והנה גם מר"צ

טרודי

New member
אני יש לי שאלה

מישהי פה ראה את הסרט "בזמן שישנת"? איך הצוות הרפואי יכול לדעת אם אדם כלשהו הוא באמת ה"ידוע בציבור" של חולה מחוסר הכרה או מטושטש? זה לא רק עניין של למי מרשים להיות ליד המיטה, זה גם עניין של מי מוסמך לחתום על הרשאות לביצוע פעולות רפואיות כאלה ואחרות. מה קורה אם מישהו אומר "אני בן זוגו" ובן משפחה אחר מכחיש את זה? בעצם, אם חושבים על זה, איך בכלל הצוות הרפואי יודע מי זה מי? אם אמרתי שאני אשתו/אחותו/ביתו של החולה, זה מספיק? אני צריכה להציג איזושהי הוכחה (ת.ז.?)? יש להם חיבור למרשם האוכלוסין?

odedee

New member
לא יודע מה בדיוק עושים בארץ

אבל בקליפורניה זוג שחי יחד יכול לחתום יחד על טופס Domestic partnership שמאפשר זכויות אלה ודומות (זכאות לירושה אלא אם יש צוואה שאומרת אחרת, וכן הלאה). גם בארץ, אני מניח שאם חותמים על הסכם דומה מבעוד מועד זה יכול מאד לעזור במקרים כאלה.

בביה"ח צריך להציג ת.ז.

או מסמך רשמי אחר כדי להוכיח קרבה משפחתית. אם כי, לא פעם ראיתי את ההליך הזה מתבצע על סמך אמון בלבד. אבל עפ"י חוק צריך להציג מסמך המוכיח כי יש קרבת משפחה מדרגה ראשונה , או אפוטרופסות.

טרודי

New member
אוקיי

אז כדי שהחוק הזה יתפוס, צריך להמציא מסמך שמוכיח סטטוס "ידועים בציבור". וצריך להמציא דרך לביטול רשמי של סטטוס כזה (כי מה לעשות, גם ידועים-בציבור נפרדים לפעמים). ובקיצור: נישואין אזרחיים.

אבא גאה

New member
מ-ע-ו-ל-ם

לא ראיתי שביקשו תעודה אלא אם כן כאמור היה הבדל בצבע או משהו "מחשיד" אחר. יש לי חבר שהוא רופא והוא סיפר לי שגם לפעמים מנתחים ילדים באישור המבוגר שהגיע איתם רק כי יוצאים מנקודת הנחה שהוא ההורה.

יש מס' מקרים

בהן יש סבירות גבוהה שהשאלה תישאל. למשל, כשהאחות בפגיה רואה תינוק שרק נולד מלווה באשה צעירה ויפה שכרסה אינה בין שיניה, ומותר רק לאמא או אבא להיכנס... (חחח....לנסות לטעון בפני פרח שאינה האמא של הילד שרק נולד... ...עדיף היה לאחות להיכנס ללוע של אריה רעב....) או למשל, כשהפיגמנטציה של האמא והילד שונה באופן מאד מובהק.... לרוב הפקידות בבית החולים אינה מקשה כשמישהו מובהל פנימה. אך בעיה קשה עלולה להיווצר, אם צריך יהיה לקחת חלק בהכרעות רפואיות כשנדרשת לשם כך קירבה מדרגה ראשונה. (שלא נדע....טפו, טפו, טפו!)

אבא גאה

New member
היא בטיפול?

האחות, היא מטופלת או שהיא עדיין בטראומה מפרח? האמת היא שמה שחסר לאחות הזו זה לנסות אולי ולעצור גם את שמנתולה ....חחחחחחח......והיא סיימה קריירה.... ספרי טוסי מה היה?

להיפך!

לאישה הזאת, החיה היום בוילה עצומה, לחוף ים פרטי באחד מאיי יוון הפסטורליים, מגיעים מדי יום מאות צליינים וסתם קשי-יום, שנסעו מאות ואלפי קילומטרים, רק כדי לחזות בדמותה, או לקבל את ברכתה. האישה אמנם אינה יוצאת את סף ביתה, אך טוענים כי מספיק שתניח עליך את מבטה, כדי שיחלפו כל צרותיך והיו כלא היו. הכל החל לפני 5 שנים ממש, כשנראתה (וגם צולמה! הכנסיה לא יכלה להתכחש לתיעוד הברור!) נמלטת מבנין הפגיה בבי"ח רמב"ם, הצמוד לחוף מפרץ-חיפה, וצולחת את הים הגדול עד לאי קפריסין, בצעקות וצרחות לא ברורות תוך שהיא הולכת (יותר נכון רצה...) על פני המים!

אוי ../images/Emo101.gif../images/Emo53.gif

הצילוווו אתם חושבים שיתנו לאישתי לחתום על ניתוח דחוף לחלץ את המקלדת שבלעתי בין צווחות הצחוק ותקועה לי עכשיו חחחחחחחחחחחחחחח איפשהו באמצע הלוע?

אבא גאה

New member
לחתום?

שתגיד שהיא אמא שלך, לא נראה לי שיבקשו ממנה תעודת זהות.

