ויהי באחרית הימים

ויהי באחרית הימים

הִנֵּה יוֹם-בָּא, לַיהוָה; וְחֻלַּק שְׁלָלֵךְ, בְּקִרְבֵּךְ. ב וְאָסַפְתִּי אֶת-כָּל-הַגּוֹיִם אֶל-יְרוּשָׁלִַם,וְנִלְכְּדָה הָעִיר וְנָשַׁסּוּ הַבָּתִּים, וְהַנָּשִׁים תשגלנה (תִּשָּׁכַבְנָה); וְיָצָא חֲצִי הָעִיר, בַּגּוֹלָה, וְיֶתֶר הָעָם, לֹא יִכָּרֵת מִן-הָעִיר. ג וְיָצָא יְהוָה, וְנִלְחַם בַּגּוֹיִם הָהֵם, כְּיוֹם הִלָּחֲמוֹ, בְּיוֹם קְרָב. ד וְעָמְדוּ רַגְלָיו בַּיּוֹם-הַהוּא עַל-הַר הַזֵּיתִים אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי יְרוּשָׁלִַם, מִקֶּדֶם, וְנִבְקַע הַר הַזֵּיתִים מֵחֶצְיוֹ מִזְרָחָה וָיָמָּה, גֵּיא גְּדוֹלָה מְאֹד; וּמָשׁ חֲצִי הָהָר צָפוֹנָה, וְחֶצְיוֹ-נֶגְבָּה. ה וְנַסְתֶּם גֵּיא-הָרַי, כִּי-יַגִּיעַ גֵּי-הָרִים אֶל-אָצַל, וְנַסְתֶּם כַּאֲשֶׁר נַסְתֶּם מִפְּנֵי הָרַעַשׁ, בִּימֵי עֻזִּיָּה מֶלֶךְ-יְהוּדָה; וּבָא יְהוָה אֱלֹהַי, כָּל-קְדֹשִׁים עִמָּךְ. ו וְהָיָה, בַּיּוֹם הַהוּא; לֹא-יִהְיֶה אוֹר, יְקָרוֹת יקפאון (וְקִפָּאוֹן). ז וְהָיָה יוֹם-אֶחָד, הוּא יִוָּדַע לַיהוָה--לֹא-יוֹם וְלֹא-לָיְלָה; וְהָיָה לְעֵת-עֶרֶב, יִהְיֶה-אוֹר. ח וְהָיָה בַּיּוֹם הַהוּא, יֵצְאוּ מַיִם-חַיִּים מִירוּשָׁלִַם, חֶצְיָם אֶל-הַיָּם הַקַּדְמוֹנִי, וְחֶצְיָם אֶל-הַיָּם הָאַחֲרוֹן: בַּקַּיִץ וּבָחֹרֶף, יִהְיֶה. ט וְהָיָה יְהוָה לְמֶלֶךְ, עַל-כָּל-הָאָרֶץ; בַּיּוֹם הַהוּא, יִהְיֶה יְהוָה אֶחָד--וּשְׁמוֹ אֶחָד. יאלה אנשים תתחילו להיתעורר הגאולה בפתח ואם אתם רוצים לראות את כל הסימנים לה כנסו ללינקים שיש פה

הדברים האלה הם:

כל הנבואות שמתגשמות עכשיו בזמן שלנו לפני בוא המשיח שיגאל אותנו

neko

New member
איפה אתה מוצא בטקסט הזה משהו

שקורה כיום?

לא קראת את החלק המודגש?

וחוץ מזה אתה כנראה לא נכנסת ללינקים שנתתי לך טוב אז עכשיו אני יתן לך לינק לאתר שמסכם את כל הנבואות שהיתגשמו עד עכשיו ואתה תגיד מה דעתך

neko

New member
החלק המודגש לא רלוונטי.

