וורשה, עיר ואם בישראל

אבח"י

Well-known member
שלושה וחצי ימים
מלון עסקים שקירו החיצוני זכוכית, מיזוג קבוע של X מעלות [לי היה מתאים מאוד]
קומה 15
טיולים רגליים, שכמעט חיסלו אותי.
ברור שהיינו באנדרטה לזכר מרד גטו וורשה, והיינו באנדרטה לזכר מרד וורשה, והיינו בתחנת האיסוף של מאות האלפים להשמדה וגם בבית הכנסת היהודי. [לא נכנסנו, היה סגור, אך לו היה פתוח גם לא הייתי נכנס.]

1719652659597.png 1719652675454.png 1719652694308.png 1719652717908.png
1719653086119.png זה הנוף מחלון/מקיר החדר שלנו. קוראים למגדל - מגדל וורשה, ממש כמו "מגדלי תל אביב".

GoldenEyes

Well-known member
שלושה וחצי ימים
מלון עסקים שקירו החיצוני זכוכית, מיזוג קבוע של X מעלות [לי היה מתאים מאוד]
קומה 15
טיולים רגליים, שכמעט חיסלו אותי.
ברור שהיינו באנדרטה לזכר מרד גטו וורשה, והיינו באנדרטה לזכר מרד וורשה, והיינו בתחנת האיסוף של מאות האלפים להשמדה וגם בבית הכנסת היהודי. [לא נכנסנו, היה סגור, אך לו היה פתוח גם לא הייתי נכנס.]

צפה בקובץ המצורף 108039 צפה בקובץ המצורף 108040 צפה בקובץ המצורף 108041 צפה בקובץ המצורף 108042
צפה בקובץ המצורף 108046 זה הנוף מחלון/מקיר החדר שלנו. קוראים למגדל - מגדל וורשה, ממש כמו "מגדלי תל אביב".
מהיכרות די טובה את ורשה , אני מניח שהיית במלון מריוט
או במלון אינטרקונטיננטל

אבח"י

Well-known member
מהיכרות די טובה את ורשה , אני מניח שהיית במלון מריוט
או במלון אינטרקונטיננטל
לא
זה מול מריוט - ויי איזה קיטש בפנים, נכנסו להתפעל מהאסתטיקה האהובה על מושחתי המשטר הקומוניסטי.
זה מלון חדש בן 3 או מקסימום 4 שנים. צמוד למגדל
זה החדר שלנו
1719846902586.png

GoldenEyes

Well-known member
לא
זה מול מריוט - ויי איזה קיטש בפנים, נכנסו להתפעל מהאסתטיקה האהובה על מושחתי המשטר הקומוניסטי.
זה מלון חדש בן 3 או מקסימום 4 שנים. צמוד למגדל
הא
הוא לא בן 3
בעברו היה מלון APART

סופהו 1

Well-known member
רק בטיולים רגליים אפשר למצוא כאלו "ממצאים".
אהבתי את הילדה הכחולה.

אפרופו מגדל וורשה- אין ספק שהוא מרשים.
אותו אדריכל ניסה להרים מגדל אחר בירושלים.
למזלה של העיר, התכנון לא יצא אל הפועל.

בינתיים.
לך תדע מה ילד יום.
מגדל הפירמידה שתוכנן לקום במרכז ירושלים לא ייבנה - אדריכלות

אבח"י

Well-known member
רק בטיולים רגליים אפשר למצוא כאלו "ממצאים".
אהבתי את הילדה הכחולה.

אפרופו מגדל וורשה- אין ספק שהוא מרשים.
אותו אדריכל ניסה להרים מגדל אחר בירושלים.
למזלה של העיר, התכנון לא יצא אל הפועל.

בינתיים.
לך תדע מה ילד יום.
מגדל הפירמידה שתוכנן לקום במרכז ירושלים לא ייבנה - אדריכלות

הילדה הכחולה היא האוואטר שלי ב- FB.