פרח7

New member
עכשיו כשאני חושבת על זה...

למה בעצם היא האמינה לי? אולי זה בגלל שהיא ראתה שהוא דומה לי...

אבא גאה

New member
אתן יודעות שאני בכלל לא יודע

מי ילדה את מי???? וזה עושה לי את ההרגשה הכי טובה..... כי זה בכלל לא משנה.... אם כי לפי ההערה האחרונה "דומה לי" אז זה כאילו טוס ילדה את הקשוח. מה שהגיוני לי בדיוק באותה מידה שטוס לא ילדה את הקשוח. ולהיפך ועוד פעם תהפכו. הנה, עוד פעם אני מבולבל. טוב לי ככה בבלבול. ד"ש לילדים.

פרח7

New member
../images/Emo32.gif שיחה עם המתוק

שיחה שהייתה לי אתמול עם המתוק. מ: אני יודע מי האלוהים של הרעים. אני: מי? מ: השטן!!! אני: אאאא נכון... ?????. מ: אבל אין אנשים רעים. מ(ממשיך): אם אין אנשים רעים, מי שם את הפצצה במסעדה? אני(חושבת- מה???????): הממממ...יש גם אנשים רעים. מ(מתעלם מתגובותי כי עדיין לא הגיע לשאלה שענינה אותו באמת): במסעדה מתו אנשים טובים. אני(עדיין לא מבינה לאן הוא מוביל אותי): נכון, אנשים טובים. מ: אז למה אלוהים שצריך לשמור על האנשים הטובים, לא שמר עליהם?

אבא גאה

New member
הילד חכם נורא

אני הבנתי את זה רק בגיל 12. כאמור למדתי בביה"ס יסודי דתי, לא היו לי שאלות לגבי אלוהים, היה ברור שהוא שם ושהוא מגן על כל הא/נשים הטובים (קרי - שומרי המצוות) וגם שמרתי כמובן - וכעסתי בבית שלא שמרו מספיק.... ואז למדנו על השואה. נשברתי מבפנים. לא הבנתי כיצד זה יכול להיות שאלוהים לא עצר את זה. כיצד זה יכול להיות שהוא גרם לזה לקרות? פשוט נשברתי. הורדתי את הכיפה ואת הציציות, סירבתי להגיע לתפילות בוקר. עברתי תקופות של כעס גדול על הדת. אפילו על דתיים כעסתי. אח"כ הבנתי ש"אין אלוהים", לפחות לא כזה שהדתיים מאמינים בו (מבחינתי אין) וזה כבר היה לי קל יותר. ואז התחלתי לכעוס על הנאצים.

פרח7

New member
לא הייתה לי תשובה

אמרתי לו שזו שאלה טובה שאין לי תשובה עליה... לא הייתי מוכנה לשאלה הזו וגם לו הייתי מוכנה, איך אפשר לענות על שאלה כזו? לא יודעת. מצד אחד יש משהו מחזק ונוח למבוגרים ולילדים בידיעה שיש שכר ועונש בעולם הזה. מצד שני זו לא האמת. מה לדעתכם הייתי צריכה לענות לו (להזכירכם המתוק בן 5)?

אוףףףףףףףף איזו שאלה קשה...../images/Emo10.gif

לדתיים דווקא יש כמה תשובות טובות על זה... חלקן נוחות וחלקן איומות: פעם, בכתה ה' באו אלינו חבדניק"ם לכתה. אחת הילדות שאלה את אותה השאלה בדיוק, והחבדני"ק ענה: "אם הייתם רואים כמה אנשים שמים איש אחד על שולחן וחותכים אותו - נכון הייתם חושבים שזה רע? ואם היו מסבירים לכם שזה בעצם ניתוח שנועד להציל את חייו?" מאז אני לא אוהבת את חב"ד (בלשון המעטה...)

טרודי

New member
לענות את האמת

לפי מה שאת מאמינה. לדעתי. כלומר, אם את מאמינה שאין אלוהים, אז זה מה שתגידי. אם את מאמינה שיש אלוהים אבל הוא ב"הסתר פנים" ולא מתערב כרגע בעולמנו, אז זה מה שתגידי. אם את מאמינה שהשכר ועונש זה רק בעולם הבא, אז זה מה שתגידי. אם את מאמינה שאי אפשר להבין את השיקולים של אלוהים, אז זה מה שתגידי. אם את מאמינה שאלוהים מאוד אהב את אותם אנשים טובים, ורצה אותם לידו בגן-העדן, אז זה מה שתגידי. הרי השאלה עולה גם אצלך, ויש לך איזו תשובה עליה שמאפשרת לך לא להשתגע כשצדיק-ורע-לו-רשע-וטוב-לו. אמנם המתוק רק בן חמש, אבל לדעתי מגיעה לו תשובה. כרגע, לפי השאלות שלו, נשמע כאילו הוא חושב שאלוהים-של-הרעים (השטן) אולי חזק יותר מאלוהים-של-הטובים. לא בטוח שטוב להשאיר אותו עם התשובה הזו...

למעלה