והנה החדשות (הישנות!)

עמיאור

New member
והנה החדשות (הישנות!)

החדשות של עשר בבוקר ברשת ב´, שתמיד היו מוגשות בערך בעשר, לא בדיוק, ע"י עמק פרי עם קולו העמוק, ושבסופם היה חותם: "כאן עמק פרי". כנ"ל היה בחדשות שש בערב, אלה היו בדיוק בשש ולא בערך. ההגשה שלו היתה בנימה מאוד מיוחדת ואישית. ואת התוכניות לנוער בשעה ארבע אחה"צ ברשת ב´, כאשר ביום ששי היה מגיש את התוכנית יהודה פרדיס (מישהו יודע מה איתו היום?) היה פותח את התוכנית כך: "שלום חברי´ה, כאן יהודה, והפעם נגיש לכם.......". ו... כן, התוכניות לילדים: "פינת הילד" כל יום בשעה 2.00 נדמה לי, שהוגשה ע"י, ע"י, אני כבר לא זוכר. מישהו יזכיר לי? עם התסכיתים היפים, בהם חיות דיברו כבני אדם. אז לא היו חדשות כל שעה, היו חדשות כל כמה שעות, וכך היה לנו יותר שקט תעשייתי, לא כמו היום שאנו מופגזים ללא הרף בחדשות כל רגע ללא הפסקה. היו חדשות ב1.30 בצהרים, אחריהם היתה התוכנית: "לאן הערב" על סרטים והצגות תיאטרון. היו חדשות מרכזיות בתשע בערב עם יומן אחריהם, שלאחר זמן הועברו ל-8.30 בערב. אח"כ באה הטלווזיה וקילקלה לרדיו את ההצגה. מה עוד, מה עוד? תוסיפו אתם, ואני אשאיר לפעם הבאה כשיעלו בי הזכרונות. בוקר טוב לכולם.

ענבר.

New member
ונעבור להתעמלות

הרם הורד הנף הורד ונעבור לשכיבת אפרקדן לא זוכרת איך קראו לו, לזה שהעיר אותנו בכל בוקר בשעה 6 להתעמלות בוקר. זו היתה דרך נהדרת לפתוח את היום, לחלץ עצמות. מענין כמה אנשים באמת עמדו מול הרדיו ועשו את התנועות...

פנטי

New member
אצלנו היתה התעמלות בוקר בביה"ס ../images/Emo34.gif

המורה לחינוך גופני דוד קושניר אלוף הארץ בקפיצה לרוחק .. אינני אם קושניר ניגן או שהיה מורה אחר שניגן במפוחית פה כדי לתת את קצב. שמעתי שלימור לבנת מדבר על השבת התעמלות הבוקר לבתי הספר נשמע נחמד

גל-עמית

New member
...אצל מי לא? אולי רק אצל הדוסים..

והמורה שלי להתעמלות היה: אברהם קליין - לימים שופט כדורגל בינלאומי בכיר...... הוא היה "חתיך" וכל המורות "נשפכו" עליו......

זהבוש

New member
התעמלות כמה חשוב ../images/Emo34.gif

המורה שלי להתעמלות היה האצן דוד טבק וזאת בתקופה שגרתי בנס-ציונה חתיך לא רגיל אנחנו הבנות רק חיכנו להגיע לשיעור שלו ואני זוכרת כמו היום את מכנסי ההתעמלות הקצרות עם הגומי מסביב לירך שהיינו מקפלות משיותר למעלה למשוך תשומת לב.

magy

New member
אי אפשר להוציא פה מילה ../images/Emo13.gif)))

כל מה שרציתי להגיד.....כבר אמרתם....
))))) לכולם הייתה אותה ילדות בדיוק??????????????????????? מכנה משותף יש לנו........ממש משותף............. כאילו היינו כולנו באותו בית ספר , באותו אזור בארץ.......
)))))))))
)))))))
))))))))
)))))))))
))))))))
))))))))

גל-עמית

New member
התעמלות......

המורה שלי היה: אברהם קליין, שלימים הפך להיות שופט כדורגל מפורסם, בארץ ובעולם. הוא היה "חתיך" וכשהוא נכנס לחדר מורים, היו נוצרות שלוליות......... (לא מה שאתן חושבות..
..)..... כוסות התה - רעדו......
....

גל-עמית

New member
"פירושים" ו"פרשנות"..../images/Emo13.gif

..היינו מתחילים את היום עם: פרקי היום בתנ"ך...אח"כ התעמלות הבוקר עם מיכאל בן-חנן (אבא של יוסי...). פינת הילד - בהגשת אסתר סופר...והחידון היה של שמוליק רוזן. גם שבח ויס מיודענו, היה חידונאי אז. את הלילה, היינו סוגרים עם קולו של עמיקם גורביץ, שוב פרקי היום בתנ"ך...במשך היום, היו אחלה תוכניות שונות ומגוונות... נכון שאז, הרדיו היה עבורנו מה שהטלויזיה היום.

