראקי?ספרדי?איטלקי?יווני?תורכי?להמשיך?????? אז הגיע הזמן שבשנות האלפיים תהיה גם חיה כזו שנקראת "ישראלי"!!!! וכמו ש"להם" אין בעיה להילחם עבור ארצם,גם לך לא אמורה להיות בעיה...הגיע הזמן לעשות הפרדה בין דת למדינה!!!!

אישון36

New member
זה די מוזר מה שאת אומרת.

שכן את מתעלמת מכלל חשוב, מה היה בסיס האגד של המדינה ? בארצות הברית בסיס האגד הוא לא דתי, גם לא בשאר הארצות. את יודעת למה זה מוזר בגלל שערבים שמרצים על ישראליות לא באמת תורמים שירות למדינה. את יודעת מה עוד מוזר שהמגזר הערבי הצליח להביא 50,000 איש לא מזמן בכנס איסלאמי של התנועה האיסלאמית. הם רואים עצמם כישראלים בצד הזכויות, תבדקי פעם כמה מהפיגועים הייתה בהם מעורבות של ישראלים ממקור ערבי, סייענים מחבלים וכו. אישון. לא העיר דבר.

מה שאמרתי הוא שהבסיס שבגללה

קמה מדינת ישראל היה נכון לשנת 48...וכמו הרבה דברים בחיים יש מן הצורך ל"הגמיש" אותה כיום. ולענין תרומתם של הערבים למדינת ישראל? מוכן לגייס אותם?יש להם ברירות?ואל תגיד לי עכשיו שכל ערבי הוא רוצח בפוטנציה כי בזה יגמר הדיון מבחינתי.ואולי לכך אתה חותר???בכל מקרה,עפה לי מהמחשב עוד מספר דקות אז אשמח להגיב מאוחר יותר בלילה.

אלמרה

New member
אנחנו גולשים לדיון פוליטי בלתי רצוי

מציע לדסקס אקטואליה ופוליטיקה בפורומים רלבנטיים ב"תפוז".

Y e d i d

New member
האם דיון במהותה של המדינה וזהותה

הם מחוץ לתחום לגברים מודרניים? או שמא אתה כמוני נגד הפוסט מודרניזם?

אלמרה

New member
הדיון פתוח לנושאים הרלוונטיים אבל..

מנסיוני גלישה לויכוחים אידיאולוגיים על רקע פוליטי מביאים חורבן וזה אני מנסה בכל מאודי למנוע כאן. תודה לכל מי שמבין ומתחשב ומתעל את דיעותיו הפרה- והפוסט-מודרניסטיות שלו לאפיקים הראויים.

למעלה