ווזה

artagel

New member
ווזה

היום נולדה לאחר הדבקה של :בירץ',אגוז אמריקאי ,וטיק .מצופה עם שמן דני ומלמין לסיום.

zvika f

New member
צפוי מלמין?????????

האגרטל יפה מאד. מה מידותיו? מה זה ציפוי מלמין?

artagel

New member
צפוי מלמין

נוזל שניקרא MELAMINE LACQUER של MYLANDS זהו חומר לא מבריק כמו לכה אך יוצר כעין שכבת הגנה קשיחה. מידות: גובה 135 מ"מ, קוטר מכס' 70 מ"מ ,פתח עליון 50 מ"מ לעומק 20 מ"מ ולאחר מכן קדח 40 מ"מ לעומק נוסף של 75 מ"מ וזאת כדי להכניס כלי זכוכית שרכשתי ב 3 ש"ח. הקידוחים נעשו בעזרת מקדח פורסטנר כיף לעבוד איתם יש לי רק 2 בקרוב ארכוש עוד כמה,איך השבבים ניפלטים החוצה ואינם מפריעים להתקדמות הקידוח.

artagel

New member
אתר

יהודה כבר הרבה זמן רציתי לשאול, איך אני מעלה את הקישור לאתר שלי באופן קבוע?

artagel

New member
ווזה ועט

העט כבר היסטוריה תעבור ל 17/10 שעה 10:11 תיראה אותה שם.

arsar

New member
הקוים החימוניים אינן מקוריים לדעתי אבל

העבודה יפה ואני ממש מת על שילובים מיוחדים כמו כאן. בדרך כלל עבודות מחרטה הן די שבלוניות בגלל צורת העבודה והביצוע. כדי להיות מקורי צריך לשבור את הקו האוניברסלי של המחרטה. צביקה עשה משהו שדומה למה שאני מתכוון. אבל עכשיו, ככל שאני בוחן את ה"וואזה" עוד ועוד - אני חש את התרגשות היוצר כשהמוצר לובש צורה מתחת לסכין המחרטה ומתחיל לקבל את הליטוש הסופי. בפרה היסטוריה הייתי לוחץ אל הגוף המסתובב עץ רך ויוצר קווי צריבה מענינים. במקרים אחרים השתמשתי בגירי פנדה (שמן) ונתתי כך לעץ גוונים חדשים. הריח עולה באפי וגעגועים מתחילים להציף אותי. איזה כייף שחברים משתפים את כולנו ביצירתם הנפלאה.

artagel

New member
הקוים החימוניים

סלח לי אבל מה פירוש המילה ולמה לא מקורי?

artagel

New member
הקווים החיצוניים

כן ראיתי את התיקון אך עדיין מה לא מקורי?

arsar

New member
עבודה במחרטה מקנה למוצר צורה מאד מוגדרת:

החתך לאורך הוא תמיד עגול, ומה שמשתנה, אך ברוב עבודות המחרטה די דומה, זה קו המתאר החיצוני של המוצר. כשאני אמרתי "לשבור את הקו" התכוונתי שלא מעט חרטים לא חורטים את כל החומר ולעיתים משאירים חלקים שלא עוברים עיבוד במחרטה. בסך הכל השתמשתי כנראה במילה "מקורי" לא כל כך בחוכמה. אבל תמיד כשעובדים עם מחרטה קו המתאר החיצוני הוא הקו המותנה ע"י המחרטה המסובבת את המוצר - דבר שנעשה אותו הדבר כבר מאות אם לא אלפי שנים. כאשר המציא מישהו את החריטה האובאלית של ידית לפטיש זה בטח היה מקורי בזמנו אבל כיום גם זה כבר אינו מקורי. אם תסתכל על עבודות חדשות מכל העולם שנעשו במחרטה תראה שמה שהתחדש שם בעיקר אינו העבודה על המחרטה ונתינת הצורה אלא העבודה שנעשתה אחר כך. וואו - יצא לי משהו ארוך ומורכב לשאלה כל כך פשוטה... מקוה שהצלחתי להסביר את כוונתי.

artagel

New member
קווים חיצוניים

עכשיו תישפוט האם אלו הקווים המקוריים?

artagel

New member
קווים חיצוניים

עץ דובדבן חתיכה שמצאתי במי השרון בארגז הזבל,לבי יתר העבודות באמת לא זוכר אך בודאי אתם המיקצוענים תזהו אלו לא משהוא מיוחד.

למעלה