וואצאפ

JEK12345JEK

Well-known member
כלומר, עלי להיות הבעלים של שני כרטיסי SIM, אם כי לאחר ה- registration של ה- WA המשני אפשר להניח את ה- SIM המשני במגירת השלחן ולהשאירו שם?
אין מצב
המספר השני כולל אפליקצית הוואטסאפ שלו חייבים להיות פעילם
גיבוי זה נחמד
אבל הקו השני חייב להיות פעיל
אם סים נשאר במגירה אז הכל נשאר במגירה

k-don

Well-known member
אין מצב
המספר השני כולל אפליקצית הוואטסאפ שלו חייבים להיות פעילם
גיבוי זה נחמד
אבל הקו השני חייב להיות פעיל
אם סים נשאר במגירה אז הכל נשאר במגירה
עוד שטות. המספר השני יכול לשמש להזדהות ואח"כ אפשר לשים אותו במגירה (עד שתצטרך להתקין את אפליקציית וואטסאפ מחדש)

k-don

Well-known member
לא צריך שטח שני, מספיק האופציה של יישומים משוכפלים.
יותר מזה אין לי מה להגיד

Permafrost

Well-known member
לא צריך שטח שני, מספיק האופציה של יישומים משוכפלים.
יותר מזה אין לי מה להגיד
תודה, נכון, Second space הינו Dual device.
הוא אינו Dual apps.

The Second Space feature on Xiaomi smartphones is also known as Dual device mode and if you are confusing it with the Dual Apps option then it should be noted that while the dual apps options allows you to duplicate WhatsApp, Messenger, and other such apps, the second space allows you to create a separate space on your smartphone to keep anything like personal photos, files, apps, documents etc​

k-don

Well-known member
אני מתקשה מעט לעקוב אחר הנחיותיך.
הרי מספר קו סלולארי הוא ה- Identity שלך ב- WA או ה- Identifier.
במכשיר שלי מצוי SIM יחיד (ב- slot השני מצוי כרטיס זכרון).
מהו ה"מספר אליו אתה רוצה שהוא ישלח"?
האם זהו מספר קו סלולארי נוסף בו אתה מחזיק באמצעות מכשיר אחר שלך, אליו ישלח מסרון אימות מספר קו, או שמדובר במכשיר של, נניח, חברתך?
אכן, זהו מספר קו סלולרי נוסף שנמצא אצלך במכשיר או במכשיר אחר שלך או סתם במכשיר אחר

k-don

Well-known member
זה מה שרשמת למעלה:
|שמאל| לי יש בשיאומי אפליקציית וואטאפ עם המספר הראשי, אפליקצייה משוכפלת עם מספר נוסף, אפליציית business עם מספר נוסף |ימין|
תסביר איך זה מתבצע בפועל מבחינה טכנית/מעשית

קבצים מצורפים

• IMG_20220209_101714.jpg
    IMG_20220209_101714.jpg
    KB 148.4 · צפיות: 5

Permafrost

Well-known member
יעודו של Second space ברור לי.
הוא מגדיר מעין partition בזכרון המכשיר שתכולתו "מבודדת" ומוגנת (ואולי ה- partition יוגדר גם בכרטיס הזכרון[?], ככל שקיים כזה במכשיר).

אשר ל- Dual apps, ובכן אני מניח כי תחילה פותחו מכשירים עם SIM פיזי משני עקב "דרישת שוק" במזרח הרחוק ל"שני קווים במכשיר אחד" (ובעתיד, אולי שניהם יהיו e-SIMs), ובעקבות זאת התעורר הצרך ב- Dual WhatsApp.

התמיהה שלי היא זו:

נניח כי אני מעונין ב- Dual WhatsApp והשתמשתי לצורך הרישום ב- SIM נוסף.
אני מניח כי WA רושמת לעצמה כי ה- SIM הנוסף מקושר איכשהו למספר הקו של ה- SIM הראשי, וכל תעבורת WA בה מעורב ה- SIM המשני תוזרם אל המכשיר המזוהה עם ה- SIM הראשי, אל ה- WA הדואלי שהותקן בו.
את ה- SIM הפיזי המשני ניתן כעת להחזיר לבעליו או להניחו במגירה.

ברור כי תעבורה טלפונית קלאסית (שיחות ומסרונים) שיעדה הוא הקו של ה- SIM המשני - תנותב אל המכשיר בו שובץ ה- SIM הפיזי המשני.
אם ה- SIM הפיזי המשני מצוי במגירה - המנוי לא יהיה זמין והשיחה תופנה אל תיבה קולית, ככל שקיימת.
מסרונים נכנסים יעוכבו אצל מפעיל הרשת עד שהקו המשני "יעלה לאויר", או עד שהם יפקעו (expired).

זה אומר, אם הבנתי נכונה, כי לבעלים של ה- SIM הפיזי המשני לא תהיה אפשרות להתקין WA במכשיר נפרד ולישמו. האין זאת?

במכשיר הנפרד יהיה אפשר אך לקבל ולהוציא שיחות "רגילות" ולקבל ולהוציא מסרונים "רגילים" ואם כך כבר היה עדיף שגם ה- SIM המשני ישובץ פיזית במכשיר בו מצוי ה- SIM הפיזי הראשי, בתוך ה- SIM bay המשני וחסל.

נכון, או לא?!

JEK12345JEK

Well-known member
יעודו של Second space ברור לי.
הוא מגדיר מעין partition בזכרון המכשיר שתכולתו "מבודדת" ומוגנת (ואולי ה- partition יוגדר גם בכרטיס הזכרון[?], ככל שקיים כזה במכשיר).

