והנה גם מר"צ

פרח7

New member
לדעתי, שני דברים הטרידו אותו

1. מי באמת חזק יותר השטן או אלוהים. 2. האם יש מי שמגן עליו אם הוא הולך למסעדה. אין ספק שעלי לדבר איתו שוב להגיד לו שאלוהים רצה את הטובים לידו בגן עדן...אין בזה מסר מרגיע מבחינתו, להפך הוא עוד יכול לחשוש שאם הוא יהיה טוב, אלוהים עוד עלול לרצות שגם הוא יהיה לצידו. איני יכולה לשלול את קיומו של אלוהים גם כי הוא מאמין שאלוהים קיים וגם כי הוא יודע שאני מאמינה באלוהים. אם אני אגיד שאלוהים לא מתערב כעת בעולמנו, כאילו אמרתי לילד שהיחיד שמתערב בעולמנו הוא השטן, לא? אולי אני יכולה להגיד שגם אלוהים לפעמים טועה?

טרודי

New member
את מאמינה שאלוהים טועה?

את יכולה להגיד לו שאלוהים לא מתערב, וגם השטן לא מתערב (או שהשטן לא קיים). שבני האדם עושים דברים רעים אחד לשני, בלי עזרה מלמעלה. ולגבי ההגנה כשהוא הולך למסעדה... למישהו מאיתנו יש תשובה? גוזלי הקט מדי פעם שואל אותי אם אנחנו נמות. אני אומרת לו שכולם מתים בסופו של דבר. אבל הוא לא מוכן לקבל את התשובה הזו. הוא רוצה שאגיד לו שאנחנו ניזהר מאוד, ולא נמות. (הוא לא מדבר על פיגועים, אגב. הוא אומר שהוא יזהר לא לטבוע, למשל, ושתמיד יחגור חגורה באוטו. דברים כאלה).

פרח7

New member
כן

אבל הרעיון שלך מוצא חן בעיני. מצד אחד לא לשבור לו ת'אמונה שלו... מצד שני לא להכניס במאבק של הטוב והרע את אלוהים והשטן. אגב הנושא של פצצה במסעדה... זו הפעם ראשונה שנשאלתי על זה, והייתי די בשוק (וגם השכל לא תפקד משהו אחרי הטשולנט של שבת בצהריים)

אבא גאה

New member
מה גרם לו להיזכר

בפצצות ביום שבת בצהריים אחרי הטשולנט.....?

אורי 0

New member
את יודעת?

אני לא הייתי יכול להגיד לילד דבר שאני לא מאמין בו. פאק שלי, אולי. את מאמינה בשטן? אני חושב שאת בהחלט יכולה להגיד שאת לא יודעת למה אלוהים מרשה לזה לקרות, כי את לא מכירה את אלוהים ולא תמיד יודעת למה הוא עושה מה שהוא עושה. אם את באמת מאמינה בשטן ובאלוהים, זה עניין אחר (ואמונה אחרת). בקשר למסעדה ול"מי יגן עליו". אין לי תשובה. האמת היא שאת לא יכולה להגן עליו, ופשוט אין טעם לדאוג בגלל דבר שאנחנו לא יכולים לשלוט בו. איך אומרים את זה לילד בלי להכניס אותו ליותר חרדה - אני לא יודע. אבל נראה לי שענית לו מאוד יפה. אין טעם שתדברי איתו על זה אלא אם הוא יעלה את זה שוב, או לא ירצה ללכת למסעדה וכאלה. הסיפור על גן עדן - באמת מפחיד, ומיותר לדעתי. אלא אם כן כך את מאמינה (כמו המוסלמים בערך). חב"ד מאמינים שעוד מעט יבוא משיח, ואני לא אשכח את הילדה שנפצע בסבארו עם השם ההולנדי המסובך, שאמרה שעוד מעט יבוא משיח ואולי עליה זה דווקא הקל (למורת שבטח זה לא בא במקום הורים, אחים או מקל על יסוורי התופת של הפציעה).

ניראות

New member
אין הוכחה

שיש שטן. יש אנשים רעים, מה מניע אותם? שאלה טובה. לדעתי, כעס ותסכול, אבל לא שטן. ולגבי אלוהים? הוא/היא נמצא/ת בכל אחת ואחד שנותן/ת לו/ה מקום. אלוהים זה המקום הטוב שמוביל אותנו לצמיחה...

odedee

New member
חייבים תשובה?

אפשר להגיד שגם אבא/אמא לא יודעים, לא? או שבגיל הזה אמא/אבא אמורים לדעת הכל, כמו אלוהים בערך? ומתי עובר הגיל הזה...

פרח7

New member
חושבת שתלוי מה השאלה

אם זו שאלה של ידע כללי...אפשר כמובן לא לדעת (ואולי לנסות לברר ביחד את התשובה) אם זו שאלה שנובעת מפחד ובקשה לקבל תשובה מרגיעה...לא טוב להשאיר תלוי באויר.

אבא גאה

New member
מסכים ../images/Emo45.gif

במיוחד אם ה"אין תשובה" עלול לחזק את הפחד והרגשת ה-אין אונים אצל הילד. רוצים להרגיע אבל לא לשקר. נדמה כאילו אין תשובה נכונה כאן. מה שעצוב זה שכבר בגיל כזה הם צריכים לדעת על האיכסה של העולם הזה.

d a n i r

New member
תשובה

בתור אחת ששיכת לצוות רפואי...אנו נוטים להאמין, אם יש ספקות[חושים שמפתחים עם השנים] מבררים בדיקרטיות..והיו מקרים.

גם בתור "פרסונל"...

כשרציתי להוציא את ג'וניור מחדר תינוקות, בפעם הראשונה נתקלתי בהתנגדות מסויימת.. בלי שום דיסקרטיות, העמדתי את כל הצוות על הרגליים, נערך בירור מקיף, ובסופו קיבלתי "צמיד" זהה לזה של הדס, (למרות שלא התאשפזתי
), והוכרזתי רשמית "אמא שניה". נדמה לי שבאיכילוב לא יהיו יותר בעיות לזוגות לסביות בתינוקיה
. בכל מקרה, חוק בעניין הזה הוא יותר מ-דרוש, וכל הכבוד למר"צ על היוזמה והביצוע. (מקווה שבהצבעה השלישית מר"צ ושינוי יהיו נוכחות באולם, ולא יהיו "הפתעות"...)

בשערי צדק

אייל היה בפגיה - נתנו לי להכנס בלי בעיה(אחרי הסבר שאני ה"אבא") לחדר תינוקות בלי בעיה ובאמת היו נפלאים בקפלן בכלל הינו ממש סלבריטי שם איזה פינוק קיבלנו.(בגלל שהיה ילד קטן בן 3 שבועות הם נתנו חדר לבד כדי שהוא יוכל לבוא להיות עם אחיו ואמא שלו.)פעם אחת מישהי שאלה את אשתי מה היא עושה בתינוקיה ואמרנו אנחנו זוג. אז היא ענתה אז אין שום בעיה.

למעלה