ענבר.

New member
מיכאל, מיכאל, מיכאל

כל הבוקר שברתי את הראש איך קראו לו... אתה משהו !!

כשהייתי ילדה היו החדשות מתחילות

הנה החדשות ועיקרם תחילה. ואני הייתי משוכנעת שעיקרם (כמו עמירם) ותחילה (כמו תהילה) אלו שני המגישים של החדשות. עד שפעם אחת פגשתי את ראומה אלדר(זוכרים?) והיא צחקה אלי ואיתי ובבוקר ירושלמי של חג פורים עם שלג, הסבירה לי שאלו מילות פתיחה ואין אנשים כאלו. את פינת הילד בשעה שתיים ועשר דקות אני זוכרת מצוין,כי היא הייתה תמיד אחרי המדור לחיפוש קרובים, שכל מיני אנשים עם שמות משונים, חיפשו את מי שנותר או שלא, מעיירות נידחות באירופה. והיו הודעות שחזרו ימים אחרי ימים על עצמן והיו חדשות שלא חזרו שוב. ואז פינת הילד, תסכיתים ,וספורי הדוד רמוס, שהיה לו קול עמוק,ומשלים על חיות היער, שאני לא מצליחה להיזכר באף אחד מהם. ובערב היה בשעה 19.30 חדשות באידיש, שסבתא שלי, שלא הבינה אידיש, אבל גם לא עברית הייתה מקשיבה להן, ומבליל המילים עם הצלילים המוכרים, חיברה לעצמה את חדשות היום. ואחרי החדשות ב19.50 המדור לחיפוש קרובים, שידור שני.

גל-עמית

New member
המדור לחיפוש קרובים......

ובין כל כמה קריאות, את מי השמיעו? את "מקהלת קול ציון לגולה"......זוכרת ???

בטח זוכרת-איזה שם יומרני -

קול ציון לגולה. בכלל המינוח "גולה" הגדיר שיש מדינה אחת של יהודים והשאר גלות. והיום-יש ישראל והתפוצות מינוח אחר, כמו סביונים ברוח נפוצים בעולם יהודים מהגולה וישראלים לשעבר.

זהבוש

New member
המדור לחיפוש קרובים ../images/Emo24.gif ../images/Emo30.gif ../images/Emo42.gif

כמה אני זוכרת טוב את המדור לחיפוש קרובים , כבת ליוצאי השואה אני חושבת שעד היום אני נושאת איתי את כל המטענים בענין הזה שזה לא קל יום יום הייתי חייבת להעביר את התחנה למדור לחיפוש קרובים ב2 בצהרים וכמובן בערב ורק אחר כך יכולתי לשבת ולשמוע את התכנית או הספור לילד אני באמת מתחילה לשכוח שמות של התכניות שהיו. דרך אגב עד היום אימי מקווה שמישהו יכנס ויגיד שהוא אחד מאחיה שנעלמו או יותר נכון נהרגו בשואה. זה עצוב אבל זה הפך להיות חלק מהחיים.

ענבר.

New member
ועיקרם תחילה

מזכיר לי - הספנתעיר - כל הילדים שרו את זה ואף אחד לא ידע מי זה ה- "ספנתעיר" הזה בשיר של ביאליק... אהבתי את הסבתא, ואת הרעיון להקשיב למשהו שלא מבינים...

הספנתעיר הוא כמו החדר בלי שעון

משירי החנוכה, ובחדר בלי שעון(שאון כמובן,אבל מי הבין) מסתובב הסביבון. ותמהתי תמיד למה בלי שעון? והתמונה עד היום שלי לסביבונים הוא בחדר שהיה בו פעם שעון קיר שהתקלקל והועלם לארץ החפצים האבודים, שם דווקא הסביבון מסתובב. לא יודעת אם זה דמיון או זיכרון של אמת. וישושום ישושום מדבר וציה שהיה אצלי שומשום במטבח מציה(ילדה עם תיאבון בריא כנראה)או הדבר היחיד שיכולתי להבין מבליל האותיות הזה.

גל-עמית

New member
ושעורי תנ"ך.......

עם כל הביטויים והדימויים שהצחיקו אותנו אז כמו: "משתין בקיר"...או כשגילנו את פרק ל"ג בספר יחזקאל.....אני זוכר איך העברנו פתקים ביננו עם כתובת הפרק.....כשהרשו לנו להביא תנ"ך מלא....ואיך חיפשנו עוד "קטעים"...

רגע, רגע, עזרה@לעצלה . בורה ../images/Emo22.gif

מה כתוף בפרק ל"ג ביחזקאל ? הא? אתה כותף כאילו כולם חתני התנ"ך בדימוס ..?
ערב טוב

למעלה