והיום צריך לפתוח שרשור "דרכים יצירתיות

3rd CYR

New member
לא בשביל זה קיימת מסורת בתי ג'ינג'ר מקושטים?

בשביל לבנות בית סטייל הנזל וגרטל לצרכים דקורטיביים בלבד?

לחכות עד עונת הכריסמס? ועוד לנהוג כמנהג עכו"ם?!?!

במקום זה לקחתי ערימה גדולה וחילקתי לסטודנטים. מחר שידור חוזר.

3rd CYR

New member
בבחינת בפני עיוור לא תשים מכשול?

(הכוונה ללתת רעל לאחרים שאתה עצמך לא רואה כבר אכילה).
&nbsp
כמי שלא חוגגת לא את זה ולא את זה אין לי בעיה כזו. אבל חשבתי שזה בדיוק הסיבה שבגללה הסמיכות בחגים -- בתחילת נובמבר מגלים מזווה מלא שאריות ממתקים לא רצויים (אחר שזללת מה שרצית) ואז בדצמבר יש תערוכת בתי ג'ינג'ר... לא בשביל זה יצרו את המסורת הזו?
&nbsp
הפתרון היהודי (no pun intended) הוא הרבה יותר אלגנטי -- חודש אחרי פורים לכל שאריות המשלוחי מנות עושים ביעור חמץ
&nbsp
&nbsp

את שומרת משלוחי מנות חודש שלם אחרי פורים?!

כל אחד והיהדות שלו...
&nbsp
מבחינת הממתקים, או שלא הבנתי את ההומור שלך ("בחינת בפני עיוור לא תשים מכשול"), מה שאני מקווה שהמקרה, או שאת קוראת דברים מאוד ליטארלי. מאוד.
1. אני מאוד מקווה שאת לא מתייחסת לסטודנטים שלך כעיוורים.
2. אני מקווה שאת מבינה שיש הבדל בין להחרים מוצר כלשהו או ממתק, לבין לצרוך אותו במידה מוגבלת.

3rd CYR

New member
אבל אם דווקא מעניין אותך לדעת ספציפית לשאלתך

ועכשיו ברצינות -- בזכות היותנו לא מקובלים חברתית אין לנו שום דילמות כאלו. אנחנו מקבלים משלוח אחד או שניים בלבד מאנשים שיודעים מה נאכל ואין לנו שאריות להתחבט בגורלן. אבל אני בהחלט מכירה משפחות ששורפות בביעור חמץ שאריות משלוחי מנות (דברים ארוזים כמו וופלים, לא אוזני המן שמעלות עובש חודש) כך שזה לא מופרך לגמרי.
&nbsp

ליאת59

New member
בכלל לא מבינה למה לשרוף אוכל

ובעיקר בימינו כשאפשר ״למכור חמץ״. ואם לא, אז תמיד אפשר לתרום. לשרוף אוכל זה פשוט לא מוסרי.

3rd CYR

New member
יש לנו אי הסכמה עקרונית בעניין של מה זה "אוכל"

אני לא חושבת שאני עושה למישהו משהו טוב בלתת לו ממתקים. לא מדברת ספציפית על שריפה אבל לזרוק ממתקים נראה לי מוסרי לחלוטין.

ככה?! בלי טריגר warning?!

יופי, עכשיו, בעקבות ההודעה שלך, כל החששות שלי מהעליה במשקל צפו ועלו והסייף-ספייס הוירטואלי שלי נופץ לרסיסים!
&nbsp
אצלינו בפורים יש רק אוזני המן במשלוחים (חוץ משנה אחת שהבן שלי בטעות ישב עליהם במכונית בלי ששמנו לב, ואז זה היה פצפוצי אוזני המן): עם פרג למבוגרים ונוטלה לילדים. וופלים נשמע לא מתאים לעדה הפרטית שלנו...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

3rd CYR

New member
...

