וידוי על גברים....

turangaleela

New member
וודאי שלא. אבל אפשר

לחנך גברים לא להטריד מינית, ואפשר לחנך נשים לא לקבל את זה כמובן מאליו שהן מוטרדות.
אפשר להפטר מהטרדות מיניות

turangaleela

New member
איך זה יהיה על הגב שלה?

זה יהיה בעזרת נשים אמיצות כמוה שכותבות ומעלות את הנושא למודעות

h a j b i

New member
קודם כל, אני לא רואה הרבה אומץ בלכתוב בפורום

בעילום שם אבל שיהיה...

היא כתבה בסוף ההודעה:
איך משתחררים מזה, מבלי לחזור להיות תמימה?
היא מתארת מצב של מעין פוביה מגברים שממש פוגע בה ביום יום. טיפול זו כמובן אופציה טובה (בטח כשרוצים להשתחרר ממשהו) אבל היא לא היחידה, היא יכולה לעשות כפי שכתבתי, להיכנס בפחד שלה חזיתית: לדבר עם גברים, לרכוש ידידים ומכרים עד שתראה שהד לא כזה נורא.

את יודעת מה, אולי ההצעות שלי לא טובות, אולי את לא מסכימה איתן וזה בסדר. אבל מה ההצעה שלך מלבד להגיד לה: "את בסדר, העולם דפוק"?

turangaleela

New member
תראה

בוא נגיע לאיזו פשרה.
דבר ראשון אני חסידה גדולה של עבודה עצמית ושל טיפול, אז באופן כללי הייתי ממליצה לכל אחד לעבור טיפול, בטח לאנשים עם בעיות קשות בחיים.

דבר שני, כן, הדבר הראשון שאני אומרת לנשים או לגברים שעברו הטרדות זה קודם כל- את/ה בסדר, העולם דפוק, או למען הדיוק מי שהטריד אותך דפוק!

h a j b i

New member
נו, אז זה בדיוק מה שאמרתי לה ואת משכת

את זה לכיוון של מי אשם (כאילו שזה משנה בשלב זה).
הבחורה לא באה לקבל תמיכה אחרי שעברה הטרדות מיניות (שקרו לפני זמן מה) אלא להתייעץ בקשר לרתיעה שלה מגברים עקב כך.
זה לא מונע ממנה להגיש תלונה, אני ואף אחד אחר לא האשים אותה בזה שהוטרדה.

turangaleela

New member
טוב יודע מה, סבבה

אפשר לומר שאנחנו מסכימים, רק מסתכלים על דברים קצת אחרת.

תסתכל על ההודעות פה, כולן מתמקדות בכמה שהיא דפוקה. אני פשוט הצעתי קו מחשבה מקביל שאומר- זה לא היא דפוקה, זה העולם שלנו דפוק. ואפשר בו זמנית גם להבין שהיא זקוקה לעזרה וגם שאפשר לעשות דברים כדי לשנות את המצב הכללי.

כואב לי לשמוע זאת, אנסה להמליץ לך כמה דברים

א. תמשיכי לאהוב את החבר, הוא נשמע אחלה גבר.
ב. תנסי ללכת לשיעורי קרב מגע, טוב לכל אישה.
ג. תתלוני על הטרדה מינית. לא משאירים בבטן שום דבר ואבא לא קובע.
ד. לא בושה שאין לך חברים גברים.
ה. את מקסימה.

mad alot

New member
כמו שאמרו לך פה, טיפול.

נראה שאת נכנסת למודה נורא הגנתי בשניה שמדובר בגברים. אולי באמת בגלל כמה מקרים של הטרדה מינית, אבל זו לא דרך בריאה לחיות. זה מפריע לך לשגרת החיים.

לא שאני חושב שאת טועה,זה נכון שיש עדיין המון גברים שמתייחסים לנשים בתור אובייקט מיני תו לא, אבל זה לא כולם, וזה לא משהו שאי אפשר להתמודד איתו.

אני יכול להגיד לך שרוב הבנות שאני מכיר עברו הטרדה מינית ברמה כזו או אחרת מתישהו בחייהן. עם כל הצער שבדבר זה משהו שקורה כל הזמן, וכמעט לכולם.

