ובפרק הבא - שוב, משימת בשר

ובפרק הבא - שוב, משימת בשר

בכל עונה (וכנראה לא רק ב'המירוץ למיליון' יש תמיד רגע של קונפליקט - משימה של אכילת בשר, כשאחד המתמודדים צמחוני. העונה הזאת זה כבר היה פעם אחת - משימת נקניקיות, כשטליה הייתה צריכה להתעלות על עצמה בשביל לאכול אותן.

הרי לא היו מעיזים לעשות שם משימה עם אוכל לא כשר, כי תמיד עלול (או עשוי) להיות מתמודד דתי, או שומר מסורת, או כל דבר כזה - והרי זה ברור שצריך להתחשב בהם. הפקה שהייתה מכניסה משימה עם אוכל לא כשר כשיש בתחרות מתמודדים שומרי מסורת (והרי תמיד חייב להיות מתמודד כזה, בשם ה"לייצג את כל הקהלים") הייתה נתפסת מיד כאנטי-דתית, כלא-מכבדת, כלא-מתחשבת, ומה לא. אבל אף-אחד לא חושב להתחשב בצמחוניים כמו שמתחשבים בדתיים ובמסורתיים. כי הרי הדתיים (והמסורתיים) הם סקטור, אבל הצמחוניים הם "סתם" כאלה שיש להם אמונה מסויימת ואידיאולוגיה שלא כולם חיים לפיה. לראות מתמודד דתי כשהוא אמור לאכול אוכל לא-כשר בשביל משימה זה מרגיז, מקומם ומעיד על חוסר התחשבות, אבל לראות מתמודד צמחוני כשהוא אמור לאכול בשר בשביל המשימה זה "קטעים", וזה בטח מביא רייטינג.

(הכותב הוא לא צמחוני כלל, והוא מאוד אוהב לאכול בשר)

מאחר וזו משימה משותפת לשני זוגות

טליה יכולה לאכול את הלחמניה/צ'יפס והסלט מבלי לעורר מהומה שהנה היא שוב אוכלת את הילד שלה...מסכנות מעיין ובתאל שקיבלו את רומי וקורל כשותפות למשימה, זה יגמר רע!

n l m

New member
אוקיי

משימת ציור בעירום
משימת משחק כדור עף בעירום
משימת מעודדות שעקיבא היה צריך להיות מחובק איתן
משימת הסטריפ היום שעקיבא וענאל היו מראש לא עושים אותה
משימה לעשות קעקוע שטום סירב מטעמי דת וכמעט הודח בגללה
משימות שיש איזהשהוא סוג של מגע אפילו לחיצת יד
והאוכל אולי כשר, הכלים לא, כך שאם יש זוג דתי הוא כנראה צריך להביא כלים מהבית ומבשל במלון במקום לאכול
ויכול להכשיל משימת אוכל על כלים לא כשרים

ובלי קשר כל משימה יהיה זוג שיתקשה בה
זוג שאלרגי לאבק יתקשה במשימת השטיחים
זוג שיש לו פחד גבהים יתקשה במשימות מסויימות
זוג כבדיי משקל לא יוכל לבצע משימות מסויימות (כמו ליאור ברחיפה)
אלא אם יתנו לכולם משימות הרכבת פאזלים ובניה בקוביות אין כלכך מה לעשות בנידון

Mידאס

New member
הכל טוב ויפה

אבל צמחונות אינה פוביה, כך שלפחד גבהים אין שום קשר, וצמחונות היא גם לא תגובה לאלרגיה וכו' וכו'. ובאשר למשימת הרחיפה - ניתנה לזוג הזכות לבחור מי יבצע את המשימה, בעוד שבמשימת הנקניקיות בספרד - שני בני הזוג היו צריכים לבלוס את הנקניקיות הדוחות האלה.

שורה תחתונה: פותח השרשור צודק. אי אכילת בשר היא אידאולוגיה (על פי רוב, שכן יש אנשים שאסור להם לאכול בשר מסיבות בריאותיות), בדיוק כפי שאמונה באל זה או אחר היא אידאולוגיה, רק שהרבה יותר קל להתעלם מהאחת, בשעה שהתעלמות מהשניה היא בגדר טאבו.

choco2602

New member
תגובה לאלרגיה זה הרבה יותר חמור מצמחונות..

אתה לא בוחר איך להגיב לזה. אתה לא מסוגל לעשות משהו מסוים לא בגלל מחסום פסיכולוגי שיגרום לך לשנוא את עצמך אלא כי זה יכול לגרום לך לפריחה וגירוד במקרה הקל, ומוות במקרה הקשה.

