וויקיפילד

אני ממתין בלי לחשוב יותר מדי.

אם תתקבלנה עדויות מהימנות ומוצקות שהומיאופתיה, או כל טיפול אחר, יכולה לעזור - אז שיהיה לכולם לבריאות.

אתה משתמש שוב ושוב בשרשור זה בדיכוטומיה רפואה קונבנציונלית לעומת רפואה אלטרנטיבית. הדיכוטומיה קיימת כמובן אבל לא מובן לי מה גורם לך להשתמש בטרמינולוגיה שגויה- הטרמינולוגיה הנכונה הינה רפואה לעומת כל מיני דברים שמתחזים לרפואה.

לא, לא ושוב לא.

זה לחלוטין לא עניין של נימוס; התפיסה שלי היא שמתודות וטיפוליפ שמחוץ לקונבנציה הרפואית הם חלק חשוב, אפילו קריטי, בהתפתחות הרפואה.

אני אזכיר לכולנו שפעם הקונבנציה הרפואית כללה הקזת דם מאסיבית וזיהוי תכונות רפואיות של צמחים על-פי דמיונו החיצוני של הצמח לחלקים בגוף, ולעומת זאת לא כללה רחיצת ידיים בעת טיפול בחולים. והאנשים שטיפלו כך בחוליהם, והחולים עצמם, התייחסו לזה כאל הקונבנציה, וגם הם, כמונו, חשבו שהם חכמים גדולים ומאד מודרניים.

לפיכך אני מאד לא אוהב את ההתייחסות לכל דבר שנמצא מחוץ לקונבנציה כאל פסול. זו צורה מצויינת לשקוע בתוך התחת של עצמנו ולא לחקור כיוונים חדשים. קונבנציה חייבת להשתנות, אחרת תתנוון.

יש לי, כמובן, בעיה עם מתודות טיפול שמשחקות את המשחק הכפול: מצד אחד מתדפקות על דלתות הקונבנציה ורוצות להיכנס ולהיות חלק מהממסד (להיכלל בסל התרופות ובביטוחים; לקבל הכרה רשמית כמקצוע רפואי, וכל מה שקשור בלגיטימציה מצד מוסדות הרפואה והמדינה), ומצד שני מתחמקות מלעמוד בסטנדרטים, בטענה שיש בהן משהו מיוחד ובלתי-מדיד.

יש לי הרבה כבוד לאדם שאומר "אני מטפל בעצמי רק ע"י שיטה X שלא מתיישבת עם הקונבנציה, אני מאמין שזה מה שעובד, ואני מבקש שיעזבו אותי בשקט מכל היתר". אני הרבה פחות מחבב אדם שאומר "אני מאמין ב-X, אבל אני רוצה להכניס את X בכוח אל תוך הקונבנציה, ולהתעלם מהסתירות שכרוכות בכך כי הן לא נוחות לי."

מתודת טיפול כמו ההומיאופתיה, למשל, מבוססת על עקרונות של ויטאליזם, שהקונבנציה הרפואית שוללת מכל וכל. זה כשלעצמו לא נורא, אבל טענה נפוצה אצל הופמיאפתים היא שאי-אפשר למדוד את יעילות הטיפול ההומיאופתי באותם כלים ומדדים של הטיפול הרגיל, כי ההומיאופתי הוא הוליסטי. כלומר, נא להתייחס אלינו כאל רפואה (לתת לנו מימון, לאפשר לנו לטפל בחולים), אבל אסור (או אי-אפשר) להשוות אותנו למתודות רפואיות אחרות. הסטנדרטים לא חלים עלינו.

(דוגמה מתחום אחר: יש לא מעט יהודים חרדים שחיים במדינת ישראל אבל מסרבים, מסיבות דתיות, לקבל ולו שקל אחד מהמדינה, כי הם לא מכירים בה. אז הם לא מקבלים קיצבאות ולא בטיח. מבחינתי שיהיה להם לבריאות. יש לי הרבה יותר בעיה עם החרדים שגם לא נותנים, וגם לוקחים)

יחי ההבדל הקטן.

התגובה שלך לא כוללת את המרכיב (שעבורי הוא קריטי) של הקריטריונים לברירה ולשיקול. אצלך שיקול הדעת נתון לסבתות שמחליטות לפי ראות עיניהן, שלפעמים זה מצויין ולפעמים הרבה פחות (יש סבתות ויש סבתות; לא כולן יכולות להיות כמו הסבתות שלי זכרונן לברכה). אני מדבר על בערכות רפואיות ועל מדידת אפקטיביות של טיפול.

אבל כיוון שסוף-סוף אנחנו מסכימים על משהו, בואי נשאיר את זה ככה

כן, כן, ועוד פעם כן.

ציינת במשפט יחיד את ההבדל התהומי בין רפואה ללא רפואה- המתודה המחקרית. כאשר טיפול מוכח כיעיל הוא נכנס לרפואה. מה שמבוסס על עקרונות "מדעיים" כמו "דומה מרפא דומה" או "מהויות" של פרחים, או "אנרגיה" בגבישים ומעולם לא הוכח אינו רפואה. יכול ליהות שניסוי כפול סמיות יוכיח פעם שהילינג פועל, ואז הוא יהיה חלק מהרפואה. עד אז הוא לא רפואה, ואין טעם להעמיד פנים שכן על ידי שימוש בשמות תקינים פוליטית כמו רפואה אלטרנטיבית.

זו כבר פרשנות אישית שלך למושג "רפואה".

אתה עושה פה (לאו דווקא בכוונה
)את הטריק הרטורי של הגדרה מחדש של המושג כך שיקיף רק את מה שאתה חפץ ביקרו.

רפואה היא לא מדע. בוודאי לא בראייה היסטורית. אני מסכים איתך לגמרי שיש דבר כזה "מדע הרפואה", ושהרפואה כיום עובדת לפי קריטריונים מדעיים - אבל רפואה ביסודה היא תחום עיסוק ולא תחום מחקר, והדגשים בהתאם.
המדען מחוייב לאמת ולדיוק, ואילו הרופא מחוייב לטובת המטופל. מתוך העיקרון הבסיסי הזה נגזרים הרבה דברים. לטענתך (ואני אישית מסכים איתך) מחוייבותו של הרופא לרווחת החולה מכוונת אותו להשתמש במתודות מדעיות ובידע מדעי. זה לא בהכרח נכון. אפילו לאמפיריציסטים כמונו יש נקודות שבהן אנחנו נקבל את זה שהרופא עושה משהו ללא (או אפילו כנגד) האישוש הכמותי, וזאת כדי שהמטופל יקבל טיפול טוב יותר. לא כל שכן אדם שמאמין ששיטות כמותיות אינן מסייעות לטיפול בחולה בצורה הטובה ביותר.

אני לא הלך להתווכח איתך על "מה יותר טוב", כי אין בינינו חילוקי דעות בנושא הזה. אני כן עומד על כך שקיימת אפשרות לאדם נבון לדחות את התפישה המדעית-אמפיריציסטית בלי לצאת אידיוט.

deathcaster

New member
ולמרות הכל

לרוב, אתה יותר מנומס ממנו כשאתה מתכתב עם טרולים.

למעלה