קלייטון.ש

Well-known member
אני מקנא בך שאתה מסוגל להנות מעיר זרה. אני כל מקום שהייתי בעולם נראה לי אותו דבר, ואף פעם לא הרגשתי עניין, לא כל שכן להנות.
אולי חוץ מרגע באיזה כפר באנגליה שבאמת היה מאד יפה. אבל זה נמשך רגע.
לעומת זאת אני מתאר לעצמי שאם ישימו אותי באיזה ג'ונגל אני אגיד שיכולים לעזוב אותי שם, זה המקום שלי.
אבל זה לא יקרה.

סופהו 1

Well-known member
אני מקנא בך שאתה מסוגל להנות מעיר זרה. אני כל מקום שהייתי בעולם נראה לי אותו דבר, ואף פעם לא הרגשתי עניין, לא כל שכן להנות.
אולי חוץ מרגע באיזה כפר באנגליה שבאמת היה מאד יפה. אבל זה נמשך רגע.
לעומת זאת אני מתאר לעצמי שאם ישימו אותי באיזה ג'ונגל אני אגיד שיכולים לעזוב אותי שם, זה המקום שלי.
אבל זה לא יקרה.
ג'ונגל זה טוב?
בימינו, רוב הערים הגדולות הן ג'ונגל אחד גדול. כל עיר עם הג'ונגל שלה ולעומתן, כפרים באנגליה, הם ההיפך המושלם.
אני תמיד מוכנה לחזור וללכת לאיבוד באיזור קנט, ווילס או ארץ האגמים.
בעצם גם בלונדון, אבל לא כעת כשיש ממש בלגן.
נראה שבתקופה הקרובה אסתפק בבלגן של ירושלים.

קלייטון.ש

Well-known member
ג'ונגל זה טוב?
בימינו, רוב הערים הגדולות הן ג'ונגל אחד גדול. כל עיר עם הג'ונגל שלה ולעומתן, כפרים באנגליה, הם ההיפך המושלם.
אני תמיד מוכנה לחזור וללכת לאיבוד באיזור קנט, ווילס או ארץ האגמים.
בעצם גם בלונדון, אבל לא כעת כשיש ממש בלגן.
נראה שבתקופה הקרובה אסתפק בבלגן של ירושלים.
הבעיה שלי עם מקומות מאד יפים בחו"ל היא שהייתי רוצה לגור שם אבל זה לא יתאפשר, אז זה סתם כאב לב.
פעם ביקרתי בשוויץ והמארח לקח אותי לאיזו מסעדה על גדת אגם, ואחר כך נסענו בתוך יער ופתאום ראיתי שם בקתות עץ.
שאלתי אותו כמה עולה בקתה כזו ונתן לי סכום מגוחך, איזה 100-200 אלף, ואמר שכל אחד יכול לקנות ויש בקתות למכירה.
אז תיאורטית יכולתי לרכוש בקתה בשוויץ בלב יער שנמצא מרחק הליכה מאגם.
תיאורטית אבל לא מעשית.
אז בשביל מה כאב הלב הזה.

אבח"י

Well-known member
הבעיה שלי עם מקומות מאד יפים בחו"ל היא שהייתי רוצה לגור שם אבל זה לא יתאפשר, אז זה סתם כאב לב.
פעם ביקרתי בשוויץ והמארח לקח אותי לאיזו מסעדה על גדת אגם, ואחר כך נסענו בתוך יער ופתאום ראיתי שם בקתות עץ.
שאלתי אותו כמה עולה בקתה כזו ונתן לי סכום מגוחך, איזה 100-200 אלף, ואמר שכל אחד יכול לקנות ויש בקתות למכירה.
תיאורטית אבל לא מעשית.
אז בשביל מה כאב הלב הזה.
היה לי עמית לעבודה, ז"ל, שהיתה לו בקתה כזו בשוויץ. חופשת סוכות, חנוכה ולפעמים גם פסח שם, כל חופשת הקיץ שם.

סופהו 1

Well-known member
תיאורטית אבל לא מעשית.
אז בשביל מה כאב הלב הזה.
אוי. אם טיול בחו"ל גורם לך כאב לב, אז אל תיסע.

