והיום נדון על...

רון סי

New member
אני מבין שמטרתך בפורום

היא לנהל קרבות גידופים ועלבונות עם החילונים כאן. אתה רוצה לספר לחילונים איזה חרות הם, ומוכן בתמורה שיספרו לך איזה חרה אתה. בסדר גמור. זו זכותך המלאה.

גוססי2

New member
אנשים לא נישאים על מנת להתגרש

אבל יותר ויותר אנשים נישאים מתוך ידיעה שגירושין אינם קטסטרופה אלא מהלך לגיטימי ובמקרים רבים אפילו רצוי. האם עדיף לבלות את שארית החיים עם האדם הלא מתאים?

00000000000

New member
יש לך טעות חמורה,

נישואים אומללים פוגעים בנפש הילדים פי כמה מאשר גירושין. ההבדל הוא שבציבור החילוני מבינים יותר שאין צורך להמשיך ולהזיק לילדים עם המריבות. בציבור החרדי הכל זה "מה יגידו", וזה כנראה חשוב יותר מנפשם של הילדים.

רון סי

New member
הוא חי

בחברה החילונית. והוא צודק בדבריו. כדי לדעת זאת אין שום צורך בשום מחקרים. צריך לחיות בעולם, במציאות של היומיום. החיים מלמדים יותר מכל "מחקר".

00000000000

New member
מהיכרות אישית עם כמה משפחות כאלו.

והלינקים שהבאת רק מוכיחים את המגמתיות השקרית שלך. לא אבזבז את זמני עליך יותר.

יובל199

New member
אתה כל כך מצחיק

הכרות אישית של מספר בודד של משפחות כאלה שווה לכמה וכמה מחקרים בלתי תלויים - תעשה לי טובה. דרך אגב - חברך התלונן על אחד המחקרים שהוא: ""זה שבעה ילדים בסה"כ! מחקר (בלי מרכאות כפולות) עושים על אלפי אם לא עשרות אלפי ילדים"

רון סי

New member
איזה ידע אישי

יש לך על הנושא? דיברת פעם עם מישהו שהתגרש? (התשובה היא כן... אתה רק לא רוצה להקשיב לו...) כמה ילדים להורים גרושים אתה מכיר? אתה רוצה לדבר עם מישהו שמכיר ילדים כאלה?

רון סי

New member
אין לי מושג

איך הדתיים מרגישים אליו. וזה גם לא נראה לי רלוונטי לדיון.

00000000000

New member
לא לדיון.

לגישה הכללית שלו. באופן סדרתי הוא פותח ויכוח ברוח סערה תוך שימוש באלימות ובגישה של "אני יודע יותר טוב מכולם", ולאחר שאוכלים אותו חי הוא פותח דיון אחר לגמרי - באיזשהו נסיון מגוחך "להוכיח" כי החיים הדתיים מאושרים יותר.

רון סי

New member
הגישה שלו מצויינת

משום שכל דיון שהוא פותח בסערה, ושנגמר בתבוסה שלו, עשוי לפתור לעוד צעיר חילוני מבולבל כמה תהיות ושאלות. אנחנו, שמדברים איתו, יודעים כבר את התשובות לכל הנושאים שהוא מעלה (ולכמה שהוא עוד לא למד להעלות). אבל יתכן שיש ברקע אנשים שקוראים בפורום ולא יודעים את התשובות. לטובת אלה ראוי להמשיך לנהל איתו את הדיונים החוזרים-על-עצמם האלה, מתוך סבלנות וכבוד מסויים (עוקצנות קלה מותרת) דוקא בגלל שלו אין אותם אלינו.

יובל199

New member
אני לא מייצג את הדתיים

כמו שאתה לא מייצג את החילוניים. אני מייצג את עצמי.

Providence

New member
רגע, רגע, אז נואשת מן הוריאציה על

ארגומנט ה- Kalam? כרגיל, ברגע שה"מדענים" מובסים בעניני-טבע - הם נסוגים לעניני מוסר צדקני, ולדיון מעורר רחמים על עליונות ארח חייהם האומלל. זה אמור להוות לנו האינדיקטור הטוב ביותר לכך שתחושת התבוסה חלחלה לתודעתם וחדרה פנימה ונהייתה מחוורת להם לחלוטין. יובל האומלל פרץ לפורומנו כאסטרואיד ועומד להשרף עד תום בזמן הכניסה לאטמוספירה... - - אחים יקרים בואו ניפול לזרועותיה האהובות של ההזיה הנוירופסיכואלקטרוכימית שאין הוכחות לקיומה מחוץ לספוג שבין שתי אזני יובל199, שלא נגלתה מעולם לאיש, בלי לקבל שום תמורה בעין בעולם זה, ובלי הוכחות שתהיה תמורה כלשהי בעולם אחר. בואו אחים יקרים ההזיה אוהבת אתכם! 972357O34IO53

Providence

New member
"מעולם לא דנתי על הנושא, אבל אם אתה

מזכיר זאת - מה הקשר?" יובליניו, שקרן קטן. לא יפה. הנה הטעונים שלך: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=129&msgid=16864478 והנה ארגומנט ה- Kalam: http://www.comereason.org/newsletters/jan01.htm#FeatureArticle שים לב: 1. Everything that begins to exist has a cause of its existence 2. The universe began to exist 3. Therefore, the universe has a cause of its existence נכון שטענותיך הן וריאצית של ארגומנט ה- Kalam? מה אתם אומרים, עמיתי היקרים? Kalam, או לא Kalam? ובכן, ארגומנט ה- Kalam שנראה לך כל כך "מנצח" - הופרך, ולכן אבדת עשתונותיך ועברת לדון בעניני מוסר. זה OK מצדי. יש לי חמר למכביר. שנפתח את ארכיוני הפשע החרדי ונתלה את הכבסים הצואים שלכם על החבל, מותק? - - אחים יקרים בואו ניפול לזרועותיה האהובות של ההזיה הנוירופסיכואלקטרוכימית שאין הוכחות לקיומה מחוץ לספוג שבין שתי אזני יובל199, שלא נגלתה מעולם לאיש, בלי לקבל שום תמורה בעין בעולם זה, ובלי הוכחות שתהיה תמורה כלשהי בעולם אחר. בואו אחים יקרים ההזיה אוהבת אתכם! 972357O34IO54

למעלה