וועדה רפואית - לבוא עם עו"ד ??

roy001

New member
וועדה רפואית - לבוא עם עו"ד ??

שלום, נפגעתי בתאונת דרכים/עבודה קשה, ויש בדעתי לתבוע בתחילה את חברת הביטוח של הרכב, ולאחר מכן למל"ל , לפי המלצת עורך דיני. רציתי לברר, האם בשלב הטיפול בעניין מול המל"ל, כדאי להופיע לוועדה הראשונה לקביעת הנכות עם עורך הדין או להגיע לבד ובמידה וכן מה שכר הטרחה המקובל, עבור הופעה זו. העו"ד מטפל בעניין מול חברת הביטוח. תודה,

ועדה רפואית

מנסיון אל תפתח בשתי תביעות,תסיים קודם כל את התביעה נגד המל"ל,ושיקבעו לך אחוזי נכות לצמיתות,ולאחר מכן תגיש תביעה נגד הביטוח של המעביד,בקשר לועדה רפואית אין צורך בעו"ד,רק אם זו ועדה רפואית לערערין,אז צריך עו"ד בכדי להגיש ערעור לבית הדין בשאלה של חוק בלבד.

ועדה רפואית

מנסיון אל תפתח בשתי תביעות,תסיים קודם כל את התביעה נגד המל"ל,ושיקבעו לך אחוזי נכות לצמיתות,ולאחר מכן תגיש תביעה נגד הביטוח של המעביד,בקשר לועדה רפואית אין צורך בעו"ד,רק אם זו ועדה רפואית לערערין,אז צריך עו"ד בכדי להגיש ערעור לבית הדין בשאלה של חוק בלבד.

מציעה לך ...

מציעה לך לפנות למל"ל בהקדם האפשרי, אחרת עשויות להפגע זכויותיך בביטוח הלאומי. במקביל, ניתן לנהל הליכים מול חברת הביטוח של הרכב. מנסיוני, עדיף תמיד להופיע לועדה רפואית בלווי עורך דין: גם לוועדה הראושנה זה חשוב, אולם בועדה לעררים זה הכרחי. הסיבה: ההחלטה הרפואית של הועדה הרפואית לעררים היא סופית, שכן ערעור לבית הדין לעבודה ניתן להגיש רק בשאלה משפטית (ולא רפואית- ). יחד עם זאת, חשוב שעורך הדין שמגיע עמך לועדה הרפואית יהיה בעל נסיון וידע בתחום זה: אחרת, חבל על הזמן.

roy001

New member
למה וכמה ??

שלום, תודה על התשובה . אם אני מחדד את השאלה, שמעתי נימוקים לכאן ולכאן בעניין הצורך להגיע לוועדה רפואית עם עו"ד או לא - חלק אמרו לי שכשבאים עם עו"ד זה יותר טוב - כי מקבלים מה שמגיע, ואחרים - אמרו לי שכשבאים עם עו"ד זה קצת מחשיד אצל חברי הוועדה - היות ואם יש בעיה אמיתית מדוע אני צריך לבוא עם עו"ד. מה דעתך בעניין זה ? האם לעו"ד שאינו ד"ר לרפואה , יש בכלל יכולת להתווכח עם נדרש עם חברי הוועדה בעיניינים רפואים ובהשלכות התפקודיות שלהם ?? תודה.

מנסיוני...

מנסיוני, חברי הועדה הרפואית מקדמים (בדרך כלל) בברכה יצוג על ידי עורך דין: כך האדם מגיע "מסודר", המסמכים שלו מאורגנים, וכך גם לוועדה קל יותר לדעת ולהבין אם האדם זכאי לגמלה. ההנחה שאם אתה מיוצג על ידי עורך דין אתה חשוד היא מופרכת בעיני.יתרה מכך, עורך דין שמכבד את עצמו לא יגיע לועדה רפואית עם "מקרה סרק" שהתביעה שלו היא לא מוצדקת. אכן, אני מסכימה כי לעורך דין בעל השכלה רפואית יש יתרון משמעותי ביצוג בוועדות הרפואית.

למעלה