ובשוך הקרבות...

u r i el

New member
אין מנוס, אחי -

טיעון תקף מחייב הוכחה. חבל שאינך מספק לנו הוכחה כזו כנדרש, שהרי שום שופט לא יאשים איש גם לא בגניבה ספרותית רק על פי התרשמותו של התובע.

ושוב - גם אני שותף להתרשמות אולם אין בידי הוכחה חותכת ולפיכך אין ידי קלה על ההדק כמוך.

אם גם אתה שותף להתרשמותי

והוא אף מודה בה, אז על מה הויכוח? על "האקדח המעשן"?...
&nbsp
הבעיה שאתה רוצה שאמצא דעה קנטיאנית בדבריו של ליבוביץ, שלא נאמרה ע"י אף אחד מחכמי ישראל, ושלא היה יכול להגיע אליה בכוחות עצמו. למרות שחז"ל אמרו כל מה שאפשר להעלות על הדעת. אחרת זה לא נקרא בעיניך השפעה.
&nbsp
ואני אומר לקחת דעה או הערה מתוך דבריו של אחד מחכמי ישראל, להוציא אותה מהקשרה, להעצים אותה ולהתאים אותה למשנתו של קאנט, ולהפוך אותה לעיקר היהדות, בניגוד לקו הכללי של חז"ל, כולל אותו חכם בעל הדעה ההיא, לא יודע מה אתך, אבל לזה אני קורא השפעה, אם לא למעלה מזה.
&nbsp

u r i el

New member
כדי שהדיון לא יהיה עקר ופורח באוויר -

וכדי שליבוביץ יימצא "אשם" בוודאות סבירה, ובמקום שתכתוב ללא הפנייה ספציפית : " ... לקחת דעה או הערה מתוך דבריו של אחד מחכמי ישראל, להוציא אותה מהקשרה, להעצים אותה ולהתאים אותה למשנתו של קאנט, ולהפוך אותה לעיקר היהדות, בניגוד לקו הכללי של חז"ל, כולל אותו חכם בעל הדעה ההיא ... " אני מציע לך לבחור דעה אחת כזו, כלומר נתחיל באחת, תראה כיצד ליבוביץ מוציא אותה מהקשרה, תראה כיצד הוא מעצים אותה ומתאים אותה למשנתו של קאנט והופך אותה עיקר בניגוד לקו הכללי של חז"ל כולל אותו חכם בעל אותה דעה.

אני מניח שכשאתה כותב דברים אלה יש לך בראשך דוגמה אחת או שתיים, אז מדוע שלא תביא אותן בפנינו כאן ונדון בהן שלב שלב ?

אני חוזר ואומר, כך מחייבת אותנו ההגינות כי התרשמותנו אין בה די.

u r i el

New member
אתה מבזה את בית המשפט !!

פורום שלם של שופטים ממתין שתספק הוכחה, ולו גם הוכחה אחת בודדה לטענתך אולם אינך מסוגל לכך. לפיכך התיק בעניינך נסגר, ולכל הפחות עד שתוכל לספק הוכחה מלומדת ומנומקת להשערתך.

חג שמח.

לא כבודו...

מוכרחים תחילה להסבים על התנאים אחרת הדיון באמת יהיה עקר.
ככתוב לא יהיה בך עקר...
&nbsp
אז אם זה יספק אותך נוכל להתקדם.

אם זה קביל בדיני ממונות

בדברים אחרים לא כל שכן?!
&nbsp
אתה מציע לא להאמין לליבוביץ ולקבל את דברי אשר וריקי?

למעלה