ובפינת הנוסטלגיה שלנו לשבוע זה...

EdisonGirl

New member
ובפינת הנוסטלגיה שלנו לשבוע זה...

מיוזיק! non stop!

אבל הפעם אנחנו נפליג לתקופה ממש, אבל ממש מוקדמת!
מתי התחלתם לדבר ולשיר? מה היו השירים שעליהם גדלתם, עוד לפני שפיתחתם טעם מ"של עצמכם"?

סרטונים יתקבלו בברכה כמובן!

Optimus_Prime

New member
האגדה מספרת שהערצתי את קניבל קורפס

אבל אגדות זה לילדים

בקשר לשירים שגדלתי עליהם - אני חושב שלכל מי שיש אחים גדולים זה בד"כ מסונכרן עם הטעם שלהם. אז כשהייתי קטן מאוד (נניח עד גיל 5-6, שגם ככה קשה לזכור מהשנים האלה הרבה) אהבתי שירים של פרפר נחמד, הופה היי, רחוב סומסום וקלטות ("קסטות") של שירים שאמא שלי קנתה.. ובתחילת שנות ה-90 זה הולך לפי הטעם של אחותי הגדולה ומה שהיה בMTV בגדול. לא קשה לנחש

בהקשר הזה, אני ממליץ על בלוג מדליק (ומזניב!) שגיליתי - אומרים שפעם היה פה שמח
אחד הדברים שאני הכי מתבאס עליהם מאז זה שבשלב מוקדם יחסית גיליתי את ההורדות באינטרט אז אין לי כמעט דיסקים קנויים מהתקופה, לצערי... :-\
לפני שגיליתי את ההורדות ואתרי המוסיקה (ששם בתכלס קל מאוד לפתח סגנון אהוב ולגלות סגנונות חדשים) אין יותר מדי דרכים לגלות שירים חדשים.. מדי פעם רואים קליפ ב-MTV, מדי פעם מחליפים קסטה עם חבר במסיבת מקלט.. זהו בגדול.

TDKR

New member
שכחתי לגמרי מהופה היי, פרפר נחמד ודומיהם.

גם אני גדלתי עליהם, כמובן. הזכרת לי שאחותי אהבה לראות די הרבה את ערוץ MTV ועוד אחד נוסף שאני לא זוכר את שמו. (VH1 או משהו בסגנון, יש מצב?)

פעם אחת רבתי איתה על הטלוויזיה, כשהקלטתי בזמנו את "גולשים בזמן" לאבא שלי. היא סירבה להעביר ערוץ, עד שהתחיל שיר כלשהו שהיא לא אהבה. הייתי צריך לחכות כארבעה שירים עד לשיר הגואל ובסוף אפילו פספסתי את הפתיח של הפרק. טראומתי משהו, אני יודע.

TDKR

New member
אין לי שמץ מתי התחלתי לדבר או לשיר.

שמעתי בעיקר את הכבש השישה עשר ומוזיקה קלאסית, בתוספת שירים שאמא נורא אהבה ואני לא סבלתי. בעצם להפך, אני מאוד סבלתי.

m i r u s h i

New member
איזה נושא חביב :)

לפי אמא, התחלתי לדבר ממש מהר וכנראה בזכות שני אחים גדולים [ה"קטן" גדול ממני ב-10 שנים] שחפרו לי 24/7

מוזיקה אני אוהבת מאז ומתמיד, אבל אני חושבת שנחשפתי למוזיקה ב100 שירים ראשונים.. הספר והקלטת שצורפה לה. היה גם קלטת וידאו עם ציפי שביט ונתן דטנר[? החתול שמיל]
אהבתי גם את הקלטת "כמו גדולים" עם אריק איינשטיין..

וMTV.

דינדש

New member
אהבתי מוזיקה מאז ומעולם.

אימי היקרה מספרת שהייתי רואה קלטות של שירי ילדים (דיגדיגדוג ודומיהן) בלופים. גדלתי על הכבש השישה עשר. עד היום אני יודעת את המילים לכל השירים שלהם. קיבלתי בזמנו ליומולדת קלטת לאוטו (ובעקבות סיפור ההצלחה כשהתחילו הדיסקים לאוטו גם דיסק) היינו שומעים תמיד. גם כוורת היו סיפור הצלחה אצלנו כשהיינו קטנות... ממש ילדות מחונכות

ועכשיו צד אפל קלות. איפשהו בגיל הבת מצווש, הייתה לי למשך חצי שנה תקופת "שרית חדד" ואייל גולן. אפילו קניתי סט של קלטת ודיסק של שרית חדד בדמי כיס שקיבלתי מסבתא לאחד החגים. למזלי החלמתי (מתנצלת מראש לאוהבי הז'אנר
).

