וונדרלנד 104

יסמין@

New member
וונדרלנד 104

עוד לא ראיתי. לאחר שאראה - אגיב

יסמין@

New member
מאוד!

עוד לא יצא לי לראות את הפרק החדש ומקווה שאצליח עוד היום. ולגבי הסדרה עצמה: מי שאוהב/ת את וואנס, סביר שי/תאהב גם את וונדרלנד. זה לא אותו הדבר. כלומר, באופן אישי, אם הייתי חייבת לבחור בין 2 הסדרות הייתי בוחרת בוואנס. אבל אם לא משווים בין הסדרות, וונדרלנד היא סדרה מיוחדת ומעניינת ומעוררת מחשבה ועניין וכיף.

יסמין@

New member
את יכולה

לראות את הפרק הראשון ולשפוט בעצמך אם בא לך להמשיך לצפות בסדרה. לפעמים מספיקים 10 הדקות הראשונות (ולפעמים ממש הדקה הראשונה) כדי להחליט אם בא או לא.

אני חושבת שסיימתי עם הסדרה

הסיפור עם ג'אפר עלוב מאוד, ולא אמין בכלל.
אליס, דמות אנמית ולא מעניינת מידי, יחסית לעובדה שהיא אמורה להיות הדמות הראשית, הדמויות שסביבה הרבה יותר מעניינות ממנה
ויל/נייב אולי הדמות הכי מעניינת, אם כי העקשנות שלו מרגיזה
סיירוס לא מסקרן מספיק כדי שאני ארצה לדעת עליו עוד, כל הסצנות שלו אמורות להיות מסתוריות וקסומות, אבל בעצם לא כלום לא קורה. אם כבר מעניין אותי מי זה הזקן שתלוי שם (אולי אלאדין?!)
אנסטסיה, דווקא הפרק הזה גרם לי לרצות להכיר אותה יותר. המון הבעות פנים, אינטונציה שונה של הקול בסיטואצויות שונות.

סה"כ, סדרה בינונית ומטה, ואם יצא לי לראות בעתיד פרק אני אראה, אבל אין לי שום צפייה יותר מהסדרה

Shiri from the block

Active member
המממ
אני דווקא אוהבת את ג'אפר.
הסיפור שלו משעמם וצפוי... כאילו תיארתי לעצמי שאם לא רואים את הבחורה הזאת היום זה אומר: 1. שהיא נהרגה 2. שהוא הרג אותה.
אהבתי כשהיא אמרה "אבל אהבת אותי" והוא כזה "לא, את אהבת אותי"
חזק חחח

לגבי הבחור הזקן- חשבתי שאולי זה הסולטן, אבא שלו שהתעלל בו...

אני מאוד מאוד מקווה בשבילם שהם לא יהרסו את אלאדין ככה

לגבי וויל- מסכימה לגמרי! אני חולה עליו. רק בגללו המשכתי לצפות את ה-3 פרקים הראשונים.. אחר כך זה פשוט עניין אותי.

אותי ממש מעניין הסיפור של אנסטסיה ואיך היא הפכה להיות המלכה האדומה..

Shiri from the block

Active member
עשיתי מרתון רציני אתמול- אין ספוילר- ואני חייבת לציין שאני ממש נהנית מהסדרה!!
האפקטים גרועים ברמה שלא תתואר, אבל העלילה והשחקנים ממש טובים! זה ממש מעניין אותי.. שמתי לב שכמעט בכל התחלה של פרק הם רצים או בורחים אז זה מצחיק אותי

ובקיצור ממש התלהבתי

Shiri from the block

Active member
.............. אני אוהבת פנטזיה יותר מכל ז'אנר אחר ואף פעם בשום סרט ושום סדרה לא הערתי על הגרין סקרין שיש בסדרות מהסיבה הפשוטה שפשוט לא רואים אותו.
זה לא קשור ללהיכנס לעולם הקסום של הסדרה, זה קשור לעיניים ולראות את האנימציה הגרועה והעצים והדשא המכוער שאין לו שום קשר למציאות, ולראות אותם עומדים באוויר, וכן, זה מציק לי בעין.

יסמין@

New member
אבל

הנוף לא אמור לשקף את עולמנו. העצים, הדשא וכו' אין להם "שום קשר למציאות" שלנו, אלא למציאות של וונדרלנד. אז אם הם עומדים באוויר - זה חלק מהאווירה השונה, הביזארית, הסהרורית, הסוריאליסטית.

Shiri from the block

Active member
לא על זה דיברתי דיברתי וכבר הבאתי דוגמא בפרק של וואנס שראמפל עומד עם תושבי הכפר שמחפשים את הילדים שלהם ונראה כאילו כל האנשים שם עומדים באוויר במקום לעמוד על המדרכה.

יסמין@

New member
לשמחתי

לא ראיתי. ואני גם חושבת מה האלטרנטיבה? תפאורות מקרטון כמו פעם?

spidey 82

New member
"משחקי הכס" עונה 3

לשם השוואה צריך לצפות בסרטון הזה שחושף את עבודת ה-CGI המרשימה של "משחקי הכס" (ספוילרים לעונה 3).
http://www.youtube.com/watch?v=lU3TW0285d8

זה לא שלדיסני\ABC חסר כסף, אבל כנראה מחלקת האפקטים של "משחקי הכס" מתוקצבת הרבה יותר מזו של OUAT/Wonderland. בפרק האחרון של WL (פרק 4) זה כבר שבר שיאים של גיחוך: האבטיח שנורה מהרוגטקה נוצר במחשב (כשהיה באוויר, לפחות) והיה אפשר בקלות לראות שהוא מצויר. רע.

