ובהמשך, מה זאת אומרת

miko1810

New member
ובהמשך, מה זאת אומרת

"לכוונן"? כלומר לרוכב יש מן שעון מיוחד, הוא שואף לנצח במירוץ מסויים, ואז, הוא בודק עם השעון המיוחד שלו מתי כדאי לו להיות בכושר מירבי, ואז הוא "מתכוונן" לאותו תאריך, ו...הופ, מנצח את המירוץ! וואו, כמה נחמד, יעיל, מדעי ועוד המון סופרלטיבים! מעניין איך פעם רוכבים היו בכושר שיא לאורך כל העונה, והיום, השיטות "המדעיות" מאפשרות לכל רוכב להיות בשיאו בדיוק בתאריך הרצוי לו. מצורפת טבלה של רוכב, שמה לעשות, במשך כמה וכמה עונות היה בשיאו במשך כל העונה. הטבלה מתארת רק נצחונות (כלומר, רק מקום ראשון) אבל היו לו עוד כמה וכמה מקומות שני ושלישי ורביעי, ובכל המירוצים בהם השתתף, שאף לנצח! ועכשיו נמתין לתגובות.
 

miko1810

New member
ניסיתי לתת לכל מירוץ צבע אחר,

קצת גיוון. הרוכב אגב, אדי מרקס
 

yossi113

New member
מיקו,

1. טוב לראותך שוב עימנו 2. מה לדעתך היה אדי מרקס הגדול עושה אם היה מתחרה בתנאים של ימינו? האם היה מתחרה בכל התחרויות כפי שעשה בעבר, וזאת בידיעה ברורה שהתחרות בג'ירו (למשל) יכולה לסכן את זכייתו בטור? האם אתה מאמין שהפלוטון בזמנו של מרקס היה באותה רמה של הפלוטון של היום? האם היו כ"כ הרבה מאיימים פוטנציאליים על הדירוג הכללי? שים לב שאין כיום אף רוכב מבין הגדולים שמשתתף בכל הגראנד טורס.
 

miko1810

New member
אהלן יוסי

בוא לא נדבר רק על אדי מרקס. בוא נדבר על התקופה שמיד לאחר מלחמת העולם השנייה ועד תחילת שנות התשעים (תחילת תקופתו של אינדוריאן). עד אז היו המון רוכבי אופניים איכותיים, וכולם רכבו את כל המירוצים שרגליהם וליבם וריאותיהם איפשרו להם. קופי הגדול, וברטאלי, וז'אק אנקטיל (שרכב מירוצים ממש צמודים אחד לשני) וברנרד הינו, וגרג למונד וכולם רצו לנצח את כל המירוצים. אדי מרקס לא היה שונה. אל תתפוס אותי במילה, אבל לדעתי השוני החל עם עליית קרנו של דוקטור פרארי. אינדוריאן נבדק ע"י פרארי, ואחריו החלה מן תקופה מוזרה בתולדות הספורט שאני אוהב. תקופת "ההתכווננות" אני קורא לה!! מן תקופה שהרוכבים מסוגלים ל"התכוונן" למירוצים שהם שואפים לנצח בהם. יש כאלה בתחילת העונה, יש כאלה באמצעה, ויש כאלה בסוף העונה. מדעי מאוד! מדע ספורט האופניים.
 

yossi113

New member
קשה לי להאמין שד"ר פרארי לבדו

אחראי למה שקורה לכל הרוכבים. אני נוטה לראות בתופעה שציינת מעין "התמחות", שבאה עם ההתמקצעות ההולכת וגוברת של הענף. כמו, למשל, מדע הרפואה - בעבר היה רופא כללי, משפחה ילדים ו... זהו בערך. היום יש מומחה לאבנים בכליות, יש ראומטולוג וכן הלאה.
 

miko1810

New member
זה בסדר גמור

גם בענף האופניים תמיד היו שענים ומטפסים וספרינטרים, שזה מקביל פחות או יותר למה שכתבת על דוקטורים. אבל, אף אחד מהשענים או המטפסים או הספרינטרים לא כיוונן את השיא שלו למירוץ מסויים. יכולת לראות את שון קלי נלחם כמו אריה במילאן סן רמו, ואז מופיע בג'ירו, ואחריו בטור ואחריו וואלטה ואליפות העולם, ובכלל. אז שון קלי היה ספרינטר, אבל...
 