אבל עם זה הכרח המציאות, ועם כמה שהמציאות חרא, את צריכה לדעת להתמודד עם זה בצורה שתוכלי להמשיך שגרת חיים נורמלית.
ואני לא רואה דרך אחרת חוץ מטיפול.
להתלונן אולי היה עוזר להעניש את הבחור, והיית צריכה לעשות זאת כי מגיע לו להענש ולשלם על זה.
אבל אני חושב שעם ההרגשה שיש לך היית נשארת, אין מה לעשות, להיות קורבן זו חוויה טראומתית, יש אנשים שיודעים להתמודד עם זה פחות טוב או יותר טוב, וכנראה שאת צריכה מישהו/י שיעזור לך להתמודד.

עצוב שהמצב ככה, אבל צריך לדעת להתמודד גם עם מציאות קשה.

spaysi8

New member
מסכימה עם חג'בי ומדאלוט,

תראי,
אני הייתי בטיפול, ואני יכולה להגיד לך שנורא קל להגיד "אני לא צריכה טיפול" אבל בתכלס לרוב האנשים לא יזיק ללכת (ואת זה אגב, מדאלוט אמר לי בהקשר אחר ואני מסכימה איתו).
אני חוויתי בערך 7 הטרדות ואחת מהן יותר חמורה מאחרות, שבה באמת הייתי כמה ימים בדאון ובכיתי, אבל אני לא בטראומה וממש לא מפחדת או נרתעת מבנים (ואגב, גם אלי מתייחסים כאוביקט מיני כל הזמן וכששומעים שאני רווקה "עטים" עלי).
את חייבת לצאת מהסיטואציה הזו כי זה לא בריא לך, והאמת גם לא בריא לקשר עם החבר כי דברים כאלה משפיעים! אפילו ברמה של לפחד מחברים שלו..
בקיצור- ממליצה על סוג של טיפול, לא חובה פסיכולוג, יש המון אופציות.. אבל לנסות לחקור ולברר, חבל לשלול..

Black Balloon

New member
מסכימה עם התגובות מעליי

אין שום סיבה שתרגישי מאויימת ע"י גברים רק בגלל שיש כמה אדיוטים מגעילים וסוטים שהרשו לעצמם יותר מדי.
כן, היית צריכה להתלונן על שניהם, אבל בלי קשר, כדאי לך לחשוב על טיפול. אני מאמינה שזה יעזור לך לפתור את הפחד שיש לך. אין שום סיבה שתחיי בפחד מגברים.

בהצלחה

snappa

New member
למה את ישר שוללת טיפול?

את כבר מכירה בזה שיש לך בעיה, יודעת גם מה הסיבה, אני אישית לא מבינה למה לשלול טיפול. זה בגלל שאת מפחדת שמישהו חוץ מהאנשים הקרובים אלייך יידע על זה? המטפל (או המטפלת) לא מכיר אותך, הוא רק יודע שיש לך בעיה עם נוכחות של גברים בקרבתך, הוא לא שופט אותך. הוא מנסה לעזור לך-אם תאפשרי את זה ולא תבני חומות סביבך.

מעבר לזה, את לא היחידה שעברה הטרדה מינית בדרך זו או אחרת. רוב הנשים עוברות הטרדה מינית ומתמודדות עם זה-כל אחת בדרכה שלה. את בעצמך העדת על עצמך שאת "בחורה די נאה ויש לך את כל הנתונים שצריך"-גברים הם ויזואליים, רוצים את החיצוניות ואח"כ ניגשים לבדוק את האישיות (וגם זה אם הם סבלניים ומחפשים קשר רומנטי..). חוצמזה, מה זה "כל הנתונים שצריך"? מישהו קבע מהם הסטנדרטים שלפיהם בחורה צריכה להיראות? איפה כתוב לאיזו בחורה גברים נמשכים??

לדבר עם אבא על מקרים כאלה זה לא הכי חכם בעולם. גם אני עברתי הטרדה מינית, ונראה לי שההבדל בינינו הוא שהבחור גר ממש קרוב אליי. הוא אמנם קצין בצבא (עצוב, לא מגיע לו..) אבל זה מה שיש.. בחרתי להסתיר את זה מההורים שלי, 7 שנים שמרתי על זה בסוד והיו אולי חמישה אנשים שידעו מזה. מי שבאמת היה לצידי לאורך כל הדרך היה המדריך מהתנועת נוער וחברה מאוד טובה. אבא שלך בסה"כ מנסה לגונן עלייך, לא להזיק לך.

