והנה קרב קשה בשבילכם

"ערבי זה לא מספיק"

חח משפט המאה, יעני מה את רוצה עוד פאנטי? בסדר, לנו - נמאס ובכרי זה זה שעשה את הסרט מדע בדיוני על ג'נין שתבעו אותו נכון? טוב נו לא צריך להיות גאון בשביל לדעת מה הוא יחשוב על זה תלמדו לעשות הומור עצמי כבר, לוקחים סטראוטיפים מותחים אותם ומקצינים אותם כמה שאפשר, ועושים על זה סדרה - 75 אחוז מהקומדיות בנויות על זה.

NELLY

New member
צודק....

אני אישית לא קראתי מה כתב בכרי כי אני לא יודעת לקרוא ערבית (כן כן ערביה שלא יודעת לקרוא ערבית) אני אישית אהבתי את הסדרה והיא מאוד נכונה....כמה רציניים אפשר להיות דיי כבר תהיו בעלי חוש הומור....דיי לשחק אותה נפגעים מכל פיפס קטן נו באמת!!!!!!

מדע בדיוני בראסכ

מה אתה יודע על ג'נין לעזאזל ? לא היית שם - אז שששששש סייג לחוכמה שתיקה. כבוד לעשרות הרוגים ועשרות בתים הרוסים.

שום כבוד לטרוריסטים ולנותני מחסה לטרוריסטים.

אגב, את היית שם? לא נראה לי. אם בג"צ החליט שמה שמוצג זה שקר וכזב, זה אומר משהו מה קרה בג"צ רק טוב שזה בית דין גבוה לשמאלנות? כשזה אומר משהו כזה זה כבר לא נכון?

כבוד? יש כבוד. שילמד לכבד את ישראל ואתצה"ל../images/Emo70.gif

ראיתי את הסרט שלו - אין להכחיש שהוא עצוב, אבל זה לא סרט תיעודי. הסרט מנסה להשכיח כיצד הפכו את כל הישראלים למטרה לגיטימית לחיסול. אין לי כוונות לשכוח ולסלוח כל כך מהר על מה שהיה כאן באותן שנים עד שצה"ל פלש לג'נין, איך פתאום כל השכנים שלנו קמו עלינו בגלל תעמולה שקרית ומתוזמנת על "הרס אלאקצה"... הוא רוצה לבנות מיתוסים לאומיים של התנגדות וגבורה פלסטינית? סבבה. רק שישב בשקט ולא יפריע לאלה שבאמת רוצים לחיות כאן מתוך שיתוף פעולה ולא מתוך התבדלות לאומית.

בלי סיפורים, הייתי בוגר בשנים האלו ואני זוכר

בדיוק מה קרה! יותר מזה: לא רק שאני זוכר, אין לי שום כוונות לשכוח ולסלוח. אם אני לא אכבד את ההרוגים הישראלים, אף ג'ניני ורמאללאי לא יזכיר אותם, ובכרי ודומיו גם כן לא. האמת מפריעה לפחדנים למיניהם. נראה את הג'ניני הראשון שיעשה סרט או סדרת טלויזיה שבו אחד הגיבורים הוא חייל צה"ל.. האם בכלל קיים רצון מצד בכרי שהישראלים יכבדו את ההרוגים בג'נין וברמאללה? לא נראה לי. הוא נהנה מהמצב הנוכחי - רק במצב כזה יש תומכים למצע הלאומני שלו.

עשרות הרוגים? זה הכל? ומה עם ה'טבח'../images/Emo6.gif

ומה עם 'ג'נינגראד' של הראיס שלכם חולה האיידס?
בשביל זה הזעקתם את העולם ואישתו בזעקות אימים ב-PALLYWOOD על 'טבח' עם 'יותר מ-500 גוויות' ועם 'הלוויות שבהן המתים נופלים מהאלונקה ו'קמים לתחייה'?
איך כמוכם בקרקס העולמי.

הפלסטינים הוציאו אז דיווחים על 5000 הרוגים!!