ואתה צריך להודות שבהחלט נתתי לך תשובות הולמות לנושא השרשור שהוא ***דרכים יצירתיות*** (לאו דווקא מה שאני עושה בביתי שלי).

debby12

New member
מנהל
יש 2 דרכים אצלנו

1. בבית הספר (היסודי) אוספים אותם for the troops. לא יודעת למה מגיע לחיילות/ים סוכרת אבל שיהיה

2. אצל האורתודנט משלמים לילדים דולר אחד עבור כל פאונד של ממתקים וגם שולחים לחיילים. בהתחשב בכמה כסף אנחנו משאירים אצל האורתודנט - הם יכלו גם לשלם 50 דולר לפאונד! המבצע עד ה-9 בנובמבר

alphadelta

New member
שתי אפשרויות

ילדים במקלטים לנשים לא יכולים הרבה פעמים לצאת ל׳תעלול או ממתק׳ מסיבה בטיחותית. תרומת הממתקים למקום כזה יכולה להיות פתרון

ולשנה הבאה: לחזור הבייתה קצת לפני הסוף לשמור חלק ולחלק את הממתקים.

placid1

New member
הרעיון הראשון גרוע. לילדים האלה בד״כ

יש נגישות מוגבלת לטיפולי שיניים והם בסיכון גבוה לעששת, כך שהמחווה היפה כשלעצמה מחמירה את מצבם.

כנ״ל לגבי שליחת הממתקים לחיילים באפגניסטן. החיילים עצמם נוהגים לחלק את הממתקים כמחווה לילדים המקומיים שסובלים מהזנחה ומי יודע אם ומתי יזכו לטיפול שיניים. אני חברה בקבוצה גדולה של רופאי שיניים לילדים בצפון אמריקה וכל שנה יש דיונים לגבי מנהג קניית הממתקים מהמטופלים ומה עושים עם השלל. אני חושבת שאם כבר מנסים להגביל את הצריכה מהילדים שלנו/מטופלים שלנו, אין סיבה להעביר הלאה כמויות של מזון ירוד וזול ועדיף פשוט לשים בזבל, על אף הרתיעה מלזרוק אוכל. זה לא באמת אוכל....

Midriff

New member
לא חשבתי על זה ככה

אז עוד תהיה פילוסופית אולי, הילדים האלה באפגניסטן, עירק, הממתק היחיד שהם יקבלו מהחיילים יגרום להם לכזה נזק? אולי זה רק אני, אבל זו נראית לי עדיין מחווה נחמדה מהחיילים

placid1

New member
זה לא ממתק אחד שמגיע אליהם, אלה טונות של

ממתקים, רבים מהם דביקים, והם לא מגיעים רק בהלואין. באופן כללי, גם בצפון אמריקה, האוכלוסיות בעלות הנגישות הנמוכה לטיפולים רפואיים, כולל טיפולי שיניים, הן גם האוכלוסיות עם התחלואה הגבוהה ביותר של המחלה המדבקת הנפוצה ביותר, העששת. ילדים עניים אוכלים אוכל זול שהוא בעיקרו פחממתי, ההיגיינה האורגנית שלהם לא מיטבית ובאזורי מלחמה וצרות אחרות, יש רמה גבוהה של פגמים התפתחותיים של השיניים (hypoplastic/hypomineralized teeth) מה שהופך אותן לפגיעות יותר.

זו בהחלט מחוה יפה מצד החיילים עם כוונה טובה, אבל היא לא באמת מיטיבה עם הילדים (אלא אם ממשיכים את הקו הפילוסופי ואומרים שממילא אין לילדים האלה עתיד והחיים שלהם אבודים אז למה שלא יהנו קצת.... )

alphadelta

New member
לא חשבתי על זה ככה

נקודה באמת מעניינת. את הרעיון קיבלתי מאשת מקצוע בתחום החינוך והפסיכולוגיה כשהילדים דיברו איתה על הכאב של געגוע לשגרה, ולחיים ׳הקודמים׳ וכמה הם רוצים לצאת ולעשות ״טריק או טריט׳.

למעלה