את שלילית. ושוללת. עם כל הכאב ומה שאת מרגישה לגבי גברים-אני חושבת שטיפול יכול לעזור לך. אם את חוששת מטיפול של אחד על אחד, יש היום עמותות שהן מעין "קבוצת תמיכה" לנשים שעברו הטרדה מינית. אולי זה יכול לעזור לך אפילו יותר, ולו רק כדי לראות שאת לא היחידה בעולם שעוברת את זה (גוגל.. וראיתי לפני שבוע מודעה בעיתון על מפגשים כאלו).
וזה לא עניין של תמימות. זה עניין של לפתוח את העיניים ואת הראש, להבין שאת לא לבד בסיפור הזה, להקשיב לאחרים שמנסים לעזור לך ולא לשלול על הסף.
בהצלחה.

Blue Potion

New member
למה כולכם דוחפים לה טיפול אם היא לא רוצה..

תראי, את נשמעת כמו בחורה אינטילגנטית, ועצם העובדה שאת יכולה להצביע על מקור הבעיה זה כבר טוב.
אני חושבת שאם את טוענת שאת יכולה להתגבר על זה בעצמך, אז את יודעת מה את צריכה לעשות. שבי עם עצמך ותחשבי.

אם את רוצה לשנות את גישת המחשבה שלך, פשוט שני אותה.

לפי הדברים שלך הבנתי שזו לא פוביה מטורפת, אלא פשוט רתיעה כתוצאה מהדברים שחווית בעבר.

כתבת שהדברים שקרו לך היו כתוצאה מתמימות, אז פשוט אל תיתמי. להיות מודעת שדברים יכולים לקרות, זה לא בהכרח להיות דרוכה כל הזמן.
שימי לב מתי את נרתעת, ונסי להשתחרר מזה. נסי יותר להסתכל על אנשים בעיניים... תאמיני לי שתראי שאת לא הכי מעניינת כל אחד שתפגשי בו, גם אם יש לך את הנתונים המתאימים - לא כולם מחפשים את זה. הפתעה.

אני לא נגד טיפול באופן גורף, אבל אני חושבת שזה לא מתאים לכל אחד. מה גם שטיפול דורש השקעה כספית אדירה (כי הרי פגישה אחת לא תספיק; ופגישה אחת לרוב עולה 200-300 ש"ח).
חוץ מזה, לדעתי תהליך שאת עוברת עם עצמך - הוא הרבה יותר משמעותי - מאשר אדם ששואל אותך איך את מרגישה, מפענח את האישיות שלך, ומנחה אותך מה לעשות.
אני מייעצת לך את זה כי ע"פ מה שכתבת אני חושבת שזו כן הדרך הנכונה עבורך.

לעבור הטרדה מינית זה לא חוויה נעימה, מניסיון. אבל זה לא משהו שאמור לגדוע לך את החיים.

בהצלחה!

Purple Mushroom

New member
כנראה זה רצף חוויות שחווית

זה קצת מזכיר לי איזו תמונת מילים\סיפור שראיתי לא מזמן בפייסבוק, מבחורה אחת : שאומרת בערך, שכל אישה אחת מתוך כמה, תחווה הטרדה מינית, אפילו בתור ילדים.
לצערי זה קורה יותר מידי, והטיפוסים האלו עושים שם רע למין הגברי, אבל לא כולם כאלו. אולי זה ביולוגי, יש לזה בטח הרבה סיבות, ושוב, כנראה שלא כולם כאלו, אבל זה ביולוגי.
האמת, אין לי תשובה לזה, איך משתחררים מזה, אחרי כל הניסיון הלא טוב שעברת עם המין הגברי.
אולי תדברי על זה עם החבר, ומה דעתו על זה, גם אחרי שליווה אותך בכל הסיטואציות.
מקווה בכל מקרה, שתצליחי להתמודד ולעבור את המצב הזה.

