וואו כמה שיעורי בית

וואו כמה שיעורי בית

הבן שלי קיבל כמות שיעורי בית הזויה.
כל יום הוא מקבל המון המון דפים, המון המון משימות, זה מוציא ממנו את הסקרנות הטבעית ללמידה ואת החשק להבין וכל מטרתו הופכת להיות לסיים, כמה שיותר מהר. הכי מהר שיוצא לו זה לשבת 3-4 שעות ביום רק על שיעורי הבית וזה החפיף, בלי להתעמק, זה לא נורמלי, הוא רק בכיתה ד'.
היום ניסיתי להבין למה לוקח לו כל כך הרבה זמן ונתקלתי במשימה אחת שהיתה לו מתוך 7 עמודים באותה חוברת הוא היה צריך לחקור 20 חיות ולהכין להן כרטיסי ביקור. בכל כרטיס ביקור שאלות שונות כמו איפה הן חיות? צורת ההתרבות שלהן, התועלת שלהן לאדם אם יש, כמה גפיים? וכו וכו.
ישבתי איתו כמעט שעתיים ובסופן היינו רחוקים מלסיים.
כתבתי מכתב חריף למורה וכיתבתי את המנהלת.
המנהלת הגיבה שהיא תחכה לתגובה של המורה והמורה עדיין לא הגיבה.
זה לא הגיוני הכמות. פשוט הזוי הזוי הזוי.

רזאי

New member
אנחנו בארה"ב, ומסתבר שכאן

מאמינים שילדים צריכים להיות עסוקים. הקטנה שלי בכיתה ב', ויש לה לפחות 3 שעות ביום של שיעורי בית. מסתבר שזה הסטנדרט כאן.

schlomitsmile

Member
מנהל
עסוקים זה טוב, השאלה במה
ומי קובע במה יהיו עסוקים.

איך בתך מגיבה לעומס הזה?
איך לדעתך כמות כזאת של שיעורי-בית משפיעה עליה?

רזאי

New member
היא מקטרת, אבל אין לה ברירה.

כל החברות שבגילה נמצאות באותו מצב, כך שהיא יודעת שזה לא נגדה אישית.

הבעיה היא שאנחנו שומרים על קשר גם עם בנות ישראליות צעירות יותר, ולהן אין כמעט שיעורים. הן רוצות להפגש לשחק, והיא לא יכולה.

schlomitsmile

Member
מנהל
האם לדעתך זה עומס סביר? האם משחק עם חברות חשוב להתפתחות שלה פחות
מעוד 10 שאלות במחברת?
ולמה אין ברירה? תמיד יש ברירה

רזאי

New member
אנחנו מקפידים לפנות לה זמן

כדי להפגש עם חברות אחה"צ, לפחות פעמיים בשבוע. משתדלים שלפחות אחת מהן תהיה עם חברה ישראלית, כדי לשמר את השפה. משחק עם חברות חשוב מאוד בעינינו.מצד שני, הגענו לארה"ב לשנתיים. אנחנו מחשיבים גם את ידיעת האנגלית. שפה שניה בגיל כזה היא מתנה לכל החיים. אנחנו מעוניינים למקסם את ידיעת האנגלית שלה לפני שנחזור לישראל.
אני מקווה שאנחנו מצליחים לשמור על איזון סביר. כמו תמיד ההורים עושים כמיטב הבנתם, ומקווים שהם צודקים.
ימים יגידו...

רזאי

New member
נקווה שיעבור בלי

טראומות ארוכות טווח, ושנוכל ליהנות מהרווחים של התקופה הזאת לאורך השנים.

ילדים צריכים להיות עסוקים אבל לא בשיעורי בית

יש חברים, חוגים, שיחות עם ההורים
אינטרקציות חברתיות.

יש להם מספיק שעות לימוד בבית הספר....

רזאי

New member
זו חשיבה ישראלית טיפוסית.

בהרבה ארצות ותרבויות אחרות, חושבים אחרת. בחלקן (מזרח אסיה) חושבים ממש הפוך.

schlomitsmile

Member
מנהל
זה באמת נשמע היסטרי..
מה אמר הורם אחרםבתה
מה אמר ועד ההורים?
האם מדובר במורה אחת, או שזה נוהג נפוץ בביה"ס?

