SupermanZW
Well-known member
ורשה היא עיר בישראל? מישהו זקוק לשיעור גיאוגרפיה דחוף!
גישה משונה בעיני.זה כמו שאנחנו לא הולכים ל "סדנאות טעימת וויסקי" למיניהן. אנחנו שותים בשביל להשתכר. all in. לא מעניין רק לטעום. תבחרי את הוויסקי שלך ולכי עליו עד הסוף.
אני נשוי לאספנית אמנות מקצועית וגר למעשה במוזיאון, כך שאני לא האדם הנכון לשאול את זה.אבל לשיטתך הולכים לתערוכת אמנות, רק אם רוכשים איזו יצירה?
אתה צודק. הרצאות, בעיקר אם לא מעניינות, מוציאות את החשק.אני נשוי לאספנית אמנות מקצועית וגר למעשה במוזיאון, כך שאני לא האדם הנכון לשאול את זה.
אני לא מתעניין באמנות אבל אם תשאלי את אשתי אז כן - היא רוכשת את היצירות וביקורים סתם בתערוכות, בלי כוונת רכישה, לא מעניינים אותה במיוחד.
חוץ מזה שזה סיוט ללכת איתה למוזיאון, כי על כל ציור היא יכולה לתת הרצאה של 3 שעות, שהיא בהחלט מתחילה לתת, וזו רק ההקדמה לפתיח של הקורס שהיא יכולה ללמד על התמונה הזו ספציפית. הצורה שבה הבחורה הזו נהנית מאמנות ובמיוחד ציור לא מתאימה ליצורי אנוש נורמלים. אז עדיף באמת לוותר.
בטוח שאוהבת, משקיעה בזה כל כך הרבה אנרגיה, זמן וכמויות של כסף, שברור שאוהבת.והיא אוהבת אמנות?
אני שואלת לדעתך ובכוונה לא נכנסת לענינים ש"מסביב".
מבחינת שווי ציור הוא כמו כל דבר אחר - הוא שווה את מה שמוכנים לשלם עבורו.לא הבנתי.
איך שווים יותר מהמקור?
אנחנו (הלוואי, אבל בעיקרון) הרי משלמים על הציור הביצוע והרעיון,
אבל לא פחות או יותר על הפרסום, על שמו של הצייר,
אתה מתכוון שווים יותר אמנותית?
טוב, זה מתחיל להיות דיון שלא תהיה לו תשובה או מסקנה.
מבחינת שווי ציור הוא כמו כל דבר אחר - הוא שווה את מה שמוכנים לשלם עבורו.
יש ציורים מזויפים שיש אנשים שמוכנים לשלם עבורם יותר ממה שהם מוכנים לשלם עבור המקור.
אשתי למשל.
כדי ליצור זיוף ברמה אבסולוטית, שמומחה שבוחן את הציור לא יגלה את הזיוף, צריך כשרון אדיר.
יש לנו בבית ציורים מזויפים של יצירות מפורסמות מאד, שעומדים בבדיקות כימיות ובבדיקות עם הרנטגנים והאינפראדום וההדמיות שלהם.
מבחינה אמנותית הצייר המקורי נגיד מוכשר מאד, אבל הוא עושה את מה שהטבע שלו מכתיב לו.
לעומת זאת הזייפן גם עושה את מה שעשה המקורי, וגם נכנס לטבע של מישהו אחר.
כמו שנאמר על ג'ינג'ר רוג'רס בקשר לשותפות שלה עם פרד אסטר, שהיא עשתה כל מה שפרד אסטר עשה, אבל לאחור ועל עקבים גבוהים.
בכלל ג'ינג'ר רוג'רס היא דוגמה קלאסית לאשת מקצוע מדהימה. מי שרוצה תשובה לשאלה "מה זה שחקן קולנוע מקצועי", אני אומר לו תסתכל קודם כל עליה.
כי אסטר התמחה בסרטים האלה עם הריקודים, ואילו רוג'רס עשתה את הסרטים עם הריקודים וגם את כל סוגי הסרטים האחרים.
ובזמן שאסטר עבד קשה על סרט אחד, היא עבדה איתו על אותו סרט ובאותו זמן על עוד שלושה סרטים אחרים.
אבל זה עניין אחר.
גנבתי מויקי,זה הבית הרוקד המקורי או זיוף?
נסענו לפראג.ופתאום עולה בדעתי שהגיע הזמן ללמוד קצת בנושא.
כשאהיה גדולה ויהיה לי זמן.
שבת שלום,
סעו לפראג, בילבאו, למוזיאון פה ושם בארץ, לא עוזר לשכוח, חטופים מלחמה ופוליטיקה איומה, נותן מרווח נשימה ואסקפיזם זעיר קטן זמני ורגעי, שווה המון.
(גם לא מבינה איך שווים יותר מהמקור, אבל ממש ממש לא מעניין אותי)לא הבנתי.
איך שווים יותר מהמקור?
אנחנו (הלוואי, אבל בעיקרון) הרי משלמים על הציור הביצוע והרעיון,
אבל לא פחות או יותר על הפרסום, על שמו של הצייר,
אתה מתכוון שווים יותר אמנותית?
טוב, זה מתחיל להיות דיון שלא תהיה לו תשובה או מסקנה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.