UV radiation

New member
דבר ראשון, לגבי ההוצאה הכספית על טיפול,

זה לא חייב לעלות 300-400 ש"ח. בקופות החולים יש אנשים שלוקחים חצי-שליש מהסכומים הללו. ומטפלים ממש טובים.

אני לא כל כך הספקתי להכיר אותך מההודעה הזו או שהיה לי ניסיון בנושא, כך שאני לא בטוח שטיפול פסיכולוגי הוא דווקא מה שמתאים לך, אבל מהחוויה שלי עם פסיכולוגים אני יכול לומר שטיפול פסיכולוגי הוא לא משהו שיש לו תחליף. לדעתי זה הרבה יותר משתלם להשקיע כמה אלפי שקלים בטיפול, מאשר בטיול לחו"ל נניח.

מעניין אותי מה שכתבת בקשר לאופי שלך. שאת חנונית ועדינה. יכול להיות שהתכונות האלה בך נובעים ממקום של חוסר ביטחון כללי עם אנשים?

nivos7

New member
גשם של גברים , הללויה

יש לי בעיה עם ניחוחות של גברים,
כאלה שבאוטובוס עליי מזיעים,
ובהופעה שהייתי של להקה דיי טובה
במועדון שאיסור העישון בו חובה
בין הרוקדים הרחתי ניחוחות של בשמים
אבל יותר היו שם ריחות זיעה חריפים.
אז מספיק עם המקלחת הצרפתית
כי זה עוזר כמו לשתות ביום חם תותית
וצריך להגביר את המודעות הציבורית לריח גוף
כי זה מגפה עולמית , יותר קשה מאכילה של לוף

סליחה , אני שוב קורא את דוקטור סוס , ונתקף דחף אדיר לחרוז בלי היסוס.

צר לי לשמוע על אותו קצין נשוי, שכנראה הסכם האמונים שלו ושל אישתו לא שווה במיוחד
או על אותו רץ נבזי שמעיז לגעת ככה סתם באנשים.
בתור גבר , אני אגיד שזאת אחת הבעיות הגדולות שלי , ושל אחרים, הפלרטטנות, מחקרים הראו שזה מאריך ימים , וגורם לאושר. אבל עד גבול מסויים.
אם אני מתחיל , אני תמיד מנסה לברר אם יש בן-זוג.
אבל לאו דווקא סקס, אולי הנוכחות שלך עושה להם טוב , אוליי הם חושבים על בת זוג פוטנציאלית , אני מקווה שלא הכל רווי אינטרסים , ואם כן , הם צריכים לדעת להגביל את עצמם.
אין לך מה להלחץ, אני יודע שיש בנות שאוהבות את היחס הזה , כמו שאמרת שהיה לך בצעירותך, אבל אחרי שכבר עייפת ויש לך חבר תקופה ארוכה זה כבר נמאס,
אז צריך ללמוד להתעלם, זה מפתח בטחון עצמי ואסרטיביות , ובמקרה הקשה , לקנות טבעת , לשים על הקמיצה , ואם מישהו שואל , להראות לו בכאילו שאת נשואה.

aviv903

New member
כדאי לך לנסות טיפול פסיכותרפי

אני לא מצדיק את מה שעברת, אבל ממה שכתבת משתמע שיש לך בעיה רצינית שפוגעת באורך החיים הנורמטיבי שלך, וכדאי לך לנסות לטפל בה.
המון הולכים לטיפול פסיכולוגי וזו לא בושה (גם אני הלכתי).
ורק שתדעי, מנקודת מבט גברית, לא כל הגברים הם "סוטים".
זה קצת מביך, אבל אני יכול לתת לך דוגמה הפוכה מהעבר שלי: בעבר פחדתי לדבר, או בכלל אפילו בכלל להסתכל לכיוון של בנות מפחד שהן יחשבו מה שאת חושבת כרגע עלי.
החיים שלי התרכזו סביב משחקי מחשב, ולא היה לי שום עניין בבנות, אבל מצד שני, בגלל שהפגנתי חוסר ביטחון וקופצנות כלפי חוץ, אני די בטוח שגרמתי לכמה בנות לפחד. :)

תרגישי טוב.

למעלה