אפילו לא צריך להיות מודע למתרחש מאחורי הקלעים, לטכניקות קולנועיות וכד' כדי להתאכזב מרמת האנימציה של OUAT. ניחא אם לא היו מתכוונים ליצור עולמות עם מראה ריאליסטי יחסי (למרות האלמנטים הפנטסטיים). ב"משחקי הכס" אני מודע לכך שמדובר בהרבה עבודת פוסט-הפקה, וזה בכל זאת מאוד מרשים וכמעט תמיד אני מתקשה לזהות היכן מסתיימת המציאות ומתחיל ה"זיוף".

Shiri from the block

Active member
יפה
סוף סוף עוד מישהו שעוזר לתמוך בדיון הזה.

אני אומנם גם למדתי אנימציה תלת מימד למשך שנה וחצי, אבל גם בלי קשר לזה אפשר לראות את האפקטים הגרועים של וואנס לעומת סדרות/סרטים אחרים שבהם לא רואים את הזיוף והכל נראה כל כך אמיתי.

בוואנס ו-ונדרלנד זה פשוט אנימציה שילד בן 4 יכול לעשות

אני יכולה לעשות אווירה ריאליסטית יותר טובה מהם

יסמין@

New member
אז זהו

שכנראה אי אפשר באמת להתרכז ממש ממש בהרבה דברים בבת אחת. ואני תמיד מתמקדת בשחקנים/יות, בעלילה, בשיחות ביניהם וכו'. בכלל לא עלה על דעתי לעקוב אחרי האבטיח. התמקדתי בעיניו של הנייב והסתכלתי טוב על "המוציא להורג" משום שתיארתי לעצמי שזו תהיה אליס או החמודה החדשה שהופיעה. וגם הסתכלתי בפנים של המלכה האדומה ובג'אפר והקשבתי למה שאמרו, והרגשתי והרגשתי וחוויתי. ובכלל לא עלה על דעתי להתמקד ברקע ובפעלולים כאלה או אחרים ובאמצעים טכניים שבעיניי הם שוליים לגמרי ומטרתם היא אך ורק להעמיק את החוויה האמנותית, לחזק את התחושות ואת הרגשות. עכשיו כשאני חושבת על כך משום שכתבת על כך, בכלל לא שמתי לב לאבטיח אלא למה שהוא מסמל וגם אחר כך שמחתי כשאליס והנייב השתמשו באותו מנגנון כדי לעוף בעצמם משם.

בקיצור, הכל שאלה של התמקדות. אני מתמקדת בתוכן, בשיחות, בדמויות, בעלילה וכו' וכו'. כל השאר הם רק אמצעים טכניים שהם אמצעים למטרה: החוויה הרגשית והאמנותית.

Macphista

New member
אני לא מבינה למה הדיון הזה מתארך כל כך

ומתחדש כל פעם מחדש.
את לא רואה את המסך הירוק וכל ענייני ה CGI?
טוב, יש אנשים שלא רואים.
יש אנשים שכן שמים לב להכל- לפרטים גם של העלילה, גם להבעות הפנים של השחקנים, הג'סטות וכו' ובמקביל לכל מה שקורה סביבם.
ומי שרגיש לפרטים בכל הרמות שמוצגות על המסך מרגיש זלזול אדיר מהפקת הסדרה שזה המוצר שהם מפרסמים ונותנים לצופים.
את לא רואה את זה? יופי.
אחרים רואים.
את חושבת שזה עניין של מיקוד ושאת מתמקדת בדברים שלדעתך הם חשובים? סבבה לך.
אחרים רגישים יותר מול המסך ומרגישים כל ניואנס בין אם הוא תסריט ובין אם הוא CGI.

יסמין@

New member
הדיון מתארך

ככל שמשתתפותיו מרגישות צורך בכך.
מי שלא מרגישה צורך בכך יכולה לא להשתתף בו.
וברור שכל אדם=אינדיבידואל ויש מגוון גדול ועצום ועל טעם ועל ריח וכו'.
זה ברור ומובן מאליו.
אז עכשיו אפשר לכתוב את זה בראש הפורום ולסגור אותו ולא להמשיך בדיונים ארוכים.
ואני לתומי חשבתי
א. שמטרת הפורום (כל פורום) הם הדיונים
ב. ובדיונים מביעים דעות שונות. הרי אין דיון אם 10 כותבות/ים אותו הדבר
ג. ואם אין דיונים תפוז סוגר את הפורום.
אז מה בעצם רצית לומר או לגרום שיקרה?

Macphista

New member
טוב

התחלתי לכתוב תגובה ארוכה ומפורטת ומחקתי הכל.
מרימה ידיים
צודקת, זכותך לחזור על עצמך שוב ושוב ושוב ושוב.

יסמין@

New member
וזכותך

להגיב שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב על אותה נקודה.
מעניין מאוד שבדיון הזה יש 2 דעות ואת תמיד מגיבה שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב רק אליי.
אבל שוב, זכותך.

למעלה