וואי! עליתי על באג בסרט!

זה נכון. אך-

האינטרס שלהם הוא הישרדות קודם כל, אז לבטח הם תיכננו את המטריקס לתועלתם. האיזון לא חייב להיות מופר -

Gilliana

New member
אבל יש כאן משהו לא כ"כ הגיוני...

הרי זה לא סביר שכל אדם שמת בתאונה "הוכנס" לתוך מצב של תאונה ע"י המטריקס. המטריקס לא מכתיבה לאנשים כיצד להתנהג.

כן, אבל תתארי לך איזה אסון לדוגמא.

המכונות מן הסתם לא יצהלו אם חצי מיליון "בטריות אנושיות" יאבדו להם ככה סתם. ובנוסף, האורקל מסבירה לניאו בחלק 2 ( על הספסל שם) שלכל דבר יש תוכנה, גם לחיות, גם לרוח, וכדומה - כך שהם כן שולטים בתופעות הלל. אך עדיין זה תמוה - כי אם כך, למה יש בתוך המטריקס אסונות טבע?? הריי זה לא מועיל למכונות. נכון שהמטריקס לא מכתיב לאנשים כיצד להתנהג לכאורה. אך הם מביאים את כל התנאים כדיי לוודא שדברים אכן יתרחשו.

Gilliana

New member
מביאים את התנאים? במידה מסויימת

שוב - כדי לחקות את העולם האמיתי. לגבי אסונות טבע - אולי זה בדיוק העניין של האיזון? להשמיד כמות מסוימת של בני אדם כדי שאפשר יהיה להזין בהם חלק אחר?

MAYBE

יכול להיות. השאלה היא אם כך: למה הם הורגים ילדים ואנשים צעירים? שיזינו אותם בזקנים, או המחלות סופניות - זה יותר חסכוני והגיוני מבחינתם. לא?

Gilliana

New member
אבל אז זה לא יראה טבעי...

ואנשים עלולים לחשוד שמשהו כאן לא תקין. מצד שני - ובהמשך לשאלתי לגבי ההיסטוריה, אם בני האדם הללו "נולדו" לתוך המאטריקס, הרי אפשר היה לבנות להם כל עולם שהוא והוא היה תקין מבחינתם - גם אם השמיים בו היו אדומים ואפשר היה לעוף באופן נורמלי, הם לא היו מכירים שום מצב אחר. בקיצור - פאראדוקס.

אכן - אך שוב, הם התבססו על זמן

שכבר היה בהיסטוריה האנושית ומחינת המכונות, התקופה של 1999 היא הכי אידיאלית לקיום המטריקס. בני האדם היו מבחינים שלעוף זה מנוגד לחוקים של הפיזיקה, שעדיין המכונות ניסו לשמר באשליית המטריקס. הרי הכי פשוט היה מבחינת הAI לעשות את כולם "צמחים" ולקחת את האנרגיה בקלילות. משום מה הם בחרו להקים את המטריקס.

EMM1

New member
ומשום מה?

משום מה אתה חוזר שוב ושוב לאותו נושא מופרך מיסודו?

EMM1

New member
לא הבנתי...

אני אמור להיות מאוים? יאללה תחזור לשחק עם הזורדים שלך.

אני עונה

אבל שים לב שלא דיברת על שום "באג" כמו שקראת לזה, אלא פשוט שאלת שאלות. אם בן זכר ונקבה עושים ילד במטריקס - האם המכונות יודעות ומכינות להם מראש ילד מהשדות-גידול? כן. אני לא מבין מה הבעיה, הם הרי מחוברים לחלק הוירטואלי של התודעה שלהם. וגם, אם מישהו נניח עושה תאונת-דרכים המטריקס - האם זה מכוון? או שהמכונות דאגו להיפטר ממנו בגלל סיבה כלשהיא?יכול להיות שהוא פשוט מת בלי כוונה של אף אחד ויכול להיות שהמכונות ניתבו את זה ככה לצורכיהן. וגם, אם יש הפסקת חשמל בעיר המכונות - אז מה קורה במטקיקס? כולם מתים? אין הפסקות חשמל בעיר המכונות. בניגוד אלינו (בני אדם בשנת 2005), הם לא יכולים להרשות לעצמם הפסקת חשמל.. ואני עדיין ממתין ל"באג" שמצאת בסרט.

תקרא את כל השירשור, ואז תבין.

הקטע הוא בכלליות, האם הכל מתוכנן כדי לתעל את המטריקס לצרכי המכונות? או שהכל רנדומלי? הבאג הוא - בחירה מול גורל. סתכל בשירשור ליותר פרטים. ובקשר להפסקת חשמל: התשובה שנתנת לא קשורה. תאר לך שיש מגיפה באמבטיות שמתפשטת, או שיש קצר? טעויות קורות תמיד, גם אם זה בסבירות נמוכה.

אתה מפספס את הנקודה

הם משאירות תמיד מקום ל"בחירה", להתרחשות הטבעית/עצמאית/רנדומלית של הדברים במאטריקס. אני לא רואה פה שום באג. אתה מוזמן להסביר מה פה ה"באג". לגבי ההפסקת חשמל - אם יש הפסקת חשמל כללית, אז כן הכל הולך. מרוצה? (ועדיין אין פה שום "באג"...)

מה הבאג פה?

אז מה אם זה לא ברור וחדש משמעי? זה לא המשמעות של באג. אי אפשר ליצור עולם מלא ולתאר כל נתון או שאלה שאתה עלול לחשוב עליה. ככה שהחיפוש שלך אחרי ה"באג" הנכסף, אינפנטילי לחלוטין. למעשה, הסרט השני די עוסק בנושא של "האם יש בחירה או לא", כתבו על זה הודעות, מזמן לפני שהגעת.

למעלה