הכל בגלל "תורת האימון המודרנית"

כאשר על דוכן הנאשמים עומד המדע והפיזיולוגיה של גוף האדם אשר לאחרונה גילו כי הוא עובד במחזוריות מסויימת של מאמץ והתאוששות ובניה שכאשר מתזמנים ביניהם נכון וברמה הנכונה יש תופעה של עלייה "מדרגתית" בביצועים. הנאשמים השניים הם הספורט המקצועני, שמאחוריו עומדים ספונסרים שמוכנים לשלם לספורטאי הרבה כסף אם יגיע למקום הראשון במירוץ מסויים. לדוגמה: מדליית זהב במירוץ האולימפי ל- 100 מטר... או יותר משמעותי, למקום הראשון במירוץ 800 מטר... כפי שכבר כתבתי בעבר, עולם האופניים מתחלק כיום לשניים (ואת זה אמר גם לבלאן- ההוא שמחלק את החולצות הצהובות) החלק הראשון הוא ה"מסורתי" שמתאמן גם כמו שהיה נהוג להתאמן בימים של מרקס, דהייו, רוכב יוצא לאימון בבוקר, אם הרגלים שלו מרגישות "לתת בראש" אז הוא נותן בראש ואם הרגליים שלו מרגישות "עייפות" אז הוא יסובב רגליים... אותו רוכב הולך לכל התחרויות ובאלו שהוא מרגיש טוב, הוא גם יפוצץ ולפעמים ינצח. כיום, כאשר הפיזיולוגיה של גוף האדם באימון (פיזיולוגיה של המאמץ) ושיטות האימון (להלן: "תורת האימון המודרנית") מפותחים יותר, יודעים שספורטאי יכול לשפר את הכושר בצורה מחזורית תוך העמסה גדלה והולכת עד נקודת פיק אחת או שתיים שמציבות את הספורטאי בשיא היכולת שלו בשנה מסויימת (וזה נכון לגבי ספורטאים שמשתמשים בחומרים אסורים ובכאלו שלא משתמשים) הדבר נכון ועובד לא דווקא באופניים אלא בכל ענף ספורט שהוא. כיום, מחזור חיים של ספורטאי סובב במחזורים גדולים של 4 שנים, מן הסתם בגלל השיא הארבע שנתי שמתקיים בימים אלו ממש באתונה. מחזורים של ארבע שנים מחולקים למחזורים של שנה ואלו למחזורים קטנים יותר של שלושה חודשים. כל חודש מחולק גם הוא למחזור קטן של אימון. ספורטאי ברמה אולימפית יודע איך תיראה שנת האימון שלו בפירוט של עומס בכל אימון, לאורך השנה ויודע בדיוק מהן המטרות שלו בכל שבוע אימונים. כישרונות צעירים שפורצים בגיל 17-18 לרמה עולמית יודעים מה הן המטרות שלהם גם ל-8 השנים הקרובות ואפילו יותר. כל זה על הנייר, ומאחר ואנו עוסקים בבני אדם שיש להם מצבי רוח, פציעות, מחלות, בעיות משפחתיות וכד' נכנס לכאן תפקיד המאמן שיודע לעשות את השינויים הדרושים לאורך התוכנית ועדיין לנסות להשיג את המטרות. לאורך השנה מוגדרות מטרות ישימות ואופרטיביות, לדוגמה- לסיים ב- % מסוים מהמנצח בתחרות X, כלומר, מטרה יכולה להיות הישג נתון שמתאים לתוכנית האימונים ולא תמיד ניצחון בתחרות, זה במידה והמטרה היא להיות בשיא בתחרות מאוחרת יותר!. ספורטאי עשוי להחליט במודע לא לנצח תחרות מסויימת כי הניצחון לא מתאים לעומס הרצוי לפי תוכנית האימונים שלו (להלן, למה ארמסטורנג הראה יכולת בינונית בדופינה...) כיום רוב הספורטאים עובדים בשיטה זו ולכן אנו רואים רוכבים שנמצאים בכושר מעולה בנג"ש באולימפיאדה אבל בינוניים בנג"ש באליפות העולם. עדיין יכול להיות ספורטאי כ"כ טוב שכשהוא בינוני בנג"ש במועד מסויים זה עדיין מקום ראשון... לגבי שימוש או לא שימוש בסמים, כל עוד לא הוכח שספורטאי כזה או אחר משתמש בסמים או בחומרים אסורים, זה לא שיקול בניתוח הנתונים. מדור לדור היכולת האנושית משתפרת וכיום יותר קשה לספורטאים להשתמש בחומרים אסורים, בעיקר בגלל הסיכון העצום באיבוד הקריירה שלהם לנצח.
 

