ווי זאגט מען "משעמם" אויף יידיש?

• פותח הנושא harms
  • פורסם בתאריך
מיין מאמע,

פלעגט זאגן. ווען איך האב געזאגט "ס´איז מיר אומעטיק" : גיי קלאפ דעם קאפ אין דער וואנט !

נודנע, לאנגווייליק = משעמם

אומעטיק = עצוב, אבל אני מכיר אנשים שמשתמשים במילה הזאת גם לבטא שיעמום. המילה "נודנע" פירושה שיעמום, אך ביידיש הירושלמית היא אינה מופיעה, לעומת זאת כולנו מכירים את המילה "נודניק" שמקורה ב"נודנע", מישהו שמשעמם הוא נודניק. אדם שמנדנד הוא אדם שמדבר ללא תוחלת, ולמעשה הוא משעמם את המאזין.

מוזר

New member
לאנגווייליג

בן אהרון (אויב איך מעג נאך פאררעכטען דא אן מ´זאל מיר באפאלען) אומעטיג איז נישט משעמם. ס´עפעס ווי מדוכא, איך ווייס נישט די פונקטליכע ווארט אויף היברעאיש

מוזר

New member
עס איז מיר לאנגווייליג זה נכון אבל

למעשה אומרים "ס´איז מיר לאנגווייליג" או "ס´מיר לאנגווייליג"

קעצעלע

New member
דאָס מאָל ...../images/Emo108.gif

בין איך מסכּים מיט מוזרן. "משעמם" וואלט איך איבערגעזעצט אויף ייִדיש מיט "לאַנגווײַליק" אָדער "סקוטשנע" און "אומעטיק" איז מער "טרויעריק".

הויכוח הזה היה כבר כאן בעבר

וסוכם, ש"אומעטיק" זה משעמם. וזאת, למרות שיתכן והיא משמשת גם למילה עגום.

דאָס איז דאָס ערשטע מאָל וואָס איך

בין ניט מסכים מיט פנטי וועגן אַ וואָרט אין ייִדיש. בייַ אונדז = מייַן מאַמע ע"ה איז אומעטיק = עצוב און לאַנגווייַליק = משעמם.

fanti

New member
לאַנגווייַליק - האב איך נישט געהרט

אובער יעצט קען מען זאגן אז מיר זיינען אה ריכטיקע משפחה . וייל יעדער עינער האט זיין דיעה, וי זאגט מען ? - ´מי שטימט נישט´

t a m n u n a

New member
../images/Emo110.gifקאטאוועס די מאכט מיר

צעטומלט. ווען אתה קאטאוועס ווען אתה חייםלוי? והכי חשוב למה ומדוע?????? אל תיתן לאף אחד לצחוק מהשגיאות שלי..... אתה לא יודע כמה אנרגיה וזמן זה לכתוב ביידיש אני קוראת אותכם די בקלות וכל כך מקנאה ביידיש שלכם. אבל זה חלק מהתרגולים שלי שיהיה לך יום נהדר ועוד דבר לי אליך.... האם מבחינת "סנוביות" יעני, יש חשיבות ליידיש הפולנית רומנית או מה שיהיה ליידיש הליטאית....כך קבלתי רושם. מכל מקום לא הולכת להתבייש בפולניות שלי.....או או הרווחתי אותה בכבוד. תמנונה

חייםלוי

Member
מנהל
איך האָב איצטער ארייַנגעגאַנגען אין

פֿאָרום און איך זע אַז איך בין קאַטאָוועס. איך ווייס נישט פֿאַרוואָס. איך וויל בלייַבן מיט מייַן אמתער נאָמען, אָבער תפוז שפּילט זיך מיט מיר. אנשים מסתכלים על יידיש ליטאית בגבוהה יותר. אין לזה כמובן שום אחיזה במציאות, אבל זה מה שיש. אולי זה נובע מכך שהישיבות הליטאיות נחשבו יותר מהישיבות הפולניות מבחינת רמת לימודים ואז כבר ייחסו גם למבטא שלהם ערך שאין לו.

1haam

New member
עורו הפולנים!

לא ניתן לאשכנזים הליטאיים לבוז לנו. יעצט זיץ איך אויף די פאדליקע און קראץ זיך דעם פארעך... למי שהיה ספק, התלוצצתי. איך געדענק נישט ´אומעטיק´ אדער ´לאנגוויליק´. מסתמא האב איך נישט גענוצט די דאזיקער ווערטער אויף די קינדעריארן.

1haam

New member
אז מי פה פולני?

בן אהרון, תמנונה... בגין, פרס, צביקה פיק, אפרים שמיר... נא להתפקד!

TAMNUNA1

New member
אחד העם איך ידעת שאני../images/Emo110.gif

"פולניה אסלי" אפילו דרך המסך מרגישים????????? בקשר לפולנים ולליטאים. אני זוכרת היטב כשהורי היו מצחקקים על היידיש של הליטאים ומחקים אותם באמרם סולם במקום שולם וכו´. אגב מאיר שלו בספרו האחרון בתארו את אחד מגבוריו שהיה ליטאי גם הוא ....לא רוצה להגיד מצחקק אבל....משהו בכוון. אז....עורו הפולנים הניפו את דגל הגאווה. הכל כמובן בסתאאאאאאאאאאאאם.

1haam

New member
נו, תמנונה, אז דו האסט געשריבן

צו קאטאוועסן וועגן דיין פוילישקייט, קען יעדער איינעם דאס וויסן. האם התכוונת לפונטנלה של מאיר שלו? שמעתי, אך טרם הספיקותי... מי זוכר את מאיר שלו ודוד גרוסמן הצעירים מופיעים על המסך הקטן כאחד האדם? היו זמנים שהעברית בכלי התקשורת היתה משובחת (לגבי היידיש אינני יודע).

למעלה