ובחזרה לפינתנו האהובה - דע את האויב

תNר

New member
אוקיי. כקוריוז -

נסי לדמיין שיחה על לידות בית עם אחות (במקצועה) ממסדית לחלוטין, עובדת עם מומחה להפריות בעל שם, ששלוש פעמים (מתוך ארבע לידות) עברה הפרדת קרומים עפ"י בקשתה!! כי נמאס לה... זו גיסתי. האמת? היא קיבלה את השיחה ה'מוזרה' ביני ובין אחותי ממש בסדר, אם כי בטח הרגישה תקועה

mise

New member
וואוו!

היא צריכה להיות אדם מאוד מיוחד, אם כך. הפרדת קרומים מרצון.. פשש.

debby12

New member
מנהל
דווקא שמעתי על זה הרבה

מנשים שכתבו בפורומים דברים קשים כמעט בנוסח לא-אכפת-לי-לבלוע-חיפושית-רק-שייגמר-כבר-ההריון-הזה - וכאלה שמאוד רצו ושמחו לסטריפינג. על טעם ועל ריח אין להתווכח

נראה לי שאני "מנצחת" ../images/Emo4.gif

הרופא המדובר ניסה לשכנע אותי שניתוח קיסרי גורם טראומה פחות קשה לגוף מלידה וגינלית, אבל על אף עשרות שנות הניסיון המקצועי, לא ידע בכלל שקיים "קיסרי אלקטיבי" ללא אינדיקציה רפואית. אח"כ עלה הנושא של "פעם קיסרי-תמיד קיסרי", ואני נגררתי לסמי-הרצאה על VBAC. מתי אני אלמד לשתוק??? עוד פנינה: לעידוד ההנקה האמא צריכה לשתות חלב (פרה mind you..), אבל מצד שני לא נורא לתת מדי פעם פורמולה. על החתום, מחבקת עצים עם פה גדול

27חומד

New member
חמי שאל אותי אם אני שותה חלב פרה

בגלל ההנקה אז שאלתי אותו אם גם פרות שותות חלב, הוא מייד התחיל לצחוק והבין כמה השאלה בעצם מגוחכת
לזכותם של הורי בעלי ייאמר שהם מקבלים את כלתם המוזרה שמניקה את שנה ותיכף 11 חודש מאד יפה, חמותי אפילו למדה לדקלם לכל מי ששואל כמה זה נפלא וכמה הילדה בריאה. בני כמה הזוג החביב? 80 ו-70 מה שמלמד שאפעם לא מאוחר לשנות דיעה וללמוד.

שָׂרָה

New member
יש לי במשפחה רופאים

כתגובה על הלידה השניה השניה הם רתחו מכעס והשתוללו וצעקו: מה היא מתחכמת, היא חושבת שהיא יודעת הכל?

בלינקה

New member
מעצבן נורא

מאד מאד. אבל מילה לגבי טרנד. יש נשים שבאות לחדר לידה, אומרות "אני רוצה ללדת טבעי", ואין להן ממש מושג למה ("זה בריא יותר" לא ממש מספיק) אין להן מושג על לידה פעילה, והן משדרות הרבה אנטי לצוות בלי להיות מסוגלות באמת לחוות לידה פיסיולוגית פעילה. אמרו להן שזה טוב, אז זה טוב. משתתפות הפורום הזה לא מייצגות את ציבור היולדות בישראל. לצערי. יש לי תחושה שגם לצערן של לא מעט מיילדות. איך תתמודדי עם יולדת שאומרת שהיא רוצה ללדת בלי שום התערבות מלבד אפידורל לא ואקום, לא חתך וכו'), אבל כשמיילדת מציעה לה לשכב על הצד במקום על הגב היא עונה שהיא לא רוצה? שלא לדבר על סירוב להיכנס למקלחת. זה נורא מתסכל להיתקל בחוסר ידע מצד צוות רפואי. אבל הצוות הזה נתקל במאות נשים בכל חודש, וגם הוא מתוסכל. העבודה חייבת להיות גם על הממסד וגם על הציבור.

