ובהמשך, מה זאת אומרת

התעקשת אז הנה - שווה מיליון $

הביורריתמוס הוא שלושה אלמנטים המשפעים על הביצוע של גוף האדם. פיזי,מנטאלי (רגשי), אינטלקטואלי(שכלי). לכל אחד מהשלושה מחזור של שיא ושפל לפי הבא- 1. הפיזי כל 23 ימים 2. מנטאלי כל 28 ימים 3. אינטלקטואלי כל 33 ימים לכל אדם יש נקודת הצטלבות של כל השלושה. באותה נקודה, של הצטלבות, הוא יהיה מעין סופרמן (ביחס לביצועים הרגילים שלו. הדוגמא המוכרת ביותר מהספורט העולמי היא - הספורטאי - ג'סי אוונס התאריך - 25.5.1935 ההתרחשות - במהלך 45 דקות אוונס שבר שבעה שיאי עולם. ( רק ארבעה היו רישמיים לפי הטבלאות) שנה לאחר מכן הוא היה המבאס הרשמי של הרוע בהתגלמותו - אדולף היטלר.
 

miko1810

New member
יאיר, שאלה של הדיוט

אם כולם יודעים את זה, אז איך זה שאנחנו לא רואים שיאים עולמיים כל שני וחמישי?
 

ido mazor

New member
לא כולם עובדים לפי זה

הביו-ריתמוס זו תיאוריה ותיקה, אבל לא כולם מאמינים בה ומשתמשים בה, אפילו לא הרוב...
 
בשיר סתיו של עמוס קינן יש משפט -

"כל הכבוד לנחלים כי הם יודעים לאן ללכת והעצים והעלים הם יודעים מתי תהיה שלכת" אז אני משער שמאמנים כנחלים וספורטאים כעצים וכולם יודעים לאן ללכת ומתי שלכת אבל אולימפיאדה נערכת רק שבועיים כל 4 שנים והטור רק שלושה שבועות פעם בשנה וכן הלאה. ולכן אולי כולם יודעים אבל בסופו של דבר הם יסיימו כמו אותו שיר של עמוס קינן - "שלום שלום אהובתי מדוע זה ברחת ממני, אני חוזר לי אל ביתי אם ישאלו אני אינני" עכשיו תחשוב ש"אהובתי" זו מדלייה אולימפית, ניצחון בטור או שיא עולמי ותחשוב מה עושה ספורטאי שמסיים את חלקו בתחרות והנה לך המקבילה, לספורט הישגי, של קינן על האהבה . אגב... יש לי מין הרגשה כזו שיש קשר גם ליכולות עימן מגיע הספורטאי לתחרות ולא רק לריתמוס.
 

miko1810

New member
אתה צודק, אבל

אני התכוונתי לשיאי עולם. אלה שיאים שאינם דרושים בזמן מסויים. הספורטאי יכול להתאמן בשקט עד שמגיע התאריך שבו כל שלישיית ביו ריתמוס "נסגרת" לתאריך אחד, ואז... הופ הוא עושה שיא עולמי בתחומו. ואם נקח את כל מקצועות הספורט, ו"נערבב" אותם עם כל הספורטאים, אז כל שני וחמישי צריך להיות לנו באיזה שהוא מקצוע שיא עולמי חדש. עכשיו ברצינות, מכיוון שזה לא קורה, אז כנראה שיש אלמנטים נוספים הגורמים לספורטאי להגיע לביצועים אישיים עילאיים בזמן נתון. ואם נתעסק רק בדברים חוקיים, אז יש משהו נוסף ואני מניח שזו שאלצ מיליון הדולר בספורט. בבקשה תקן אותי אם אני טועה, כי זו רק הערכה של הדיוט.
 
ולכן הוספתי בסוף את המשפט -

"יש לי מין הרגשה כזו שיש קשר גם ליכולות עימן מגיע הספורטאי לתחרות ולא רק לריתמוס"
 
נכון, מדובר בביוריתמוס

ומספרים שאלופים רבים ממזרח גרמניה דאז לא הגיעו במפתיע לתחרויות חשובות כמו אולימפיאדות ו/או אליפויות עולם כי המדענים שלהם שכבר בשנים שלפני נפילת מסך הברזל טחנו את הידע הזה לארוחת בוקר (ביחד עם עוד כמה מרעין בישין) ראו בבירור שגרף הביוריתמוס של אותו ספורטאי/ת באותה תחרות יוקרתית אינו במיטבו ולכן "חבל על הזמן" אין לספורטאי מה לחפש בתחרות הנ"ל. וכמובן שיש גם שיא מנטלי, לרכז את כל האנרגיה הנפשית באימונים מפרכים לאורך תקופה ארוכה ולפוצץ הכל ביום נתון - דורש תירגול ואימון ברצינות שאינה פחותה מההכנה הפיזיולוגית.
 

Ron Davidman

New member
תשובה נכונה ומרתקת אבל...

רק לענפי ספורט מדידים,כמובן שרוב הדברים נכונים לכל הענפים. אבל יש ענפים עם יותר מפיק אחד או שניים עונתיים לדוגמא:כדורגל,טניס.
 
למעלה