miko1810

New member
מיקי, האם יש "מראי מקום"

כלומר ספרים, כתבות או איזה שהוא חומר על כך? האם תוכל להוסיף. כלומר על הפיזיולוגיה של המאמץ וכולי. איך היית מדרג באחוזים את הפיזיולוגיה של המאמץ ואת המוטיבציה הכספית, לגבי תוצאות מירוצים של רוכבים. אני מתכוון כמה אחוזים זה תכנון אימונים וכולי, לעומת מוטיבציה כספית לנצח. ומה הגדרתך לגבי המונח "ימים רעים" שכמעט כל ספורטאי סובל מהם. איך זה בכלל קורה לאחר סדרות אימונים שמנתחות למעשה כל רגע וכל חלק וכל איבר של הספורטאי.
 
הנה הקישור- מומלץ בחום

לדעתי, המדריך השלם, המקיף והנכון ביותר לאימון אופניים לרוכב ה"פרטי" והחובב. למרותת שהדברים נכונים לכל רמה (גם ההוא בצהוב אותו אתה אוהד מתאמן ככה-בגדול)
 

urias1

New member
אפשר למצוא ספר זה ועוד רבים ב-

ספריית מכון וינגייט , אפשר תמורת סכום סמלי וסביר לשאול שם ספרים . כמו כן ספרים בעברית בנושא הפיזיולוגיה של המאמץ ותורת האימון ניתנים לרכישה ב הוצאה לאור של המכון. ולמיקי אכן הרצאה מאלפת רק חבל שנושאים אלו לא מופיעים כמעט כלל במגזין שבעריכתך וזו הסיבה העיקרית שלא חידשתי את המינוי .
 
אדי מרקס נחשב לרוכב הראשון שהתאמן

אימוני אינטרוולים. מבחינות רבות, ובייחוד מבחינת אימונים, מרקס דווקא היה פורץ גדר, ולא שמרן. זו אחת הסיבות ליכולת הגבוהה שלו - ולהתמדה במשך העונה. זה אולי קשור גם לסיבה שבגללה נשרף כל כך מוקדם - אילו היה עומד לרשותו ידע כזה, ייתכן שהיינו מדברים על קצת יותר מ 11 גראנד טורים. גם היום, שלושים שנה אחרי, אדי מרקס תומך בשיטות אימונים שהן מעט שנויות במחלוקת, כמו תא מדמה לחץ (altitude chamber). רק כשמדובר בציוד הוא מסורתי. ומצטרפת למחמאות - מיקי, תשובה מרתקת.
 
קראתי היום חוות דעת של אחד בשם

ברנאר הינו. הוא אמר (בכתבה במגזין פרוסייקלינג): "אם מרקס היה מתרכז בטור דה פראנס כמו לאנס ארמסטרונג הוא היה מנצח 15 פעמים" התאוריה שהציג מיקי בר אור בצורה כה יפה ומדוייקת אינה חדשה אך עדיין אינה גורפת משום הדברים שמיקי כתב. רוכבי אופניים הם בני אדם (טוב כנראה שאחד הוא סופראדם) ויש להם שלל ענייני דיומא המשפעים על כלל המצב הפיזיולוגי ללא שליטה או יכולת תכנון מוקדמת. נושא המחזוריות נחקר בהקשר המשחקים האולימפים ונמצא קשר ישיר בין התעלות של ספורטאים למחזוריות של החיים שלהם. יש אפילו טבלה שמציגה את המחזוריות של כל בנאדם לפי תאריך הלידה שלו. כאלו שיודעים את השעה והדקה בה נולדו יכולים לנצל היטב את הטבלה הזו. אנני מכיר מי שתכנן כך את כל תאריכי המבחנים שלו לתואר והיום הוא ד"ר (גניקולוג) המפשפש במקומות הצונועים ביותר של כמה מהביצ'יות הכי עשירות במקום קטן הנקרא בוורלי הילס.
 
חחחחח../images/Emo6.gif נראה לך שאני מחזיק אותה

בשלוף? אבל אתה יודע מה? אני אנסה לקחת אותה מהמאמן שהראה לי אותה. אני אהיה אצלו במהלך השבוע שלאחר האולימפיאדה. אל תהסס להזכיר לי במייל או כאן או בנייד.
 

miko1810

New member
יאיר, שאלה

ןאם לפי תאריך לידתו של אותו אדם ההתעלות שלו תקרה דווקא בסוף דצמבר, שאז כולם נחים. מה הוא צריך לעשות כרוכב אופניים?
 
למעלה