(אולי, אם עוד הרבה תיירים יחשבו כמוך, יהיה לאלו שרוצים לצאת, לשנות אויר ואווירה, לטייל, לקחת פסק זמן, למלא מצברים ולחזור, הרבה יותר נחמד.)

mיטלמן

Well-known member
אוי. אם טיול בחו"ל גורם לך כאב לב, אז אל תיסע.

(אולי, אם עוד הרבה תיירים יחשבו כמוך, יהיה לאלו שרוצים לצאת, לשנות אויר ואווירה, לטייל, לקחת פסק זמן, למלא מצברים ולחזור, הרבה יותר נחמד.)
לא מבינה את השייכות בין נסיעותיו ל"הרבה יותר נחמד" לאחרים,
קלייטון מפריע להם?

סופהו 1

Well-known member
לא מבינה את השייכות בין נסיעותיו ל"הרבה יותר נחמד" לאחרים,
קלייטון מפריע להם?
לא יודעת לגבי קלייטון.. אבל כל אחד שלא נוסע עושה שלאחרים יהיה קצת פחות צפוף. פחות צעקני... זה נכון גם לגבי חלק המאיטלקים, האמריקאים, הגרמנים ועוד...

mיטלמן

Well-known member
תיאורטית אבל לא מעשית.
אז בשביל מה כאב הלב הזה.
אתחיל בפרובוקציה,
אתה לא רוצה מספיק?
למה לא רעיון מעשי? (נניח עם כמה ביקורים בארץ בשנה) או שאני נסחפת קשות ומחטטת חסרת גבולות.

קלייטון.ש

Well-known member
נניח עם כמה ביקורים בארץ בשנה
החיים שלי בישראל. גם כשחייתי לבד ולא היתה משפחה ולא היה לי קשר עם הילדים ועם הנשים ועוד לא היו נכדים, ואפילו בשנים של המשבר שאפשר היה לדבר על לחפש דרך אחרת, ידעתי שבכל מקרה אני מחפש פה.
עכשיו בכלל זה ברור.
גם כל מי שאני מכיר, שתי הנשים, הילדים, כולם חד משמעית רואים את חייהם כאן.
אם ישימו לי יער שוויצרי עם בקתות עץ על גדות אגם שוויצרי פה בישראל אני עובר לשם מיד. עד אז יחידת הדיור שלי בצפון היא הדבר הכי קרוב לזה.

סופהו 1

Well-known member
החיים שלי בישראל. גם כשחייתי לבד ולא היתה משפחה ולא היה לי קשר עם הילדים ועם הנשים ועוד לא היו נכדים, ואפילו בשנים של המשבר שאפשר היה לדבר על לחפש דרך אחרת, ידעתי שבכל מקרה אני מחפש פה.
עכשיו בכלל זה ברור.
גם כל מי שאני מכיר, שתי הנשים, הילדים, כולם חד משמעית רואים את חייהם כאן.
אם ישימו לי יער שוויצרי עם בקתות עץ על גדות אגם שוויצרי פה בישראל אני עובר לשם מיד. עד אז יחידת הדיור שלי בצפון היא הדבר הכי קרוב לזה.
אני מבינה את הבחירה לחיות פה, אבל לטייל?
איך כתב דר' סוס- אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים.
לא הבנתי, אתה בעצם מוותר על מקומות נפלאים, רק כי לא תגור בהם וסתם לטייל זה כאב לב?

קלייטון.ש

Well-known member
אני מבינה את הבחירה לחיות פה, אבל לטייל?
איך כתב דר' סוס- אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים.
לא הבנתי, אתה בעצם מוותר על מקומות נפלאים, רק כי לא תגור בהם וסתם לטייל זה כאב לב?
זה כמו שאנחנו לא הולכים ל "סדנאות טעימת וויסקי" למיניהן. אנחנו שותים בשביל להשתכר. all in. לא מעניין רק לטעום. תבחרי את הוויסקי שלך ולכי עליו עד הסוף.

למעלה