והודעת סיפתח - כיבוש

tombenarye1234

New member
גם כאן כמו בדף

מדובר על נקודת מבט... כמו שנקודת המבט של ה"יהודי" היא לא בידיוק נכונה , כך גם נקודת המבט של הפלסטינאי לא בידיוק נכונה.

NightElf

New member
אני לא מצפה מנקודת מבט "יהודית"

להיות יותר אובייקטיבית מנקודת מבט "ערבית" ולהיפך. הנקודה שלי היא, שסרבנות מהצבא לא תוביל למהפך המיוחל, וזכותנו בתור עם שאנשים מתפוצצים באוטובוסים ובקניונים, להגן על עצמו. והפלסטינים, בתור עם "שוחר שלום", צריכים לשאוף גם הם לשקט נטול רציחות, אבל מה לעשות, שהכי קל להם להתפוצץ באוטובוסים תחת טענת "לוחמי החופש", ואנחנו צריכים לבלוע את הצפרדע ולהרגיש אשמים.

29 פלסטינים חפים מפשע נהרגו

השנה ע"י כוחותינו . וכן מאות ישראלים ב4 שנים האחרונות . יש לך תשובה עד מתי ? ישראל לא רוצה שלום עם סוריה !!! אז מי הוא הבאד גאי כאן ?

antikibush

New member
תפסיק לשקר, זה לא היה 29

אלא מאה לפחות. צה"ל מדווח על 148 הרוגים לא חמושים השנה בגדה המערבית, שמתוכם ''רק'' 29 היו חפים מפשע. האמת היא, שמתוך אותם 148 הרוגים ''לא חמושים'', הרוב היו אנשים שלא היה שום צידוק להרוג אותם. אגב, זה לא כולל את מאות ההרוגים בעזה- כמו לדוגמא הילדה אימאן אל-המאס, שהתפרסמה אחרי שחיילי צבא ההגנה הנאור שלנו חיררו את גופתה בקליעי M-16, או את חברתה לבית-הספר אימאן גדאייר, שנהרגה בזמן שיעור בוקר מירי ''מוטעה'' של צלפים.

Alexco

New member
תגובה

גם העובדה שיש לאדם מסויים כלי נשק לא מתירה את דמו. אם הם עברו על החוק, אני רוצה לדעת שנעשו מיטב המאמצים לעצור אותם, להביא אותם לבית-משפט בישראל ולשפוט אותם, כפי שנעשה למרוואן ברגותי. מהראשון לדצמבר 2003 עד ה15 לנובמבר השנה נהרגו 788 פלסטינים על ידי כוחות הביטחון (בתקופה זו נהרגו 106 ישראלים על ידי פלסטינים). הלחימה היא החלטת השלטון הישראלי ולא מחוייבת המציאות, ואין לטאטא את ההשלכות של הבחירה הזאת תחת הכותרת "חמושים".

תגובה!!!!!

" גם העובדה שיש לאדם מסויים כלי נשק לא מתירה את דמו" אתה מן הסתם חושב שאותו אדם (ערבי) שנושא נשק הוא חף מפשע ואין סיבה לפגוע בו אבל... בחוקים האלו בקשר להתנתקות שאוסרים על המתנחלים להימצא עם כלי נשק ( אפילו סכין מטבח חדה) ומי שיימצא עם כלי כזה יישלח לכלא אתה בטח מסכים! חוץ מזה שלמתנחלים יש נשק שמיועד להגנה עצמית לעומת אותו ערבי שיש לו נשק לשם מה? זה לא שפתאום יתקוף אותו איזה יהודי חמוש כאשר הוא חסר הגנה! עצם זה שהוא עם נשק כבר מצדיק את הסיבה למעצרו!

אני לא הדובר של הפלסטינים

ואם רק חף מפשע אחד היה נהרג זה היה משנה לך משהוא ? והפלסטינים לא יתומים ולא חסרי ישע בהסברה ההיפך הוא הנכון אני לא רואה למה צריכים אתה ואלכס לשמש להם פה במיוחד שאף אחד לא מקשיב או שומע אתכם ומתי מעט מסכימים או מבינים אתכם . הפלסטינים הם לא חיות במשקים תעשייתיים שהן חסרות ישע לחלוטין. יש כיבוש הוא חייב להסתיים ולצערי הצגת עמדות כמו שלכם מרחיקה את היום הזה כי הציבור לא מקבל את הגישה שלכם .

lior05

New member
נושא עושה

מה הקשר בין העובדה שמעטים הם האנשים שתומכים בסרבנות היום לבין הצורך להיאבק על הזכות (ולעיתים גם החובה) לסירוב מצפוני. דווקא משום שמעטים הם האנשים האלה צריך לפעול ביתר מרץ כדי להחדיר את אקט המחאה הזו אל תוך התודעה הישראלית. זה אומנם לא פשוט בכלל, מפני שתנועת הסירוב יוצאת נגד אתוס מקודש בחברה הישראלית. נוסף לזה, יותר משלושים שנים נאבקים בישראל ליציאה מהשטחים וסיום הכיבוש. עד כה המאבק הזה לא נשא פרי מיוחד. תנועת סרבנים פעילה ונמרצת יכולה לשנות את הגישה של השמאל בישראל שדורש את פינוי השטחים אך מוכן להמשיך לשרת בהם.

למעלה