אשר ל- Dual apps, ובכן אני מניח כי תחילה פותחו מכשירים עם SIM פיזי משני עקב "דרישת שוק" במזרח הרחוק ל"שני קווים במכשיר אחד" (ובעתיד, אולי שניהם יהיו e-SIMs), ובעקבות זאת התעורר הצרך ב- Dual WhatsApp.

התמיהה שלי היא זו:

נניח כי אני מעונין ב- Dual WhatsApp והשתמשתי לצורך הרישום ב- SIM נוסף.
אני מניח כי WA רושמת לעצמה כי ה- SIM הנוסף מקושר איכשהו למספר הקו של ה- SIM הראשי, וכל תעבורת WA בה מעורב ה- SIM המשני תוזרם אל המכשיר המזוהה עם ה- SIM הראשי, אל ה- WA הדואלי שהותקן בו.
את ה- SIM הפיזי המשני ניתן כעת להחזיר לבעליו או להניחו במגירה.

ברור כי תעבורה טלפונית קלאסית (שיחות ומסרונים) שיעדה הוא הקו של ה- SIM המשני - תנותב אל המכשיר בו שובץ ה- SIM הפיזי המשני.
אם ה- SIM הפיזי המשני מצוי במגירה - המנוי לא יהיה זמין והשיחה תופנה אל תיבה קולית, ככל שקיימת.
מסרונים נכנסים יעוכבו אצל מפעיל הרשת עד שהקו המשני "יעלה לאויר", או עד שהם יפקעו (expired).

זה אומר, אם הבנתי נכונה, כי לבעלים של ה- SIM הפיזי המשני לא תהיה אפשרות להתקין WA במכשיר נפרד ולישמו. האין זאת?

במכשיר הנפרד יהיה אפשר אך לקבל ולהוציא שיחות "רגילות" ולקבל ולהוציא מסרונים "רגילים" ואם כך כבר היה עדיף שגם ה- SIM המשני ישובץ פיזית במכשיר בו מצוי ה- SIM הפיזי הראשי, בתוך ה- SIM bay המשני וחסל.

נכון, או לא?!
חייבים שלמספר השני יהיה חשבון וואטסאפ פעיל עם חשבון GMAIL ספציפי לגיבוי, אחרת כלום לא יעבוד
ניסיתי להגדיר באפליקציה כפולה או בשטח שני מספר אחד וחשבון GMAIL אחד לשם גיבוי לשני אפליקציות נפרדות של וואטסאפ וזה לא צלך
עיקרו של דבר כל מספר וואטסאפ שיהיה חייב חשבון GMAIL צמוד

JEK12345JEK

Well-known member

וואטסאפ מבצעת עדכון חשוב לאנדרואיד/IOS/WEB​

אבל עליה וקוץ בה​

אחת הבעיות שמפריעות למשתמשי וואטסאפ השונים היא העובדה שהשימוש תלוי במכשיר הבסיס משמע הסמארטפון, אם אין לכם קליטה או שנגמרה לכם הסוללה לא הייתה לכם אפשרות להתחבר לוואטסאפ במחשב וכך למעשה הייתם מנותקים מתקשורת דרך האפליקציה

לפני כמה חודשים החברה הציגה פתרון שהיה זמין רק למשתמשי הבטא, מיום שלישי כל המשתמשים גילו שהפיצ'ר התעדכן להם גם באפליקציה

מדובר בפיצ'ר Multi-Device שמאפשר למשתמשים לגשת לוואטסאפ מארבעה מכשירים נוספים (חמישה מכשירים סך הכל) כמו וואטסאפ ווב או דרך הדפדפן בלי שהסמארטפון יהיה מחובר לאינטרנט, כך למעשה מייתרים את התלות שיש למשתמשים במכשיר הראשי שלהם, עם זאת זה לא אומר שתוכלו לוותר לגמרי על הסמארטפון, אם לא תשתמשו במכשיר הראשי שלכם במשך יותר מ14 יום כל המכשירים המקושרים ינותקו

איך עושים את זה? אם גיליתם שנותקתם מכל המכשירים שהייתם מחוברים אליהם זו לא תקלה אלא עדכון גרסה, כעת אתם יכולים להתחבר באפליקציה ל"Linked Devices" שם תוכלו לקשר ארבעה מכשירים נוספים בעזרת סריקת קוד QR

חשוב לציין וואטסאפ אומרת שברגע שתקשרו את המכשיר שלכם למכשיר אחר היא תשלח עותק מוצפן מקצה לקצה של היסטוריית ההודעות העדכנית שלכם למכשיר המקושר החדש, כך שגם עם החיבור הזה וואטסאפ לטענתה לא תוכל לראות את תוכן השיחות שלכם עם אנשים אחרים, יעני ההודעות מאוחסנות מקומית במכשיר החדש ולא כל ההודעות יסונכרנו לחשבון הראשי, לפעמים וואטסאפ עשויה לומר לכם לבדוק את המכשיר הראשי כדי לראות את ההיסטוריה המלאה של השיחה

לצד זאת מכיוון שמדובר בפיצ'ר חדש שמוטמע בחשבונות השונים יהיו כמה תקלות או אי התאמות שעלולות לעצבן חלק מהמשתמשים, במכשירי אייפון למשל אתם עלולים להיתקל בבעיות בניקוי ומחיקת צ'אטים, במקביל אם יש לחבר גרסה ישנה יותר של וואטסאפ אתם תיתקלו בבעיה כשתרצו לשלוח לו הודעות, לא תוכלו לראות מיקום חי במכשירים המקושרים שלכם וגם כשתשלחו קישורים חיצוניים בשיחות לא תוכלו לראות את התצוגה המקדימה לתוכן
גלובס

למעלה