ובהמשך לבתי הדין הרבניים

אישון36

New member
ברור שמוכן לגייס.

ואת מי שאני לא מוכן אני מוכן להעביר לרשות. כל ערבי/יהודי/צ'רקסי/חרדי ראשי להתגייס. אם באדם מסויים אין את הנכונות ו/או הוא הפך עצמו ללא ראוי לשירות ולו מינימלי ולו אזרחי - הוא לא אזרח וצריך לשלוח אותו, או לחילופין למנוע ממנו הטבות כלכליות מסויימות. ואם יש ערבי כמו המחבל שהסיע את התמאבדת למחסום מכבים ונפצע שוטר מגב, והוא אזרח ישראל והובטח לו בנוסף לכסף גם אזרחות כבוד פלסטינאית ותעודת הערכה מהראיס - לאיש הזה ולכול משפחתו הקרובה הייתי שולל את האזרחות ומספק להם הסעה. אזרחות היא לא מתנה לכול החיים, אנשים בהתנהגויות מסויימות מביאים עצמם לשלילת האזרחות. גם יגאל עמיר, בואי נניח שיש בחירות והוא הקול שמכריע ... האם את רוצה שהוא יהיה הקול שהכריע ? אז למה את משחקת באש מקווה שזה לא יהיה, אם הוא לא ראוי הוא לא ראוי ולא משנה מידת השפעתו. אישון.

Y e d i d

New member
מתברר שיש הגדרות לציונות למשל

http://62.90.71.122/Prod03/ManamHTML2.nsf/F46FF67329E1FCA542256F0F0057A9F4/$FILE/E067E2C8A22E12F542256EC000262169.html?OpenElement

שילה1

New member
נו באמת ידיד,הרי לנו דוגמה לדמגוגיה

טהורה. אש מי שלא דתי לאומי לא יהודי. ומי שבעד "תוכנית ההנתקות" הוא פושע לאומי? ורק זיקה לאומית מחזיקה אותנו כאן? הגזמת קצת איש. פקח נא עיניך:אין זו הארץ שלה פללו הורינו וסבינו. וכן-כולנו ישארלים,כיחיים כאן.מה לעשות. (שילה עם תהיות מהותיות,שהסתיימו כדי לא להרגיז המנהל...)

אם תציצו בתעודת הזהות

אז תראו שישנם שם כמה דברים הניתנים "לבחירה",ואחד הדברים הוא לגבי ה"לאום".אני לדוגמה בחרתי שלא ירשם דבר ואצלי כתוב "*****".האם הלאום שלי הוא ישראלי או יהודי?אולי צריך לשנות את שמה של מדינת ישראל ליהודה???כמי שבחרה לגור בארץ,הייתי שמחה לו היתה ניתנת לי האפשרות להצהיר על כך בתעודת הזהות שלי,בדיוק כמו שמצהירה על שמי הפרטי,משפחתי,מצבי המשפחתי ועוד.ישנם דברים שהייתי מוותרת עליהם שיכתבו בה שהינם טרוויאלים עבורי כמו מין (לגבי זה ברור,יש כאלה שלא ממש) או דת.אני יהודיה מלידה,ישראלית מבחירה.אגב,לגבי הבחירה להיות ישראלית גם זה בסימן שאלה.כשילדי נולדו מחוץ לארץ,נודע לי שבאופן אוטומאטי אם ירצו או לא,הם נחשבים ישראלים ועליהם להיכנס לארץ עם דרכון ישראלי גם אם מעולם לא דרכו פה מקודם...מבינה את הזכות,יחד עם זאת יש בזה הרבה מן הגיחוך.עבורי לפחות.ׁ

Y e d i d

New member
אי הבנת הנקרא מולידה מסקנות מוזרות

מי בכלל מדבר על דתיים לאומיים? אני לא. מי מדבר על תכונית ההתנתקות? אז איך הגעת למסקנותייך המופלאות? אם אין זו הארץ שהוריך פיללו לה, קומי עשי מעשה ושני אותה לטובה. אין לך ענין לשנות, סעי לשלום, יש עוד 150 מדינות שאחת בודאי היא כזו אליה פיללו הורייך. אני אזרח ישראלי רק בתוקף היותי בן העם היהודי. אחרת, באיזו זכות התישבו בני העם היהודי בחבל הארץ הזה? אז תגידי לי עכשיו מי הדמגוגית? (או שבאמת את לוקה בהבנת הנקרא ואז קבלי התנצלותי. אין לועגים ללקות בהבנה של אדם)

שילה1

New member
סליחה ידידי,שוב עולה נימה של ציניות

מדבריך. על כן אתייחס רק לפן אחד:לבטח עשיתי ועושה "בשביל מדינה" הרבה יותר ממרבית אזרחיה של המדינה,אלא שאלה הם מעשים שלא אפרסמם,מטעמי צניעות. התבין זאת? וכן,אני גאה לשנות לטובה.ואתה? ואני לא לוקה בהבנת הנקרא,אלא בחוסר סימפטיה לציניות שלא במקומה.יש???????)

Y e d i d

New member
כשאין תשובה לטענה, הכי טוב זה להסיט

את הדיון לפן האישי ולהתווכח בסגנון פלאטו שרון מי עשה יותר "בשביל מדינה". אני מוכן לתת לך את הקרדיט שאת עשית "בשביל מדינה" יותר מכל משתתפי הפורום יחד. אז מה? אז זה משמש הסבר לתשובה שלך בענין הדתיים הלאומיים וההתנתקות? לא. זה לא הסבר. מכאן שאם את רוצה לנהל דיון על "מפעל חייך" אני פוטר עצמי מלהשתתף בו. אבל אם את רוצה להסביר לי מדוע אנשים בני הלאום היהודי שבאו ממדינות הים זכאים לחיות בארץ ישראל אם זו אינה מדינת העם היהודי, אשמח לקרוא הסברך. (כדי לא להכשילך באי הבנת הנקרא, אפרט - מדינת היהודים - כל היהודים - חרדים, דתיים לאומיים, מסורתיים ואתאיסטים.) (כדי למנוע אי הבנת נקרא נוספת, אפרט עוד - העובדה שמדינת ישראל היא מדינת העם היהודי, אינה פוטרת את המדינה ממתן זכויות אזרחיות שוות לאלה מאזרחי המדינה שאינם בני הלאום היהודי.)

אישון36

New member
ממש לא מה שאמרתי.

אני לא דתי. אבל, הורי הגיעו לכאן בשל יהדותם.... לא בשל העובדה שיש מדינת כל אזרחיה במזרח התיכון עם מזג האוויר טוב וחמסין לסרוגין. אבל כן, ללא זיקה לאומית, שמשנה את פניה אני לא מכחיש, הרבה מאיתנו לא היו כאן, אתה באמת חושב שכאן עדיף על ניו זילנד ? אישון. ניו זילנדי.

למעלה