והנה החדשות (הישנות!)

גל-עמית

New member
..."זה החבשי - לא הזודני"......../images/Emo13.gif

את חושבת שאוכל לצטט לך עכשיו? אני רק יכול להזכר שהיו שם ביטויים שמתחילים באות "ז" כמו: "זנונים"....."זנתה" וכד´ כשהכוונה למעשה הייתה לבני ישראל. הדימוי היה לערים השונות שמותיהם, כשם נקבי ...... אגב חידון התנ"ך, זוכרת מי היה "חתן התנ"ך העולמי הראשון? ......עמוס חכם.....בשנת 1958.....

אנחנו לא התרגשנו ממשתין בקיר

היו ספורים הרבה יותר עסיסיים בתנ"ך. ואם לא בתנ"ך,אז אשתו של המורה לתנ"ך שכולם אמרו שעזבה את הבית עם החלבן ורק אחרי שנים הבנתי ש"חלבן"הוא שם תואר קולקטיבי למאהבים שהילדים של הבעל נהיים דומים למישהו אחר. בכל אופן היא נסעה עם החלבן לאמריקה- והשאירה את המורה לתנ"ך גלמוד נורא ולא היו להם ילדים,אני חושבת והמורות נורא ריחמו עליו והיו מביאות לו עוגות בימי שישי.

גל-עמית

New member
"משתין בקיר"........

תלוי באיזו כיתה....... בכיתה ב´ או ג´, כאשר פותחים ספר תנ"ך שאמור להיות "ספר קדוש" ומגלים בו כל מיני ביטויים שאז,אצלנו, אלה היו ביטויים "מהרחוב".............. זו הייתה עבורנו אטרקציה.... סיפורי "חלבנים" היו למכביר והורי כדי שלא אבין, דברו ב"שפת הב´" - אבל באידיש !!!.......תחשבי על זה...
...... אגב "שפת הב´" - כמו ב- 5 אבנים, הייתי "חביבכ הבנות" כי הייתי מעולה באלה.....

למעלה