הנה לך נבואה שבטוח לא תתגשם: דניאל ד' ז'-ח' וחזווי ראשי על משכבי חזה הווית ואלו: אילן בגוא ארעא ורומיה שגיא. רבה אילנא ותקף ורומיה ימטא לשמייא וחזותיה לסוף כל ארעה. בתרגום פשוט: חזיון ראשי על משכבי, חוזה הייתי והנה אילן בתוך (אמצע) הארץ וגובהו רב. גדל האילן והתעצם וגובהו הגיע לשמיים ונראה לסוף כל הארץ. עכשיו אני אתן לך אתגר מחשבתי (ולכן לא אחשוף המקור שלי) - למה הנבואה לא יכולה להתגשם?

נו תגיבו מה אין לכם כלום להגיד?

או שפשוט נדהמתם מכל הנבואות שהיתגשמו עד עכשיו

Lu Tze

New member
עלית עלינו...

נכנסו לשוק מכל הנבואות שהתגשמו. רק הרגע הצלחתי להסדיר מחדש את קצב הנשימה שלי.

חה חה חה את בנאדם מאוד מצחיק

עכשיו תיהיה רציני ותגיד מה את חושב על כל הנבואות שהיתגמשו? ואני מבקש שתיהיה רציני

Lu Tze

New member
א) נבואה בלי תאריך תפוגה היא לא

נבואה. ב) הנבואות כלליות מדי.

Lu Tze פששש אתה ממש מדען

מאיפה אתה מסיק את כל המסקנות האלה אה מה אם אני מנבא שהתאומים יפלו אז מה הם יפלו ישר בזמן שאני אומר שהם יפלו שמנבאים מתכוונים לעתיד לבוא מה שיקרה בעתיד ולזה אין תאריך תפוגה ושאתה אומר " הנבואות כלליות מדי" למה אתה מתכוון?

Lu Tze

New member
ביקשת תשובה רצינית, קיבלת.

אתה לא כאן מתוך רצון להבין משהו, אתה כאן כדי לשכנע כמה שיותר אנשים שאתה צודק (ועושה עבודה נוראית, אגב). אתה לא מודה בטעויות שלך, גם כשמראים לך אותן אלא פשוט מתעלם מהעניין. ואין לך ידע בסיסי שדרוש כדי להבין את ההסברים. לכן, אני לא רואה שום טעם להסביר את העמדות שלי אליך, ההודעה הקודמת הייתה פשוט תגובה לבקשה נימוסית, אבל היא הייתה חד-פעמית. אם מישהו אחר בפורום יבקש הסבר, אני אשמח לתת לו אותו.

באמת סליחה את צודק

אנשים פה אמרו לי והסבירו לי עד כמה שאני טועה בינתים אני הבאתי לך את כל הנבואות שדיברו עליהם והיתגשמו ואתה באת ואמרת לי שאלה בכלל לא נבואות זאת באמת תשובה של אדם חכם ואני מתכוון לזה באמת לא היתה לך תשובה לכל הנבאות שהיתגשמו ופשוט ניסת להגדיר מחדש מזאת נבואה כדי להראות לי שאני לא צודק

תיכנס לאתר לפני שאתה זורק סתם מילים

זה לא חישוב הקץ מתי ואיפה ראית שאני אומר שזה יהיה סוף העולם? ואיך אנחנו מחשבים את הקץ שלנו הרי אנחנו אלה שהולכים להינצל מכל אומות העולם אז איך הגעת לזה שאנחנו הולכים למות ותעשה טובה תכנס לאתר שהבאתי לך תיכנס לשמה ותראה ואל תזרוק מילים ככה סתם למקרה שאתה עצלןאני שם פה את הלינק לאתר