ואנשים יכולים להמציא 800 מליון אידאולוגיות שונות. יכולה לקום תנועה שקוראת לא להתעלל בחבלי הבאנג'י. יכולה לקום תנועה שקוראת לא לצמחונות (מחקר די חדש גילה שהצמחים מגיבים לדברים לא מעט פעמים בדיוק כמו כל יצור חי אחר). אבל כמו שכבר אמרתי אם ניקח כל אידאולוגיה אפשרית בחשבון כל מה שהמתמודדים יוכלו לעשות זה להסתכל אחד על השני (וגם זה לא אם אחד מהם הוא חרדי)

Mידאס

New member
בסה"כ את מחזקת את דברי

צמחונות נדחקת כך או כך לשוליים.

דתיים? אהה! לא ניגע בכם. הרי לא יעלה על הדעת שיכריחו את זוג הסגולות לבלוס נקניקיות מבשר לבן. אלרגיים לאבק? אההה! לא ניתן לכם לאבק שטיחים, שלא תתפגרו לנו.

צמחונים? אהה! ניתן לכם לאכול בשר. כי מה זו צמחונות? זו אידיאולוגיה, בול כמו כמו האידיאולוגיה המומצאת שלך שחבלי הבנאג'י עוברים התעללות. הרי ברור שמספר החברים בתנועה הדמיונית הזו שהקמת, עולה על מספרם של הצמחונים.

n l m

New member
אבל לא מתחשבים בדתיים, פשוט לא

כל פרק בזמן האחרון ההפקה מנסה להפשיט את המתמודדים
משימת הקרצוף
משימת הלבשה תחתונה
BODYBUILDER
ועכשיו התפשטות
כל המשימות האלו זוג דתי לא היה יכול לבצע
ואפילו הסגולות שהן מסורתיות היה להן קשה עם המשימות האלו

דווקא אם מישהו היה מתלונן העונה שלא מתחשבים בדתיים הייתי מבין אותו לגמרי.
וכמו שאמרתי מקודם דתיים מראש צריכים להתפשר כשהם מגיעים לתכנית הזאת כי האוכל אמנם כשר אבל הכלים לא.
באותו כלי שהוכן האוכל הכשר יכול להיות שלפניי שעה בושל בו צ'יזבורגר ועשו לו שטיפה רגילה
אז יש התפשרות של הדתיים שתהיה גם התפשרות של צמחונים

ובלי קשר
המשימה בחוות גידול התנינים תהיה הרבה יותר קשה למישהו אם אידיאולוגיה צמחונית
זה כמעט כמו לעבוד במשחטה
אז לא מתחשבים באף אחד

choco2602

New member
הייתה משימת שטיחים..

למקרה ששכחת..
ובעיניך צמחונות חמורה מאלרגיה. יש הבדל בין מישהו שמוגבל פיזית לעשות משהו לבין מישהו שפיתח תורה משלו.

אני לא ממש מחזקת את דבריך אלא אומרת שכל אחד יכול להמציא תורה ואמונה משלו ולהגיד "למה לא מתחשבים בי?"

tamarhp

New member
מספר דברים

א. כמו שאמרו לך אין התחשבות בדתיים. יש כניסה למקדש, יש משימה עם אוכל לא כשר, יש ביגוד לא צנוע (כמו משימת הלבשה תחתונה), ועוד.
ב. ברור שמס' האנשים המוגבלים הוא קריטריון. למשל במשימה עם הדאון - רק ליאור לא יכל לבצע אותה. במשימה של הבשר - רק טליה צמחונית. לעומת זאת - יש הרבה יותר אנשים שומרי כשרות (הסגולות, חרות ויופטוט, רוני ואנדריאה, ליאור ואולי מור, ומי יודע - אולי גם שימי.. הרבה פעמים ערסים מגיעים מבית מסורתי), ולכן לא הגיוני לעשות הרבה משימות שחצי מהאנשים לא יוכלו לבצע אותה בכלל.
ג. אדם שמאמין בדת שיש בה שכר ועונש או סיבה ותוצאה - זה בערך כמו אלרגיה - שאם תיחשף לחומר אלרגי, בהכרח תקבל תגובה אלרגית עד כדי סכנת חיים. וכך האדם הדתי - מבחינתו לאכול אוכל לא כשר או להתפשט לעירום זה משהו שיפגע בו באופן ישיר (בצורה רוחנית, לא שיבוא ברק ויפגע בו). לעומת זאת - אם טליה אוכלת בשר היא מוותרת על עקרונות אידיאולוגים חשובים (לה), אבל אין פגיעה ישירה. כלומר - היא לא תינזק מזה (לא יותר מנזק של אכילת קילו צמר גפן מתוק...) וגם הפרה כבר ממילא מתה. לכן יכול להיות ששווה לה להתגמש ולוותר על עיקרון באופן זמני, כי תכל'ס לא יקרה לה כלום מזה. שיקול שלה. ההפקה לא צריכה להתחשב בזה. היא יכולה גם לוותר על המשימה (כמו שבהתחלה מור סירבה לעשות את המשימה של הדאון), או כמו שאמרו פה - לאכול רק את הצ'יפס. או מלכתחילה לא ללכת לתחרות שיש בה בעיות כאלו (כמו שאני בתור אדם דתי לא הייתי הולכת למירוץ הזה שיש בו המון בעיות כשרות/צניעות ועוד).

