והפעם בפינת הביזאר - עשן נוזלי

והפעם בפינת הביזאר - עשן נוזלי

(liquid smoke)
מישהו משתמש בזה? אני מכינה בורגר טבעוני וזהו אחד המרכיבים במתכון, בעברית זה גם נקרא "תמצית עישון" ולפי גוגל יש בארץ של מותג "היקורי"
זה אמור להוסיף עומק למאכלים/תבשילים שאמורים להיות עם איזשהו טעם עמוק מעושן
מישהו ראה את זה פעם בחנות? ויש כאן מישהו שמשתמש בזה במקרה ויכול לספר עד כמה זה ממש נותן טעם שונה ועמוק יותר?
תודות!
 

ladybug6

New member
למי שאוהב טעם מעושן זה מעולה

אני אישית לא אוהבת וזה הורס לי (אני גם לא אוהבת חצילים ופלפלים על האש ומעולם לא אהבתי אוכל מעושן.. אז אני לא דוגמה..:)
התמצית הנוזלית פשוט מוסיפה את הטעם בלי כל הבלאגן של הצלייה על האש.
לטבע דלי יש/היה בורגר אחד שהיה בו תוספת של התמצית הזו וזה נתן לו טעם מעושן שממש הרס לי. אחרים עפו על זה..
בדר"כ קונים את זה בחנויות מתמחות כמו לגעת באוכל וכאלה.. או בחנויות תבלינים בוטיקיות.
 
תנקס

 

gs1234

New member
זה מגעיל

קניתי בארצות הברית, שני סוגים שונים, ולשניהם היה טעם מגעיל של פלסטיק שרוף.

אני דווקא אוהב טעם מעושן קל בחלק מהמאכלים שאני מכין, ואני מוסיף להם חומרים אחרים שנותנים טעם מעושן, כמו:
- שמן שומשום לא מזוכך (יש בחנויות למוצרי המזרח הרחוק)
- פפריקה מתוקה מעושנת (בחנויות תבלינים)
- רוטב ברביקיו מעושן (בכל סופר).

 
של איזה מותג קנית? הרי גם רוטב ברביקו

יש את זה. מעניין שזה הריח לך כמו פלסטיק שרוף, זה אמור להריח כמו עץ שרוף
 

littlegem

New member
לייק לפפריקה. רוטב BBQ תמיד מתוק לי מידי. יש לך המלצה?

 

salo22

New member
פפריקה ספרדית מעושנת


תבלין נפלא ומופלא שמשדרג כל מטבח, יש גם גירסאות כאלו שממש מרגישות ונותנות טעם "ברביקיו".
 

smaak

New member
אני גיליתי אותה בקורס בישול ומאז משתמשת בה המון.

 

salo22

New member
די מגעיל

ומזכיר בעיקר את מחלקת הנקניקים בסופר. תלוי אבל, בטח יש פירמות רבות. נסי במקום טעם כזה להוסיף מעט רוטב וורצ'סטר להמבורגר בהנחה שמתאים לך להשתמש בו. בכל מקרה טעמים נהדרים רצוי להוסיף מירקות מקורמלים, בשל קצוץ מטוגן לאט לאט לאט עד פריכות וקירמול מלא ייתן טעם מדהים לכל המבורגר, תעבדי דרך הכיוונים האלו, לא תמציות מפוקפקות
 
וואלה, טוב לדעת. ירקות מקורמלים וכדומה זה

נהדר אך זה מכוון למשהו אחר וזה נעשה בכל מקרה
באיזה סוג השתמשת? של איזו חברה?
 

salo22

New member
לא מרבה להשתמש

בווסטרשייר, זה כנראה השם הנכון
נדמה לי שמסתובב לי בקבוקון של היינץ במזווה, בכל מקרה אני לא צמחוני או טבעוני, כך שבדקי האם מתאים לך מבחינת המרכיבים. גם מכיוון המטבח הסיני תאילנדי יש אלמנטים רבים שיכולים להוסיף טעמים מעושנים ומעניינים להמבורגר כזה - רוטב "אויסטר", לדעתי רוב הפירמות לא ממש קשורות לצדפות, אפשר לקרוא התווית. יש סויה קרמלית אניסית שנקראת קאטצ'פ מאניס והיא רוטב מעולה כתוספת לכל דבר, אחד הקונדימנטים היותר מעניינים, שוב, לבדוק תווית.
כנ"ל יש רוטב סויה כהה ופטריות, שיוסיפו לך טעמים מעניינים לתערובת ולדעתי הם הרבה יותר נעימים לחיך מנוזל עישון.
 

salo22

New member
אגב אפשר ורצוי להכין רוטבים נפלאים כאלו לבד

כך יודעים מה נכנס וגם בטעם אין תחרות - כל חימום וצימצום לזמן ארוך של סוייה ומירין עם גורמי טעם קצוצים כג'ינג'ר, שום שאלוטס וכולי, כוכבי אניס, ציפורן, קינמון, גורמים סוכריים מעניינים (סוכר דקלים ואחרים..), גורמי "אוממי" כמו פיטריות שיטאקי מיובשות ואצות קומבו, אלו פרופילים של טעם הרבה יותר מעניינים לדעתי להמבורגר צמחוני מאשר גורמים מלאכותיים.
 

gs1234

New member
תוסיפי קצת יוזו

ואז יש לך רשימה של כל הרכיבים האוריינטליים האיזוטריים האפשריים.

למי שלא יודע, יוזו זה פרי הדר ריחני נדיר שגדל ביפן ועולה הון.
 

salo22

New member
שום דבר לא איזוטרי ברשימה הזו


אפשר להשיג היום בקלילות כל מרכיב ומרכיב
אין צורך להתאמץ במיוחד בשביל יוזו, מה גם שפרי היוזו כמעט ולא ניתן להשגה מחוץ ליפן, אפשר בקלות להחדיר טעמים לא פחות מוצלחים מיוזו של פירות הדר לתוך כל דבר עם מינונים טובים של קליפות ומיץ של לימון ומנדרינה.
 

ladybug6

New member
רוטב וורצ'סטר מכיל חיות.

מזכירה שאנחנו לא ממליצים על זה פה.
 

salo22

New member
יש גירסאות מסחריות טבעוניות

ומאוד קל להשיג אותן בארה"ב, אכן אין לי מושג בארץ, לכן המלצתי תמיד היא לקרוא התווית כמובן. אגב גם ברטבים מסחריים רבים שלכאורה מכילים מתוקף הגדרתם הבסיסית דברים הקשורים לחיי (כמו רוטב אויסטר), לא נמצא את אותם גורמים בפנים, פשוט לבדוק תווית.
 
למעלה