שָׂרָה

New member
אילו הייתי מיילדת אשה כזאת

הייתי אומרת לה שתשכב איך שנוח לה, ושומרת על פרופיל נמוך ואפילו יוצאת מהחדר (אבל ממשיכה לעקוב) במידה והיא קוראת לי הייתי חוזרת אבל לא הייתי מציעה לה כלום. אבל מראש הייתי אומרת לה: היה הכדור הגדול בפינה, הנה המקלחת, הינה המיטה כדי שיהיה לך נוח בצירים אני סומכת עליך שתעשי מה שהכי נוח לך. ואם היא לא נכנסת למקלחת או שוכבת על הצד, זה הבחירה שלה , זה גופה. האי התערבות זה כבר מספיק להוסיף סיכויים ללידה טובה.

mise

New member
אבל זה לא נכון, שרה.

יש נשים שממש לא קשובות לעצמן ואם תשימי אותה בחדר לבד היא תכנס להיסטריה ולא תדע מה לעשות. דוקא שמעתי סיפור כזה מפי יולדת לא מזמן. היא חשבה שזו לידת הזוועות שלה (לידה חמישית) ואני חשבתי לעצמי: וואוו, איזו לידה מצוינת. היא כמעט קיבלה התקף לב בלידה (וגם בעלה) כי לא היה אף אחד והתינוק התחיל לצאת החוצה. תארי לך שהמים השפריצו החוצה בעלה התחיל לחפש את התינוק על הרצפה. יש אנשים שכל חייהם שמו את כל יהבם על הרופאים והרפואה ולא טרחו לעצור רגע לחשוב או לבדוק והם ממש לא יכולים לבד.

שָׂרָה

New member
התינוק באמת נפל על הרצפה?

כמו שאמרתי עם אשה כזאת הייתי נמצאת על ידה אם היתה קוראת לעזרה ואז כל הזמן מנסה לנחם אותה, להחזיק ידיים, לחבק אותה אבל העיקר: נותנת לגופה לעבוד בלי התערבות

אמאאור

New member
זה כיוון טוב עבור מישהי שהתכוננה

נפשית, רעיונית וגופנית ללידה פיזיולוגית, שבאה מתוך ידע, מתוך כוח אישי. לא כל היולדות שרוצות "טבעית" בכלל יודעות מה זה אומר, איך מאפשרים שזה יקרה ועוד. יש כאלה שנכנסות לכזה הלם, פיזי ונפשי, שהן לא מצליחות לתפקד. ראיתי בלידות שליוויתי וגם בסטאז' נשים שפשוט מפסיקים להן הצירים, וכל התהליך פחות או יותר נעצר (כמובן שלא אם בשלב אקטיבי מתקדם, אבל אפילו בלחיצות), נשים שנכנסות להתקפי חרדה, נשים שלא מסוגלות לבחור שום בחירה ולא מסוגלות להיות קשובות לגוף שלהן ולמה שהוא מבקש מהן. לפני כמה שנים ראיתי לידה של בחורה צעירה, שלא עשתה קורס הכנה ורצתה ללדת "טבעי" כי היא מפחדת מאפידורל. לאורך רוב הלידה היא שכבה על הגב על המיטה, צרחה והתפתלה. רוב הזמן היא היתה בלי ליווי של הצוות הרפואי, עם אמא ובעל בחדר (היא ביקשה מהם שלא ילכו ולא יעזבו אותה לרגע לבד), ואיתי ועוד דולה מתלמדת, שנכנסנו ויצאנו לסירוגין, וניסינו להציע לה כדור/מקלחת/תנועתיות ועוד. היא היתה כל כך באאוט שלא היה עם מי לדבר, והיא לא ידעה דבר על אפשרות של לידה פעילה. בשלב הלחיצות היא התחרפנה לגמרי והחליטה שהיא לא מוכנה ללחוץ ולא רוצה ללדת, שיעזבו אותה בשקט, שיתנו לה למות, שיתנו לה לאכול מלפפונים ירוקים (בחיי) ועוד. בסופו של דבר התחיל לרדת דופק, החליטו לעשות לה ואקום. היא לא הסכימה אבל גם לא הסכימה ללחוץ, ובאיזשהו שלב הדופק ירד נמוך מאוד ועשו לה וואקום "בכפייה" והיה גם איבוד דם מאסיבי. המסקנה שלי- לא כל יולדת שאומרת "טבעי" יודעת על מה היא מדברת. רוב היולדות אומרות "טבעי" כי זה באמת יותר בריא וכי זה באמת טרנד. מעטות באופן יחסי מתכוונות וגם מתכוננות לזה.

