ויהי באחרית הימים

יאטמץ

New member
לא על זה מדובר

א. לא ידוע לי על מחלוקת לגבי חישוב קיצין ב. כפי שכתבתי, הסיבה לאיסור חישוב קיצין היא משום שבד"כ חישוב הקץ איננו מבוסס ואין כל בטחון שאכן יבוא המשיח בתאריך הזה. לכן יש חשש שאנשים יתכוננו וייחלו ליום הגדול שבו אמור להיות הקץ ואם אכן לא יגיע היום הזה הם יתאכזבו קשוות ואמונתם תפגע. אם אכן יש נביא שאומר שאלוהים בכבודו ובעצמו נתן לו תאריך לבואו של המשיח ודאי שחז"ל יסכימו שהוא צריך לגלות את הקץ ואין בזה חשש שאמונתם של האנשים תפגע משום שודאי שהמשיח יגיע, כי זה דבר ה' וכידוע נבואה לטובה איננה שבה אחור.

נכון

אבל באתר יש נבואות שמרזמות כל בואה של הגאולה ולעומת שאת מחשב הקיצין יודע מתי היא תבוא בדיוק שים לב הנבואות מרמזות... ומחשב הקיצין יודע

תום30

New member
גם בדיוק גם בערך=מחשב קיצין.

מאיפה אתה בכלל לוקח את ההלכה שמותר "לחשב בערך"? הא?
עשית לעצמך הנחות (גם בהלכה בה אתה מאמין!) כדי שתוכל להצדיק את החשיבה הפגאנית?

זה לא ניקרא חישוב

הם לא אומרים מתי הגאולה תבוא הם רק אומרים שהיא קרובה הם לא עושים אחד ועוד שתים מינוס ככה וככה הם רק מביאים לנו את הנבואות שהיתגשמו שמרמזות על הגאולה וחוץ מזה מה הגאולה(גאולה זה אומר שבאים לגאול אותנו מיסורנו ולא להרוג אותנו) קשורה לקץ שלנו אנחנו לא הולכים להיכחד

תום30

New member
לדעתי קרוב\רחוק=חישוב.

ואתה לא ענית..מהיכן אתה נוטל את ההיתר הזה ש"קרוב\רחוק" בכל הנוגע לגאולה...אין פירושו חישוב קיצין? מהיכן אתה נוטל את הסברה שחישוב בהקשר של חישוב קיצין הכוונה רק לחישוב דקדקני ואילו חישוב כללי ("קרוב\רחוק") מותר עפ"י ההלכה שאתה מאמין בה? יום טוב. נ.ב. זה מבלי להכנס למונחים "גאולה"\"עולם הבא" וכו', שעפ"י הרמב"ם לפחות הן לא מוסברים בדרך הפשטנית הפגאנית.

קודם כל תענה לי

ואתה תענה לעצמך דרך התשובה שאתה תיתן לי מה לדעתך זה קץ? ומה לדעתך זאת גאולה? ואם שניהם שונים אחד מהשני מה ההבדל בינהם

תום30

New member
לדעתי אין "קץ".

וכבר מדברים יהדות אז אתה אמור לדעת שהרמב"ם טוען שאין "קץ" ואין גם עולם הבא, ופירוש המונח "עולם הבא" עפ"י הרמבם הוא- הכרת ה' והידבקות בו. ולא כל משמעות פגאנית כלשהי. אבל למה להבין את הדברים לעומקם מבחינה רציונלית כשאפשר לסחוף המונים ע"י הבטחות של בוח'טות מ-"עולם הבא" "גן עדן" וכו' כעדר תינוקות אשר נשאר בשיעור כי מובטחת לו סוכריה בסופו... כמו שלייבוביץ' אמר פעם בחדות אופיינית- תמיד תמצא יותר אנשים הדוחפים פתקים לקיר אבן("דיסכותל") המשתטחים על קברי צדיקים (תופעת הקברי צדיקים עפ"י הרמב"ם= עבודת אלילים ממש) מאשר אנשים הקוראים את "מורה נבוכים". ההשקפה שאתה מצייג אכן הולמת את הנצרות ואת האפיסטמולוגיה האמונתית הפגאנית של קירגקור. "אמונה לצורך". יום נעים אחזור בערב.