אני בועד

וכשפניתי למורה ואמרתי לה היא אמרה שאין מה לעשות ואמא אחרת בועד אמרה סוף סוף יש שיעורי בית בכיתה הזו, בשנים קודמות הבן שלי תמיד חזר בלי שיעורים, הגיע הזמן שהוא יעשה משהו.
אני מבינה שיש גישות בנושא הזה אבל אני חושבת שאין צורך להעמיס ושלילדים מגיע לשחק ולנוח ולא כל היום להיות עסוקים במחוייבויות.
אגב היום הלכתי לדבר עם המורה ומסתבר שמה שהיה אתמול היה באמת טעות ולא הגיוני, היא אמרה שהתוכנית היתה שהם יעשו את זה יחד בקבוצות בכיתה ולא כל אחד יעשה לבד את הכל. בקיצור צריך לשים לב שהבן שלי באמת מבים מה צריך לעשות ולא מתבלבל...

riki23

New member
הכל עניין של גישה

וגם יכולת של הילד, אותם שיעורי בית ניתן לעשות בשתי דקות וניתן ב 40, יש הורים שיבקשו תמיד יותר ויש כאלו שיבקשו פחת.

yaelli10

New member
לעומת זאת אין לנו שיעורי בית

עד החטיבה ! כיתה ז' בארץ.
אז אצלנו גם הילדים הולכים לבית הספר עם תיק לייט. רק סנדוויץ, שתייה ופרי.
כל החוברות והמחברות והעפרונות והעטים מסופקים על ידי המדינה. ונשארים בתחום בית הספר. בסיום תקופה או מחברת אנחנו מקבלים אותם לבית להתרשמות. הבת שלי שהיא בכיתה ה' מקבלת שיעורים (מאוד מזעריים) פעם אחת בשבוע. יום הלימודים הוא גם יותר ארוך - עד 14:45 חוץ מיום רביעי (12:15).
אבל - ממה ששמעתי, לילדים שמתחילים חטיבה מאוד קשה עם משמעת שיעורי הבית החדשה.

רזאי

New member
איפה אתם?

גם אצלנו מקבלים את כל הציוד בכיתה. הבת שלי הולכת לביה"ס גם עם ארוחת עשר, וגם עם ארוחת צהריים קלה. זו ההחלטה המשפחתית שלנו, כי אפשר לקבל ארוחת צהריים בביה"ס. אנחנו גם שולחים תיקיה דקה, כדי שהמורה תוכל להכניס אליה הודעות או שיעורי בית בדוקים. לומדים כל יום מ7.40 עד 14.00, יום רביעי קצר רק עד 12.00. את כל שיעורי הבית מקבלים ביום שני,וצריך להגיש אותם ביום שישי. הכמות כ"כ גדולה, שכבר ביום שישי אנחנו משערים מה יהיו השיעורים בשבוע הבא ודואגים להתחיל לעשות אותם.
כשנחזור בשנה הבאה לישראל, היא תרגיש ממש בחופשה.

רזאי

New member
איך רמת הלימודים שם?

את מרוצה? את מעדיפה כשהכל רגוע יותר?
אני למשל אמא די לחוצה. נסענו עם הילדים לטיול של שבוע בזמן הלימודים. דאגתי לקבל מחברה את שיעורי הבית לכל השבוע, וישבתי איתה כל ערב במלון כדי ללמד אותה את החומר החדש בחשבון. מסתבר שנהגתי נכון, כי המורה קראה לה ללוח בבוקר הראשון כשהיא חזרה לביה"ס. היא היתה מאוד גאה בעצמה שהצליחה לפתור את התרגילים. מאז היא גם נחשבת ל"טובה בחשבון".
לי היה קצת מוזר שהמורה בוחנת אותה מיד כשהיא חוזרת, ולא נותנת לה זמן להשלים את החומר. אבל כנראה זה חלק מהשיטה כאן.

yaelli10

New member
הרמה טובה ואני מתבוננת במחברות כדי לראות

ההיפך ממך אני לא יושבת עם הילדים ומחייבת אותם. בכל אופן לא עם הגדולה, אולי עם הילד האמצעי יהיה הצורך. הציונים שלה הם מהגבוהים בכיתה. אני לא מנדנדת לה להכין שיעורי בית (פעם בשבוע) וגם לפני מבחנים. היא מעצמה חדורת מוטיבציה.
אסור לילדים כאן לצאת לחופשה ללא סיבה מצדקת. עבירה שכזאת גוררת אחריה קנס ויחסים עכורים עם מע' החינוך כאן. אז אני מתאימה את עצמי לחופשים שלהם.

מאיפה את?

למעלה