והנושא היום הוא:מילים של ילדות

dorlim

New member
אחרי ש"לקחו" לי כמעט את כל המשחקים

נשארו ממש מעט * 7 אבנים * חבל (וחבל כפול שרק יחידות סגולה הצליחו לקפץ בו...) * סף (ולשואלים/ות זה משחק כדור שעומדים משני צידי הכביש וצריכים לפגוע בדיוק בסף של המדרכה) * הולד (או בשיבושו הולט) * כיבוש דגלים לפעמים אני ממש מתגעגעת למשחקים האלה....

danaziv

New member
נזכרתי בעוד

בבריכה היה גם "מרקו פולו" ו"הקטרים באים"

שמופית

New member
וחברה שלי מוסיפה עוד משחק....

"עולמות"... מישהי מכירה ? (כי אני ממש לא...)

danonit

New member
וקלפים שאוספים?

היו כל מיני, של סלבריטיז ושל מטוסים ומאוחר יותר חבורת הזבל וכאלה... היינו משחקים כדי לנסות לזכות בקלפים של אחרים, מניחים את הקלפים עם הפנים למעלה, ועושים מין מחיאת כף כזאת בשביל להפוך אותם - ומה שמתהפך - שלנו...

צילולה

New member
אפרופו אוספים:

אוספים של מיכתביות שהיינו מתחלפים בהם בהפסקות, אוספים של מפיות (כשהיינו ילדות היינו מאושרות כשההורים חזרו מבית הקפה עם מפית ששמים עליה את הכוס..), אוספים של מחקים... ודרך אגב, יש המון משחקים שגם היום אני רואה ילדים שמשחקים בהם כמו תופסת טלויזיה או תופסת עכברים (נדמה לי..) ותופסת צבעים

נופר30

New member
סוף סוף משחקים שאני מכירה

רק שאצלנו זה היה חמש אבנים ומה עם תופסת בית חולים ?

dorlim

New member
יקירתי, 5 אבנים זה עם אבנים קטנות

מיוחדות שזורקים וצריכים לתפוס בכל מיני צורות... 7 אבנים זה משחק קבוצות עם אבנים רגילות וכדור שצריך לפגוע באבנים ולאסוף אותן חזרה למגדל...

נופר30

New member
אהה , אצלנו הוא נקרא אחרת

משהו כמו מגדל שמירה לא ממש זוכרת

fila

New member
טוב, סוף סוף אני בבית ויש לי זמן../images/Emo13.gif

אז גם אצלנו היה הקטע של "מלח מים" "צ´ילבה" וחרם קולקטיבי על מישהו בלי סיבה מיוחדת.... שירים כאלה עם מחיאות כפיים וגם היינו הולכים לכל מקום עם ספר זכרונות בכריכה פלסטית וכולם היו כותבים לכולם "זכרונות" ומקפלים למטה את קצה הדף "סוד כמוס לפרה ולסוס", זוכרות ו שזה היה רק אצלנו? היו כמובן משחקים שהעסיקו אותנו כ"כ הרבה לפני עידן המחשבים, מה שבטוח היינו פעילים יותר שזופים יותר וחברתיים יותר! חפש את המטמון,אש לילה, קלס,גומי,חבל,"דג מלוח" הרוצח-המשחק הזה שמישהו הוא הרוצח והוא קורץ כל הזמן לאנשים ומי שראה אותו קורץ "נרצח", ועוד מלא שכבר הזכרתן כאן...... הא נזכרתי בימי הולדת עם חוט קשור סביב המותניים בקצה נר וצריך להשחיל לבקבוק...... נשיפות לתוך קערת קמח ומנצח מי שמוצא את הסוכריה שממתחת תחרות ליפוף נייר טואלט סביב אחד המשתתפים ואיך לא? תחרות גלגול צמר גפן
תגידו לי שגם אתן עברתן את זה ולא רק אני

shelycat

New member
בטח............

בטח שעברנו את זה, אין כמו פרצוף מלא קמח או מרוח בקרמבו אחרי משחק שבו צריך להאכיל את הבן זוג קרמבו בעיניים עצומות.

fila

New member
יופי! ואני חשבתי שרק עלינו בפריפריה

עברה ככה הילדות שלנו

אתי@

New member
../images/Emo13.gif נזכרתי............

יושבים במעגל ואחד מתחיל: מי אכל ת´עוגיות שבקופסא? מי אני? כן אתה! מה פתאום? אלא מי? בוודאי מס´ 2 מי אני? כן אתה! מה פתאום? אלא מי? בוודאי מס´ 3 מי אני? כן אתה! מה פתאום? אלא מי? בוודאי מס´ 4 מי אני? כן אתה! מה פתאום? אלא מי? בוודאי מס´ 5 מי אני? כן אתה! מה פתאום? אלא מי? בוודאי מס´ 6 מי אני? כן אתה! מה פתאום? אלא מי? בוודאי מס´ 7 מי אני? וכו הלאה

אופה3

New member
יש עוד כמה משחקים שבטח שכחתןןןןהנה

את המשחק הזה שהיינו משחקים במסיבות כיתה, כיסאות מוזקליים או את, הגוגויים, שהיינו אוספים מהמשמש, ומשחקים בחולות. גם את טאקי, ומונפול, שהיו בגרסה הישנה מאוד מעניינים וגם את המשחק הזה של רותי, קוראים לי, רותי , זה קולה של אימי, רוצים אותך בטלפון , אם זה לא מוטי, זה לא בא בחשבון, שהיינו שרים באוטובוס. או כן כן כן הגענו למקום מרגישים לפי הסירחוןןןןןןן, עוד שיר ישן. או שהיינו קושרים נרות לישבן ומנסים להכניס אותם לבקבוק, זוכרות. טוב ודמקה כמובןןןןןןןןןן איך שכחתי המשחק האהוב עליי. וגם ארץ עיר, וכאלה שכבר הוזכרו גמר חתימה טובה האופה

blueirus

New member
הנוסטלגיה...

אצלנו המילים היו קצת שונות, אל רותי -אני שומעת את שמי אל רותי -אני שומעת שנית רוצים אותך בטלפון -אם זה לא מוטי זה לא בא בחשבון היה את הקטע של "בלי כיבודים" אם מישהי הייתה יורדת למטה בשכונה עם איזה ממתק או סנדוויץ, והיה ולא אמרה את ססמת הקסם "בלי כיבודים", היה לנו מותר לבקש ממנה "ביס". והיא הייתה חייבת להתחלק איתנו, כל אחת ביס. שיחקנו יש לנו גולם במעגל. כי היינו הרבה ילדות בשכונה. וכמובן גומי חבל.פעם קראו לזה סקייטים, היום זה השתכלל וקראם לזה רולרס מכירות את ה"גלגלון"? והחוג לבלט, ואחר כך החוג לג´ז. אספנו הכל באותה תקופה, מכתביות, מפיות, בשמים, בובות. כמה שאני מתגעגעת לילדות, מן הסתם עד היום אני אוהבת את הדברים האלו.

dorlim

New member
יווו כמה שצחקתי....

הזכרת לי נשכחות של ממש מהמסיבות יומולדת. גדולה

למעלה