אז תגיד לי....

אז תגיד לי בשביל מה האנשים הדתים מתפללים אה? בשביל מה אם אין כלום אחרי המוות אה למה? הרי הם ימותו אז בשביל מה להם להיתפלל? ומה שמתים לאן הנשמה הולכת?

א,ב

א. שאלתי אותם והם אמרו לי שהם מתפללים בשביל לתפור להם את הבגדים לעולם הבא(ככול שאתה מקיים יותר מצוות כך אתה תופר לך בגדים יותר יפים לעולם הבא ב.תוכי תוכיח לי שאין נשמה כי אני כבר הוכחתי לך שיש

Lu Tze

New member
לא הוכחת כלום.

בעצם, קבל תיקון, הוכחת הרבה דברים: הוכחת שאין לך מושג ביהדות, הוכחת שאין לך מושג בהבעה עיברית והוכחת שאין לך מושג בשום תחום מדעי. אבל לא הוכחת שיש נשמה.

תום30

New member
אתה פגאני עפ"י הרמב"ם.

אתה מקיים מצוות בדיוק לפי איך שאסור "אל תהיו כעבדים המשמעים את הרב על מנת לקבל פרס אלא הוו כעבדים המשמים את הרב שלא על מנת לקבל פרס ויהא מורה שמיים עליכם"-פרקי אבות. ולמרות שזה מדרש הרמב"ם כמו"ג פוסקים רבים אחרים התקוממו נגד גישה זו. הגישה הזו לא מוכחת בשום מקום בתנ"ך ולא בפוסקים. גישה זו היא גישה אלילית של "אני יודע מה יהיה בעולם הבא". ב. לא הוכחת את קיומה של הנשמה היות ולא ענית באף צורה שמכנעת לכל השאלות שכל החברים כאן (ואני בתוכם) העלנו בפניך. צא מהסרט.

L7

New member
דתיים מתפללים כדי לקיים אשליית

כוח עליון הדואג להם בעולם הזה ומקיים עבורם עולם הבא. העיסקה הדתית - בדומה לעיסקת הנרקומן המסומם נותנת אשלייה מתוקה בתמורה למעשה בלתי הכרחי.

למה???

New member
L7

נו באמת... דתיים מתפללים כי הם מצווים להקריב קורבנות. עכשיו שלא יודעים לעשות את זה כמו שצריך (או כי אין בית מקדש, לא זוכרת...) אז מתפללים במקום. אתה ממציא עובדות... ואז יורד עליהם... מה הקטע?!

Lu Tze

New member
או שפיספסת את הכוונה שלו,

או שהתעלמת. שניכם עניתם לשאלה מבחינה אחרת. את ענית שאלה למה הדתיים דווקא מתפללים ולא מקריבים קורבנות (אגב, זה כי אין בית מקדש) והוא ענה לשאלה לאיזו מטרה דתיים מתפללים.

L7

New member
למה?תיקשורת לאב עליון עושה טוב

ותפילה היא תיקשורת שעושה טוב. איפה ההמצאה?

DuStOfAnGeLs

New member
כמה כבר פעמים אמרו שהנה,

המשיח בא? הרבה יותר מידי. זה גרם גם לביזוי הדת היהודית אחרי מרד בר כוכבא. כי לא רק שהם הפסידו במרד, אלא גם התגברות המשיחות היוותה גורם למרד. גורם עקיף לביזיון הדת היהודית. אולי ניתן למשיח להחליט בעצמו מתי הוא בא? כשהוא יבוא- אז נראה אותו.

../images/Emo70.gif איזו כותרת מעניינת ../images/Emo70.gif ../images/Emo35.gif

"ויהי באחרית הימים"
זה משהו חדש
סלחו לי, רבותי, שאני עוסק בשטויות, במקום להצטרף לדיוניכם המלומדים עם גאון הדור או לפחות לשבת בשקט ולא להפריע.

למעלה