יאטמץ

New member
הסבר

במסכת סנהדרין דף צז עמוד ב נאמר כך: "ויפח לקץ ולא יכזב - אמר רבי שמואל בר נחמני אמר רבי יונתן: תיפח עצמן של מחשבי קיצין, שהיו אומרים: כיון שהגיע את הקץ ולא בא - שוב אינו בא." כלומר, רבי יונתן יצא נגד התופעה של חישוב קיצין לביאת המשיח ולא לסוף העולם. וזאת משום שאנשים יחשבו שאם התאריך עבר והמשיח לא הגיע מן הסתם הוא לא יגיע יותר וזה יחליש את האמונה שלהם. לכן חישובי קיצין כאלה אסורים. אתה יכול לשאול, הרי ראינו כמה מגדולי עולם שחישבו את הקץ? הרמב"ן, הרמב"ם, החתם סופר ועוד ועוד אלא שיש הבדל בין אמירה נחרצת "בתאריך זה וזה יבוא המשיח" לבין אמירה שנראה לפי החישובים שלנו שהמשיח עשוי להגיע במועד מסויים. אמירה מסויגת כזו לא תשבור את אמונתם של אלה המצפים ומייחלים לבוא המשיח.

מחכים למשיח ולא לקץ

לא מחכים לקץ של כל הימים מחקים למשיח וחוץ מזה יש טעמיים רבים בקשר לזה יש כאלה שאומרים ככה ויש כאלו שאומרים ככה ובדניאל פרק יב מחשבים את הקץ ומנבאים לו מתי הוא יבוא ובוד ספרים מנבאים את זה אז זה מראה לנו שזה לא אסור לחשב את הקץ ד וְאַתָּה דָנִיֵּאל, סְתֹם הַדְּבָרִים וַחֲתֹם הַסֵּפֶר--עַד-עֵת קֵץ; יְשֹׁטְטוּ רַבִּים, וְתִרְבֶּה הַדָּעַת. ה וְרָאִיתִי אֲנִי דָנִיֵּאל, וְהִנֵּה שְׁנַיִם אֲחֵרִים עֹמְדִים: אֶחָד הֵנָּה לִשְׂפַת הַיְאֹר, וְאֶחָד הֵנָּה לִשְׂפַת הַיְאֹר. ו וַיֹּאמֶר, לָאִישׁ לְבוּשׁ הַבַּדִּים, אֲשֶׁר מִמַּעַל, לְמֵימֵי הַיְאֹר: עַד-מָתַי, קֵץ הַפְּלָאוֹת. ז וָאֶשְׁמַע אֶת-הָאִישׁ לְבוּשׁ הַבַּדִּים, אֲשֶׁר מִמַּעַל לְמֵימֵי הַיְאֹר, וַיָּרֶם יְמִינוֹ וּשְׂמֹאלוֹ אֶל-הַשָּׁמַיִם, וַיִּשָּׁבַע בְּחֵי הָעוֹלָם: כִּי לְמוֹעֵד מוֹעֲדִים וָחֵצִי, וּכְכַלּוֹת נַפֵּץ יַד-עַם-קֹדֶשׁ--תִּכְלֶינָה כָל-אֵלֶּה. ח וַאֲנִי שָׁמַעְתִּי, וְלֹא אָבִין; וָאֹמְרָה--אֲדֹנִי, מָה אַחֲרִית אֵלֶּה. {פ} ט וַיֹּאמֶר, לֵךְ דָּנִיֵּאל: כִּי-סְתֻמִים וַחֲתֻמִים הַדְּבָרִים, עַד-עֵת קֵץ. י יִתְבָּרְרוּ וְיִתְלַבְּנוּ וְיִצָּרְפוּ, רַבִּים, וְהִרְשִׁיעוּ רְשָׁעִים, וְלֹא יָבִינוּ כָּל-רְשָׁעִים; וְהַמַּשְׂכִּלִים, יָבִינוּ. יא וּמֵעֵת הוּסַר הַתָּמִיד, וְלָתֵת שִׁקּוּץ שֹׁמֵם--יָמִים, אֶלֶף מָאתַיִם וְתִשְׁעִים. יב אַשְׁרֵי הַמְחַכֶּה, וְיַגִּיעַ: לְיָמִים--אֶלֶף, שְׁלֹשׁ מֵאוֹת שְׁלֹשִׁים וַחֲמִשָּׁה. יג וְאַתָּה, לֵךְ לַקֵּץ; וְתָנוּחַ וְתַעֲמֹד לְגֹרָלְךָ, לְקֵץ הַיָּמִין. {ש}

למעלה