והנושא היום הוא:מילים של ילדות

shelycat

New member
והנושא היום הוא:מילים של ילדות

אילו ביטויים ומילים אתם זוכרים מהילדות? אני זוכרת את המילה צ`ילבה וכל מיני שירים מוזרים שבזמנו אמרו לנו משהו והיום נעלמו ואיבדו ממשמעותם כמו "מלח מים" (???? מה בדיוק חשבנו?דבורים מבינות עיברית?) או למשל דבר שנורא הצחיק בת משפחה קטנטונת של עמית היה הגילוי שב"שיר": נה, נה, נה, נה תחת של בננה (ושוב??????מה???) או כל מיני משחקים מוזרים של מחיאות כף עם בן/ת זוג לצלילי שיר כמו "בכוורת גרה גברת..." או "קווא-קווא דה לה..." דבר נוסף הוא כל מיני משחקי חצר/כדור שהיו לנו כמו "חיי שרה" (שוב היום כשאני חושבת על זה אני לא מוצאת שום היגיון בשם הזה דווקא למשחק ההוא) מחניים, כדור עף, הקפות צה"ל וכו" איך אצלכם?

אתי@

New member
ברור

זוכרים את המנהג המכוער לעשות חרם על ילדים? ומה עם רחל לאה שרה - תקבל סטירה? והיה משחק כדור חולה-גוסס-מת וכמובן אסור לשכוח את משחק הקזבומבום חכו אני כבר נזכרת בעוד...

שמופית

New member
אחת-שתיים-שלוש דג מלוח ../images/Emo6.gif

אתי@, חצי מהמשחקים שהזכרת אני בכלל לא מכירה (קזבומבום ???) וזוכרות את הדבר ההוא שהיינו מקפלים מנייר ורושמים בחוץ צבעים ובפנים תכונות ואומרים "תבחר מספר וצבע" ואז "מגלים" איזה תכונה יש לבנאדם הזה

זוכרות את המשחק

שכותבים משפט על דף ומקפלים כך שנשארת רק מילה אחת, והבא/ה בתור צריכ/ה לכתוב משפט חדש ואז יוצא סיפור מצחיק? גם אני לא מכירה את קזבומבום ולא את המשחק עם רחל

אתי@

New member
קזבומבום

כל הילדים יושבים במעגל והמורה/מדריך עומד באמצע עם "מקל". המורה נותן לילדים מכה בראש עם ה"מקל" ואומר "קזבומבום" או את שם הילד. ל"קזבומבום" הילד צריך לענות את שמו, ולשמו הילד צריך לענות "קזבומבום". הקטץ´ כאן הוא שזה נורא מבלבל כי משחקים את זה נורא מהר...

שמופית

New member
עדיין לא מצלצל מוכר.....

אבל מזכיר לי את "שבע בום" - שכל אחד אומר מספר וכל פעם שמגיעים לספרה 7 או כפולותיה, צריך להגיד "בום"
ואפרופו מעגל - היה גם את "מטפחת" שהיינו משחקים...

danonit

New member
אך הילדות... ../images/Emo6.gif

מלח מים מלח מים
מודה ומתודה, עדיין מתפלק לי לפעמים למשמע זמזום הדבורה
חיי שרה, שמות אויר
, לעשות מחנה ולהכין קובבות. מי מכיר חמש אבנים? שם יש המון מילים מוזרות... "אחדים לקוגלך"

polip

New member
היום שיחקתי חמש אבנים

עם שתי בנות 12. מסתבר שהכל נשאר אותו דבר, כולל כל השמות. אחדים לעלהיד, פאצ´ החלפות, תקיעות, שער... ואפילו המילה קון: קון ראשון (שימו לב לקרא בהטעמה הנכונה), קון שני, קון הקשה... כמה שאני הייתי מבסוטה. חוץ מזה שניצחתי את שתיהן למרות שלא שיחקתי אי אלו שנים טובות.

daldan

New member
אני זוכרת שהיינו משחקים

תופסת טלוויזיה - אבל ממש לא הצלחתי להזכר מה היינו אמורים לעשות במשחק הזה. וכן היה גם משחק שנקרא "ים יבשה" עם חישוקים כאלה שקופצים אליהם כל פעם שאומרים יבשה ויוצאים מהם כל פעם שאומרים ים (משעשע משהו לא?) היה לנו משחק שנקרא "גול בןאדם" ונורא אהבנו לשחק בו
והיינו משחקים גם בשוטרים וגנבים יעני יש קבוצה שמתחבאת והם "הגנבים" ויש קבוצה שצריכה לתפוס אותם והם השוטרים.

תופסת טלוויזיה

מנסה להזכר מה זה היה היו כל מיני סוגים של "תופסות" בתוספת טלוויזיה כל אחד צריך להגיד שם של תכנית טלוויזיה ואז (את ההמשך אני לא זוכרת) אולי מי שאין לו שם של תכנית תופסים אותו? לא יודעת

daldan

New member
נכון נכון

כשהתופס היה כמעט נוגע בך אז היית צריכה להגיד של תוכנית ואז את מוגנת. זוכרים את "מי שעומד מלפני ומצדדי לפחות 3 מטר, הוא העומד, אחת שתיים שלוש" - וכשגילו מישהו ואמרו אותו אז הוא היה "דפוק". כמו שאמרו "את כבר דפוקה, דפקתי אותך קודם..."

מאי26

New member
ויש כמובן את הקלאס על

גרסאותיו השונות ואת משחקי ארץ/עיר או חי/צומח/דומם למיניהם. ו"מכשפל´ה רעה, תחתונים וגופיה"... וקווא קווא דלעומר (מה התכוון המשורר להגיד?)

danaziv

New member
אבן נייר ומספרים

שאני בטוחה שאין ילד שלא שינה את זה לאבניהאו מספריים. וכמובן משחקי הגומי למיניהם בכל הוריאציות (שאין ילדה שלא חוותה). וגם גה גה גה - כאילה דהההההה מה זה גה גה גה הכדור כאילו ברווז??? ויש גם ארנבת שחורה,ירוקה,צהובה וכו´. מה שכן הילדות הזו היתה בהחלט שווה אם משווים אותנו לילדים של היום שמתפנקים לצאת מהבית אם קצת חם ואם כבר אז יוצאים לקניון או מקסימום למחשב של השכן. אנחנו היינו יצירתיים ומקורים במשחקים שלנו בזה אין ספק!!!

daldan

New member
בקשר לקלאס

תמיד שמישהו היה זורק את האבן רחוק אז היו צועקים לו "ירושלים", אין לי הסבר לזה כנראה בגלל שירושלים היתה נראית מאד רחוקה בזמנו (מה גם שגרתי אז בצפון הרחוק מאד) זוכרים כל מיני מושגים כאלה? כמו "פוס" אני פוס אז אי אפשר "לדפוק" אותי. הייתי מאד שמחה לצעוק היום "פוס" בכל מיני מצבים בחיים - לצאת לרגע מהמשחק

למעלה