EdisonGirl

New member
גם לי הייתה תקופה כזו בדיוק באותו גיל

לא קניתי שום דבר, אבל חברות שמעו ונחשפתי לזה נון-סטופ, אז הייתי יושבת באוטובוסים בטיולים ושרה מחוברת אקורדים של גיטרה את השירים האלו.

ההבדל בינינו? שלמרות שהז'אנר הזה נחשב נוראי בעיניי (וסליחה לכל ה..|נימוסנימוסנימוס|), אני שומרת אמונים לשירים שאהבתי בילדותי, ומה לעשות? זה חלק מההיסטוריה שלי, אז יש לי כמה שירים מזרחיים בפלייליסט, שאני מכנה "מזרחית בפינצטה", ושומעת אחת לכמה זמן... אני אפילו חושבת שהגרסה של אייל גולן ל"אהבה הישנה" עולה ב-הרבה על הגרסה של שלמה ארצי!

דינדש

New member
תראי, אני לא אשקר.

יש שירי מזרחית (סליחה, ים תיכונית) בודדים ישנים ואפילו מהחדשים שאני אוהבת גם בימינו... ובתכלס? בסיטואציות מסויימות כמו מסיבות ואירועים זה דווקא זורם לי יופי.

וד"א גם בעיניי"האהבה הישנה" של אייל גולן מעולה.משתווה לשלמה ארצי, אבל לא עולה עליו.

את קלטת הדמו הראשונה שלי עשו לי בגיל 3 בערך כשברפרטואר שלי היו שירי אלביס בעיקר

אבא שלי מעריץ גדול של אלביס ובזמנו הייתה לי קלטת טייפ שבא היו ביצועים (צולעים בטירוף ומגומגמים רצח אבל מה זההההההההההההה מתוקים
) של נעלי ז'אמס כחולות ,כלב צייד וכיו"ב

EdisonGirl

New member
עונה לעצמי

התחלתי לדבר מ-אוד מוקדם, הרבה לפני שהתחלתי ללכת... ולכן גם שרתי מוקדם.
יש לאמא שלי תיעוד שלי שרה את "אווירון" ו"אבא שלי".. מתוך 100 שירים ראשונים ושירי חגים וכאלה, נו ברור

יצא לי לשמוע ג'אז ואנגלברט הומפרדינק כי זה מה שאבא שלי היה שומע, והייתי מאזינה גם למה שהוא היה מנגן לנו בפסנתר.

חוצמיזה, אני מניחה שנקלטו לי הרבה שירים במוח מרשת ב' וכל מיני ערוצי רדיו שאמא הייתה שומעת במהלך היום, אבל השיר הראשון שממש לקחתי מהרדיו וכתבתי את המילים שלו משמיעה במחברת, עד כמה שזכור לי, היה "הולכת ממך" של שרון חזיז.

spaysi8

New member
שמעתי..

צליל מכוון, אביב גפן, קווין, אבבה, שלמה גרוניך וכו..
בקיצור מה שאבא שלי שמע.

השמועות אומרות שבגיל 3 ידעתי את השירים של אביב גפן בע"פ :O

התחלתי לדבר בגיל יחסית מאוחר...

ומאז לא הפסקתי לדבר לשניה

לגבי שירים,לא זוכרת בדיוק..אבל זכור לי שתמיד אהבתי מוזיקה...
בגן שבו אני עובדת אני מאוד אוהבת לתת לילדים כלי נגינה ולשים להם מוזיקה, הילדים שלי מאוד אוהבים שירים וריקודים והם מוזיקליים במיוחד.
רק חבל שאני לא זוכרת איך אני הייתי בקטע הזה,זה דווקא מעניין לדעת בתור אחת שעוסקת בזה.

סנילית מגיל קטן כנראה

lee05

New member
LIKE....

אם תשאלי את אמא שלי מתי התחלנו אני ואחי ולדבר/ללכת/לאכול לבד הוא תגיד: "בזמן" :)

מה שכן זכור לי שהיינו שומעים בחו"ל תחנת רדיו נוסטלגית (מקביל ל88 FM בארץ )
גם זכור לי שאחי היה שר אופרה במקלחת כשהיה קטן

אז קצת מה טעמים המוזיקליים שלנו

http://www.youtube.com/watch?v=JZ-tmZoGQro
http://www.youtube.com/watch?v=07aFEdXa3bo
http://www.youtube.com/watch?v=ERD4CbBDNI0
http://www.youtube.com/watch?v=gatIk3z9a7Y

ועוד הרבה הרבה הרבה

למעלה