וואו! איזה פרק!!!!

מזדהה עם הקטע של הילדה השמנה

גם אני הייתי ילדה בגבול שבין מלאה לשמנה ואף פעם לא הייתי רזה. בנוסף לכל ה"צרות" גם התפתחתי מוקדם ועד היום יש לי גוף מאוד נשי ("מלא במקומות הנכונים"...). מגיל 12 שהלכתי לדיאטנית אני שומרת והיום יש לי באמת עודף משקל קטן (משהו כמו 3 ק"ג עודפים) ואני לא נחשבת בכלל לשמנה והרבה פעמים אנשים מחמיאים לי על איך שאני נראית ("רזית" "יש לך גוף יפה" וכאלה) אבל הרבה פעמים אני מבטלת את המחמאות האלה ב:"זה תלוי במה שאני לובשת", "דווקא לא רזיתי" וכו'. מצד שני, אם מישהו יגיד לי שהשמנתי קצת או אפילו כמחמאה יעיר לי על החזה שלי, אני ישר מרגישה את העלבון בגרון. חבר שלי משתגע מזה שכשהוא מחמיא לי על החזה אני נעלבת או שבצחוק (כי הוא יודע שאני מתעצבנת מזה) הוא צוחק על מה שאני אוכלת ואני נעלבת עד עמקי נשמתי. כנראה שהילדה הקטנה והשמנה אף פעם לא נעלמת לגמרי...

לילו22

New member
פעם חברה שלי יצאה עם בחור

והוא היה חתיך, חמוד,חכם וכולי (כאן המקום לציין שהיא הייתה שרוטה קצת) כי היא החליטה (כמו מאיזה פרק הזוי של סיינפלד) שבגלל שהוא היה פעם שמן, יש לו התנהלות כזו של אדם שמן יש לו הומור כזה של בנאדם שהיה פעם שמן (הרי הרבה פעמים אנשים שמנים מפתחים חוש הומור שבא לפצות על ה"שמנות") והוא הולך כמו מישהו שהיה שמן זה לא נעלם. אבל היא דפוקה שזה הפריע לה. על אף שזה היה דיי מצחיק.

סלינוש

New member
לא יודעת

אולי אתם צודקים. אני באופן אישי לא זוכרת את עצמי לא במראה ולא במחשבות ולא בכלום לפני גיל 8 לערך. כלומר מתמונות אני יודעת, מסיפורים אני יודעת. מלבד ארועים בודדים מאוד שחרוטים לי בזיכרון - הכל מחוק. ככה שהיה לי קשה לקבל את זה שהשפעה גדולה יכולה להיות מילדות שמנה. (למרות שכבר שמעתי תיאוריות על ההשפעות הפסיכולוגיות של פגים, עוברים, ושל גיל הינקות...) היה לי יותר הגיוני להבין שנערה שמנה, כאשר מדובר בגיל שעניין ההשמנה הרבה יותר קריטי תסחוב משקעים מהעניין. וכן. בנאדם שמן- תמיד נשאר שמן בראש, לא משנה כמה הוא שוקל. לצערי, אני יודעת היטב לאילו בלגאנים השמנה ואוכל יכולים לגרום.

לי יש זכרונות מגיל 2-3,

וזכרונות מאד ספציפיים, ולא דברים שההורים שלי או כל מבוגר אחר יכולים היו לספר לי. זכרונות אותנטיים שלי. ובלי קשר, עצם העובדה שמישהו לא זוכר מה שקרה לו בילדות המוקדמת לא אומר שלא היתה לדברים השפעה עצומה עליו.

אני חושבת שכן.

אני נערה עכשיו ( 17) והייתי ילדה שמנה, לא אוביס אבל מעל " המשקל הרצוי" בהרבה. זה משפיע עליי עד היום ולא נראה לי שזה יעבור. עכשיו אני לא שמנה אבל תמיד חושבת שכן, תמיד מנסה עוד קצת לרדת, תמיד מבקרת את הגוף שלי. ולא משנה מה יגידו תמיד זה ישפיע על הכל איך שאני מציגה את עצמי ומה אני בוחרת ללבוש, ואיך תמיד אני אחשוב שחושבים שאני שמנה. כך שאני מבינה את אורנה לגמרי למרות שאת צודקת היא שרוך מהלך ומדבר ככה שאין הרבה הגיון אבל מה שאנשים רואים ומה שאני רואה במראה זה שני דברים שונים.

לילו22

New member
ראובן קצת פישל

הקטע הזה שהוא פתאום אמר "אני מספר לכם על אשתי כדי להראות לכם איך לחשוף רגשות". באמת, אני ממש טובה בלברוח ולעוות ולהמציא משמעות חדשה למילים, ובתוראחת כזו אני יכולה להגיד שזה פשוט היה נסיון נואש להסתיר את האמת שמיכאל חשף (שהוא סתם מכניס את מה שקורה איתו ועם אשתו לטיפול) הוא הרבה פעמים מועד,וזו הייתה אחת מהמעידות האלו לדעתי

שרונסקי

New member
אני חושבת שדוגמא אישית היתה במקום

רק שהוא לא ניסח אותה מספיק טוב, והסגיר יותר מדי, בקיצור - לא עשה את זה קלאסי. התוצאה היתה כפי שקיווה, זה אכן הזיז משהו, רק שבגלל הניסוח המסגיר ונסיון ההתחמקות מיכאל עלה עליו הוא היה צריך להגיד משהו כמו: גם לי היו לא מעט קשיים, נראה לי בילט אין בחיי זוגיות. ומנסיוני האישי, כמו מנסיוני בטיפולים זוגיים אחרים, גם ממקרים חסרי תקווה אפשר לצאת, גם במקומות אבודים כביכול, של אבדן אמון, של פגיעות קשות וכו', אפשר לצאת לדרך חדשה. - רק שהכל היה לו רגיש מדי. ובכל זאת, הנוסח הבעיתי אמנם הביא את מיכאל להשתלח בו, אבל שימו לב לשינוי שזה עשה

כן, מיכאל גם אמר אחר כך

"כן אפשר לשנות, בגלל זה הוא דיבר על אשתו" - או שאורנה אמרה? אז זה כן עבד.

אבל מה זה אומר? שהוא כבר צפה

את העתיד (הטיפול עם גילה ביום ה' והמשכו) או שהיה להם כבר קטע כזה בעבר?

אולי פשוט שהוא חושב על הבגידה

ושואל את עצמו אם אפשר לתקן. (ומה הוא עונה לעצמו?)

לילו22

New member
אני מתה על זה

שאיילה אומרת לו "ומה אתה עונה לעצמך?" זה משעשע

למעלה