Mידאס

New member
הפסקתי לקרוא את השטויות שלך

אחרי המשפט הדוחה "הרבה פעמים ערסים מגיעים מבית מסורתי".

תחזרי לחור שממנו זחלת. טיפשה.

tamarhp

New member
נו באמת

זוג דתי באמת (כמו עקיבא וענהאל) לא היה יכול לשחק סטריפ פוקר (אולי רק הבעל). אישה דתית לא היתה עושה דוגמנות של הלבשה תחתונה. זוג דתי לא היה יכול לעשות את הקיצור דרך שעשו א"א. גם לכנסיה זה בעיה להכנס לאנשים דתיים. גם טקס ההיטהרות בקובה הוא עבודה זרה שאני בספק אם עקיבא וענהאל היו מסכימים לעשות אותה. וגם למגדת עתידות זה בעיה לאדם דתי ללכת כי זה אסור.

ny22

New member
מנהל
שאלה לגבי הטקסים...

למה אסור?
הרי הם לא חייבים להאמין בו ולהתייחס אליו ברצינות.
הרי כל ילד יכול לשים מים בפה ולירוק ובנוסף להכות עם פטרוזיליה או משהו דומה ולומר כמה מילים.

באמת שזה מעניין אותי.
תודה.

tamarhp

New member
כי זה נחשב עבודה זרה

ואסור להשתתף בעבודה זרה גם אם אתה לא מאמין בזה. בדיוק כמו שאסור (במקרה רגיל) להכנס לכנסיה, גם אם אתה רק בא לבקר ולהתרשם מהמקום.

newman5858

New member
כאדם דתי אני חולק עליך לגמרי

אם עוד אחרי העונה הקודמת ראיתי את עצמי כמישהו שיכול להשתתף בתוכנית הזאת,
אז אחרי העונה הזו ממש ממש לא.
המשימה של ההלבשה תחתונה,
המשימה ללכת בברזיל עם אשה עירומה (למעט טפח),
המשימה של השרירנים,
ויותר מכל - המשימה של הסטריפ של אתמול.
(וזה עוד בהתעלם ממקדשים למניהם, כנסייה וכד')

למה במירוץ האמריקאי אני יכול לראות עונות שלימות בלי שום עניין חושפני ואצלנו הדבר נעשה כל פרק שני?
אז נכון שיש התחשבות בעניין של כשרות וכד' - שאגב הדבר מאפשר להרבה זוגות להשתתף, לאו דווקא דתיים - גם הרבה מסורתיים וגם חילוניים ששומרים כשרות ברמות מסוימות. - ואכן יישר כח להפקה, אבל תדע שיש הרבה מאוד הקרבה והתפשרות מצד זוג דתי או שומר מסורת שמשתתף במירוץ.

ובעניין של הצמחונות - אני מסכים לגמרי. זה עקרון וערך מוביל אצל אנשים, ולכן אני חושב שאם יש משימה של אכילת בשר, שכיום היא עניין וערך עקרוני להרבה אנשים, אז צריך שתהיה כחלק ממשימת צומת, כך שיתאפשר לזוג שלא לאכול בשר (בדומה לצומת בעונה שעברה בין הגשת מזון עם שמות סיניים לגלגל המזלות..)

Lepton

New member
אתה דתי? אף אחד לא מכריח אותך לצפות

אתה מוותר ממילא על המון דברים, אז תוותר גם על המירוץ למיליון אם להיות דתי עושה לך טוב. אבל אל תנסה לכפות את דעותיך על מי שלא מתחשק לו לקיים את "מצוות" הדת. לא כולם מחוברים לזה, אתה יודע, וגם לנו מגיע, לא רק לכם.

