ובחזרה לפינתנו האהובה - דע את האויב

bluehorizon

New member
ובחזרה לפינתנו האהובה - דע את האויב

לא פרשתי. רק שביום חמישי לא הגעתי למחשב ואחר כך המחשב התפגר. עברו עלי כמה שעות קשות (היה לי על המחשב חצי דוקטורט כתוב ועוד מאמר שעבדתי עליו קשה ולא גיביתי...) אבל ההחיאה הסתיימה בהצלחה, הדוקטורט ניצל ולכוחותינו שלום. טוב, ולעניינינו - שוב נדהמתי לגלות עד כמה משקיעים במחקרים, ועד כמה לא משתמשים בתוצאות שלהם. קחו למשל תרופות שאמורות להפסיק צירים. התרופה מספר אחד בארה"ב היא מגנזיום. הוא עושה תופעות לוואי לאמא כמו בחילות, תחושת שרפה בפנים ובעיניים, כאבי ראש, חולשה, ולפעמים (נדיר גם בצקת ריאות ומוות. הוא עושה גם תופעות לוואי על העובר - מוניטור שקט מידי, היפוטוניה, חוסר בסידן בדם, ודיכוי נשימתי בלידה. הוא לא ממש יעיל במניעת לידה מוקדמת, ומשפיע לרעה על העובר. יש תרופות יותר יעילות, ופחות מזיקות לעובר, ועדיין האמריקאים משתמשים בו במקום ראשון. למה? לאלוהים הפתרונים. אולי כי כשאתה נותן תרופה דרך הווריד אתה מרגיש הרבה יותר אקטיבי מאשר כשאתה סתם נותן לאישה כדור לבלוע. סיבה טובה, לא? קחו תרופה אחרת - הפרסולאט הישן והטוב שמשתמשים בו בארץ, ונשים רבות עם צירים מוקדמים מקבלות אותו לשבועות ארוכים מספר פעמים ביום. אין יעילות למתן פרסולאט לזמן ארוך למניעת לידה מוקדמת. זה פשוט לא עובד. אז למה עושים את זה? מאותה הסיבה שהאמריקאים נותנים מגנזיום. ככה. כי זה עושה רושם טוב יותר כשנותנים לנשים טיפול הביתה, ולא "סתם" משחררים אותן מבית החולים. הגינקולוגים תמיד ימצאו את ההסבר המשכנע ללמה הם חושבים שהמחקר לא טוב, ולמה אין צורך להסיק מסקנות מהתוצאות שלו. אלוהים, שיפסיקו לחקור וזהו. זה רק גורם להם להיראות נלעגים. האם ידעתן שבערך 70% מההריונות החוץ רחמיים נספגים לבד? יש אפשרות (לחלק מהנשים) לטיפול שמרני - לחכות ולעקוב, והעניין יעלם מעצמו. מדהים. ומה הטיפול המקובל בארץ? לכרות את החצוצרה. למה? כי תמיד אפשר לעשות אחר כך הפרייה מלאכותית. בשביל מה לכל הרוחות אישה צריכה חצוצרות? היום היתה הרצאה של מיילדת. דווקא מהנחשבות. נאמרו המילים לידת בית, לידה פעילה, אבל משום מה אמרה שני דברים שהרגיזו אותי. אחד היה "טרנד". טרנד? זה שנשים מתחילות להבין למה הן מצפות ואיך זה אמור להיות, ולעמוד על שלהן, ולבוא עם דרישות, ולהחליט בשביל עצמן - זה טרנד? הדבר השני היה שהנשים שבאות ללידה טבעית הן בדרך כלל צמחוניות, טבעוניות, לא לוקחות תרופות...ואללה, לא רואה מה הקשר. זה שאני לוקחת כדור נגד כאבים כשכואב לי הראש קשור למשככי כאבים בלידה? זה שאני אוכלת בשר קשור בצורה כלשהי לאיך מתאים לי ללדת? זה שאני מגיעה עמוק מתוך הממסד אומר שאני חייבת ללדת בתוכו? שאני לא יכולה לחשוב מעבר למסגרת שהוא מכתיב לי? היה לי מוזר שזה מגיע ממנה.

צימעס

New member
אאאאהההההה

לכריתת חצוצרות תוסיפי את נושא הגרידות המיותרות במקרים של הפלה טבעית.

bluehorizon

New member
וכמה חובות לסגור -

דבי - זו הפעם הראשונה שאני כל כך סקפטית בנוגע לחומר הנלמד. מקצועות אחרים היו הרבה יותר הגיוניים לי. אני באמת אוהבת רפואה. חבל לי שהגינקולוגים לקחו את זה לאן שהם לקחו את זה. ולגבי גסקין מנובר - השם גסקין לא נהגה. דווקא נתתי לו את הצ'אנס - שאלתי מה קורה עם מעמידים את היולדת על 6, המרצה אמר שהוא לא יודע על זה מספיק.

debby12

New member
מנהל
תודה ../images/Emo24.gif וכיף שחזרת

התגעגעתי לפינה שלך. משעשע ה"טבעוניות צמחוניות ולא לוקחות תרופות" (אגב, טבעוניות הן בהכרח גם צמחוניות
"). נראה לי אשקרה נסיון לדה-לגיטימציה של נשים כאלה, יעני לקטלג אותן כפסיכיות-תמהוניות באופן כללי כדי איכשהו לחזק בהשוואה את צדקתם של תומכי הגישה הרפואית-התערבותית ללידה. לדעתי הגניקולוגים "לקחו את זה לאן שלקחו את זה" כי זו רפואת נשים וזה חלק מבעייה כללית יותר של התייחסות לנשים בחברה שלנו

צימעס

New member
זה כמו שבגלל שאני גרה בגליל

והילדים שלי בבית, אנשים מופתעים מזה שאני אוכלת בשר. "שאנטי בגליל" לא יכול לכלול פולקע ביד. זה מקלקל את התמונה.

mise

New member
לא?

