ווטרס או גילמור?

j o n a

New member
ווטרס או גילמור?

מי אתם מעדיפים יותר? אני ווטרס

מה זאת אומרת "מעדיפים"?

אחד כותב מילים, השני כמעט לא. אחד גיטריסט, השני בסיסט (בקושי). אחד שר טוב, השני שר סביר בעבר, והיום בקושי. אחד גבוה ונחמד, השני גבוה ואכזר (ציטוט מניק מייסון). אחד איבד את אביו במלחמה; השני לא. אחד שמן, השני לוקש רזה. אחד אב ל-8 ילדים; לשני רק שלושה. אחד היה יפיוף, השני היה מכוער. אחד נראה היום כמו ריצ'רד גיר; השני נראה היום כמו דוד חביב. אתם יכולים להוסיף בעצמכם לרשימה. ונא לא לקחת אותה ברצינות, כן?

holo

New member
../images/Emo6.gif אהבתי :

"אחד גבוה ונחמד, השני גבוה ואכזר"

לא... זה אומר

שהשאלה היא טיפה לא הגיונית. כל אחד מהם שונה מאוד, ויש לו את האיכויות שלו, נקודות חוזק ותורפה. וכל אחד מהם תרם את תרומתו לפלויד.

אה....חבל

כי דווקא אני בדרך כלל בעד היפיופים הגבוהים הנחמדים ששרים טוב מנגנים על גיטרה ויש להם הרבה ילדים.... מצד שני...ווטרס גם גבוה...

Speed King

New member
למה בקושי?

לדעתי ווטרס בסיסט בכלל לא רע, יש שירים כמו fat old sun, money, one of this day שהבס שם ממש טוב לדעתי.. אהה וסליחה על ההתפרצות לפורום

ברוך הבא ../images/Emo24.gif

אתה מתפרץ לדלת פתוחה
ווטרס מספר שהוא לא אוהב להיות בסיסט, ולא רוצה להיות ידוע כבסיסט, אלא ככותב שירים. לזה התכוונתי. מעבר לכך, יש את השמועות: שבמשך שנים רבות, זה היה ריק רייט שהיה מכוון את הבס של ווטרס לפני ההופעות (יש בידי תמונה שמוכיחה זאת)... שדייויד גילמור ניגן בס בכמה מהקטעים המפורסמים של הפלויד, בעיקר ב-Animals. ב-One of these days מנגנים שניהם, ווטרס וגילמור, בבס (זה מתועד). מאידך, כנגן גונג, אין עליו בפלויד.

Speed King

New member
חח תודה :)

יש למישהו אני מכיר גם הקלטה של גילמור מאמצע שנות השמונים ובהקלטה שומעים את גילמור מנגן על תופים, בס, גיטרה וקלידים בביצוע לשיר money הוא עושה את זה כמעט אותו דבר כמו המקור.. אגב לאותו אחד יש עותק של הספר inside out חתום בידי מייסון..

יפה!

אגב, אתה בטוח שמדובר בגילמור שמנגן לבד בכל הכלים? לא שהוא לא מסוגל, אלא שהקלטה כזו לא מוכרת לי, לא כל שכן מאמצע שנות השמונים. לכן אשמח לדעת יותר עליה. אגב הספר של מייסון: הוא בדרך אלי. יגיע עוד כמה ימים (בלי החתימה של המחבר).

Speed King

New member
זו לא הקלטה מוכרת..

בכלל גם את הסולו של money נראה שהוא שכח כי הוא עושה שם סולו ממש שונה מהמקורי, את הסקסופון הוא הדביק כמובן להקלטה ונראה לי שהוא אמר שהוא הקליט את זה באבי רואד.. הוא הוסף הרבה בוטלגים של הפלויד..

לא הבנתי

ההקלטה הזו של גילמור - מה מקורה? זו הופעה? הקלטת אולפן? משהו אחר? וממתי זה בדיוק? מה נסיבות ההקלטה? אני יודעת שהפלויד הקליטו גרסה שניה ל-Money בשנת 1981, לאוסף Works, וזאת מסיבות משפטיות. האם זה הקטע המדובר? (כאן לא מדובר רק בגילמור, אלא בכל הלהקה).

j o n a

New member
לא ניסחתי נכון את השאלה

ידוע בעולם כי קיימים שני מחנות גילמור ווטרס את מי אתם יותר אוהבים ומי לדעתכם תרם יותר לפינק פלויד?

תשובתי:

ר' למעלה. אני חושבת ששניהם תרמו המון לפלויד. בעצם, מה שאנחנו מכירים כ"פינק פלויד", לאחר עזיבתו של בארט, זה סה"כ התרומות של מייסון, גילמור, רייט ו-ווטרס. כפי שמייסון אמר באחד הראיונות לאחרונה: הלהקה היתה גדולה מסך כל חבריה. מעבר לכך, אני לא חושבת שזה רעיון טוב להתחיל לחלק את אוהדי הפלויד למחנות. מה גם שאני לא חושבת שקיימים מחנות כאלו.

למעלה