בשיתוף עם אלג'זירי כמובן. לא 500! 5000!! וזה ביום הראשון או השני לכיבוש המחנה. בסופו של דבר התברר שזה היה שקר גס, אבל הלאומנים הפלסטינים עדיין התאבלו לא מעט, כי הנזק מבחינתם היה עצם העובדה שצה"ל הצליח להתגבר על ההתנגדות ושההסברה הישראלית ניצחה. אני זוכר איך הבנתי אז שהלאומנים הפלסטינים פשוט רוצים לראות ניצחון פלסטיני, ולא חשוב מה השיטות, לא חשוב מה הסיבות לתוקפנות של ישראל, העיקר שלא יהיה ניצחון ישראלי. גם בלבנון הסיפור חזר על עצמו, ובצורה עוד יותר מכוערת. סימפטיה להרוגים ישראלים? לא אצל פחדנים.

תגובתי על מה שהצלחתי להבין...

ושיהיה ברור מראש- אני לא במאי סרטים או מבקר קולנוע וטלויזיה, ובכרי כן, כך שזה "לא כוחות". אני בסה"כ רוצה ליהנות וללמוד משהו מהחומר שהטמבלויזיה מגישה לי, ובמקרה של הסדרה הזו - קיבלתי את מה שרציתי מכל הבחינות. 1. הכרתי שחקנים מצויינים שקודם לא ידעתי על קיומם (סלים דאו בראשם). 2. למדתי מילים בערבית שקודם לא הייתי שומע. 3. היתה נגיעה חזקה מאד בנושאים רגישים וכואבים לשני הצדדים. זה כשלעצמו אמנם לא דבר חדש, אבל זה קרה בהפקה ישראלית ונועד לקהל ישראלי, וזה החידוש. בשום סדרה או סרט ישראלי לא ראיתי את אחד מגיבורי הסדרה חוזר הביתה ממילואים, בעוד גיבור אחר (לא איזה מחבל מה"רעים" אלא דמות חשובה בסדרה) יושב מול הטלויזיה וצועק "השתגעו היהודים! מה שהם עושים זה טרור! טרור!" 4. אני אישית הייתי מסוגל בהחלט להתמודד גם אם בסדרה הזו היה דרמה במינון הרבה יותר גבוה, על חשבון המאפיינים הקומיים. 5. כהוכחה לסעיף הקודם, צפיתי ב"גן עדן עכשיו" וגם, איך לא, ב"ג'נין ג'נין" של בכרי, ושם מופיעים רק פלסטינים שמספרים את הסיפור מהצד שלהם. שום גיבור של הסרט שהוא ביים, לא מתייחס אפילו ברמז לעובדה שביום בהיר אחד, בהחלטה מהירה ומתוזמנת, כל הישראלים הפכו להיות מטרה לחיסול. בכרי מכיר ויודע זאת היטב אך הפחדן לא היה מסוגל להתמודד עם העובדות ולהכניס לסרט שלו גיבור שעלול להחליש את סיפור הגבורה הפלסטיני. בדיוק כמו הפחדנים הישראלים שלא מסוגלים ללמוד על אסונם של הפלסטינים מחשש שזה יחליש את סיפור הגבורה הציוני. 6. אם כבר מדברים על "ג'נין ג'נין", אני חושב שבישראל שגו קשות כשאסרו על הקרנת הסרט הזה. זה מעיד על פחדנות, כשלמעשה בכרי הוא שהיה צריך לצאת הפחדן בסיפור. בישראל היו צריכים לעשות את ההיפך: לעודד את הקרנתו אפילו בבתי הספר, גם במגזר הערבי, ולהפוך אותו לסרט חובה. ההסברה הציונית היתה צריכה לקפוץ באומץ על הסרט כמוצאת שלל רב. לסיכום, אין ספק שסדרה כמו "עבודה ערבית" לא תורמת למה שבכרי אוהב - חיזוק הלאומנות הפלסטינית. נעזוב את ההשערה הסבירה שללא הציונות ספק אם היתה בכלל נוצרת זהות פלסטינית. לבכרי, בכל אופן, לא נראה לי שיש או היתה יכולת להרים סדרה כזו, שתתמודד באומץ ובהומור עם העובדות, ותעורר דיון אמיתי.

למעלה