newman5858

New member
תודה רבה על ההתחשבות

[קודם כל, אני כן חושב שיש עניין לסובלנות במרחב הציבורי כלפי כל מי שנמצא בו. וכמו שאמרתי, אם יש זוג צמחוני- אז בעיניי כן צריכה להיות להם האפשרות לשמור על אורח החיים שלהם גם במסגרת התוכנית. כן, אנחנו מדינה יהודית וכן מותר להתחשב בציבורים שונים שמרכיבים את האוכלוסיה שלנו, ולא חייבים להיות אנטי על כל דבר. עכשיו - כל זה במסגרת המלצה, ורצון אישי. את זה אני כותב עכשיו, אחרי התגובה שלך, שהוא בכלל לא ענייני ולא רלוונטי להודעה הקודמת.]
לא פתחתי פה שרשור של התבכיינות על כך שמפיקי התוכנית צריכים להתנהג לפי מה שאני חושב, כל מה שאמרתי זה שאם מישהו חושב שלדתיים במירוץ החיים קלים כי מסדרים להם משימות שתפורות לפי מידותיהם - טועה.
למפיקים יש את השיקולים שלהם, והם יבחרו את המשימות. לי כצופה שמורה ההחלטה בהתאם לכך אם לראות את התוכנית או לא.
תודה לך על התגובה שלך.. באופן כללי נורא נעים לגלות שברגע שמישהו רואה איזו מילה על דת ישר הוא מתחיל להאשים ולטפול האשמות, "כפייה דתית" וכו'.. עושה נורא כיף להמשיך להיות חלק בפורום הזה. (לשמחתי, המיעוט בטל בשישים..)

Lepton

New member
ממש לא מסכים

אם יש זוג צמחוני - הוא יודע מה המגבלות שלו ויכול להחליט אם לא ללכת לתוכנית, או לוותר על משימות של אכילת בשר ולשלם את המחיר, או לוותר באופן רגעי על הצמחונות. מה שאסור בשום פנים ואופן זה שההפקה תתחשב בצמחונים, או בדתיים, או באנשים עם פחד גבהים, או באנשים שלא יודעים אנגלית. הדת אינה נותנת שום לגיטימיות חריגה (או בעצם שום לגיטימיות שהיא), אין בה שום דבר ייחודי או שונה מכל דבר אחר שמקורו במוח האנושי, היא בסך הכל עניין פרטי של מי שהחליט מסיבות השמורות עימו שהוא מעוניין להיות דתי, והוא ורק הוא (ובוודאי לא אנחנו הצופים או המשתתפים האחרים) אמורים לשאת בתוצאות.

סליחה מכולם, רוב הטיעונים בדיון שגויים מהיסוד

ראשית, נראה שכולכם פיספסתם את העובדה שהפקת המירוץ 'פתחה' את השתתפות המירוץ לכל אדם באשר הוא ללא קשר למוצאו, מנת משכלו, אמונתו ואידיאולוגיה אישית, לפחות לא נאשים אותם באפליה.

דבר שני, מוזר לי שמנכסים ומקטלגים את המשתתפים כאילו יצאו למירוץ תחת דגל יצוג כלשהו. לדוגמא, טליה שלא נמצאת במירוץ כמייצגת את הצמחוניים(או את האקדמאים דוברי האנגלית), היא שם לעצמה, קובי ולא פחות חשוב, המיליון! אין מצב שלא יודעה מראש(ובטח צפתה בעונות קודמות) שתצטרך להתמודד עם דברים קשים כגון אכילת מזון מן החי, סקילת אווזים לא קרואים וכו''. הברירה וההחלטה אם/איך להתמודד עם הקשיים הם שלה ושל בן זוגה למירוץ, כנ''ל לשאר המתמודדים. תזכרו את זה ותנו להנות מהבידור הפשוט והזול, מספיק לנו הסבל מלראות ולשמוע את דבי ומכמות הפרסומות המשודרות במהלך התוכנית.

לסיום, אמרת נכון! מי שלא מתאים לו להתקל בדברים כאלה, שלא ישתתף בתוכנית מסוג זה(גם השרדות לא יתאים להם). יש את הפח הגדול, שם באמת לא צריך להראות כישורים מיוחדים, אפשר לשכב במיטה כמה חודשים ולזכות במיליון.

ny22

New member
מנהל
תזכור שבעונה הקודמת...

עקיבא וענהאל היו דתיים וכן הייתה משימה עם אכילת אוכל לא כשר בצומת (וכנראה שהם היו מוותרים עליה אם היו מקבלים פרסה), והייתה את המשימה במקדש בסרי לנקה אאל"ט ששמה עקיבא וענהאל ויתרו על המשימה וקיבלו עונה.

בעונה הראשונה היו שתי משימות עם אוכל לא כשר (אחת בדרא"פ ואחת בסין או הונג קונג).
כנראה שבהפקה רצו מתמודדים דתיים, אז הם החליטו לנסות להתחשב יותר בנושא של אוכל כשר במשימות...

אגב, מי אמר שההמבורגר בפרק הבא הוא כשר?
[אני מניח שכן, אבל גם יכול להיות שלא].

למעלה