../images/Emo26.gifאני מכירה מקרוב אשה כזו

בהריון הראשון היא סרבה לקחת אפידורל. היא רצתה לידה בחדר הטבעי של אחד מבתי החולים הגדולים במרכז. היא לא למדה את הנושא בכלל. בסופו של דבר היא הגיעה לחדר לידה רגיל, לא זוכרת למה. כשהגיעו צירי הלחץ, היא לא היתה מסוגלת לעשות כלום. כשהמיילדת ניסתה לעזור לה, היא הכתה אותה וניסתה להפשיט אותה... בסופו של דבר נתנו לה את הברירה לקצר את הלידה על ידי אפיזיוטומיה והיא הסכימה. הם טענו שהיא יכלה ללדת בלי למרות שהתינוקת היתה 3.800 אבל בגלל חוסר שיתוף הפעולה, זה היה כמעט בלתי אפשרי. היא טוענת שעד היום היא סובלת מכאבים באיזור התפרים. האשה הזו בהריון עכשיו ועוד פחות מחודשיים, צפויה ללדת. היא מסרבת לקבל אפידורל גם הפעם. ניסיתי בכל דרך אפשרית לשכנע אותה לקחת הפעם דולה. היא לא מוכנה לשמוע. הנה מקרה של לידה שיש לה פוטנציאל הסתבכות מראש בלי כל קשר לצוות הרפואי.

שָׂרָה

New member
בלידה לא מדובר על שיתוף פעולה

אילו המיילדת היתה עוזבת אותה במנוחה (אבל נמצאת איתה אם היולדת מבקשת שמהיילדת תחזור) התינוק היה יוצא בסוף!מי יודע איך המיילדת 'עזרה' לה מה שגרם לאשה להכות את המיילדת ולנסות להפשיט אותה
בלידה לא צריכים 'לעזור' ליציאת התינוק.

לעזור לה - הכוונה לא היתה בכוח

המיילדת ניסתה להביא אותה להתגבר על הכאב ולהפסיק להשתולל. הם פחדו שהיא תפגע בעצמה. לא נראה לי שאשה שמשתוללת ומוציאה את האנרגיות שלה למקומות הלא נכונים, יכולה להגיע ללידה טובה ורגועה. היא עצמה טוענת שהמיילדת רק הדריכה אותה מה לעשות ואיך לנשום כדי להקל את הכאב אבל היא לא היתה מוכנה לשתף פעולה. לא בתנוחות, לא בנשימות ולא בשום דרך אחרת שיכלה לקדם את הלידה. אני לא מקנאה במיילדת הבאה שלה...

שָׂרָה

New member
מצד שני אפילו לדבר אל היולדת זה

מפריע. יולדת כזאת צריכים לעזוב במנוחה, ולהניח לה להשתולל. זה הדרך של הגוף שלה ללדת. כאשר אשה נמצאת בלידה, המוח החייתי לוקח פיקוד, וכאשר מדברים אליה, פונים למוח האנושי. הבעיה בזה שכאשר המוח האנושי עובד, הלידה מתעכבת וכואבת יותר.

הפינה אהובה מאד אבל צריך עצבי ברזל

כדי שלא לצאת מהכלים. מדהים איך את מחזיקה מעמד כדי לכתוב לנו. גם אותי האשימו בצמחונות, אי מתן תרופות וחיסונים כשהעזתי להגן על הנקה....

סוג של מזוכיזם...

גם אני נהנת לקרוא את הפינה הזאת... ומתעצבנת כל פעם מחדש. אבל בתור אנשים טיבעוניים/צמחוניים/מחזקי עצים- אנחנו גם לא מתעצבנים, לא? רק מקבלים את כולם באהבה וברכות....

mise

New member
משעשע -

"האשימו בצמחונות, אי מתן תרופות וחיסונים.." אני מתכוונת להשתמש בזה, ברשותך.

למעלה