אולי אני משוחדת, לי זה באמת מקלקל את התמונה

אז מה תאמרי עלי?

יולדת בבית, נשארת עם התינוקות יתור מהמקובל (במקום לחזור לעבודה), מיניקה מאוד, לובשת אותם עליי, ו.... לא השתתפתי מעולם במעגל דרבוקות
. בושה.

mise

New member
גם אני לא השתתפתי

אף פעם במעגל דרבוקות. זה must?

בטח, זו חובה לכל מחבקות העצים

באשר הן. כמו שחובה להיות צימחונים ולגור בשאנטי באיזה מצפה (וללדת בבית, ולהיניק, ולפצל חיסונים או רחמנא לצלן לא לחסן בכלל...).

mise

New member
אני אף פעם לא הבנתי

את המושג הזה "מחבק עצים". כנראה שאין לי חוש הומור, או שהוא ממש מוגבל. או שחסרים לי חלקים במוח, אנא אערפ. מה זה מחבק עצים?

באנגלית זה נשמע יותר טוב...

TREE HUGGERS נראה לי שהמונח המקביל בעברית זה "עדוֹת השאנטי". יש אנשים שממש פיזית מחבקים עצים ומתחברים ככה לטבע, אבל הביטוי הוא כינוי חיבה/זלזול לאנשים אלטרנטיבים, טבעונים, חובבי טבע וכדומה

אשכר ש

New member
../images/Emo5.gif

מדהים. כל כך חשוב לדעת את הדברים האלה. תודה שאת משתפת. אם אני לא טועה, יש לנו מישהי בפורום שלוקחת פרסולאט כל יום, עקב צירים מוקדמים. בטוחה שזה מאוד יעניין אותה (ובטח גם מאוד מאוד מאוד ירגיז...
)

mise

New member
יו! את ממש מוכרחה לשאול

את כל השאלות שאת שואלת את עצמך כאן - שם!! מעניין איך הרופאים הצליחו להאכיל (ואולי לאכול?) את האנשים כ"כ הרבה לוקשים במשך שנים רבות.

שָׂרָה

New member
שאלה לגבי ההריונות החוץ רחמיים:

איך יודעים איזה הריון יספג, ואיזה הריון יגרום להתפוצצות חצוצרה ומות האם מאיבוד דם מהפיצוץ הזה? (והאם כל פיצוץ חצוצרה הוא סכנת חיים, וללא ריפוי?)

אם פי 3

New member
לא יודעים, בשביל זה המעקב

היום מגלים את ההריונות בשלב מאד מוקדם. פעם, כשגילו הריון מחוץ לרחם, כבר היה צורך להתערב. היום, מגלים מאד מוקדם, ומסתבר, לפי דברי אופקחול (מותר לקרוא לך ככה?), שרובם היו נעלמים מעצמם, ללא שום טיפול. כשהחצוצרה מתפוצצת, זה כבר מסוכן.

הילהל

New member
ידעתי שאני מסתירה מעצמי משהו

נו, עכשיו אני מבינה את המרות שלי עם הברזל. אני צמחו-טבעונית ולא גיליתי לעצמי אפילו... לא מזמן ראיתי בTV רופא שמספר על מחקר שגילה שזה בסדר לתת אפידורל מתחילת הצירים, בפתיחה של -. ותהיתי - אולי ניתן אותו מרגע ההתעברות ודי?

../images/Emo26.gif ../images/Emo207.gif חייבת לשתף (גרררר...)

אף פעם לא הייתי ממש "מחבקת עצים", אבל משום מה בנושא הלידה וגידול ילדים הכיוון די השתנה, ואני יותר מתחברת ל"טבעוניות-שלא-לוקחות-כדורים" (היריון ראשון, שבוע 35). אז עכשיו, שיש לי רעיונות די מוצקים לגבי כל מיני דברים שקשורים לעיניין, אני מוצאת את עצמי על סף התפוצצות בכל שיחה עם רופא (או הורה טרי) שבטוח שהוא יודע הכל על לידות, הנקה/הזנה, גידול וחינוך ילדים וכד'. כמובן שאני עוד לא יודעת שום דבר *מעשי* על הדברים האלה, אבל הגישה הכל-יודעת שלהם, שלפיה יש רק תשובה אחת נכונה לדברים האלה, מוציאה אותי מדעתי! מה עושים כשיש רופאים כאלה במשפחה? איך לומדים לנשוך את השפתיים ולסנן?? (בעלי די "בראש שלי" בעיניינים האלה, ואני חייבת להודות שאני חוששת שהם ישפיעו עליו לאמץ עמדות הרבה יותר "ממסדיות").

למעלה