ובפינתנו מה במרחשת

ובפינתנו מה במרחשת

היום בשל ריבוי מעציב של גזר אצלי במגרת הירקות
לתנור הוכנסה תבנית כדלהלן- פרוסות דקיקות של בצל ושום, מעליהן פרוסות וגפרורי גזר, שכבה שלמה, מעל הכבודה הזו פרוסות טופו ששרו בתבלינים כמו לשאוורמה והרוטב שנשאר בקערה זולף מעל. כיסיתי והכנסתי לתנור.

סלט מגורר של גזר, תפוח פינק ליידי ואגס עם מיץ קלמנטינות שקטפנו אתמול מהעץ בקיבוץ, מלח, מעט שמן זית ומעט סוכר חום. תענוג ממש.

תבשיל בטטה, גזר, בצל וחומוס בסיר לחץ עם כמון, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.

הקורנוורית הראשית מפעילה לחץ כבד, אני תוהה מה לעשות לגביה. היא אומרת שדווקא טעים לה אבל יש לה קרייבינג לבשר.
אני למודת נסיון עם ילדים שבבית לא הרשו- לא ממתקים, לא בשר, לא מוצרי חלב...יודעת שהם מחפשים אצל אחרים, בעיני זה לפספס את המטרה בענק. לכן אצלנו מקטנותם הם יודעים שבבית תמיד יש שוקולד, מאפים, חטיפים כאלה ואחרים. אמנם אנחנו משתדלים מאז ומתמיד שהדברים לא יהיו זבל סתם אבל תמיד היה מה לנשנש בגדר הצ'ופר.
לא יודעת מה לעשות בקשר אליה. אני מניחה שאבשל לבקשתה, ממקור אורגני או מגידול חופשי.

ladybug6

New member
נשמע ונראה מעולה

בקשר לבעלת הקרייב לבשר..
היא לא תסתפק בלהזמין מנה בשרית במסעדה? אם זה לא משהו ששאר בני הבית מעוניינים בו, ורק היא, אז אין ממש טעם להכין במיוחד, אולי עדיף לתת לה את האופציה כשאוכלים בחוץ.. או להציע לה להכין בעצמה (אם היא גדולה מספיק בשביל זה), כרמז עדין לזה שכמבשלת הראשית את מעדיפה לא להתעסק בזה.
אני לא בטוחה בת כמה היא אבל אני חושבת שמגיל מסוים זה לגיטימי להגיד לילדים שזו הבחירה שלך ואת מכבדת את זה שהיא בוחרת אחרת אבל לא מעוניינת לקחת בזה חלק בעצמך. אם היא גדולה מספיק היא תבין, ומחוץ לבית היא יכולה "להשלים" את הקרייב הזה אם תרצה.

אז ככה

היא המובילה אבל אליה מצטרף אחיה בן ה-10
אחת צמחונית למהדרין מיוזמתה
שניים מסתדרים בלי עם יציאות פתאומיות של חייבים אבל בעיקרון התקופות מתארכות
למרבה השמחה יש שתי בנות דוד משני כיוונים שונים שהן טבעוניות
מבקרות אצלנו מעת לעת,שתיהן מתגוררות בסביבה אז יש תמיכה לרוח אבל זה לא פשוט

ladybug6

New member
אכן לא פשוט, אבל מעודד

שדווקא הרוב זורמים וחיוביים, וכך היא במיעוט, ובטוח שזה משפיע עליה. אני לא בעד להכריח או לאסור, לא בגילאים כאלו, אבל אפשר כן לתחום את זה בכללים לצורך התחשבות בכולם - כמו למשל שבבית לא מבשלים אבל בחוץ אין מניעה להזמין ואם יום אחד ממש מתחשק לה אז אפשר להזמין טייק אווי או לקפוץ לאכול בחוץ.

ladybug6

New member
כאן אין מרחשות ועניינים, רק

אוכל מהיר ומזין: ירקות מאודים - ברוקולי, כרוב ניצנים, גזר גמדי, עם בורגול דק שהושרה במים רותחים, הכל מעורבב ביחד עם קצת שום כתוש, שמן ומלח, וגרגרי חומוס מבושלים מעל

elin86

New member
פה....

תבשיל העדשים מהבלוג של נופר.. הפעם עם עדשים ירוקות ולא אפונה

פלאפל שהכנתי מאבקה ושידרגתי בשמן עמוק.. ידוע שזה עושה צרבת או שזה רק לי?
חטיפי בריאות מפצפוצי אורז, סילאן, טחינה, צימוקים וחמוציות..

ladybug6

New member
נו והפעם יצא טעים?

כל דבר שמטוגן בשמן ידוע שעושה צרבת.. או בסיכוי גבוה לצרבת, לרגישים. חשוב שהשמן יהיה חם מאוד אחרת הוא נספג עוד יותר באוכל המטוגן.

elin86

New member
האמת טעמתי רק בקטנה

מחר אקח לעבודה יחד עם האורז המלא שהכנתי בשישי עם חצילים (מקלובה)- גם זה האמת עשה לי ממש צרבת היום

elin86

New member
חזרתי לעדכן..

היום הבאתי לעבודה.. היה ממש טעים!
הקארי, גרגירי החרדל וזרעי הכוסברה הוסיפו המון למתכון..
נתתי לכמה אנשים לטעום וקבלתי שבחים.. היה נחמד לשמוע

elin86

New member
ועוד הצלחה קטנה..

אתמול אפיתי בראוניז טבעוניים לכבוד יומולדת של בעלי היקר
הבאתי גם לעבודה לטעום והתגובות היו מאוד חיוביות, כולם הופתעו שזה טבעוני..
מגניב!
עוד שאלה, קניתי חרדל של תלמה, רשום על זה שעלול להכיל ביצים.. מכירים? זה באמת הגיוני או שהם כותבים לכל מקרה?

ladybug6

New member
כל ה"עלול להכיל" זה אזהרות לאלרגנים

כי מייצרים באותו פס ייצור מוצרים שמכילים ביצים ולאלרגיים גם חלקיקים מזעריים יכולים להזיק. אבל לטבעונים זו דרך מצוינת להבין שזה לא מכיל ביצים

ladybug6

New member
אגב, איזה מתכון לבראוניז הכנת?

כי פעם הכנתי איזה מתכון שלא יצא טעים ומאז לא ניסיתי שוב...

elin86

New member
מהתוכנית של שי-לי בערוץ 2

תוכנית שלמה של טבעונות...

למעלה